Oude laptop inleveren voor geld

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
mm
oude laptop inleveren voor geld

Je oude laptop inleveren voor geld kan bij verschillende bedrijven. Tweedehands spullen kun je natuurlijk ook te koop aanbieden op een platform zoals Marktplaats. Echter is het bij de verkoop van oude laptops vaak een stuk lastiger om een serieuze koper te vinden. Dat probleem is nu opgelost, je kunt namelijk je oude laptop inleveren bij een bedrijf en tot wel 750,- euro terug krijgen. In dit artikel zal ik vertellen waar je dit het beste kunt doen en waar je rekening mee moet houden.

Wanneer je een laptop gebruikt heeft dat niet veel impact op het milieu, maar wel tijdens de productie- en afdankfase. Het kan daarom verstandig zijn de levensduur van een laptop te vergroten in verband met het milieu. Bedenk daarom goed of je echt het allernieuwste model nodig hebt.

Mocht de laptop te traag zijn geworden, kun je overwegen een nieuwe SSD (100,- euro) aan te schaffen. Je bespaart dan veel geld, omdat je geen nieuwe laptop hoeft aan te schaffen.

Je oude laptop inleveren of verkopen voor geld?

Als je besluit je oude laptop weg te doen, heb je 3 opties, namelijk:

  1. Weggeven
  2. Verkopen
  3. Inleveren

Hieronder zal ik de verschillende mogelijkheden kort toelichten:

Oude laptop weggeven

Mocht je laptop nog goed werken, kun je hem weggeven aan vrienden of familie. Ze zullen hier waarschijnlijk heel blij mee zijn. Daarnaast bespaart het grondstoffen/energie voor de productie van een nieuw apparaat en voorkomt het afval.

Kringloopwinkels zullen ook graag jouw oude of zelfs defecte laptop willen overnemen. Zij kunnen hem soms repareren of onderdelen hiervan hergebruiken.

Oude laptop verkopen

Een oude laptop verkopen kan best wat geld opleveren. Je kunt hem te koop aanbieden bij een winkel gericht op tweedehandsspullen of gratis advertentiesites inzetten zoals Marktplaats.nl en Speurders.nl

Op een advertentiesite maak je een account aan, plaatst een advertentie en regelt vervolgens zelf de verkoop. Het kan wel even duren voordat je een klant vindt voor je oude laptop.

Het inleveren van je laptop voor geld is daarom een stuk makkelijker. Je hebt dan namelijk geen omkijken naar het verkoopproces en hoeft enkel een formulier in te vullen en je laptop op te sturen naar een geschikt bedrijf.

Oude laptop inleveren

In principe komt het verkopen en inleveren van je oude laptop op hetzelfde neer, je krijgt namelijk voor beide opties geld betaalt.

In laptops zitten verschillende schadelijke stoffen voor het milieu, waardoor je hem niet mag weggooien bij het huisvuil. Door hem op de juiste manier af te danken kan hij verwerkt worden en kunnen de grondstoffen worden teruggewonnen. Gratis inleveren bij de milieustraat is daarom een optie. Echter levert dit geen geld op en zijn er betere manieren, namelijk:

  • De winkel waar je jouw nieuwe laptop koopt is verplicht je oude laptop over te nemen. De zogeheten oud-voor-nieuw-regeling geldt voor particulieren in Nederland.
  • Winkels met inzamelpunten: veel elektronische apparaten waaronder laptops kunnen worden ingeleverd bij grote elektronicawinkels zonder dat je een ander apparaat aanschaft. Dit is de oud-voor-niets-regeling.

Waar kun je een oude laptop inleveren voor geld?

Er zijn helaas niet veel opties qua bedrijven waar je je oude laptop kan inleveren voor geld. Het bekendste bedrijf welke de optie aanbiedt en ik je aanraad is Coolblue.nl. Zij betalen tot 750,- euro uit.

Coolblue is een zeer grote Nederlandse en Belgische webshop. Zij zijn onder andere actief in de laptop en computermarkt. Het personeel heeft veel verstand van laptops, je kunt dus gerust je laptop inleveren bij dit betrouwbare bedrijf.

Voordat je hem inlevert, lees dan eerst even het onderstaande.

Verwijder alles op je laptop

Voordat je jouw oude laptop daadwerkelijk inlevert of verkoopt, zorg dan wel even dat al je persoonlijke gegevens en bestanden zijn verwijderd. Dit kan door de harde schijf leeg te maken en de laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Zo voorkom je dat je gegevens op straat belanden. Je weet immers niet wat met de laptop gebeurt zodra hij een nieuwe eigenaar heeft.

Het slimste is om eerst zelf alles te verwijderen en daarna nog eens te laten checken door het bedrijf waar je hem inlevert. 

Maak bovendien een back-up van je harde schijf voordat je alles verwijdert, het zou zonde zijn als belangrijke gegevens onnodig verloren gaan.

Heb je nog andere oude spullen?

Aangezien je geld wilt krijgen voor je oude laptop, heb je misschien ook nog wel andere oude spullen liggen welke je kunt inleveren voor geld. Je oude mobiel inleveren voor geld is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Voor een telefoon of tablet kan je zo’n 300,- euro krijgen.

oude laptop inruilen voor geld
Oude laptop en mobiel inleveren voor geld

Andere manieren om geld te verdienen

Thuis-Inkomsten.nl biedt een groot overzicht van methodes om geld te verdienen aan in Nederland. Je vindt hier meer dan 26 methodes om extra geld of zelfs een geheel maandelijks inkomen te verdienen.

Bekijk daarom eens de pagina ‘thuis geld verdienen‘ en neem een kijkje tussen de verschillende verdienmethodes.

Ik hoop dat ik je genoeg heb kunnen vertellen over het inleveren van je oude laptop voor geld. Als je nog een vraag hebt, of nog meer wil weten, kan je hieronder gerust een reactie achterlaten.

2 reacties op “Oude laptop inleveren voor geld

  1. Helaas doet Coolblue dit kennelijk niet meer. Was 10 dagen te laat met het inleveren van een Chromebook om deze in de 30 dagen ruil periode Inge leveren. Groet Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *