Geld verdienen met Marktplaats

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
geld verdienen met Marktplaats

Geld verdienen met Marktplaats kun je doen op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld oude spullen gaan verkopen of producten gaan verhandelen. Ik zal je vertellen waarom “het geld op straat ligt” en hoe jij hier op in kunt spelen. Na het lezen van dit artikel kun jij dan ook direct beginnen met geld verdienen via marktplaats. 

Tegenwoordig kun je veel sneller een product verkopen dan voorheen. Vroeger plaatste je namelijk een advertentie in de regionale klant of de plaatselijke supermarkt. Nu kun je letterlijk binnen 1 minuut een advertentie plaatsen op Marktplaats en direct al bezoekers krijgen.

Zodra je advertentie online staat, staat de advertentie op één van de grootste advertentiesites van Nederland. Reken dus maar dat je het product zo kwijt bent.

Het enige wat je hoeft te doen is een Marktplaats account aanmaken en hierop een advertentie plaatsen. De advertentie dien je te voorzien van foto’s, een omschrijving en je contactgegevens. Meer niet!

Geld verdienen met Marktplaats account

Geld verdienen met Marktplaats begint bij het aanmaken van een account. Een account aanmaken op Marktplaats.nl heb je zo gedaan. Je hoeft enkel een naam, emailadres en wachtwoord op te geven.

Marktplaats gebruiken is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Wanneer je een advertentie plaatst, helpt Markplaats je automatisch advertenties in de juiste rubriek te plaatsen.

Een account aanmaken is helemaal gratis. Ik raad je ook aan gelijk de Marktplaats App te downloaden. Je kunt dan vanaf je smartphone advertenties online plaatsen.

Een Marktplaats advertentie plaatsen welke kopers aantrekt

Op jouw marktplaats profiel kun je advertenties plaatsen. De advertenties bevatten de producten of diensten welke je wilt verkopen.

Binnen enkele rubrieken (zoals auto’s) is een advertentie plaatsen niet gratis. Echter, vrijwel altijd zijn advertenties gratis te plaatsen. Je kunt makkelijk checken of het een betaalde rubriek betreft door een rubriek, groep en subgroep te kiezen. Alleen wanneer er nu “dit is een betaalde rubriek” verschijnt, dien je geld te betalen.

Met een Marktplaats advertentie willen we natuurlijk de aandacht trekken, en zo veel mogelijk berichten ontvangen.

Daarvoor dienen we een goede Marktplaats advertentie op te stellen. Een advertentie welke opvalt, efficiënt is en snel verkoopt.

advertentie plaatsen op Marktplaats
Geld verdienen met gratis Marktplaats advertentie (leeg).

#1. Pakkende titel op Marktplaats

Een pakkende titel in je advertentie kan het verschil maken tussen 20 en 100 kliks. Zo’n 95% van de verkopers op Marktplaats denkt niet eens na over de titel. 

Volgens velen is de titel het allerbelangrijkste voor iemand om wel of niet op een advertentie te klikken. Bedenk dus een sterke titel dat je product omschrijft. Ook kun je bijvoorbeeld in hoofdletters een belangrijk product eigenschap plaatsen in de titel. De titel mag maximaal 60 tekens lang zijn.

Dankzij een pakkende titel kun je veel sneller winst behalen met Marktplaats.

#2. Duidelijke foto’s

Bij het plaatsen van de advertentie krijg je de mogelijkheid 24 foto’s te plaatsen. Het beste is om ook echt 24 foto’s te plaatsen (afhankelijk van het product).

Deze product foto’s dienen van goede kwaliteit te zijn en dienen het product goed weer te geven. Laat dus het product van verschillende kanten zien en geef de mensen een goed beeld in welke staat het product verkeert.

Je zult merken dat wanneer je foto’s van lage kwaliteit plaatst mensen een stuk sneller afhaken.

#3. Gedetailleerde beschrijving op Marktplaats

Voorzie je advertentie van genoeg informatie. Vooral bij dure en complexe producten is dit erg belangrijk.

Dit begint bij de algemene informatie en kenmerken van het product. Beschrijf naast de voordelen van het product, ook wat het iemand zal opleveren. Ga zelf eens na wat de bezoekers voor vragen zouden kunnen hebben bij het kopen van bet betreffende product.

Naast de product omschrijving kun je ook de conditie aangeven. Marktplaats hanteert 3 soorten condities, namelijk: gebruikt, zo goed als nieuw en nieuw.

Ook dien je het product een prijs te geven. Je kunt kiezen uit verschillende prijsstellingen, namelijk:

 • Gratis
 • Ruilen
 • Zie omschrijving
 • Op aanvraag
 • Nader overeen te komen
 • Bieden
 • Vaste prijs

Ik raad je aan de prijstype altijd op ‘bieden‘ te zetten. Zo kun je kijken ‘wat de gek er voor geeft’. Mochten mensen nu bieden op je advertentie of een bericht sturen, dan kun je altijd nog laten weten wat je er minimaal voor wilt hebben.

Als laatste dien je aan te geven hoe mensen het product van je zullen ontvangen. Je kunt instellen dat mensen het product mogen ophalen of dat je het product zelf op de post doet. Ook kun je instellen dat het beide mogelijk is.

 #4. Correct Nederlands

Vaak zie ik advertenties op Marktplaats welke volstaan met spelfouten, zonde!

Hierdoor word je namelijk minder serieus genomen en kom je minder betrouwbaar over. Misschien denkt de koper wel dat je een kind bent. Wanneer mensen iets van een kind willen kopen en zij het product niet zelf kunnen ophalen, dan dient het kind het product op te sturen. Echter vraagt de koper zich dan wel af of hij het product wel ooit gaat ontvangen.

Leestekens zoals komma’s maken niet zo veel uit, maar je dient wel de Nederlandse taal redelijk onder de knie te hebben.

Mocht je hier moeite mee hebben, dan kun je altijd eens vragen aan iemand uit je omgeving om de advertentie te laten nakijken of te laten schrijven.

Hoe kun je geld verdienen met marktplaats?

Op Marktplaats zijn dagelijks zo’n 1 miljoen gebruikers actief. Een uitstekende plek dus voor mensen welke (potentiële) klanten willen bereiken of geld willen verdienen door middel van producten in te kopen of te verkopen.

Met Marktplaats kun je op verschillende manieren geld verdienen, namelijk:

 1. Producten verkopen die je thuis hebt liggen.
 2. Producten verhandelen: inkopen en verkopen met winstmarge.
 3. Advertentie boosten om meer verkopen te realiseren.
 4. Met een website/webshop op marktplaats adverteren.

De 4 manieren om geld te verdienen met Marktplaats zullen ieder nader worden toegelicht op deze pagina.

1. Geld verdienen met Marktplaats met eigen producten

Je kunt eventueel vandaag al enkele honderden euro’s verdienen dankzij Marktplaats. Misschien heb je namelijk nog veel oude spullen liggen op zolder, in de kelder of waar dan ook.

Volgens onderzoek ligt er zelfs voor meer dan een miljard aan ‘rommel’ op zolders. Ik weet zeker dat voor veel van deze spullen, toch heel veel geïnteresseerde zullen zijn. Deze geïnteresseerde mensen kun je goed bereiken op Marktplaats.

Vaak vinden mensen het moeilijk om afstand te doen van hun oude spullen. Echter, waarschijnlijk liggen deze spullen al jaren opgeborgen op zolder. Bedenk eens bij jezelf of de spullen niet over een paar jaar nog steeds op dezelfde plek liggen, want dan kun je het toch echt beter verkopen.

Ga dus thuis eens bekijken welke spullen je zou kunnen verkopen op Marktplaats. Vul tijdens het plaatsen van je advertentie, jouw locatie in. Hierdoor zal je meer kopers uit de buurt krijgen, en kunnen zij het eventueel dezelfde dag nog bij je komen ophalen.

thuis geld verdienen met marktplaats
Bekijk thuis welke spullen je niet meer gebruikt en direct kunt verkopen.

2. Producten verhandelen op Marktplaats: inkopen en verkopen met winstmarge

Op Marktplaats kun je ontzettend veel geld verdienen met handel. Wanneer jij geld wil verdienen met handel op Marktplaats heb je 2 mogelijkheden, namelijk:

 • Producten inkopen op een goedkope website, zoals een veilingsite of AliExpress waar je voor een prikkie  producten in kunt kopen. Vervolgens bied je de producten te koop aan op Marktplaats.
 • Goedkope producten inkopen op Marktplaats en deze voor een hogere prijs te koop aanbieden op Marktplaats.

Op marktplaats verschijnen elke dag 300.000 nieuwe advertenties. Veel van deze advertenties worden verkocht voor een prijs, welke eigenlijk te laag is. Ditzelfde product kun je dus opkopen en doorverkopen voor een hogere prijs. 

De producten worden zo goedkoop aangeboden, omdat mensen simpelweg niet de waarde kennen van het product. Mensen gooien dan ook zomaar spullen weg, terwijl deze producten eigenlijk nog veel geld hadden kunnen opleveren.

Marktplaats producten inkopen en verkopen
Mensen gooien van alles weg of verkopen iets voor weinig. “Het geld ligt op straat”.

Producten welke ik je aanraad om te verhandelen op Marktplaats

Natuurlijk dien je wel te weten welk product winstgevend is om in te kopen en te verkopen. Hiervoor kan ik je in ieder geval een aantal tips geven:

 • Er zijn vele producten welke gratis worden aangeboden op Marktplaats. Haal deze op, want sommige van deze advertenties kunnen echt veel geld opleveren.
 • Zoek zelf naar een product waar je winst op kunt maken. Dit moet dus een product zijn welke goedkoop wordt aangeboden. Handig hierbij is om te focussen op hobby- of verzamel producten (hier zijn mensen bereid veel geld voor neer te leggen).
 • Kijk bij andere handelaren hun marktplaats account. Hiervoor zoek je een handelaar via Marktplaats, en gaat bekijken wat deze handelaar allemaal te koop aanbiedt op zijn profiel. In sommige gevallen zal je hierdoor achter producten komen welke goed verkopen.
 • In het artikel “geld verdienen met handel” lees je nog meer tips voor goede handel.

3. Marktplaats advertentie boosten om meer verkopen te realiseren

Als je eenmaal een product hebt om te verkopen kun je de advertentie gaan plaatsen op Marktplaats.

Mocht jij een product hebben wat binnen een erg populaire rubriek valt, kan de advertentie mogelijk snel zakken in de zoekresultaten. Daarom kan het verstandig zijn de advertentie regelmatig opnieuw online te plaatsen of gebruik te maken van de opvalmogelijkheden van Marktplaats.

Eventueel kun je de advertentie boosten tegen betaling. Door een opvalmogelijkheid aan te schaffen, plaatst Markplaats de advertentie boven de normale advertenties. Je hoeft hier geen zakelijk marktplaats account voor te hebben.

Marktplaats vraagt hier afhankelijk van de gekozen opvalmogelijkheid en rubriek een vergoeding voor. Doorgaans kost het je zo’n 4,- euro om 7 dagen bovenaan te staan. Dat is zeker de moeite waard, omdat je advertentie nu bovenaan de gekozen rubriek (vast)staat en alle marktplaats bezoekers als eerste jouw advertentie zien.

Hieronder zie je een overzicht van de opvalmogelijkheden en wat het met je advertentie doet:

OpvalmogelijkheidWat doet het?
Dagtopper 1/3/7 dagenDe advertentie blijft 1/3/7 dagen staan boven de normale advertenties.
OmhoogbellenDe advertentie staat weer bovenaan in de gekozen rubriek.
OmhoogplaatsenDe advertentie staat weer bovenaan in de gekozen rubriek.
FotoknallerIn de zoeklijst worden 3 foto’s van je advertentie weergegeven.
Homepage advertentieDe advertentie staat 3 dagen op de homepagina van Marktplaats en bovenaan jouw rubriek.
OpvalstickerOnder de advertentie komt een sticker te staan met: ‘moet nu weg’.
Plus of Premium pakketPlus: 24 uur boven de normale advertenties. Premium: 7 dagen boven de normale advertenties
Marktplaats ExtraNaast je advertentie worden nog eens 4 foto’s van je andere adverenties weergegeven.

4. Met een website/webshop op Marktplaats adverteren

Mocht je momenteel een website beheren waarop je een product of dienst aanbiedt, kun je Marktplaats gaan inzetten om geld te verdienen.

 • Als particulier kost het vermelden van een website in een advertentie 9,- euro.
 • Als bedrijf kun je een zakelijk account aanmaken op Marktplaats.

Marktplaats zakelijk voor bedrijven

Marktplaats biedt bedrijven de mogelijkheid te adverteren met hun webshop rondom de ‘normale’ advertenties. Ideaal voor webshops is om de AdMarkt te gaan gebruiken.

Je dient dan als eerste een gratis zakelijk account aan te maken. Na goedkeuring kun je uitgebreid een advertentie gaan opstellen. Vervolgens betaal je alleen geld wanneer een bezoeker klikt op je advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *