#2 [CASESTUDIE] Geld verdienen met een affiliate website – Website opzetten en thema uitkiezen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

In deel 2 van deze affiliate website casestudie leg ik uit hoe je een website opzet en een thema uitkiest.

Super gaaf om te zien dat er zoveel mensen enthousiast zijn over deze casestudie!

De vele positieve en nieuwsgierige berichten motiveren mij dan ook erg om er mee door te gaan. En jullie natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe affiliate marketing inzichten te geven :-)!

Om je niet langer te laten wachten gaan we vandaag verder met deze reeks.

Website opzetten en thema uitkiezen

Na het uitkiezen van een niche met voldoende potentie is het tijd om een website te maken.

Ik ga je niet van A tot Z uitleggen hoe je een website opstart, je kunt dan beter de volledige “Affiliate Marketing Revolutie” bekijken, maar ik wil je wel een aantal belangrijke dingen meegeven over websites.

Voor het opzetten van je eigen website kun je een keuze maken uit honderden systemen.

Tegenwoordig hoef je geen programmeerkennis meer te hebben. Er zijn namelijk talloze “drag and drop” systemen waarbij het een kwestie is van elementen, zoals paragrafen, afbeeldingen en buttons slepen naar de gewenste plek.

Mijn eerste website heb ik bijvoorbeeld gemaakt met Jouwweb.nl. Mijn ervaring heeft geleerd dat systemen, zoals Jouwweb en Wix gemaakt zijn voor de massa (en de massa verliest altijd). Na een update van Google is mijn eerste website dan ook flink onderuit gegaan in de zoekresultaten van Google en zijn mijn bezoekers aantallen hard gedaald.

Een ander bekend website/blog systeem is WordPress. Hiermee kun je vrij eenvoudig een eigen website opzetten. Ook kun je eenvoudig een thema uitkiezen. Aan het begin raad ik je aan niet te focussen op het design. Er komen immers toch nog geen bezoekers op je website terecht.

WordPress is zeker een goede keuze om een website mee te maken. Persoonlijk maak ik graag gebruik van het Astra thema. Zij hebben zowel een gratis als betaalde versie.

Het maken van een WordPress website kost je slechts enkele tientjes per jaar.

Marketheme

Voor de website uit deze casestudie heb ik echter om de website op te zetten met het Marketheme, gemaakt door Leon Gotjé. De complete websites die hiermee kunnen worden gemaakt zijn namelijk speciaal gericht op affiliate marketing. We willen tenslotte een de affiliate website zo snel mogelijk winstgevend maken.

De website die je thans bekijkt draait ook op Marketheme.

Het voordeel van marketheme is dat je direct aan de slag kunt, het thema ‘clean’ is, geen WordPress hoeft te installeren en je geen zorgen hoeft te maken over het beveiligen van je website tegen hackers.

De website structuur

Een belangrijk aspect van een website is de domeinnaam. Houd deze zo kort, relevant mogelijk en kies altijd voor een .nl domeinnaam.

Als jij een website wilt starten over geld verdienen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de domeinnaam geldplek.nl, in het geval van een website over fit worden en sporten kun je kiezen voor fitplek.nl.

Ik heb ervoor gekozen om de structuur van de casestudie website eenvoudig te houden. Het hoeft dan ook niet moeilijk te zijn om er een succes van te maken.

Simpelweg staat er een homepage en blogpage op de website.

  • Op de homepage staat een korte introductie over de site en linkjes naar de laatste blogs
  • Op de blogpage staan alle blogs weergegeven

Ook is er een categorieën pagina te vinden. Hierop zal onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende subniches in mijn niche.

Dit zijn dan ook grote artikelen over zoekwoorden die veel concurrentie hebben in Google.

Vervolgens ga ik in de blogartikelen intern linken naar deze belangrijke pagina’s, zodat deze pagina’s veel waarde gaan krijgen en zullen stijgen in Google.

Kennisbank en begrippenlijst

In het verleden heb ik gemerkt dat kennisbank- en begrippenlijstartikelen het erg goed doen in Google. Hier kun je zien hoe de structuur van een kennisbank eruit ziet.

Voorbeelden van kennisbankartikelen zijn “wat is een affiliate link” en “hoeveel commissie geef je aan een affiliate”. Bij een begrippenlijstartikel kun je denken aan “wat is een social media marketing agency”.

Je kunt kennisbank artikelen kort houden. Denk hierbij aan zo’n 100 tot 500 woorden. Sommigen artikelen zullen natuurlijk meer concurrentie hebben (hierover later meer), waardoor het verstandiger is om de artikelen langer te maken.

Voor de casestudie website heb ik momenteel nog geen kennisbank en begrippenlijst pagina’s aangemaakt. Dit staat wel op de planning.

Achter de schermen

De volgende zaken heb ik verbonden met mijn website, om de bezoekersaantallen bij te kunnen houden.

  • Verbonden met Google Analytics
  • Verzonden naar Google Webmaster Tools

Wat we de volgende keer gaan bespreken

De basis van de affiliate website staat nu. Dit kan makkelijk in 1 tot 2 uurtjes gebeuren.

Zo makkelijk en snel kan het opzetten van een website dan ook gaan.

De website staat ook al live, zodat Google alvast kan beginnen met het opnemen van de website in de zoekresultaten.

Het is nu de bedoeling dat de website opgevuld gaat worden met content, zodat we gratis bezoekers via Google gaan krijgen die klikken op de affiliate links en we geld verdienen.

We gaan niet zomaar over van alles en nog wat content schrijven.

In het volgende deel gaan we dan ook bespreken hoe je goede, relevante zoektermen kunt vinden om over te schrijven.

Tot de volgende keer!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *