Geld verdienen met 3D printen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Geld verdienen met 3D printen

Geld verdienen met 3D printen is zeker mogelijk. 3D printers zijn namelijk pas net op de markt, wat volop kansen biedt. Wanneer je momenteel in het bezit bent van een 3D printer, ben je een van de eerste. Aangezien je al een 3D printer hebt, heb je een aantal voordelen en kun je er geld mee gaan verdienen. Een voordeel is dat je de nieuwe, snelgroeiende technologie uit kunt proberen. Dankzij de stijging van de vraag naar 3D printing, verwacht men dat binnen 10 jaar de markt volwassen zal zijn. Rede genoeg om nu je slag te slaan en geld te verdienen met 3D printen.

7 Manieren om geld te verdienen met 3D printen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met 3D printen. Voordat je daadwerkelijk geld gaat verdienen is het handig om een plan te hebben. Vraag jezelf dus af waar je goed in bent en wat je ermee wilt bereiken.

Na het beantwoorden van de vragen kun je kijken naar de verdien methodes omtrent 3D printing. Wellicht dat een van deze onderstaande ideeën je kunnen helpen:

  1. Diensten aanbieden op 3D Hubs
  2. 3D printing samenwerkingen
  3. Reparaties dankzij 3D printen
  4. Een handeltje of website opstarten
  5. 3D printer verhuren
  6. Andere mensen helpen bij 3D printen
  7. De medische wereld

Hieronder zal ik de verdien methodes nader toelichten.

Geld verdienen met 3D printer
7 manieren om geld te verdienen met 3D printen

#1: Diensten aanbieden op 3D Hubs

Het Nederlandse platform genaamd 3D Hubs brengt eigenaren van 3D printers en particulieren met elkaar in contact. Via het platform kunnen klanten eenvoudig een ontwerp uploadden en zoeken naar een 3D printer in de buurt. De eigenaren en klanten kunnen beide beoordelingen schrijven en ontvangen. Hierdoor kan je vertrouwen opwekken bij klanten en zullen meer mensen de dienst van je willen aanschaffen.

Voorbeeld: iemand wilt een product op de markt lanceren. Hij of zij kan het fijn vinden om eerst een 3D ontwerp uit te printen.

#2: 3D printing samenwerkingen

Als eigenaar van een 3D printer kun je ook samenwerkingen opstarten met bedrijven in plaats van particulieren. Bedrijven zijn namelijk vaker op zoek naar 3D printers om ontwerpen af te drukken. Daarnaast zijn zij bereid daar veel geld voor te betalen. Op een dergelijke website krijg je de mogelijkheid een potfolio up te loaden om meer vertrouwen te krijgen. Ook kun je net als bij 3D hubs, andere gebruikers beoordelen. Vooral designer bedrijven zullen interesse hebben in langdurige samenwerkingen.

#3: Reparaties dankzij 3D printen

Met een 3D printer kun je van alles maken, de mogelijkheden zijn dan ook oneindig. De printer kun je door creatief na te denken dus voor van alles inzetten. Een voorbeeld is bij reparaties voor consumenten. Om consumentenproducten te laten maken gaan vaak hoge kosten gepaard. Jij kunt dus onderdelen van het betreffende product gaan printen en vervangen, om met lage kosten reparaties uit te voeren. De klant dient jou vervolgens geld te betalen voor de geleverde dienst.

#4: Een handeltje of webshop opstarten

Mocht je regelmatig 3D modellen/kunst ontwerpen en printen als hobby, kun je daar ook geld mee gaan verdienen. Jouw eigen 3D prints kun je namelijk te koop aanbieden op internet, in een webshop, op Marktplaats of andere platformen. Ook zijn er speciale sites die de verkoop van prints stimuleren. Je kunt dus een eigen/vernieuwend design geven aan een bestaand product maar ook iets totaal nieuws printen en verkopen.

#5: 3D printer verhuren

Makkelijk geld verdienen kun je realiseren door je eigen 3D printer te verhuren aan anderen. Voor een vast maandelijks bedrag laat je iemand anders dan gebruik maken van je printer. Eventueel kun je nog meer geld vragen, voor ondersteuning die je geeft.

#6: Andere mensen helpen bij 3D printen

3D printen is lastiger dan het normale printen: je moet meer doen dan enkel een knopje indrukken. Om 3D te printen dien je een design te hebben en alles goed in te stellen. Om dit te leren heb je tijd nodig en moet je blijven oefenen. Veel mensen willen zelf 3D printen, zij hebben dan eerst de kennis nodig om daadwerkelijk te kunnen printen. Wellicht kun je andere mensen helpen en ondersteunen bij het gebruik van de 3D printer. Of zelfs een eigen cursus opzetten waarin je alles uitlegt en deze vervolgens te koop aanbieden op internet.

#7: De medische wereld

De medische wereld gebruikt steeds vaker de 3D printer. Het is bijvoorbeeld handig om een kunstbeen, botten of organen te printen. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan protheses die al snel voor duizenden euro’s worden verkocht.

Geld verdienen met 3D printen: winstgevend alternatief!

In dit artikel heb ik 7 manieren toegelicht om geld te verdienen met 3D printen.

Aangezien je op deze pagina over geld verdienen terecht bent gekomen, is de kans groot dat je ook op zoek bent naar andere manieren om online geld te verdienen.

Daarom raad ik je aan eens de training genaamd ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijaard te bekijken. In deze cursus wordt van A tot Z vertelt hoe je eenvoudig geld kunt verdienen op het internet.

Je hebt geen technische kennis of opleiding nodig om te beginnen.

Klik hier om meer over de video cursus te lezen en zelf te beginnen met geld verdienen >>

Succes!

Video over geld verdienen met 3D printen

In de onderstaande video zie je hoe een 11-jarige geld verdient met 3D printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *