Geld verdienen met hobby

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen met hobby

Geld verdienen met je hobby? Het is heel goed mogelijk! Lijkt het jou ook niet geweldig de hele dag te doen wat je zelf leuk vindt? Nouja, de hele dag.. Dat is misschien zo lang dat het wat saai wordt. Bijverdiensten zijn echter mooi meegenomen. In dit artikel ga ik je voorbeelden geven van verdien methodes om geld te verdienen met je hobby. Aan het einde vertel ik je ook hoe het mogelijk is met letterlijk iedere hobby geld te verdienen!

Makkelijke manieren om geld te verdienen

Misschien kom je momenteel maandelijks niet rond en kan extra geld geen kwaad. Of je hebt zelfs helemaal geen baan, en bent in staat alles te doen voor wat geld.

In beide gevallen heb ik goed nieuws voor je: er zijn talloze mogelijkheden om extra geld te verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld geld verdienen met enquêtes of chatten voor geld. Je hoeft dan enkel vragenlijsten in te vullen of te chatten met mensen waar je geld voor krijgt betaald.

Dat is natuurlijk niet zo leuk als geld verdienen met je hobby. Bezig zijn met je hobby en ondertussen geld verdienen is namelijk wat je echt wil bereiken.

Geld verdienen met je hobby

Hobby’s worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier. Aangezien je er vaak mee bezig bent, leer je veel kennis, ervaring en vaardigheid omtrent jouw hobby. Dat kun je goed gebruiken om geld te verdienen.

Geld verdienen met je hobby staat eigenlijk dan ook gelijk aan geld verdienen met je passie.

Een hobby doe je voor het plezier en niet als betaald werk. Veel mensen zien werk als iets noodzakelijks en lopen tegen dingen aan, zoals:

  • Wekker zetten
  • Verplichte aanwezigheid
  • Opdrachten uitvoeren 
  • Hele dag achter een beeldscherm
  • Met collega’s werken die eigenlijk nooit je vrienden worden

Zo heeft iedereen zijn eigen redenen. Zodra je geld verdient met je hobby, zullen er veel lasten wegvallen. Je wordt dan namelijk eigen baas, krijgt vrijheid en maakt zelf keuzes.

Geld verdienen met creatieve hobby

Mensen hebben allerlei soorten hobby’s. Voorbeelden van hobby’s zijn: postzegels verzamelen, amateurfotografie, reizen, voetballen etc. Eigenlijk maakt het niet uit wat jouw hobby is om er geld mee te verdienen.

Geld verdienen met een creatieve hobby is dus ook mogelijk. Ik zal je hier straks wat voorbeelden van geven. 

Een creatieve geest kan bovendien helpen om makkelijker en sneller geld te verdienen. De methode welke ik je ga vertellen zal je namelijk stap voor stap uitleggen wat je moet doen, waarna je enkel nog een eigen invulling hoeft te geven.

Hobby die geld oplevert

Een hobby kan je op 2 manieren geld opleveren, namelijk:

  1. Een hobby welke direct geld oplevert, middels uurtje factuurtje.
  2. Een hobby welke steeds meer oplevert, middels tijd te investeren.

Hieronder zal ik je enkele voorbeelden geven van hobby’s welke geld opleveren. Je kunt de verdien methode direct toepassen om zelf geld te gaan verdienen. Op deze manier zal je voor alles waar je tijd insteekt direct geld terug krijgen.

Hobby: handwerk

Stel, handwerken is jouw hobby. Geld verdienen met handwerk kan op verschillende manieren.

Je kunt bijvoorbeeld een workshop geven in breien of haken. Een andere mogelijkheid is om zelfgemaakte artikelen op een (rommel)markt, gewoon voor de deur of op Marktplaats.nl te verkopen.

De tijd die je in jouw hobby hebt gestoken kun je op deze manier vrijwel direct terugverdienen.

Online verdienen met handwerk

Je kunt jouw kennis over handwerken goed gebruiken om online geld te verdienen. De kennis die je hebt, kun je namelijk verspreiden op het internet.

Bijvoorbeeld door een website te starten en te gaan bloggen over handwerken. Daarbij kun je filmpjes plaatsen over hoe jij het aanpakt en informatie geven over de verschillende technieken.

Op deze manier krijg je steeds meer bezoekers op je website en/of YouTube kanaal, welke interesse hebben in jouw vakgebied.

Om geld te verdienen met een website kun je advertenties plaatsen.

Echter raad ik je aan met een weblinkje door te verwijzen naar producten die mensen goed kunnen gebruiken om een hobby uit te oefenen. Wanneer iemand dan via jouw link iets koopt, krijg jij daar geld voor uitbetaald.

Over deze methode vertel ik je zo meer.

Workshops geven

Geld verdienen met workshops is een goed idee. Je kunt namelijk een groep mensen tegelijk helpen en zo dus meer geld verdienen in korte tijd.

Ook kun je de workshop verwerken in een online (video) workshop. Hierin kun je vertellen hoe ze de hobby op de juiste manier uitoefenen. 

De filmpjes hoef je eenmalig te maken en kunt het vervolgens oneindig verkopen.

Hobby waar je geld mee kan verdienen (de ultieme methode)

Om op een eenvoudige, winstgevende en schaalbare manier geld te gaan verdienen, zal je online iets moeten opzetten in de branche van je hobby.

Welke hobby je ook hebt: je hebt waarschijnlijk veel kennis over het onderwerp. Je kunt deze informatie delen met anderen en er geld mee verdienen.

Bijvoorbeeld door een blog te starten op je nieuwe website, video’s te maken en deze op YouTube te plaatsen of foto’s op Instagram te delen. Vervolgens promoot je andermans product of dienst en krijg je geld betaald wanneer iemand iets via jouw weblinkje koopt.

In het voorbeeld gebruikte ik breien als hobby. Echter zijn er veel meer hobby’s en kun je deze methode op iedere hobby toepassen. Je kunt namelijk alle soorten producten gaan promoten.

Veel mogelijkheden geld te verdienen met een hobby

Geld verdienen met je hobby is dus mogelijk op verschillende manieren. Het zijn allemaal creatieve manieren, je zet namelijk je hobby om in nuttige informatie voor anderen.

Des te meer informatie je online zet, des te groter de stroom van constante bezoekers wordt. Dit geldt voor alle platformen: website (Google), YouTube, Facebook, Instagram, Twitter etc.

Automatisch zullen bezoekers leiden tot sales en zal je dus geld verdienen.

Gebruik de ultieme methode om geld te verdienen

Mocht je dit een geschikte manier lijken om geld te verdienen met je hobby, dan raad ik je aan om de Affiliate Marketing Revolutie te bekijken.

In deze online training leer je exact hoe je zonder technische kennis een fantastische website maakt. Ook leer je hoe je met alle hobby’s/onderwerpen geld kunt gaan verdienen.

Het is eenvoudig om op te zetten. Alles word je namelijk stap-voor-stap uitgelegd. Ga er gewoon mee aan de slag!

Als je het eenmaal hebt opgezet vraag je jezelf af waarom je er niet eerder aan begonnen bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *