Geld verdienen op rommelmarkt

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Geld verdienen op de rommelmarkt

Geld verdienen op de rommelmarkt is een goede manier om wat bij te verdienen. Misschien heb je nog veel (oude) spullen op zolder liggen welke je goed kunt verkopen op de rommelmarkt. Je wilt dan natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen. Daarom ga ik je in dit artikel 10 tips geven die je zullen helpen bij het succesvol verkopen op de rommelmarkt. Aan het einde vertel ik je ook over mijn eigen slimme manier om geld te verdienen.

Hoe geld verdienen op de rommelmarkt?

Op koningsdag kun je in het hele land rommelmarkten bezoeken. Eigenlijk is er vrijwel elke week een rommelmarkt in Nederland. Op Google vind je handige sites waar je precies kunt volgen wanneer een vrijmarkt plaatsvindt.

Ik ga je dus tips geven om zo veel mogelijk geld te verdienen op de rommelmarkt. Hierdoor zal je meer opvallen met jouw kraam, tafel of kleed.

Iedereen heeft thuis wel spullen waar hij of zij niks meer mee doet. Volgens onderzoek ligt er zelfs voor meer dan een miljard aan ‘rommel’ op Nederlandse zolders. Denk hierbij aan speelgoed, postzegels en antiek. Er zullen vast en zeker veel geĆÆnteresseerde zijn in deze oude spullen. De rommelmarkt is een geschikte plek om je spullen te verkopen.

Misschien vind je het lastig om afstand te doen van bepaalde spullen, bedenk dan of je het ooit nog zal gaan gebruiken. Je kunt anders natuurlijk beter de spullen gewoon verkopen, iemand anders blij maken en er geld mee verdienen.

Tip #1: Bereik het juiste publiek op de rommelmarkt

Er worden het hele jaar door rommelmarkten georganiseerd in Nederland. Elke rommelmarkt heeft een verschillend thema.

Ga dus geen speelgoed van vroeger verkopen als je naar een rommelmarkt voor senioren gaat.

Bekijk van te voren wat voor publiek er aanwezig zal zijn op de rommelmarkt, en verkoop alleen spullen die interessant kunnen zijn voor de betreffende doelgroep.

Tip #2: Wek interesse op bij mensen

Een rommelmarkt kan groot zijn en behoorlijk wat straten in beslag nemen. Mocht je aan het begin van de rommelmarkt staan, dan doe je er goed aan om interesse op te wekken bij de kopers.

Wanneer er mensen rondom jouw kleed staan, zullen mensen denken dat er iets interessants te koop staat en eerder geneigd zijn om te kijken.

Je kunt eventueel vrienden of familie vragen of ze bij je willen komen kijken.

Tip #3: Leg je spullen leuk neer

Je kan op verschillende manieren opvallen om meer kopers aan te trekken. Bijvoorbeeld door je tafel te versieren, een slogan te gebruiken of een achtergrond muziekje aan te zetten.

Lokkertjes kunnen ook helpen. Geef iets kleins weg waardoor mensen zeker naar je andere spullen zullen kijken.

Tip #4: Laat de prijs zien

Handig is om met prijsstickers aan te geven hoeveel je ongeveer wilt hebben voor een product.

Het schilt dat mensen dan niet hoeven te vragen wat de prijzen zijn.

Geef bij de prijs aan dat er te onderhandelen valt.

prijs om geld te verdienen op rommelmarkt

Tip #5: Kennis over de producten

Misschien heb je al veel kennis over de producten die je verkoopt, het zijn tenslotte jouw eigen spullen.

Het is natuurlijk handig voor de mensen als je hun vragen kunt beantwoorden. Ook kun je op deze manier, het meeste geld verdienen met je spullen. Het is natuurlijk zonde om een product goedkoop weg te doen aan een handelaar welke hem vervolgens zelf voor de volle prijs verkoopt.

Door spullen in te kopen en te verkopen kun je dus ook geld verdienen op de rommelmarkt. Hier lees je meer over ‘geld verdienen met handel‘.

Tip #6: Starttijd rommelmarkt

Bedenk goed dat je niet de enige bent die geld wilt verdienen op de rommelmarkt. Om een mooi plekje op de markt te bemachtigen zal je op tijd moeten komen. Begint de rommelmarkt om 08:00 uur ’s ochtends, zorg er dan voor dat je tussen 06:00 en 07:00 aanwezig bent.

Je hebt dan rustig de tijd om een goede plek te zoeken en alles op te zetten. Wellicht zet je een kraam op, en ben je daar best wat tijd aan kwijt. Voorkom dus vertraging.

Tip #7: Wees vriendelijk

Het klinkt misschien logisch, maar wees altijd vriendelijk en behulpzaam tegen je potentiĆ«le kopers.

Je wilt niet dat je mensen afschrikt en zij daardoor besluiten niks te kopen.

Tip #8: Afdingen en onderhandelen

Op rommelmarkten willen mensen vaak afdingen en onderhandelen. Zie dit als een spel en bepaal van te voren hoeveel je minimaal wilt zakken met de prijs.

Mensen zullen met contant geld betalen. Zorg er daarom voor dat je zelf voldoende brief- en kleingeld hebt om te kunnen wisselen. Desnoods kun je gebruik maken van Tikkie. Zo kun je direct geld ontvangen op je bankrekening.

Tip #9: Ken de regels

De gemeente besluit op welke plekken je spullen mag verkopen op de rommelmarkt. In sommige straten is het zelfs verboden om een kraampje op te zetten.

Soms dien je vooraf geld te betalen om op de vrijmarkt te mogen staan.

Houd er ook rekening mee dat je niet alles mag verkopen. In veel gemeente is bijvoorbeeld het verkopen van voeding verboden voor particulieren.

Tip #10: Andere manieren om geld te verdienen

Ik heb je de tips gegeven om zo veel mogelijk geld te verdienen op de rommelmarkt. Aangezien je geld wilt verdienen, heb ik als bonus een andere interessante manier om geld te verdienen.

Je kunt namelijk beter geld verdienen op het internet.

Geld verdienen op het internet kun je namelijk doen wanneer jou het uitkomt, en kan je veel meer geld opleveren. Een internet business kent namelijk geen openingstijden en er is geen limiet aan spullen dat je kunt verkopen.

Op het internet gaat het 24/7 door en kun je continu geld verdienen.

In deze videotraining leer je stap voor stap hoe je zelf 7.500 euro per maand kunt verdienen >>

Ga ervoor!

Geld verdienen op rommelmarkt: nog meer tips?

Ik ben benieuwd of jij nog tips hebt om meer geld te verdienen op de rommelmarkt. Laat het hieronder weten in een reactie, zodat we elkaar kunnen helpen om zo veel mogelijk geld te verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *