Geld verdienen met podcast

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met podcast

Geld verdienen met podcast? Podcasts zijn steeds meer intrek bij een steeds groot publiek. Door de komst van smartphones is het mogelijk overal podcasts te beluisteren. Podcasts bestaan enkel uit geluid en zijn dus geen videobeelden. Het is dan ook een concurrent van vlogs en blogs aan het worden. De vraag is nu: hoe kun je geld verdienen met een podcast?

Er liggen zeker kansen open om veel geld te verdienen met een podcast. Verschillende verdienmethodes kun je toepassen, zodra je podcasts gewaardeerd worden door je doelgroep. Aan het einde vertel ik je ook hoe je met weinig luisteraars toch veel geld kunt verdienen.

Wat is een podcast?

Een podcast is een geluidsopname van een bepaald onderwerp. Dit kan van alles zijn, zoals: werk, geld verdienen, seks, drugs en monogamie. Er zijn tegenwoordig allerlei soorten onderwerpen welke worden besproken, wat misschien ook wel de populariteit verklaart.

Tijdens een podcast voer je een open en eerlijk gesprek. Dat kan alleen of met meerdere personen.

Vervolgens kun je de opname publiceren als podcast op het internet.

Mensen kiezen ervoor podcasts op te nemen uit financiële redenen. Zij hopen dan succesvol en populair te worden. Daarnaast kan het ook hartstikke leuk zijn om podcasts op te nemen.

Waarom geld verdienen met een podcast?

Nu de populariteit van de podcast toeneemt, is het wellicht interessant om zelf geld te gaan verdienen met een podcast.

Mensen kunnen namelijk overal luisteren naar podcasts. In de bus, tijdens het koken, tijdens het sporten; je kunt ze overal beluisteren.

Geld verdienen met podcasts kan op meerdere manieren. Je kunt dezelfde manieren gebruiken als dat voor filmpjes worden gebruikt, zoals: advertentiesbranded-content en affiliate marketing.

Het is absoluut mogelijk om geld te verdienen met podcasts, maar niet zonder moeite en tijd te investeren!

Hoe kun je geld verdienen met een podcast?

Als eerste plaats je de opgenomen podcast op iTunes of Spotify. Tevens zijn er nog veel andere platformen die je kunt gebruiken.

Wanneer je een groot of specifiek publiek hebt, kun je een verdienmodel gaan toepassen.

Als je betrekkelijk nieuw bent met podcasts kan het handig zijn om eerst podcasts in te zetten als extra manier om geld te verdienen of nieuw publiek te bereiken.

Als je al een groot bereik hebt, dan kun je met adverteerders afspraken maken. Adverteerders betalen grote bedragen als je een deal met ze sluit. Om goede afspraken te maken kunnen bepaalde bureaus je eventueel ook helpen.

Ik zal hieronder handige tips gaan toelichtten die je kunt gebruiken om geld te verdienen met een podcast. Ook zal ik de verschillende verdienmethodes voorleggen die je zelf kunt gaan toepassen.

Creëer bekendheid

Als podcast eigenaar dien je een fanbase te creëren. Om daadwerkelijk geld te verdienen zal je dan ook luisteraars moeten hebben.

Bekendheid brengt veel kansen met zich mee om succes te behalen. Dit principe geldt eigenlijk voor de meeste beroepen en ondernemers.

Met bekendheid kun je namelijk geld verdienen. Daarnaast kun je geld verdienen aan je (vaste) luisteraars.

Vergroot je netwerk

Wanneer je een podcast in je eentje opneemt moet je hele goede verhalen hebben om lang genoeg de aandacht van luisteraars te behouden.

Daarom zal het perfect zijn af en toe een gastspreker uit te nodigen. Je geeft dan meer waarde aan je luisteraars en leert tegelijkertijd zelf nieuwe mensen kennen.

Vooral als je net begint met podcasting kan dit een goede manier zijn om snel een groter publiek op te bouwen.

De kans is bovendien groot dat mensen je podcast zullen delen met hun eigen social media netwerk.

Geld verdienen aan luisteraars

Zodra je eenmaal een publiek hebt weten op te bouwen kun je één of meerdere verdienmodellen gaan toepassen om geld te verdienen met je podcast.

Voorbeelden van manieren om geld te verdienen met je podcast zijn:

  • Eigen producten verkopen: promoot een product uit je webshop. Geef bijvoorbeeld een kortingscode weg.
  • Sponsoring: bedrijven betalen je veel geld door reclameboodschappen over te brengen aan je publiek.
  • Affiliate marketing: verwijzen naar andermans producten of diensten, met als vergoeding een percentage van de omzet.

Het kan irritant zijn voor luisteraars als jij constant iets probeert te verkopen. Houd daarom alleen aan het begin en het einde van je podcast een verkooppraatje.

Podcasts inzetten voor je bedrijf

Een podcast kun je goed gebruiken om je merk of bedrijf uit te breiden.

Je kunt bijvoorbeeld podcasts gaan verwerken in de artikelen op je website. Google houdt erg van websites met diverse content, waardoor je dus waarschijnlijk zult stijgen met je positie in Google.

Ook kun je de podcasts gaan delen op de social media pagina’s van je bedrijf. Je plaatst dan dus  berichten en zal meer luisteraars krijgen.

Daarnaast is podcasting een goede manier om een nieuw publiek voor je merk te bereiken.

Affiliate marketing: het perfecte verdienmodel om geld te verdienen met podcasts!

Wanneer je podcasts nog maar weinig luisteraars hebben, kun je toch al aanzienlijke bedragen gaan verdienen.

Je kunt dan namelijk affiliate marketing gaan toepassen. Met affiliate marketing kun je zelf de producten of diensten uitkiezen die je wilt promoten in je podcast.

Dankzij deze manier kun je dus gericht een product uitkiezen welke aansluit op je publiek.

Bij de podcast plaats je simpelweg de affiliate link welke verwijst naar de verkooppagina van het product. Wanner iemand nu op de link klikt en iets aanschaft via jou, verdien jij geld.

Ook al heb je maar 5 luisteraars per maand: er hoeft maar 1 warme bezoeker bij te zitten waardoor je dus al geld verdient. Je hoeft hierdoor dus ook niet te wachten op sponsordeals om te beginnen met geld verdienen.

De bedragen kunnen erg oplopen met affiliate marketing. Je verdient meestal zo’n 25% van de verkoopprijs van het product. Zo had ik ook eens een blogartikel gepubliceerd welke maar 5 bezoekers per maand bereikte. Toch verdiende ik voor elk tot stand gebrachte verkoop 175,- euro.

Geld verdienen met podcast: de conclusie

Het is dus zeker mogelijk geld te verdienen met podcasts. Je dient wel luisteraars te moeten bereiken om geld te verdienen.

Je kunt vervolgens kiezen uit verschillende methodes.

Ik raad je aan om affiliate marketing rondom je podcast te verwerken. Dit is namelijk super eenvoudig en lucratief! Bovendien kun je hiermee al geld verdienen met een klein bereik.

Zelf geld verdienen met affiiate marketing

Als jij nu zelf geldt wilt verdienen met affiliate marketing kun je de Affiliate Marketing Revolutie goed gebruiken. In deze video cursus zie je stap-voor-stap hoe je zelf een winstgevende affiliate business opzet.

Je bouwt hiermee écht een vast inkomen op en kan werken waar en wanneer je zelf wilt.

Het mooie is dat je geen technische kennis of diploma nodig hebt om te beginnen.

Klik op de knop hieronder om zelf geld te verdienen met affiliate marketing.

Ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *