Geld verdienen met bellen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
Geld verdienen met bellen

Geld verdienen met bellen? Als je online op zoek gaat naar termen die met geld verdienen met bellen te maken hebben, dan kom je al snel op erotiek-gerelateerde praktijken uit. Er zijn echter ook andere manieren om geld te verdienen met bellen. Ik heb daarom in kaart gebracht welke 10 manieren er zijn. Bellen is een goede vorm van thuiswerk en kan aardig wat geld opleveren. De vraag is natuurlijk wat voor manieren er allemaal zijn en wat de verdiensten precies zijn. Ook vraag je je misschien wel af of je dit gewoon met je eigen telefoon kunt doen. In dit artikel lees je er alles over!

Is geld verdienen met bellen makkelijk?

Geld verdienen met bellen lijkt voor veel mensen ideaal thuiswerk. Sommige mensen denken dat je niet veel moeite hoeft te doen en makkelijk geld kunt verdienen met bellen.

Toch moet je niet te makkelijk denken, want om echt veel geld te verdienen met bellen zal je tijd moeten investeren.

Geld komt nooit vanzelf aanwaaien. Trap dus niet in methodes waarmee je veel geld kunt verdienen op een makkelijke manier, hoe mooi de verhalen soms ook zijn.

Ik ging zelf op zoek naar manieren om geld te verdienen met bellen en kwam toen vooral websites tegen die willen dat je erotisch belcontact aangaat.

Als je verder kijkt, zie je echter ook andere, betere opties om geld te verdienen met bellen. Gewoon vanuit huis. Alle opties ga ik met je bespreken.

Werkervaring opdoen met bellen

Geld verdienen door te bellen levert niet alleen in het heden een inkomen op, maar zorgt er tevens voor dat je werkervaring opdoet. Dat is natuurlijk gunstig voor in de toekomst.

Het is belangrijk op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van thuiswerk via bellen. Alleen dan kan je  bepalen of dit werk bij je past of niet. 

Mocht je erachter komen dat bellen voor geld je toch niet geschikt lijkt, dan heb ik ook nog een winstgevend alternatief voor je. Hierover vertel ik meer aan het einde van dit artikel.

Geld verdienen met bellen: de voordelen

Verschillende voordelen kunnen het aantrekkelijk maken om geld te gaan verdienen met bellen. Ik zal ze allemaal even met je doornemen:

 • Je kan vanuit huis werken
 • Je verdient best veel geld (ook bonussen)
 • Je kan zelf bepalen wanneer je werkt
 • Je doet werkervaring op

In grote lijnen zijn dit de voordelen. Onder elke voordeel hangen weer kleinere voordelen.

Je kan vanuit huis werken

Er zijn verschillende soorten banen/manieren om geld te verdienen met bellen. Bij sommige banen kan je dezelfde dag nog beginnen met geld verdienen. De sollicitatie geschiedt dan via het internet. Bijvoorbeeld door een account aan te maken op een website, via e-mail contact, of skype contact.

Er zijn ook andere banen waarbij je eerst op kantoor moet gaan werken en bellen. Je wordt dan opgeleid om veel sales te kunnen maken via de telefoon. Je kunt na een tijdje vanuit huis gaan werken.

Het lijkt mij meer geschikt om vanuit huis te bellen en geld te verdienen. Je hoeft dan niet te reizen naar je werk, en kunt dus alle tijd optimaal benutten.

Je verdient best veel geld (ook bonussen)

Door te gaan bellen kan je een behoorlijk salaris verdienen.

Mocht je bijvoorbeeld een product of dienst moeten verkopen aan klanten, en dit succesvol doen, dan krijg je daar zeker naar betaald.

‘Verkooppraatjes’ houden via de telefoon kan iedereen leren. Tevens zal een werkgever in sommige gevallen cursussen aanbieden om jezelf verder te ontwikkelen.

Voor het verkopen van een product, of het aanbrengen van een nieuwe klant, kun je vaak bonussen ontvangen. Je krijgt zo’n 50 euro bovenop je loon voor het aanbrengen van een klant.

Hieronder zie je een berekening gebaseerd op online vacatures:

 • Stel: je werkt 3 uur per dag
 • Per uur lukt het je om 4 afspraken te maken met potentiële klanten
 • Voor iedere gemaakt afspraak krijg je 2,50
 • Je verdient dus 12 afspraken keer 2,50 is 30 euro
 • Van de 12 afspraken worden er 2 een klant
 • Voor iedere aangebrachte klant krijg je 50 euro
 • Dat is 2 klanten keer 50 is 100 euro
 • Je verdient dan met 3 uur werken 100 plus 30 is 130 euro.

130 euro voor 3 uur werken is een aardig bedrag. De contacten die je moet bellen krijg je gewoon aangeleverd en je kan natuurlijk meer dan 4 afspraken per uur maken.

Geld verdienen door te bellen
Veel geld verdienen door te bellen

Je kan zelf bepalen wanneer je werkt

Thuiswerk zorgt er voor dat je zelf kan beslissen hoeveel uren je werkt op een dag.

Ideaal voor mensen met een druk leven. Als je bijvoorbeeld de kinderen naar school moet brengen of graag sport, dan kun je voortaan zelf de dagen inplannen. 

Afhankelijk van het telenisch werk dat je doet, zal je wel een verplicht aantal dagelijkse uren moeten maken.

Ook is het natuurlijk niet verstandig om 11 uur ’s avonds potentiële klanten te gaan bellen. Echter kun je de rest van de dag gewoon je uren inplannen in het aangegeven tijdskader.

Je doet werkervaring op

Eigenlijk zijn er 2 soorten doelen die je moet behalen tijdens baantjes die met bellen te maken hebben. Enerzijds zal je een product of dienst moeten verkopen en anderzijds zal je iemand verder moeten helpen.

Tijdens telefonisch werk leer je verschillende vaardigheden. Eventueel kan dat in de toekomst van pas komen bij het vinden van een baan. Voorbeelden van vaardigheden zijn:

 • Verkoopvaardigheden
 • Sociale vaardigheden
 • Problemen leren oplossen
 • Mensen verder helpen
 • Mensenkennis opdoen
 • Van boze klanten blije klanten maken

Veel (telefonische) verkopers gebruiken technieken vanuit de sociale psychologie om menselijk gedrag te kunnen beïnvloeden. In de onderstaande video volgen een aantal veel gebruikte technieken die jij ook kunt gaan toepassen.

Geld verdienen met bellen: de nadelen

Het zal niet eerlijk zijn als ik alleen over de voordelen van geld verdienen met bellen zal vertellen. Er zijn namelijk ook enkele nadelen aan telefonisch werk. Ik zal ze even met je doornemen:

 • Je werkt alleen
 • Je moet zelf de discipline kunnen opbrengen om aan de slag te gaan
 • Je maandelijkse inkomen kan variëren

Je zal zelf een afweging moeten maken tussen de voor-en nadelen. Nadelen kunnen voor sommige mensen zelfs als voordelen worden gezien.

Je werkt alleen

Thuis geld verdienen met bellen klinkt natuurlijk aantrekkelijk vanwege de vrijheid die het meebrengt op verschillende vlakken.

Onthoud wel dat je geen of nauwelijks contact hebt met collega’s. Even tussendoor een praatje met iemand  maken wordt lastig.

Je kunt wel online contact onderhouden met collega’s, maar het is toch minder gezellig dan op kantoor zitten met z’n allen.

Daarmee kom ik ook direct op het volgende nadeel.

Je moet zelf de discipline kunnen opbrengen

Wanneer je in ‘real life’ andere collega’s hard ziet werken, zal je zelf ook meer gemotiveerd raken om te gaan werken. Dat stukje mis je dus als je alleen thuis zit tijdens het bellen.

Je zult zelf de discipline moeten opbrengen om de telefoon te pakken en de lijst met telefoonnummers  langs te gaan.

Het kan heel goed dat je soms boze en/of chagrijnige mensen aan de telefoon krijgt. Dat kan vrij demotiverend werken, maar je zult dan toch verder moeten om geld te verdienen en mooie resultaten te behalen.

Bovendien kunnen thuis, de televisie en sociale media voor afleiding zorgen tijdens het werk.

Mijn tip is om echt een werkomgeving te creëren. Bekijk ook pas ontvangen berichten op je privé telefoonnummer wanneer je klaar bent met werken.

Je maandelijkse inkomen kan variëren

Het laatste nadeel is dat je inkomen van het bellen kan variëren. Met een vast contract is dat een stuk minder van toepassing. Echter zal je alsnog goede resultaten moeten boeken om in dienst te mogen blijven. 

In andere gevallen heb je geen vast contract en is je inkomen afhankelijk van het aantal aangebrachte klanten en ontvangen bonussen. Je kunt natuurlijk ook dagen of weken hebben dat je minder verkopen of afspraken realiseert.

Ook kan het zijn dat je een drukke week hebt en minder tijd hebt om te bellen, dan verdien je natuurlijk ook minder.

Het kan verstandig zijn om niet helemaal afhankelijk te zijn van inkomsten uit telefonisch werk.

De vereisten van thuiswerk met bellen

Afhankelijk van de baan die je kiest om geld te verdienen met bellen zijn er zaken die werkgevers vereisen, zoals:

 • Je bent helder te verstaan
 • Je beheerst de Nederlandse taal
 • Je hebt thuis een rustige omgeving om te bellen
 • Je hebt een mobiele telefoon of vaste lijn
 • Je werkt servicegericht
 • Je bent freelancer/ZZP-er
 • Je bent zelfstandig
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je staat positief in het leven
 • Je kunt goed omgaan met boze klanten

10 manieren om geld te verdienen met bellen

Hieronder ga ik de manieren om geld te verdienen met bellen toelichtten.

1. Informatielijn voor je eigen bedrijf

Heb je een eigen bedrijf en geef je mensen regelmatig advies? Dan kan het handig zijn om een informatielijn op te zetten. Met een 0900 nummer, of 085 nummer kunnen mensen bellen naar je bedrijf, waarna jij ze te woord kunt staan.

Je kunt mensen helpen bij vragen over je bedrijf, of mensen helpen door adviezen te geven. Het mooie is dat je 1 op 1 contact hebt met de klant en niet de deur uit hoeft om geld te verdienen.

2. Help desk agent

Als help desk agent behandel je vragen en klachten van klanten via de telefoon. Je dient klantvriendelijk en communicatief sterk te zijn. Er zijn veel bedrijven met openstaande vacatures waar je kunt werken op de help desk afdeling.

3. Zakelijk bellen (klanten werven)

Het doel van zakelijk bellen is klanten werven en/of producten verkopen. Je zal een lijst krijgen met contacten en deze lijst af moeten werken door te bellen naar de potentiële klanten. Vaak werken dergelijke bedrijven met een bonussysteem.

4. Klantenservice medewerker

Een medewerker klantenservice staat namens een organisatie klanten te woord per telefoon. Je zult taken krijgen zoals:

 • Aannemen van binnenkomende telefoontjes
 • Klanten helpen met vragen, klachten of wijzigingsverzoeken
 • Klantvragen over betalingen, persoonlijke gegevens of afgesloten abonnementen
 • Doorververwijzen van klanten naar tweedelijns-specialisten
 • Nieuwe klantgegevens of wijzigen doorvoeren in het systeem
 • Rapporteren van bijzonderheden aan de manager klantenservice

5. Contactcenter medewerker

Een contactcenter medewerker kan werken bij verschillende bedrijven in de commerciële of dienstverlenende sector.

Je bent dan telefonisch in gesprek met klanten en potentiële klanten met als doel de verkoop van producten en diensten. In het draaiboek van de organisatie staan de zaken aangegeven waar je je aan moet houden, tijdens de verkoop van het product.

6. Adult (18+ telefoonlijn)

Werken bij een adultlijn houdt in dat je gesprekken gaat voeren met een erotisch tintje. Je dient de beller te vermaken en zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Het werk kan enorm veel geld opleveren, maar de vraag is of je dit werk ziet zitten.

7. Training, coaching en advies hulplijn

Het is de bedoeling dat je naar bellende mensen luistert, tips geeft en eventueel doorverwijst naar hulp. Een hulplijn kan verschillende onderwerpen hebben, zoals: advies bij opvoeding, advies bij relatieproblemen, advies bij voedingsplan en hulp bij taaltraining.

8. Spirituele hulplijn

Je gaat jouw spirituele en/of paranormale gaven inzetten om andere mensen te helpen bij problemen of vraagstukken op het gebied van o.a.: liefde, relatie, verdriet, dromen en persoonlijke ontwikkelingen.

9. Opgenomen bandje

Je kunt eenmalig een bandje opnemen met een boodschap. Vervolgens kunnen mensen bellen tegen betaling voor bijvoorbeeld: tips, horoscoop van de dag, leuke activiteiten en beursadvies. Het mooie is dat je eenmalig iets opneemt en hierdoor geld kan blijven verdienen zonder zelf ‘live’ te hoeven bellen.

10. Zelf vacatures vinden

Online zijn vele thuiswerk vacatures te vinden om geld te verdienen met bellen. Kijk bijvoorbeeld op Indeed of YoungCapital en typ de woorden ‘bellen vanuit huis’ in.

Dit is een betere manier om geld te verdienen

Je weet nu hoe je geld kunt verdienen met bellen. Ik kan mij voorstellen dat je minder enthousiast bent geworden, omdat je op de hoogte bent van alle voor-en nadelen.

Je hebt bijvoorbeeld geen zin om voor een baas te werken en wil liever zelf iets gaan opzetten.

Zelf verdien ik mijn gehele maandelijkse inkomen dankzij affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je andermans producten of diensten in ruil voor geld. Telkens als iemand via jou affiliate link iets koopt, ontvang je daar commissie over.

Je hoeft dus geen eigen producten te hebben, geen producten op te slaan, geen producten te verzenden en ook geen klantenservice bij te houden. Het enige wat je hoeft te doen is bezoekers doorverwijzen naar andermans webshop of verkooppagina.

Dit is winstgevend en eenvoudig

Voor het promoten van de producten kun je alles op het internet gebruiken zoals: websites, video’s, Instagram, Facebook etc.

Vervolgens ga je artikelen schrijven of filmpjes maken over het onderwerp van je gekozen affiliate product.

Op deze manier krijg je gratis bezoekers via Google of andere platformen.

De perfecte manier om vanuit huis te werken en een eigen stabiel X/K per maand online business op te bouwen. Want hoe langer je er mee bezig bent, hoe meer je gaat verdienen. Daarnaast is alles op het internet voor altijd 24/7 toegankelijk voor bezoekers.

Zelf een stabiel inkomen gaan verdienen

Jacko Meijaard is iemand die hier heel succesvol mee is en jou ook graag op weg wil helpen met een affiliate business op te bouwen.

Via onderstaande link kan je hier meer over te weten komen en eventueel kan je voor een paar tientjes van hem leren hoe jij zelf een winstgevende affiliate business kunt opbouwen.

Van A tot Z, en je kunt alles precies nadoen.

Klik hier om zelf minimaal 2000,- euro per maand te verdienen met affiliate marketing >>

Succes!

PS: Mocht je nog vragen hebben over geld verdienen met bellen of over affiliate marketing, dan hoor ik graag van je in de reacties onderaan deze pagina!

Één reactie op “Geld verdienen met bellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *