Geld verdienen met aandelenhandel: tips & tricks

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
geld verdienen met aandelen tips en tricks

Door te gaan handelen in aandelen kan je in korte tijd veel geld verdienen. Veel aandelen zijn de afgelopen jaren enorm hard gestegen met hoge winsten tot gevolg. Het is echter niet aan iedereen weggelegd om geld te verdienen door aandelen te kopen. Want niet alle aandelen stijgen en in een korte periode kan er een hoop veranderen. In dit artikel geven we je daarom enkele tips en & tricks die je kunnen helpen om succesvoller te beleggen.

Bereid je goed voor

Het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Verdiep je goed in de werking van de beurzen en hoe het handelen werkt. Je kunt op verschillende manieren handelen op de beurs. Via traditionele broker of door middel van een CFD. Het nadeel van een traditionele broker is dat je vaak hoge transactiekosten moet betalen. Een CFD (Contract For difference) is een financieel product waarmee je inspeelt op de koersschommeling van een aandeel. Zo kun je kiezen of het aandeel gaat stijgen of dalen. Doordat je ook een hefboom kunt gebruiken kan je met een relatief klein bedrag grote winsten behalen. Ook kun je met veel kleinere bedragen beginnen dan bij traditionele brokers.

Oefen met fictief vermogen

Er zijn diverse brokers waarbij je kunt oefenen met fictief geld. Dat is erg handig bij beleggen voor beginners. De prijzen van de aandelen, de transactiekosten en de koersen zijn gebaseerd op echte cijfers, dus het handelen gebeurt realistisch. Op deze manier kan je veilig oefenen met het handelen in aandelen. Als je er een goed gevoel over hebt en klaar bent voor het echte werk, kan je gaan beginnen met handelen met echt geld.

Bedenk een strategie

Als je gaat beginnen met het handelen in aandelen kan je kiezen om aandelen te kopen waar je een goed gevoel bij hebt. Misschien heb jij wel heel veel vertrouwen in bedrijf X en verwacht je een flinke stijging in het komende kwartaal. Je kunt ook een eigen strategie bedenken. Een strategie kan erg breed zijn. Zo kan je ervoor kiezen om je portfolio te spreiden over aandelen uit verschillende sectoren of juist kiezen voor een korte termijnstrategie waarbij je inzet op de kwartaalcijfer presentaties van een bedrijf. Afhankelijk van je strategie kan je ook de risico’s in kaart brengen. Zo kan de laatstgenoemde strategie hoge winsten opleveren maar ook grote verliezen.

Houdt het nieuws in de gaten

Als je eenmaal aandelen in je bezit hebt is het spannend wat de prijzen gaan doen. Er zijn weken waarin de aandelen slechts kleine veranderingen meemaken maar het kan ook voorkomen dat er enorme schommelingen zijn. De laatste tijd zien we door de opkomende onzekerheid over handelsoorlogen en zwakke financiële posities van sommige landen steeds meer sterke schommelingen. Het is dan ook verstandig om het nieuws goed in de gaten te houden. Eén nieuwsbericht kan er al voor zorgen dat een aandeel met enkele procenten stijgt of daalt. Je kunt ook berichtgeving over bepaalde bedrijven in de gaten houden door een alert in te stellen op specifieke zoektermen. Wanneer er dan nieuws naar buitenkomt over bedrijf X krijg je daar een melding van. Tot slot raden we je aan om de kwartaalcijfers en jaarverslagen van ondernemingen in de gaten te houden. Aan de hand van deze gegevens zal je een goede afweging kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *