Hoe maak je een website?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
hoe maak ik een website

Wanneer je hebt besloten te beginnen met het maken van een eigen website zullen er veel vragen opkomen, zoals de benodigde investering, kennis omtrent websites en hoe je het gaat aanpakken met het design. In dit artikel zullen wij je tips geven over hoe jij simpel een fantastische website kunt maken.

Het mooie is dat het tegenwoordig niet meer moeilijk is om een website te maken.

Kost het maken van een website geld?

Bij het maken van een website heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt gratis een website maken, een website maken tegen betaling, zelf een website programmeren of met hulp van handige websites. 

Voor het zelf maken van een website is vele programmeer kennis benodigd. Je zult dan bijvoorbeeld HTML en PHP codes zelf moeten gaan schrijven. Wij kunnen verzekeren dat dit best lastig is om onder de knie te krijgen. Wanneer jij dus een website wilt maken en geen programmeer kennis hebt, raden wij het af om zelf een website te programmeren. Gelukkig zijn er websites zoals Vuora Web, die de lastige programmeer codes voor je schrijven en jij alleen nog maar elementen hoeft te verslepen op de gewenste plek.

Er zijn verschillende websites, zoals Jouwweb en Wix, waarmee je gratis een website kunt maken. Dit raden wij echter af, omdat bij een gratis gemaakte website, automatisch reclame in beeld komt bij de bezoeker. Daarnaast zijn er vele gebreken en missen belangrijke opties omdat je gratis een website hebt gemaakt. Ook heb je geen professionele domeinnaam met een gratis website. Bekijk hieronder maar eens:

  • Gratis website (domeinnaam van website): www.thuis-inkomsten.jouwweb.nl
  • Betaalde website (officiële domeinnaam) : www.thuis-inkomsten.nl

In het voorbeeld hierboven zie je dat een gratis website .jouwweb.nl achter zijn naam krijgt en een betaalde versie uitsluiten het welbekende .nl of .com

Eenvoudig en goedkoop een professionele website maken met Vuora Web

Wij raden het dus af om gratis een website te maken of om zelf een website te bouwen zonder programmeer kennis. Wat wij wel aanraden is op eenvoudige wijze een betaalde website te maken met Vuora Web.

Hoe maak je een website met Vuora Web?

Met een betaald account op Vuora krijg je wat je ziet. Het is super simpel via Vuora een website te maken. Vuora Web is te gebruiken voor iedereen die geen verstand heeft van programmeren, maar toch een professionele website voor zichzelf of voor anderen wilt bouwen. Ook al ben je geen designer, met Vuora maak je al gauw een fantastische website. Door het simpele drag & drop systeem is het mogelijk binnen geringe tijd een website te maken, inclusief een eigen domeinnaam.

Het bouwpaneel

Het bouwpaneel zit in het systeem van Vuora.  Hiermee ga je de hele website bouwen. In “bouw modus”, zie je aan de linkerkant het bouwpaneel en rechts zie je hoe de website wordt weergegeven in de zoekmachines.​ 

Door het bouwpaneel hoef je enkel de gewenste elementen op je website te slepen, pagina’s of berichten aan te maken en lettertypes in te stellen om het gewenste resultaat te bereiken. Jij sleept de elementen en Vuora schrijft automatisch de codes voor een goede weergave. Vuora Web systeem bespaart je dus een hoop tijd!

Ook kun je de website voor tablets & smartphones goed laten weergeven door naar “Responsive” modus te gaan. Vuora Web zorgt hiermee dat webpagina’s automatisch goed worden weergegeven op de telefoon. Zelfs aan de automatische weergave van Vuora kun je nog elementen aanpassen voor jouw gewenste resultaat.

Het dashboard

In het Vuora Web Dashboard kun je jouw account beheren. Ook kun je hier makkelijk een nieuwe website aanmaken en de statistieken van jouw website bekijken. Websites van Vuora zijn namelijk automatisch gekoppeld met Google Analytics. Hierdoor kun je zien hoe vaak en wanneer je websites bezocht worden. Tevens kun je in het dashboard een domeinnaam en andere functies instellen.

Toevoegingen

Met de functie toevoegingen kun je extra functionaliteit toevoegen aan je website. Dit kunnen bijvoorbeeld  formulieren zijn. Vuora ontwikkelt zich steeds meer waardoor er steeds weer nieuwe toevoegingen verschijnen.

Thema’s

Voor Vuora hoef je zeker geen webdesigner te zijn. De standaard templates zorgen er namelijk voor dat je een mooi webdesign krijgt en daarmee al een heel eind op weg ben. Thema’s zijn erg mooi en bevatten veel voor gegenereerde pagina’s en toevoegingen. Om gebruik te maken van alle mogelijkheden binnen Vuora zul je het thema op ‘Blanco’ moeten instellen. 

Ondersteuning van Vuora

Bij het maken van je website sta je er niet alleen voor. Vuora biedt ondersteuning door onder andere, support, de ‘website maken’ handleiding en video ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *