Eigen bedrijf starten zonder geld

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
eigen bedrijf starten zonder geld

Wil jij graag een eigen bedrijf starten, maar heb je momenteel geen geld om het bedrijf op te zetten Of heb je nog geen idee wat voor business je wilt starten, zolang je maar geen geld hoeft te investeren?

In beide gevallen heb ik goed nieuws voor je: een eigen bedrijf starten zonder geld is heel goed mogelijk.

Kun je een eigen bedrijf starten zonder geld?

Het zijn veel gehoorde excuses om te starten met een eigen bedrijf: ik heb geen tijd, geen kennis, geen investeerders, geen geld etc. 

Echter kun je heel veel bereiken zonder geld. Daarnaast creëer je meer tijd door een passief inkomen te gaan verdienen. Bovendien is geld geen vereiste meer om een eigen business te starten dankzij het internet.

Nu ligt het er wel een beetje aan wat voor bedrijf je start. Voor sommige bedrijven heb je eenmaal een groter startkapitaal nodig dan een ander bedrijf. Mocht je geld nodig hebben voor je bedrijf, vertel ik aan het einde van het artikel hoe je aan geld kunt komen.

Internet bedrijf starten

Het internet geeft ons de mogelijkheid zonder startkapitaal een online business te starten.

Op internet kun je namelijk op gratis wijze met je business actief zijn. Iedereen heeft de mogelijkheid alles wat hij of zij wilt te plaatsen op internet. Bovendien kun je met Google gratis geïnteresseerde bezoekers op je website krijgen.

Door met de toegelichte methodes in dit artikel aan de slag te gaan, zal je aan de slag gaan als internet ondernemer. Met een online business heb je veel voordelen ten opzichte van een fysiek bedrijf, namelijk:

  • je bent 24/7 online met je business
  • je hebt geen opleiding of (technische) kennis nodig
  • je hebt geen startkapitaal nodig
  • je hebt geen pand nodig
  • je hebt geen voorraad nodig
  • je kunt het vanuit huis opstarten
  • je hoeft geen producten te posten
  • je hoeft geen klantenservice bij te houden

De 2 manieren welke ik je zal toelichten in dit artikel zijn dropshipping en affiliate marketing. Ik zal je erover vertellen hoe je hier geld mee kunt gaan verdienen.

Manier 1 # dropshipping 

De verdienmethode dropshipping werkt als volgt:

Bij dropshipping ben je een tussenpersoon tussen de dropshipping leverancier en de eindklant. Jij ‘verkoopt’ een product aan de klant. Vervolgens laat je aan de leverancier weten dat je een nieuwe order hebt ontvangen. De dropshipper zal dan het product opsturen naar de klant.

Je maakt dus vooraf een deal met de dropshipper. Je verkoopt bijvoorbeeld een drone waar de dropshipper 20,- euro voor vraagt. Aan de klant vraag jij een hogere prijs, bijvoorbeeld 30,- euro. Zodra iemand een product van je koopt, maak jij 20,- over naar de dropshipper en heb je 15,- euro winst gemaakt. Zo kun je geld verdienen met dropshipping.

Manier 2 # affiliate marketing

Affiliate marketing lijkt een beetje op dropshipping. Bij affiliate marketing promoot je een product of dienst en ontvang je daarover commissie. Het verschil met dropshipping is dat je als affiliate marketeer nu enkel naar een website verwijst door middel van een weblink. Wanneer iemand iets koop via jouw link, dan ontvang je geld.

De affiliate link is dus erg belangrijk. Hierdoor weet het affiliate netwerk dat een verkoop door jou tot stand is gekomen.

Met affiliate marketing verdien je vaak nog meer dan met dropshipping voor een verkoop, namelijk zo’n 10- 60% van de verkoopprijs. Vooral het promoten van online cursussen brengt veel geld op. Promoot jij een cursus van 47,- en koopt iemand deze via jou, dan ontvang je 27,- euro.

Ook raad ik je aan abonnementen te promoten, hierdoor krijg je elke maand opnieuw commissie uitbetaald. Kwestie van opschalen dus en je zal een mooi passief inkomen verdienen :).

Mogelijkheden als je een bedrijf wilt opstarten maar niet genoeg geld hebt

Wil je een bedrijf opstarten waar je veel opstartkosten voor nodig hebt, maar dit simpelweg niet hebt, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Lening bij de bank

Als bedrijf zijnde kun je een lening aanvragen. Zorg in ieder geval voor een goed onderneming- en financieringsplan. Je dient vaak de vertrouwen te winnen van investeerders. Voornamelijk bij behoorlijke leningen dien je een goed plan te hebben.

Echter, lenen is altijd duur. Je kunt beter geld opsparen en vervolgens pas gaan ondernemen/ geld gaan lenen bij de bank. Het zit namelijk zo: des te minder geld je in je bezit hebt, des te meer een geldlening kost.

Een goede volgorde om te beginnen met ondernemen is: starten als hobby, geld verdienen met je hobby en vervolgens pas een officieel bedrijf oprichten.

Krediet opvragen

Heb je bij verschillende instanties geprobeerd geld te lenen? Dan kun je nog proberen krediet aan te vragen bij banken of instanties welke sneller krediet verlenen. Een financierder zoals Qredits.nl leent je tot 250.000,- euro uit, afhankelijk van jouw situatie.

Bij Qredits kun je terecht voor een zakelijke financiering, geschikt voor (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Leningen beginnen vanaf 5000,- euro.

Bekijk wat je echt nodig hebt en waarvan kosten vermindert kunnen worden

Veel ondernemers zijn met helemaal niets begonnen. Dat deden zij bijvoorbeeld door spullen te lenen of met producten die pas bij verkoop betaald hoeven te worden.

Bij de start van je onderneming wil je de kosten laag houden. Bekijk dan ook of het mogelijk is om geld te verdienen vanuit huis, in plaats van kosten kwijt te zijn aan een pand. De mooie bedrijfsauto kan ook nog wel even wachten.

Eigen bedrijf starten zonder geld: de oplossing

Als je wilt gaan ondernemen maar geen geld hebt, kun je het beste met onze verdien methode aan de slag te gaan.

Met affiliate marketing promoot je simpelweg producten in ruil commissie.

Het is een van de meest eenvoudige en lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet.

Daarom heeft Jacko een stap-voor-stap video training voor je gemaakt. Hierin word exact uitgelegd hoe je een eigen affiliate business opstart en hoe deze een passief inkomen gaat opleveren.

Dit kan wel eens het beste aanbod uit je leven zijn, druk nu op de knop hieronder en krijg toegang!

Video: eigen bedrijf starten zonder geld

Hieronder zie je een video over het starten van een bedrijf zonder geld. Wellicht doe je er inspiratie mee op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *