Zwart geld verdienen

10 beste manieren om te beginnen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
zwart geld verdienen

Manieren om zwart geld te verdienen is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Jij waarschijnlijk ook, anders was je tenslotte niet op deze pagina terecht gekomen.

Alle dingen waarmee je geld verdient, hoor je op te geven bij de Belastingdienst. Wanneer je geld ‘zwart’ verdient, hoef je geen belasting te betalen over het verdiende geld. Dit moet eigenlijk wel, maar zwart geld verdienen betekent dus dat je dit niet doet.

Op deze pagina zal ik je vertellen over 10 manieren om zwart geld te verdienen. Ook zal ik je vertellen over mijn verdien methode, waarmee je eenvoudig ‘wit’ geld kunt verdienen. Dankzij deze methode kun jij makkelijk zo’n 250,- euro per dag op internet gaan verdienen.

Ontdek het #1 verdienmodel om online je geld te verdienen

Ik wil geld verdienen!

Zwart geld verdienen in Nederland

Zwart geld verdienen is verboden in Nederland. Toch zijn er erg veel ´zwartwerkers´. Volgens het CBS werkt naar schatting zo’n 10% van de werknemers zwart in Nederland.

Denk aan een student die werkt in de kroeg, een huishoudelijk hulp met een aantal adressen en een loodgieter die ’s avonds bijverdient.

Al deze inkomsten van werkenden worden dus niet aan de belangdienst en uitkeringsinstanties opgegeven.

In Europa bedraagt de zwarte economie zelfs zo´n 20% van de gehele Europe economie. Nederland behoort tot de top 3 “minst zwart werkende landen van Europa”.

Over het algemeen werken meer mannen dan vrouwen zwart. De sectoren met de hoogste aantallen zwartwerkers zijn:

 • De bouw (mannen).
 • De zorg (vrouwen).
 • De horeca (vrouwen).

Zwart werken wordt vooral gedaan door jongeren die naast hun studie wat geld bij willen verdienen. Ook verdienen vrouwen extra door schoon te maken en verdienen mannen extra door ’s avonds hun technische beroep uit te voeren. De betalingen worden allemaal handje contantje uitbetaald.

Wat is zwart werken?

Wanneer je in loondienst werkt, ben je wettelijk verplicht geld af te dragen aan de Belastingdienst en sociale premies. Dit zijn bijkomende kostenposten die van je brutoloon afgaan. Nu blijft je netto loon over (het geld dat op je bankrekening wordt gestort).

Werk je in loondienst, maar draag je geen geld af aan de Belastingdienst? Dan werk je waarschijnlijk zwart.

Wanneer je zwart werkt, krijg je contant uitbetaald en wordt het geld dus niet op je bank gestort. De belastingdienst weet dus niet dat jij geld hebt verdiend en daarom hoef je dus geen belasting te betalen.

Je dient pas na 31 december aangifte te doen over de inkomsten van het afgelopen jaar. Tot dat je de aangifte opstuurt kun je dus niet zo snel in de problemen komen.

Ook het geld dat je contant verdient kun je gewoon aangeven bij de Belastingdienst. Contante uitbetaling hoeft dus niet altijd te betekenen dat je zwart geld verdient.

Als je een dusdanig laag inkomen hebt, dan hoef je vaak niet eens, of zeer weinig belasting te betalen.

Redenen om zwart geld te verdienen

Het kan verschillende redenen hebben wanneer iemand besluit zwart geld te verdienen. Zo zijn er bijvoorbeeld zwarte baantjes die je niet ‘wit’ kunt uitvoeren.

Anderen willen uit het zicht blijven van de Belastingdienst. Zij willen dan belastingvrij geld verdienen of gewoon naast hun huidige baan meer geld verdienen voor extra uitgaven. Contant geld is volgens velen net even iets lekkerder verdient, omdat je het direct in je zak kunt steken.

Veel mensen hebben naast hun uitkering een zwart baantje. Dat kan mensen het geld opleveren dat ze net even nodig hebben om maandelijks rond te komen.

Zie hier nog eens alle voordelen van zwart geld verdienen:

 • Geen inkomstenbelasting betalen (36,5% tot 51,9% over verdiende bedrag).
 • Behoud van uitkeringen (WW, huursubsidie, zorgtoeslag etc.).
 • Geen vermogensrendementsheffing.
 • Maandelijks rondkomen.

10 Zwart geld verdienen tips

We zullen je nu 10 zwart geld verdienen tips geven. Aan het eind lees je over de verdien methode, waarmee ik zelf geld verdien op het internet en hoe jij dit ook kunt gaan doen.

Zwart geld verdienen tip 1: Huishoudelijk werk

Zwart inkomen: 10,- euro per uur.

Huishoudelijk werk en schoonmaken zijn de meest voorkomende zwart betaalde vormen van arbeid. De betaling voor deze klusjes geschiedt contant. De huishoudelijke hulp kan zelf beslissen om het verdiende geld als ‘extra inkomen’ aan te geven bij de Belastingdienst.

zwart geld verdienen met schoonmaken
Huishoudelijk werk

Zwart geld verdienen tip 2: Oppassen

Zwart inkomen: 5-10,- euro per uur.

Werk als oppasser doen veel mensen zwart. Denk bijvoorbeeld aan familieleden of vrienden uit de omgeving die op kinderen passen. Kinderopvang kan in tegenstelling tot een zwart werkende oppas een stuk prijziger zijn. De ouders van kinderen kunnen met deze oplossing gewoon naar hun werk en hoeven niet veel geld kwijt te zijn. 

zwart geld verdienen met oppassen tips
Oppassen

Zwart geld verdienen tip 3: Horeca

Zwart inkomen: 10-18,- euro per uur.

Werken in de horeca is onder jongeren/studenten erg populair. Werken in een café, afwassen, achter de bar, keukenhulp of eten bezorgen; allemaal voorbeelden van zwart werk in de horeca. Wanneer je in de horeca werkt krijg je geen vakantiegeld, betaalde zieke dagen en/of pensioen. Jongeren vinden dat vaak geen probleem en zijn blij met een hoger salaris door zwart te verdienen.

zwart geld verdienen horeca tip
Horeca

Zwart geld verdienen tip 4: Wiet knippen

Zwart inkomen: 25,- euro per uur.

Nederland staat bekend als wietland. Door de legalisering van de verkoop kan er veel van verkocht worden. Wanneer wiet wordt geoogst dient het te worden geknipt met de schaar. Door de grote hoeveelheden wietplantages in Nederland zijn er het hele jaar wiet knippers nodig. Het opzetten van plantages en het groeien van wiet zijn verboden. Hierdoor kunnen plantage eigenaren niet bij een uitzendbureau aankloppen voor personeel. Dit werk kan dan ook alleen illegaal worden aangeboden.

zwart geld verdienen wiet knippen tip
Wiet knippen

Zwart geld verdienen tip 5: Auto onderhoud

Zwart inkomen: 30,- euro per uur.

Sommige mensen bieden auto-onderhoud klusjes zwart aan. Je zult dan geen factuur ontvangen van het betaalde bedrag en betaalt ook geen BTW over de kosten. Als klant ben je dus voordeliger uit, maar ook de auto monteur zelf, deze betaalt namelijk geen belastingen en loonpremies.

zwart geld verdienen tip auto onderhoud
Auto onderhoud

Zwart geld verdienen tip 6: Fietsen repareren

Zwart inkomen: 30,- euro per uur.

Mensen die handig zijn met fietsen, verdienen soms extra geld door zich zelf aan te bieden als fietsenmaker. Ook in dit geval ben je vaak goedkoper uit als klant dan wanneer je naar een officiële fietsenmaker gaat die zijn inkomsten wel opgeeft.

zwart geld verdienen tip fiets onderhoud
Fiets reparaties

Zwart geld verdienen tip 7: Bouwsector

Zwart inkomen: 20,- euro per uur.

Vakmensen, men name uit de bouw staan er om bekend na werktijd in de avond extra bij te klussen. Dit doen zij zonder factuur en krijgen handje contantje betaald.

zwart geld verdienen in de bouw tips
Werken in de bouw

Zwart geld verdienen tip 8: Kapper

Zwart inkomen: 20,- euro per uur.

Een kapper of kapster aan huis staat doorgaans ingeschreven bij de Kamer van koophandel. Een kapper heeft de keus om het inkomen te melden aan de Belastingdienst. Echter is het vermoeden is dat er een groot aantal thuiskappers hun inkomen niet doorgeven.

zwart geld verdienen als kapper tip
kapper

Zwart geld verdienen tip 9: Schilder

Zwart inkomen: 20,- euro per uur.

Sommige schilders bieden zich zelf aan als klusser en geven de verdiende inkomsten niet aan bij de Belastingdienst. Familieleden van een schilder kunnen het bijvoorbeeld handig vinden om de schilder hun huis of wat dan ook te laten schilderen. Zij zijn dan goedkoper uit dan wanneer zij een officiële schilder zouden inhuren.

zwart geld verdienen als schilder
Schilderen

Zwart geld verdienen tip 10: Elektricien

Zwart inkomen: 20,- euro per uur.

Elektriciens schijnen naast hun huidige werk vaak zwart bij te verdienen. Makkelijk verdiend en zonder een factuur op te maken.

zwart geld verdienen elektricien tips
Elektricien

Een ‘zwarte baan’ vinden gaat via het informele circuit. Dat wil zeggen dat je zwart werk niet snel zult vinden op vacaturesites en via uitzendbureaus.

Waarom ik je afraad om zwart geld te verdienen

Zwart geld verdienen is en blijft illegaal. Mocht de Belastingdienst ontdekken dat je veel zwart geld verdiend, kan dat je grote problemen opleveren.

Daarom raad ik je aan om legaal geld te verdienen.

Hierdoor zal je lekkerder slapen en kun je ook nog eens veel meer geld verdienen dan dat je bij een zwart baantje zal verdienen.

Natuurlijk dien je wel belasting te betalen over legaal verdiend geld. Echter, een boekhouder kan de kosten zo minimaal mogelijk maken. 

Hieronder zie je nog eens alle nadelen en risico’s van zwart geld verdienen:

 • Het is illegaal en dus strafbaar.
 • Kans op grotere financiële problemen bij ontdekking.
 • Niet verzekerd tegen arbeidsongevallen.
 • Kans op terugbetalen van uitkeringen, belastingen en premies.
 • Kans op het betalen van een hoge boete.
 • Zwart werk kun je niet vermelden op je CV.
 • Je bouwt geen vakantiegeld en pensioen op.
 • Bij ziekte ontvang je geen salaris.
 • De werkgever kan je zomaar ontslaan.
 • Het verdiende geld kun je niet in 1 keer storten op je bankrekening, maar kun je beter, beetje bij beetje doen.

Zwart werken naast een uitkering

Zwart geld verdienen naast het ontvangen van een of meerdere uitkeringen kan je extra veel geld opbrengen. Echter pleeg je wel fraude wanneer je verricht werkt niet opgeeft tijdens het ontvangen van een uitkering. Dit kan er voor zorgen dat je geen of minder recht hebt op uitkeringen. Bij ontdekking van fraude kan je dan ook een boete worden opgelegd (uitkering terug betalen + boete) en daarbij een strafrechtelijke procedure tegen je worden aangespannen.

Hoe ik mijn geld 100% wit vanuit huis verdien

Goed, ik raad je dus af om zwart geld te verdienen. Je kunt namelijk met mijn verdien methode aan de slag gaan en daarmee veel meer geld gaan verdienen.

Het internet maakt het mogelijk super eenvoudig (veel) geld te verdienen. Je hoeft dan geen zwart werk te verrichtten. Mijn verdien methode is dan ook volkomen legaal en kun je helemaal zelf vanuit huis doen.

Ik verdien mijn geld namelijk dankzij het internet. Dit doe ik door affiliate marketing toe te passen.

Affiliate marketing is dat je andermans producten of diensten promoot inruil voor commissie. Wanneer je dus een product promoot en iemand koopt het product via jou; verdien je daar commissie over.

Hiervoor hoef je dus geen eigen producten te hebben, en dus ook geen producten op de post te doen of aan klantenservice te doen.

Met een website verdien je al gauw zo’n 500,- euro per maand. Heb je dus 20 websites, verdien je 10.000,- euro per maand. Maar, laten we rustig aan beginnen..

Ik zal je vertellen hoe het werkt

Ik zal je een voorbeeld geven van hoe affiliate marketing in de praktijk werkt:

Je hebt bijvoorbeeld een website over de iPhone. Op deze website vergelijk je de prijzen van de iPhone (dit gaat volledig automatisch).

Mensen zoeken op Google naar ‘iPhone kopen’ en komen zo op jouw affiliate website terecht.

Vervolgens klikken ze via je website naar bijvoorbeeld de website van KPN.nl of Vodafone.nl. Wanneer ze nu binnen 100 dagen iets bij deze websites kopen (toestel, abonnement etc.), krijg je daar commissie over betaald.

Makkelijk toch!

De website hoef je eenmalig online te zetten waarna je dag en nacht bezoekers op je website kunt krijgen. Zelfs wanneer je ligt te slapen kun je hierdoor geld verdienen.

Zwart geld verdienen? Verdien wit en legaal, net als ik!

Om jou op weg te helpen om ook te starten en geld te verdienen met affiliate marketing, is er een complete stap-voor-stap videotraining gemaakt.

In deze videotraining ga je precies zien hoe je een winstgevende affiliate website maakt.

Hiermee ga je echt veel meer geld verdienen dan alle zojuist genoemde zwart-geld-methodes bij elkaar.

Ga ervoor!

affiliate marketing revolutie cursus

Bezoek eens de pagina van de Affiliate Marketing Revolutie. Hierin word je verteld hoe je op het internet zo’n 250 euro per dag kunt verdienen!

Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *