Beste SEO Tips om hoger in Google te komen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
Beste SEO tips

Wellicht heb jij al een website of heb je besloten een website te starten. Het is natuurlijk van belang met jouw website hoog te scoren in de zoekmachines. Je kunt een hele mooie website hebben gemaakt, maar zolang er geen bezoekers zijn, is er geen omzet. Door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie kun je beter vindbaar worden in de zoekmachines. In dit artikel leggen wij uit hoe jij hoger in Google en de andere zoekmachines komt te staan door de beste SEO tips toe te lichten.

Wat is SEO en Zoekmachineoptimalisatie?

SEO staat afgekort voor Search Engine Optimazation, in het Nederlands betekent het Zoekmachineoptimalisatie. SEO is simpelweg het optimaliseren van jouw website door het verbeteren van bijdragende factoren. Dat zijn allemaal interne en externe factoren, die meespelen bij de vraag hoe hoog jij in de zoekmachines wordt weergegeven. Wanneer jij hoger in de zoekmachines wordt weergegeven, leidt dat automatisch tot meer clicks naar jouw website. 

Je kunt er voor kiezen om op betaalde wijze bezoekers naar jouw website te generen terwijl je ook slim kan inspelen op de SEO factoren. Voor SEO hoef je namelijk niks te betalen, het is namelijk enkel het optimaliseren van je website om op gratis wijze meer websitebezoekers te generen.

Zie hieronder het verschil tussen gebruik maken betaalde advertenties of door gratis in te spelen op SEO factoren.

Bovenaan in Google zoekresultaten

SEO tips

In dit artikel zullen we toelichten hoe jouw website hoger of zelfs bovenaan in de zoekmachines kan komen te staan. Met de vele tips in dit artikel zullen we de inhoud en techniek van je website gaan optimaliseren. Je website zal hierdoor als ‘zoekmachine vriendelijk’ worden gezien door Google. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die bijdragen aan de zoekmachine optimalisatie van jouw website, die in dit artikel niet zullen worden toegelicht. 

SEO Tip 1. Word de meest waardevolle informatiebron voor de Google gebruiker

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat de mensen die op Google zoeken vaak een probleem of vraag hebben welke moet worden opgelost. Jouw website moet dus op de meest effectieve wijze van alle huidige bestaande websites de vraag of het probleem van de Google zoeker oplossen. Je website zal daarom de meest waardevolle informatie moeten bevatten over het onderwerp waarop de Google gebruiker in de zoekmachine heeft gezocht.

‘Lever de oplossing voor de vraag van de zoeker!’

Als voorbeeld kijken we naar onze eigen website: www.thuis-inkomsten.nl. De Google gebruiker zoekt op Google naar een oplossing voor zijn vraag. Hij wil namelijk thuis geld verdienen. Hij zoekt bijvoorbeeld in Google naar: Hoe verdien ik thuis geld? Hij klikt op onze website en ziet direct een antwoord op zijn vraag. 

Zijn vraag (probleem) en antwoord (oplossing) worden namelijk direct weergegeven op de homepagina van onze website. De Google gebruiker krijgt wat hij zocht en heeft dus direct de mogelijkheid de verdien methodes te gaan bekijken.

‘Maak belangrijke pagina’s (probleem oplossingen) makkelijk bereikbaar’

Zie hieronder als voorbeeld hoe wij met onze website direct het probleem oplossen van een Google gebruiker.

SEO tip probleem oplossing

Om te zorgen dat je het probleem op de juiste wijze oplost voor de Google gebruiker is het van belang veel content (tekst, afbeeldingen etc.) op je website te plaatsen rondom het onderwerp. Hoe meer content, hoe beter. Je legt namelijk aan de hand van veel content, duidelijk uit waar de Google gebruiker antwoord op zoekt. De mate van de hoeveelheid content die je plaatst op je website draagt bij aan de vindbaarheid in de zoekmachines.  

”Jouw website moet de grootste informatiebron worden omtrent jouw onderwerp. Hoe meer content, hoe beter.”

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om veel content te creëren op je website, namelijk:

 • Plaats stukken tekst, afbeeldingen en video’s rondom het onderwerp van jouw website.
 • Zet ‘reacties en opmerkingen aan’ op jouw artikelen. Mensen gaan wellicht reageren over het onderwerp van jouw website, dat is dus ook het onderwerp waarop je wilt worden gevonden in Google. Ook kun je terug reageren op reacties, wat zorgt voor meer content op je website.
 • Maak een blog aan. Door een blog aan te maken kun je regelmatig nieuwe artikelen gaan plaatsen. Hierdoor komt er dus meer tekst en content op jouw website. Google ziet hierdoor dat jij steeds meer informatie op je website krijgt en ziet ook dat de website up-to-date wordt gehouden. Google waardeert zulke websites en die worden dus ook hoger in Google geplaatst.

SEO Tip 2. Bepaal je zoekwoorden voor zoekmachine optimalisatie

Het is belangrijk om te bedenken op welke zoekwoorden je in Google gezocht wilt worden gevonden. Denk daarom goed na over welke onderwerp en welke vraag jouw doelgroep meer wilt weten. Vraag jezelf eens af: welke zoekwoorden zijn relevant voor mijn website? Op welke zoekwoorden wil ik worden gevonden? Vervolgens kun je de zoekwoorden vaststellen en verwerken in je website om beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Wanneer je hebt bedacht over welke onderwerp jouw website zal gaan, kun je bedenken op welke termen je gezocht wilt gaan worden. De zoekwoorden waarop je wilt worden gevonden moeten terugkomen op de gehele website, bijvoorbeeld in de tekst.

Door zelf logisch na te denken en wellicht aan vrienden of familie te vragen op welke woorden zij zouden zoeken via Google, kom je al een heel eind. 

Het is natuurlijk beter om naar de historische statistieken te kijken. In dit soort statistieken kun je zien waarop maandelijks veel wordt gezocht in Google. Ook geven de statistieken suggesties aan voor relevante zoekwoorden. Handige hulpmiddelen voor het kijken naar suggesties en statistieken zijn: Google Autocomplete en Google Zoekwoordplanner.

Google Autocomplete

Handig om te gebruiken bij het bepalen van zoekwoorden is de Google Autocomplete. Wanneer je in Google, lettters of een gedeeltelijk woord van jouw website onderwerp intikt, rollen er automatisch termen uit waarop vaak wordt gezocht door Google gebruikers. 

Als voorbeeld kijken we hieronder naar onze eigen website. De google gebruiker wilt graag geld verdienen. Door ongeveer in Google in te tikken, waar de doelgroep naar op zoek is (geld verdienen), kan er naar voren komen waar veel naar gezocht wordt op Google. Google geeft namelijk automatisch suggesties weer voor veel gezochte termen.

Beste SEO tip voor Google
SEO tip Google autocomplete

Google Zoekwoordplanner

De Zoekwoordplanner is een gratis te gebruiken Tool van Google Adwords. Je kunt de Zoekwoordplanner heel goed gebruiken bij het bepalen van goede zoekwoorden, omdat je historische lijsten krijgt te zien hoe zoekwoorden maandelijks presteren. Ook kun je vele andere statistieken en gegevens uit de Zoekwoordplanner halen. Door te kijken hoe verschillende zoekwoorden maandelijks presteren, kun jij de zoekwoorden waar het meeste op wordt gezocht, gaan verwerken in jouw website.

Als voorbeeld gebruiken we hieronder de Zoekwoordplanner om te zoeken naar goede zoekwoorden voor onze eigen website. 

Als we via Tools in Google Adwords, de zoekwoordplanner openen krijgen we 2 opties, namelijk:

 • Zoekwoorden vinden, wanneer je deze optie gebruikt geeft de zoekwoordplanner automatisch suggesties voor relevante zoekwoorden. Ook zie je hoe zoekwoorden maandelijks presteren etc.
 • Zoekvolume en prognoses bekijken, wanneer je deze optie gebruikt kun je historische gegevens bekijken van zoekwoorden en verwachtingen hoe een zoekwoord in de toekomst zal scoren. 
Beste SEO tips voor de Google zoekwoordplanner

In het voorbeeld gaan we uit van onze eigen website en klikken we op ‘Zoekwoorden vinden’. Er zullen nu dus ook suggesties worden weergegeven voor relevante zoekwoorden rondom ’thuis geld verdienen’ .

SEO tips rondom zoekwoordplanner zoekwoorden

We hebben gezocht op de zoekwoorden: thuis geld verdienen. Maandelijks wordt er op Google tussen de 1000 en 10000 keer gezocht op het zoekwoord ’thuis geld verdienen’. Ook volgen er uit de zoekwoordplanner direct wat relevante zoekwoorden waarop veel wordt gezocht door Google gebruikers, zoals ‘snel geld verdienen’ en ‘makkelijk geld verdienen’. 

Wanneer je in de Zoekwoordplanner hebt gezocht naar goede zoekwoorden die maandelijks goed presteren, dan kun je de gekozen zoekwoorden gaan verwerken in jouw website. Laat de zoekwoorden veel terug komen in onder andere:

 • Tekst
 • Afbeeldingen
 • Titel, kopteksten, tussenkopjes
 • Pagina titel en omschrijving (Meta tags)
 • Domeinnaam!

Het verwerken van SEO in Pagina titel en omschrijving

De verschillende pagina’s waarop je wilt worden gevonden kun je beter vindbaar maken door zoekwoorden te verwerken in de titel en omschrijving van de pagina. Door de titel en discription HTMl tags toe te voegen weet de Google gebruiker waar de website over gaat en daarnaast is het voor Google zelf duidelijk. De titel en discription tags komen na de Head tag.

‘Kies voor elke pagina een identieke titel en discription tag’

 • De HTML code voor een pagina Titel: <title> relevante zin voor pagina </title>
 • De HTML code voor een pagina omschrijving: <meta name=”description” content=” relevante uitleg van door de pagina”>

Als voorbeeld kijken we hieronder naar onze eigen website. Wij hebben de volgende HTML codes ingevuld:

 • <title> Geld verdienen met enquêtes invullen </title>
 • <meta name=”description” content=” Makkelijk thuis geld verdienen door het invullen van enquêtes. Wissel gespaarde punten in voor echt geld!”>
beste SEO tip titel en omschrijving
Met als resultaat in Google

Goede pagina titels en beschrijvingen

Het is niet verstandig extreem lange titels met talloze zoekwoorden te gebruiken. Je kunt beter voor korte en beschrijvende titels gaan.

De beschrijving van een pagina moet informerend en samenvattend zijn. Zie het als een samenvatting van de hele pagina in de 1 a 2 belangrijkste zinnen.

SEO Tip 3. Gebruiksvriendelijke website 

Het is enorm van belang dat jouw website, een gebruiksvriendelijke website is. Wanneer een website niet of slordig wordt weergegeven op een telefoon, zal Google dat niet waarderen. Zorg voor een goede optimalisatie voor computer, tabblad en telefoon. 

Om duidelijk te laten zien wat we bedoelen kijken we naar onze eigen website: www.thuis-inkomsten.nl. Wanneer we de internetpagina met ons muis verkleinen moeten de tekst en afbeeldingen automatisch mee veranderen en goed leesbaar blijven. Wanneer dit het geval is, is de website ‘gebruiksvriendelijk’ en dus goed leesbaar voor gebruikers vanaf verschillende devices, zoals de telefoon etc.

gebruiksvriendelijke website voor Google en SEO
Zorg voor een goede optimalisatie voor computer, tabblad en telefoon

SEO Tip 4. Linkbuilding

Doordat anderen websites/social media/klanten etc. doorlinken naar jouw website, ziet Google dat jij een interessante en populaire website hebt. Zorg er wel voor dat de inhoud van de website achter de links enigszins op elkaar aansluiten. Ook draagt het bij aan jouw Google positie, wanneer het een website is, die zelf ook goed scoort in Google.

Je kunt op verschillende manieren zorgen dat er gelinkt wordt naar jouw website, namelijk:

 • Plaats linkjes op jouw eigen sociale media kanalen, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.
 • Maak sociale media kanalen aan voor jouw website en plaats daarop linkjes naar je website. Plaats ook social media knoppen op jouw eigen website.
 • Schrijf andere websites, e-mails met de vraag of zij wellicht willen doorlinken naar jouw website.
 • Vraag tevreden leveranciers of consumenten of zij willen doorlinken naar jouw website.
 • Zorg voor vindbaarheid op Google Maps met een linkje.
 • Reviews die doorlinken naar jouw website.
 • Bied jezelf aan om artikelen te schrijven voor andere bedrijven, waardoor jij vervolgens de mogelijkheid krijgt een linkje naar jouw eigen website te plaatsen.

SEO Tip 5. Schrijf goede teksten met de juiste lengte

Er komen steeds meer websites op Google. Daarom legt Google de lat steeds een stukje hoger voor websites die goed vindbaar willen zijn in Google. Alleen de kwalitatief beste websites zullen hoog worden weergegeven in de zoekmachines. De mate van de hoeveelheid tekst op jouw website draagt daarom erg bij aan jouw vindbaarheid.

De juiste lengte voor een tekst is 1200 tot 1500+ woorden per pagina. Natuurlijk verschilt dit per onderwerp en concurrentie van andere websites. Zo kunnen websites met een lage concurrentie ook goed vindbaar zijn met teksten van bijvoorbeeld 300 woorden. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de spelling correct is en de tekst goed leesbaar is voor bezoekers.

Probeer je artikelen de juiste lengte te geven, maar houd het wel relevant. Herhaal niet te vaak stukken tekst en kopieer vooral niet van andere websites. Google heeft daar inzicht op en zal je daardoor lager in Google laten tonen.

Artikelen van +-1500 woorden zijn vrij lang. En dat terwijl de meeste Google gebruikers snel een pagina scannen en vaak niet het hele artikel lezen. Maak daarom vooral gebruik van een duidelijke structuur voor je tekst. Maak gebruik van elementen, zoals kopjes, tussenkopjes, vetgedrukte tekst en breng afwisseling door het gebruik van afbeeldingen en/of video’s. Zo houd je langer de aandacht van een Google gebruiker.

Overige Zoekmachine optimalisatie tips

 • Gebruik goede navigatie structuur op je website.
 • Verifieer je eigendom van een website bij Google Search Console.
 • Meld je sitemap aan bij Google.
 • Zet je sitemap op je website zodat Google pagina’s kan vinden.
 • Schrijf kwalitatief goede teksten (juiste spelling, duidelijk zichtbare linkjes)
 • Blijf nieuwe content op je website plaatsen.
 • Geef afbeeldingen een naam en gebruik (beschrijvende) alt-tekst.
 • Promoot je website!
 • Genereer bezoekers via sociale media, community’s en groepen.
 • Analiseer statistieken op Google Analytics.
 • Voeg een Alt-tekst en omschrijving toe aan je afbeeldingen. Een Alt-tekst wordt getoond aan een bezoeker wanneer een afbeeldingen op je website om de een of andere rede niet wordt weergegeven. Het draagt erg bij aan SEO.
 • Zet de volgende HTML code in je head: <meta name=”zoekwoord, zoekwoord 2, zoekwoord 3, etc.”>

Geld verdienen met een website?

Wil jij graag geld gaan verdienen met een website? Je kunt op meerdere manieren geld verdienen met een website. Op deze website staan verschillende methodes toegelicht. Een voorbeeld van een interessante verdien methode is affiliate marketing.

Als affiliate marketeer maak je reclame voor bedrijven en ontvang je daarover commissies. Je plaatst simpelweg één of meerdere verkregen linkjes op jouw website/sociale media. Wanneer iemand via jou iets aanschaft, krijg jij daarover commissie uitbetaald. Het aantrekkelijke van deze verdien methode is dat jij zelf geen producten/diensten hoeft in te kopen of te verkopen. In diversen categorieën zijn campagnes beschikbaar van toonaangevende bedrijven.

Je kunt dit volledig zelf op gaan starten. Registreren is gratis en er zijn geen opstartkosten. Bedenk eens hoeveel geld het zou kosten om jouw eigen onderneming te starten (pand, voorraad etc.), terwijl je kosteloos andermans producten kunt promoten. Lees op onze website meer over Affiliate Marketing en op welke websites je jezelf kunt aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *