Geld verdienen met zonnepanelen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
geld verdienen met zonnepanelen

Geld verdienen met zonnepanelen is een kansrijke, internationale trend aan het worden. Duurzaamheid en groene energie worden dan ook steeds belangrijker voor de gehele wereld. De groeiende economische markt biedt kansen voor zowel ondernemers als particulieren. Het is voor ondernemers interessant om geld te verdienen met een duurzaam project. Particulieren kunnen veel geld besparen door zonnepanelen aan te schaffen. In dit artikel ga ik je daarom vertellen op welke manieren je geld kunt verdienen met zonnepanelen.

Waarom geld verdienen met zonnepanelen?

Door zonnepanelen aan te schaffen kunnen particulieren geld verdienen en besparen.

Stel: Een gezin met 2 kinderen zal 16 zonnepanelen moeten aanschaffen om het hele jaar door stroom te hebben (3500 kWh). De kosten hiervan zijn ongeveer 6000,- euro.

Het is een eenmalige investering, waarna je voor altijd zelfopgewekte stroom kunt gebruiken. Na de installatie wordt de energierekening simpelweg 0,- euro.

Bij een reguliere energieleverancier kost 3500 kWh, 750,- euro per jaar. De investering is dus binnen 8 jaar terugverdient.

Je bespaart dus een hoop geld door zonnepanelen aan te schaffen en te installeren. Het geld dat je hiermee verdient kun je bijvoorbeeld gebruiken om op vakantie te gaan of de wensen van je kind te verwezenlijken.

Zonnepanelen en zonlicht

Om zonne-energie op te wekken is er natuurlijk zonlicht nodig. Na jaren hebben ze hier een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu namelijk batterijen welke zonlicht opslaan.

Deze batterijen worden steeds goedkoper.

Overdag wordt het zonlicht opgeslagen in de batterij om vervolgens in de nacht te gebruiken.

geld verdienen met zonnepanelen plaatsen
Mannen zijn geld aan het verdienen met zonnepanelen plaatsen

De voordelen van zonnepanelen

Naast dat je geld verdient met zonnepanelen biedt het ook andere voordelen om ze aan te schaffen, namelijk:

Financiële onafhankelijkheid van energieleveranciers. Je hoeft niet meer jaarlijks geld in te leveren in het laatje van de elektriciteitsgigant.

Het is een decentraal (lokaal) energie systeem. Dit betekent minder snel storingen, geen energieverlies tijdens transport en je wordt zelf eigenaar van de energie die je opwekt.

Zonnepanelen wekken ook op bewolkte dagen energie op. Bewolking houdt namelijk slechts een deel van het zonlicht tegen.

Zonnepanelen dragen bovendien bij aan een schoner milieu.

Zonnepanelen worden jaarlijks goedkoper

Zonnepanelen worden jaarlijks goedkoper en zullen alleen maar efficiënter worden. De wereld wilt meer groene-energie waardoor de overheid, de verkoop van zonnepanelen zal stimuleren.

Ondernemers en grote bedrijven zullen flink investeren in hernieuwbare energie. Investeren in wind- en zonne-energie is dan ook niet langer een goede stap richting verbetering van het milieu, maar ook om veel geld te verdienen.

Zelf geld verdienen met zonnepanelen

Om zelf geld te verdienen met zonne-energie en zonnepanelen kun je een aantal dingen doen. Als eerste kun je natuurlijk zelf zonnepanelen aanschaffen om geld te besparen. Daarvoor dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen, namelijk:

  • Het dak en huis is jouw eigendom.
  • Het dak ligt tussen oost en west.
  • Het dak heeft overdag genoeg zonlicht en weinig schaduw.
  • De dakconstructie is stabiel.

Extra tip: De betaalde BTW van aangeschafte zonnepanelen kun je terug vragen in Nederland.

Beleggen in zonnepanelen

Naast het aanschaffen van zonnepanelen, kun je ook beleggen om geld te verdienen.

Aangezien je ook geld kunt verliezen gaat beleggen gepaard met risico. Wanneer je gaat beleggen, schaf je aandelen aan (vaak) voor lange termijn bij een bedrijf.

Vervolgens ontvang je dividenden en/of rente- en aflossingsbetalingen op je bankrekening.

Geld verdienen met zonnepanelen: super alternatief!

Het is dus mogelijk om geld te verdienen met zonnepanelen voor zowel particulieren als ondernemers.

Aangezien je geld wilt verdienen met zonnepanelen, is de kans groot dat je ook op zoek bent naar andere manieren om geld te verdienen.

Daarom wil ik je kort vertellen over affiliate marketing.

Ik verdien mijn geld namelijk dankzij het internet door affiliate marketing op websites toe te passen.

Affiliate marketing houdt in dat je bezoekers doorverwijst naar een webshop. Wanneer zij dan iets kopen via jou, ontvang je geld.

Het mooie hiervan is dat je zelf geen producten hoeft te hebben, geen startkapitaal nodig hebt en ook geen pand hoeft te kopen.

Lees meer over de verdien methode

Met affiliate marketing kan je veel meer geld verdienen dan het geld dat je bespaart door in zonnepalen te investeren.

Als je zelf wilt beginnen met geld verdienen op het internet, raad ik je van harte aan om de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ te bekijken.

In deze stap voor stap training legt Jacko exact uit hoe je zonder technische kennis en zonder diploma een winstgevende affiliate site opzet!

Klik op de knop hieronder om zelf geld te verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *