#3 [CASESTUDIE] Geld verdienen met een affiliate website – Content marktonderzoek en affiliate producten uitkiezen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

In deel 3 van deze affiliate website casestudie leg ik uit hoe je begint met content marktonderzoek en de juiste affiliate producten uitkiest.

In de vorige delen hebben we een nichemarkt uitgekozen en de website opgezet. De basis staat dus al.

Het is nu van belang om bezoekers op de website te krijgen. Dit kan worden bereikt door content te gaan publiceren.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat er geld wordt verdiend aan de personen die de website zullen bezoeken. Hiervoor dienen de juiste affiliate producten te worden gepromoot.

In dit onderdeel ga ik je dan ook vertellen hoe je de juiste content uitkiest om over te bloggen en hoe je affiliate producten uitkiest die goed verkopen.

Het businessmodel

Om bezoekers op de website te krijgen, kun je van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan adverteren of social media kanalen opzetten.

Mijn doel is echter om je te laten zien hoe je passieve inkomsten kunt generen met een website. Om dit te bereiken kan het beste worden gefocust op het krijgen van gratis traffic via Google.

Wanneer je website, blogs en artikelen namelijk worden opgenomen in de zoekresultaten van Google kunnen er op gratis wijze dag en nacht, 7 dagen per week bezoekers terecht komen op je website.

De bezoekers hebben gezocht naar bepaalde zoektermen die relevant zijn aan jouw niche. De kans is dan ook groot dat een gedeelte op je affiliate link gaat klikken en het product gaat aanschaffen, zodat jij commissies realiseert.

Content marktonderzoek en traffic genereren

Je krijgt dus bezoekers op je website door goede artikelen te schrijven voor bepaalde keywords waar je doelgroep op zoekt. Wanneer je deze artikelen optimaliseert voor Google ga je gratis bezoekers krijgen.

Wanneer personen iets op Google zoeken dan hebben zij veelal een probleem en jij moet hun oplossingen geven. In ruil daarvoor krijg je betaald. Hoe beter en vaker je hun problemen kan oplossen hoe meer je betaald krijgt.

Op de website ga ik daarom artikelen plaatsen om één of meerdere producten heen. Hier moeten mensen wel daadwerkelijk naar zoeken, zodat ik bezoekers ga krijgen.

Maar hoe kun je dit controleren?

Daar gebruiken we verschillende tools voor.

Voor inspiratie kun je bijvoorbeeld Answerthepublic.com gebruiken. Wanneer je hier een onderwerp invult, komen er namelijk honderden zoektermen uitrollen. Ook kun je Neilpatel.com gebruiken om te zien hoeveel er exact wordt gezocht naar bepaalde zoektermen. Bovendien gebruik ik hier Serumrush.com en de Google zoekwoordplanner voor. Dit zijn allemaal tools die je zowel gratis als tegen betaling kunt gebruiken.

Natuurlijk kun je ook je gezonde verstand gebruiken om te bedenken wat mensen zullen zoeken. Wanneer je dit invult in Google en naar onder scrolt, dan zal je ook nog extra suggesties zien, waar je ook artikelen over kunt schrijven.

Je kunt verschillende soorten content gaan maken voor je affiliate website, namelijk:

  • Info posts: Hier ga je informatie geven en een relevant affiliate product promoten. Denk bijvoorbeeld aan een zoekterm, zoals ‘buikspieren trainen’. Vervolgens promoot je bijvoorbeeld een matje waarop mensen hun buikspieren kunnen trainen.
  • ‘Beste’ posts: Hier ga je lijstjes maken met de ‘best’ producten en linken naar deze producten. Denk bijvoorbeeld aan een zoekterm, zoals ‘beste yoga mat’.
  • Review posts: Hier ga je reviewen en ervaringen over producten delen. Mensen die iets willen kopen, zoeken namelijk vaak naar review zoektermen. Jij hoeft deze personen alleen nog warm te maken om het product te kopen.

Wissel af tussen informatieve, beste en review posts. Ik heb zelf even ongeveer 100 zoektermen in een lijstje gezet, zodat ik deze de komende tijd kan afwerken.

aantallen gezochte zoekwoord
Volgens Neilpatel.com wordt maandelijks 390 keer gezocht naar ‘beste yoga mat’.
Enkele zoekwoord ideeën
Zoekwoord ideeën door Neilpatel.com die je kunt verwerken in het ‘beste yoga mat’ artikel. Hier wordt namelijk ook veel naar gezocht.

Goede affiliate producten om te promoten

Je moet onthouden dat de producten die je promoot relevant moeten zijn aan het artikel waar mensen op terecht zijn gekomen. Deze producten moeten namelijk de problemen van je bezoekers oplossen.

Enkele affiliate producten die het goed doen zijn:

  • Producten met een hoge affiliate score, omdat ze vaak worden succesvol worden gepromoot door affiliates
  • Producten met weinig refunds, omdat je anders je affiliate commissies weer kwijtraakt
  • Producten van bekende webshops en merken
  • Producten met upsells, omdat je dan ook betaald krijgt als mensen andere producten kopen
  • Producten waarvan jij de eigenaar kent, om bijvoorbeeld unieke kortingscodes te bemachtigen
  • Producten met hoge commissies

Wat we de volgende keer gaan bespreken

In dit deel hebben we besproken hoe we zoekwoorden vinden, welke soorten content het goed doen, en welke affiliate producten het beste gepromoot kunnen worden.

In het volgende deel gaan we het eerste artikel online zetten. Ik zal dan ook met je bespreken hoe je een artikel optimaliseert voor Google en hoe je een passend aanbod doet voor je affiliate product.

Tot de volgende keer!

Direct zelf aan de slag?

In de Affiliate Marketing Revolutie van mijn maat Jacko Meijaard leer je van A tot Z hoe je een winstgevende affiliate business opzet. Alles komt uitgebreid aan bod en je krijgt hulp bij het opzetten van jouw eigen website. Zo sta je er niet alleen voor en kun je fouten voorkomen. Waar anderen jaren over doen, kun jij letterlijk leren in een paar dagen.

Wanneer jij nu begint en mij even een bewijs van aanschaf stuurt naar thuisinkomsten2018@gmail.com, dan krijg je een unieke bonus, waarmee je direct geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Let op: Het product dient via onderstaande link te worden besteld. Al mijn content is gratis, via deze weg verdien ik een kleine commissie en help ik jou verder om online geld te verdienen.

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *