Passief inkomen genereren

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
passief inkomen genereren

Een passief inkomen genereren: wie wil dat nou niet? Aangezien veel mensen niet weten hoe zij een passief inkomen kunnen vergaren, heb ik dit artikel geschreven waarin ik antwoord geef op de vraag. Er zijn meerdere manieren om een passief inkomen te verdienen dankzij het internet. Het internet kun je namelijk voor jou laten werken in plaats van andersom. Ik verdien al enkele jaren mijn geld op passieve wijze en kan je daarom exact vertellen hoe jij dit ook kunt gaan genereren.

Wat betekent een passief inkomen genereren?

Ik ga je dus vertellen hoe je een passief inkomen kunt genereren. Echter weten mensen vaak niet wat een passief inkomen betekent.

Een passief inkomen is een inkomen (geld) waarvoor je eigenlijk niks hoeft te doen, en dus automatisch op je bankrekening verschijnt.

Niks doen en toch geld verdienen is natuurlijk niet realistisch. Je zult namelijk eenmalige taken moeten uitvoeren waarna je geld kunt blijven verdienen.

Als voorbeeld van een passieve inkomstenbron kun je de jaarlijkse rente over je spaargeld nemen. Elk jaar ontvang je geld waar je niks voor heb hoeven doen, behalve het openen van de spaarrekening.

In dit artikel ga ik je niet vertellen over malafide investeringen of dat soort zaken. Zulke methodes kun je namelijk beter vermijden. Je zult dan enkel geld verliezen in plaats van verdienen.

Toen ik zelf begon met zoeken naar methodes om een passief inkomen te genereren stuitte ik op affiliate marketing. Nu heeft gebleken dat dit, het perfecte businessmodel is om een passief inkomen te genereren.

Hoe kun je een passief inkomen genereren?

Het mooie van affiliate marketing is dat iedereen hier een passief inkomen mee kan gaan genereren. Je hebt namelijk geen budget, technische kennis of (voor)opleiding nodig om te beginnen.

Het gaat allemaal via het internet waardoor je enkel een laptop met internet verbinding nodig hebt om je eigen affiliate business op te zetten. Je bent nergens aan verbonden, kunt werken waar je wil en zelf je werktijden inplannen.

Bij affiliate marketing promoot je andermans producten in ruil voor commissie. Dit heeft vele voordelen, zoals:

  • Je hoeft geen eigen producten te hebben.
  • Je hoeft geen opslagplaats te hebben.
  • Je hoeft geen producten te verzenden.
  • Je hoeft geen klantenservice bij te houden.

Eigenlijk wordt al het harde werk dus al voor je gedaan door het bedrijf achter het product of dienst dat je promoot. Jij hoeft enkel te focussen op de marketingactiviteiten, oftewel het vinden van klanten voor de producten.

In de onderstaande video laat Jacko zien hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing en hiermee een passief inkomen genereert.

Geld verdienen op de automatische piloot

Om een passief inkomen te genereren, dien je affiliate marketing op websites toe te passen. Met een website bouw je namelijk aan een vaste stroom bezoekers en affiliate verkopen

Neem als voorbeeld het artikel dat je momenteel aan het lezen bent ‘passief inkomen genereren’. Maandelijks wordt er zo’n 300 keer gezocht naar dit zoekwoord in Google. Het artikel heb ik eenmalig hoeven schrijven, waarna het de rest van mijn leven 24/7 toegankelijk is op Google en mensen hier dus terecht kunnen komen.

Automatisch zorgen bezoekers op websites voor geld, omdat je verwijst naar verschillende affiliate producten. Dag en nacht kun je dus geld verdienen waar je verder niks voor hoeft te doen.

Ik zal toelichtten hoe je affiliate marketing zelf kunt gaan toepassen op websites voor een passief inkomen.

Zelf passieve inkomsten generen

Allereerst meld je jezelf aan op een affiliate netwerk. Hierop vind je alle producten en diensten die je kunt promoten. Voorbeelden van goede netwerken zijn Daisycon en Paypro, maar je kunt bijvoorbeeld ook alle producten van Bol.com gaan promoten.

Na de aanmelding staan bij alle producten, jouw unieke affiliate links weergegeven. Dankzij deze unieke links weet het netwerk dat jij een bezoeker hebt doorverwezen naar het affiliate product.

De affiliate links verwerk je in de artikelen op je website. Op je website plaats je namelijk regelmatig artikelen waardoor je bezoekers via Google zult krijgen. Wanneer een bezoeker besluit een product aan te schaffen via jouw affiliate link, ontvang je geld.

Daar hoef je verder niks voor te doen. Sterker nog; de persoon die iets heeft gekocht, weet niet eens dat je er tussen zat!

Gratis bezoekers op je website krijgen

Om veel passieve inkomsten te genereren wil je natuurlijk zo veel mogelijk gratis bezoekers via Google krijgen. Het is dan ook de bedoeling om je website hoog in Google te laten ranken op populaire zoekwoorden, zodat je dag en nacht (gerichte) bezoekers op je website krijgt.

Om je website hoog te laten scoren dien je hem te gaan optimaliseren voor Google.

Dat doe je door artikelen te plaatsen op je website. Deze kun je zelf schrijven of laten schrijven door een tekstschrijver. Schrijf altij teksten voor mensen, en niet voor de zoekmachine. Ga dus niet in een tekst van 500 woorden, 100 keer je zoekwoord laten terugkomen om snel proberen te scoren. Google merkt vanzelf dat bezoekers je teksten waardevol vinden, wat beloond zal worden.

De teksten kun je als volgt optimaliseren voor Google:

  • Gebruik je focus zoekwoord in de eerste alinea.
  • Schrijf een tekst van minimaal 500 woorden.
  • Gebruik kopteksten en verwerk daarin je zoekwoord.
  • Gebruik relevante afbeeldingen en video’s.
  • Schrijf correct Nederlandse teksten.
  • Zorg voor rust op je website. Plaats dus niet continu affiliate links en maak gebruik van witregels.

Aan het eind van je tekst werk je toe naar het product dat je promoot. Hier gebruik je ongeveer 50 tot 100 woorden voor. Hier plaats je natuurlijk ook je affiliate link, zodat mensen het product kunnen aanschaffen.

Content blijven publiceren

Je website staat nu online. Er kunnen dus al bezoekers op je website terecht komen, op de affiliate link en het affiliate product aanschaffen. 

Maar om een passief inkomen te genereren, ben je er nog niet ;-).

Probeer wekelijks of dagelijks minimaal 1 nieuw artikel van ongeveer 500 woorden te publiceren. Hierdoor zal je namelijk op steeds meer zoektermen gevonden worden. Tevens ziet Google dat er regelmatig nieuwe content op de website wordt geplaatst wat zorgt voor betere posities in Google.

Via gratis websites zoals de Google Zoekwoord Planner en Neilpatel kun je op zoek naar relevante zoektermen om over te schrijven. Vul het belangrijkste trefwoord in (het onderwerp van je website), en je zult zien hoe vaak er maandelijks op relevante termen wordt gezocht.

Na 1 a 2 maanden zal je telkens meer bezoekers gaan krijgen, en zal je ook al je eerste passieve inkomsten genereren.

Dit is wat je wel moet weten 

Zelf dacht ik dat het me nooit zal lukken om veel online geld te gaan verdienen. Na 2 jaar bezig te zijn verdien ik toch een geheel maandelijks passief inkomen dankzij het internet.

Wat je dus wel moet hebben is doorzettingsvermogen. Ik had ook al lang op kunnen geven, maar door iedere dag een uurtje te besteden is het mij toch gelukt.

Een passief inkomen genereren lukt dus niet in een dag. Je zult op de lange termijn moeten gaan denken. Persoonlijk duurde het mij 2 maanden voordat ik de eerste verkopen binnen had met mijn eerste affiliate site. 

Per affiliate site verdien ik nu rond de 500,- euro per maand. Momenteel besteed ik nog maar een uurtje per maand aan het onderhouden van de websites.

Je kunt jezelf voorstellen dat je enorm veel passieve inkomsten kunt genereren door veel websites te maken en constant nieuwe artikelen erop te plaatsen.

De websites werken namelijk voor jou, in plaats van andersom.

Voorkom deze grote fouten

Voorkom dat jij een van de mensen wordt die na enkele weken of zelfs dagen de moed opgeeft. Het heeft simpelweg even tijd nodig voordat je website in de zoekresultaten wordt opgenomen.

Durf er 100% voor te gaan en tijd te investeren. Het is dan absoluut mogelijk om een passief inkomen te genereren.

Waarschijnlijk ga je na het lezen van dit artikel uitstellen en denk je ‘het komt later wel’. Echter zal je aan de slag moeten om daadwerkelijk een passief inkomen te genreren.

Klik dan ook aan het einde van dit artikel niet weg, maar onderneem actie om binnenkort je eerste eigen affliate verkopen te realiseren.

Actie = reactie.

Conclusie passief inkomen genereren

Na het lezen van dit artikel over het generen van een passief inkomen wil je wellicht zelf aan de slag.

Het immers een van de meest eenvoudige, lucratieve en schaalbare business die je kunt beginnen op het internet.

Ik heb affiliate marketing leren toepassen in de praktijk door de ‘affiliate marketing revolutie’ te volgen.

In deze online video cursus leer je van A tot Z hoe je zelf een passief inkomen genereert dankzij affiliate marketing.

Het maken van een website tot het realiseren van veel sales: alles wordt stap-voor-stap uitgelegd en kun je letterlijk 1 op 1 kopieëren om zelf geld te gaan verdienen.

Klik hier om zelf passieve inkomsten te genereren met affiliate marketing >>

Ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *