#1 [CASESTUDIE] Geld verdienen met een affiliate website – Inleiding en Marktonderzoek

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

In deel 1 van deze affiliate website casestudie geef ik een een inleiding en leg ik uit hoe je begint met marktonderzoek.

Na twee affiliate marketing websites vrij succesvol te maken en meer dan 1000 organische bezoekers per dag te realiseren is het tijd voor een volgende website.

Aangezien de huidige websites het aardig doen en er ruimte is voor uitbreiding, ben ik begonnen met een nieuwe affiliate website. Momenteel zit ik in opstartfase en ik wil je graag meenemen in deze journey.

Om welke site en domeinnaam het precies gaat, kan ik helaas niet met je delen. Op het internet zijn namelijk een hoop copy-cats aanwezig en ik wil niet bewust concurrentie gaan creëren voor mijn website.

Toch is het mijn doel zoveel mogelijk informatie met je te delen, zodat jij ook een succesvolle affiliate website kunt starten.

De website die ik in deze casestudie bespreek, ga ik opbouwen vanaf 0. Er zijn dus nog geen bezoekers op de website en is er dus ook nog geen e-maillijst of funnel aangelegd. Hierdoor kun je zelf zien hoelang het duurt om een (hopelijk) echte winstgevende affiliate website te laten groeien.

Nichemarkt uitkiezen en onderzoeken

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je een keuze maken uit honderden niches. Alle markten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Op affiliate netwerken zoals PayPro, Bol.com en Daisycon kun je affiliate marketing campagnes bekijken. Je kijkt altijd eerst welke producten je kunt promoten in een niche en gaat hier omheen een website opzetten.

Voor een niche is het belangrijk dat er genoeg volume is. Je moet er namelijk je boterham mee kunnen verdienen. Vul daarom de hoofd term van een niche in, in de Google zoekwoordplanner om enigszins te zien hoeveel zoekvolume er is in Google.

Hobby en verzamel niches kunnen ook interessant zijn, omdat mensen er graag geld aan uitgeven en hun verzameling compleet willen maken.

In mijn geval heb ik gekozen voor een evergreen niche, wat betekent dat de niche altijd blijft bestaan. Mijn doel is dan ook niet om voor 3 maanden of 3 jaar geld te verdienen met een website, maar bij wijze van spreken voor 30 jaar. De nieuwe website gaat over een niche die gericht is op mensen die er beter uit willen zien en zich beter willen voelen. Mensen willen dit namelijk altijd. Het is dan ook een niche binnen de gezondheidsmarkt. In deze niche kan ik content gaan publiceren over verschillende subniches. De website kan dus ontzettend groot worden.

Tijdens een hype zoals Pokemon Go kon je even snel een website aanmaken en tienduizenden bezoekers trekken naar je website. Echter, hypes zullen overgaan. Zoveel affiliates maken advertenties aan en schalen hun business op naar tienduizenden euro’s per maand. Vervolgens stopt de hype en gaan zij door naar de volgende niche. Dit is niet ideaal.

Voorlopige doelen voor deze nieuwe affiliate marketing website

De doelen van mijn affiliate marketing website:

  • In mijn eentje werken aan de website en freelancers inhuren voor het schrijven van extra content
  • Elke dag, 7 dagen per week, nieuwe content publiceren op de website
  • 100% gratis verkeer krijgen naar de website via Google
  • Zowel fysieke als digitale producten promoten die relevant zijn en daadwerkelijk waarde geven aan kopers

Wat we de volgende keer gaan bespreken

De volgende keer ga ik met je bespreken hoe je een eigen website kunt starten en welk systeem ikzelf gebruik.

Blijf deze casestudie volgen om alle tools te ontdekken die ik gebruik voor mijn affiliate website. Ook zal ik de statistieken met je blijven delen, zodat je kunt zien hoe interessant het kan zijn om met affiliate marketing te beginnen.

Een reactie achterlaten wordt natuurlijk ook erg gewaardeerd :-)!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *