Geld verdienen met vloggen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Geld verdienen met vloggen

Geld verdienen met vloggen wordt steeds populairder. Online vloggen is een goede manier om een passie of bijzondere momenten uit je leven te delen. Wanneer je zelf wilt beginnen met geld verdienen als vlogger heb je niet veel nodig. Het is wel verstandig alvast vooronderzoek te doen en te weten wat er allemaal bij het vloggen komt kijken. Daarom vertel ik je in dit artikel over de belangrijkste informatie en beste manieren om geld te verdienen met vloggen.

Wat is vloggen?

Een vlog (sinds 2002) is de benaming voor het bijhouden van een soort online dagboek. Het dagboek bestaat uit videobeelden. De vlog is een variant voor een weblog, waarbij de inhoud voornamelijk uit tekst bestaat. 

Een persoon die een vlog opneemt, wordt een vlogger/vlogster genoemd. Een vlog bestaat uit videobeelden, maar kan worden verduidelijkt met tekst, afbeeldingen en muziek.

Als vlogger heb je het doel zo veel mogelijk fans te krijgen. Dat doe je bijvoorbeeld door regelmatig nieuwe video’s te uploaden op vaste dagen en tijden. Op deze manier weten je volgers/fans wat ze van je kanaal kunnen verwachten.

Dankzij de alsmaar toenemende snelheid van internet en computers wordt het steeds eenvoudiger om vlogs te delen op het internet. Vlogs worden voornamelijk gedeeld op YouTube, maar ook op andere online platforms zijn vlogs populair.

Geld verdienen met vloggen

Het internet biedt iedereen kansen om geld te verdienen. Door te vloggen kun je veel geld verdienen met YouTube. Starten met vloggen kan al op jonge leeftijd. Wat dacht je van de 13 jarige jochies die duizenden euro’s per maand verdienen met een YouTube kanaal?

Steeds meer mensen kijken op YouTube naar vlog video’s. Daardoor stijgen ook de inkomsten van de makers: hoe meer mensen naar je video’s kijken, hoe meer geld je verdient.

Geld verdienen met vloggen lijkt tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Het is eenvoudig en gratis om een YouTube kanaal aan te maken.

Hoe verdien je geld met vloggen

Ik zal je vertellen hoe je na het aanmaken van een YouTube kanaal geld kunt verdienen met vloggen door verschillende verdien methodes toe te passen op je vlogs.

Hoe verdien je geld met vloggen?

In principe werkt het eenvoudig: je maakt een kanaal aan, uploadt regelmatig nieuwe video’s, promoot de video’s en creëert een fanbase. 

De bekendste manier om geld te verdienen aan video’s op YouTube is door Google AdSense advertenties te plaatsen rondom je video’s. Zo krijg je voor elke klik of weergave geld betaalt.

Echter is AdSense niet de enige manier om geld te verdienen. Met een populair YouTube/vlog kanaal kun je namelijk geld verdienen op de volgende 7 manieren:

  1. Google adssense
  2. Gesponsorde content
  3. Affiliate marketing
  4. Merchandise
  5. Betaalde videos
  6. Content hergebruiken
  7. Royalties

Ik licht hieronder alle verdien methodes nader toe:

1. Google AdSense

AdSense is de meest gebruikte manier om geld te verdienen met vloggen. Deze manier zit zelfs ingebouwd in YouTube en is dus makkelijk te gebruiken.

Je maakt hiervoor een eigen AdSense account aan, activeert het account en kunt vervolgens vanaf 70,- euro laten uitbetalen naar je bankrekening. Op je kanaal kun je precies zien hoeveel videoweergaven je in 1 maand had en hoeveel geld je hieraan hebt verdiend. Eventueel kun je daar ook de AdSense-app voor gebruiken.

2. Gesponsorde content

Zodra je meer volgers begint te krijgen, zul je merken dat sponsors contact opnemen om een deal te sluiten. Veel vloggers hebben namelijk een voorbeeldfunctie, waar bedrijven op in willen spelen.

Bedrijven willen dat vloggers in hun video een product laten zien aan de kijkers. De kijkers willen in veel gevallen het product dan ook kopen, wat voor een grotere omzet bij het bedrijf zorgt.

Deals kunnen worden gesloten per video of voor een langere tijd. Gesponsorde content kan ontzettend veel geld opleveren en behoort tot een van de meest winstgevende methodes.

3. Affiliate marketing

Als alternatief voor sponsors kun je gebruik maken van affiliate marketing. Affiliate marketing is ook goed te gebruiken wanneer je maar enkele honderden weergaven per video krijgt.

Je kunt met affiliate marketing zelf de producten uitkiezen welke je wilt gaan promoten. Wanneer je vlog aansluit op het gekozen affiliate product kun je zelfs veel meer geld verdienen dan wanneer je bijvoorbeeld op 20 video´s de AdSense verdienmethode toepast.

Om te beginnen met affiliate marketing meld je jezelf aan bij een affiliate netwerk of partnerprogramma van Bol.com/Coolblue. Hierop vind je alle producten en diensten die je kunt gaan promoten. Tevens staat hier jouw unieke affiliate URL link weergegeven.

De affiliate link plaats je in de videomschrijving. Wanneer iemand nu op de link klik en iets aanschaft, ontvang jij een gedeelte van het aankoopbedrag.

Je kunt affiliate marketing op allerlei manieren gaan toepassen in je video’s, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe vlog camera hebt gekocht. Je vertelt dan welke merk het is, het type etc. waarna je met de affiliate link naar het product verwijst.

Ik raad je zeker aan om te beginnen met affiliate marketing. In de videocursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’ staat exact omschreven hoe je de verdienmethode op een winstgevende manier toepast. De cursus is ontwikkeld door internetondernemers en geeft stap voor stap weer wat je moet doen om veel geld te verdienen met affiliate marketing.

Klik hier meer te lezen over affiliate marketing en zelf te beginnen met geld verdienen >>

4. Merchandise

Een andere manier om geld te verdienen met vloggen is door eigen merchandise uit te brengen en te verkopen. Leuke merchandise kan van alles zijn, zoals een t-shirt, pet, theeglas of muismat.

Op de producten hoef je enkel je vlognaam te graveren. Je kunt zelf je fantasie gebruiken en van alles bedenken om te gaan verkopen.

5. Betaalde video’s

Momenteel is het in Nederland nog niet mogelijk op YouTube een video beschikbaar te stellen voor kijkers tegen betaling. Echter gaat dit binnenkort wel gebeuren.

Dit geeft mogelijkheden om meer geld te verdienen met vloggen. Je kan bijvoorbeeld een eigen film maken en deze aanbieden op YouTube.

6. Content hergebruiken

YouTube is het grootste platform voor video’s. Maar je kunt altijd overwegen om de video’s te plaatsen op andere platformen zoals VimeoDailyMotion of zelfs op je eigen website.

Hierdoor kun je meer inkomsten verdienen met je vlogs. De video plaats je eenmalig en hoeft daarna niks meer te doen. Het kost weinig moeite en je bereikt meer kijkers.

7. Royalties

In veel online kranten zie je weleens beelden van YouTubers voorbij komen. Hier kunnen YouTubers een vergoeding voor vragen, oftewel royalties.

Wat verdien je met vloggen?

Er zijn dus veel manieren om geld te verdienen met vloggen. Een veel gestelde vraag is: wat verdien je met vloggen?

Wat je precies gaat verdienen met vloggen is lastig te bepalen. Het ligt er bijvoorbeeld aan welke methode je toepast en hoe succesvol jouw YouTube kanaal is. Ik kan je wel vertellen wat je ongeveer aan de AdSense reclame kunt verdienen.

De verdiensten voor AdSense per YouTube video fluctueren erg. Wel is het bekend dat je voor 1000 weergaven ongeveer 2,- euro krijgt. Met een video van 100,000 views kan je dus ongeveer 200,- euro verdienen. Dat is best veel geld, al helemaal wanneer je elke dag een video zal plaatsen.

Wat verdienen vloggers in Nederland?

Nederland kent verschillende bekende vloggers. Misschien heb je de volgende YouTubers weleens voorbij zien komen:

Als laatste heb ik 2 schema’s voor je:

  1. Checklist om rekening mee te houden als je net begint met vloggen. Hiermee voorkom je onnodige boetes en fouten.
  2. Stappenplan om zelf geld te verdienen met vloggen

Checklist: voor de beginnende vlogger

Houd rekening metOmschrijving
PrivacyVoor het openbaar maken van video’s zijn regels.
Auteursrecht en portretrechtDe maker van een video heeft auteursrecht. Het portetrecht houdt in dat je niet altijd mensen mag filmen.
BelastingenMocht je ondernemer zijn, dan moet je belastingen betalen.
MarketingVerdiep je in je kijkers, de grootte van de doelgroep en concurrenten.
BemiddelingSpeciale bedrijven werken samen met influencers en regelen deals met bedrijven.

Stappenplan: zelf geld verdienen met vloggen

StapOmschrijving
1Aanmaken YouTube kanaal
2Video’s plaatsen
3Inkomsten genereren met toegelichte methodes
4Verdien je veel? Check of je een bedrijf bent
5Schrijf je in bij de KvK

Nog geen 18 en geld verdienen met vloggen?

Ook al ben je nog geen 18 jaar oud: geld verdienen met vloggen als minderjarige is toegestaan. Voor vloggen en ondernemen geldt namelijk geen verplichte leeftijd.

Echter dienen je ouders voor sommige zaken wel toestemming te geven. Je kunt bijvoorbeeld alleen een AdSense account activeren in beheer van je ouders. Dat komt omdat er betalingsgegevens moeten worden ingevuld.

Video over geld verdienen met vloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *