Geld verdienen met sporten

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Geld verdienen met sporten

Geld verdienen met sporten kan op ontzettend veel manieren. Het is mogelijk een extra zakcentje, of zelfs een stabiel maandelijks inkomen te verdienen met sport. Waarschijnlijk hou je erg van sporten. Daarom is het een geweldig onderwerp om je geld mee te gaan verdienen. Ik help je graag op weg met een aantal interessante manieren om geld te verdienen met jouw favoriete sport.

Als eerste vertel ik je over bekende (makkelijke) manieren om geld te verdienen met sporten. Daarna ga ik een aantal betere methodes met je bespreken!

Makkelijk geld verdienen met sporten

Als je op internet bent gaan zoeken naar de term ‘geld verdienen met sporten’ kom je allerlei manieren tegen.

Je kunt bijvoorbeeld een sport gerelateerde opleiding gaan volgen, zoals:

 • Lerarenopleiding lichamelijke opvoeding
 • Sportmanagement
 • Sport en bewegen
 • Sportkunde

Dit zijn allemaal opleidingen waarmee je uiteindelijk voor een baas kunt gaan werken. Ik wil je echter motiveren om iets anders te gaan doen dan werken voor een werkgever. Waarom? Door een baan te zoeken ga je enkel de baas rijker maken, in plaats van jezelf.

Een andere bekende manier om geld te verdienen met sporten is het downloaden van een sport gerelateerde app. Met zulke apps kun je bijhouden hoe vaak je sport. De app beloont je met geld voor het verrichten van kleine opdrachten in de app. Eigenlijk verdien je hier zo weinig mee dat het niet de moeite waard is. Je zal hooguit een tientje per maand kunnen verdienen.

Hieronder ga ik je vertellen over betere manieren om geld te verdienen met sporten.

meer geld verdienen met sporten
Geld verdienen met sporten: betere manieren

Geld verdienen met iedere vorm van sport

De eerste manier om geld te verdienen met sporten is door affiliate marketing toe te gaan passen.

Ikzelf heb geen opleiding afgemaakt, en verdien mijn geheel maandelijks inkomen dankzij affiliate marketing. Je hoeft dus niet slim te zijn of over speciale kennis te beschikken.

Je kunt dit helemaal zelf op gaan starten en hebt echt geen papiertje nodig om veel geld te verdienen. Tegenwoordig staat alle nodige kennis op het internet.

Maar hoe kun je geld verdienen met sporten dankzij affiliate marketing?

Ik zal je even uitleggen hoe affiliate marketing werkt aan de hand van een aantal stappen:

 1. Jij promoot online andermans producten of diensten.
 2. Voor de promotie ontvang je een persoonlijke link.
 3. Als iemand via jouw link een product koopt, ontvang je 10-70% van de verkoopprijs.
 4. Je bent dus enkel een ‘promoter’. Zaken zoals de verzending en klantenservice worden geregeld door de webshop/website achter het product.

Affiliate marketing campagnes omtrent sport

Aangezien jij geld wilt verdienen met sporten ga je dus producten of diensten promoten die met sport te maken hebben. Voor iedere vorm van sport zijn er geschikte affiliate campagnes om te promoten.

Tik simpelweg in op Google: ”sport affiliate marketing”, of ”(naam sport) affiliate marketing programma”. Je zult dan bekende webshops/websites tegenkomen. Bekijk of zij geschikte producten aanbieden om te promoten.

Ook kun je jezelf aanmelden op een affiliate netwerk zoals Daisycon of Paypro. Hierop vind je ook allerlei sport gerelateerde producten, diensten en cursussen om te promoten.

Als laatste kun je eens kijken in het assortiment van Bol.com. Zij hebben namelijk ook een affiliate programma.

Geld verdienen met sporten: sociale media

De tweede manier om geld te verdienen met sporten is door sociale media in te gaan zetten.

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen in Nederland een sociale media kanaal. Bekende kanalen zijn Facebook, Instagram, WhatsApp, YouTube en Twitter.

Aangezien je enorm veel mensen kunt bereiken via sociale media, kun je hier ook goed geld aan verdienen. 

Je kunt gratis een sociale media account aanmaken en daar volgers op gaan krijgen. Vervolgens kun je hier een verdienmodel aan koppelen om geld te verdienen.

Het is belangrijk om een specifiek thema te geven aan je account. In dit geval een niche in de sport. Door waardevolle content te posten zal je steeds meer volgers krijgen.

Het leuke is dat je volgers dezelfde interesse hebben als jou, namelijk sport. Doordat je gerichte bezoekers krijgt op je kanaal, kun je ook een gericht productaanbod doen, waardoor de kans groot is dat zij een aankoop zullen doen. Veel geld verdienen met sociale media is dus ook mogelijk met weinig volgers.

Extra tip: Om snel wat volgers te krijgen op je kanaal kun je zelf mensen gaan volgen. Zij zullen dan een melding ontvangen op hun telefoon, waardoor de kans groot is dat zij op je profiel gaan kijken en je terug gaan volgen.

Veel geld verdienen met sociale media

Om geld te verdienen met je sociale media account over sport, kun je de volgende tips gebruiken:

 • Maak een account over 1 specifieke sport
 • Hoe specifieker je volgers, hoe makkelijker het is om geld te verdienen
 • Geef vooral veel waarde en ga daarna pas iets proberen te verkopen
 • Zoek op internet naar tips om een groter bereik te krijgen
 • Stop niet voor je succes hebt bereikt ;-).

Probeer eens voltehouden om een paar maanden, elke dag minimaal 1 bericht/afbeelding/video te posten op je sociale media kanaal. Je zult merken dat de resultaten zeker komen als je consistent blijft posten.

Zelf een website maken over jouw favoriete sport

Schrik niet direct van de woorden: zelf een website maken over sport.

Een website maken is namelijk niet moeilijk en kan iedereen. Er zijn verschillende gratis programma’s waarmee je eenvoudig (zonder programmeerkennis) een professionele website kunt maken.

Je kunt hiermee op verschillende manieren geld gaan verdienen met sporten, namelijk:

 • Een webshop beginnen
 • Eigen diensten aanbieden op website
 • Een vergelijkingssite beginnen
 • Een blogwebsite beginnen

Bloggen over sport

Ik raad aan om een website te starten en hierop een blogpagina aan te maken. Op de blog kun je allerlei content (teksten en video’s) gaan plaatsen over jouw favoriete sport. Jij houdt van je sport en kan er dus waarschijnlijk veel over vertellen.

Door steeds meer unieke content te plaatsen, zal je steeds meer gratis bezoekers op je website via Google gaan krijgen.

Vervolgens kun je een verdienmodel aan je website koppelen. Je kunt bijvoorbeeld Google Adsense reclame op je website plaatsen of producten promoten via affiliate marketing.

Voorkom deze grote fout!

Het mooie van de hiervoor besproken methodes is dat iedereen ermee kan beginnen. Je hebt geen (groot) budget nodig, hoeft niet slim te zijn en hoeft ook geen opleiding te volgen.

Wat je wel nodig hebt om succes te behalen is doorzettingsvermogen.

Veel mensen geven namelijk veel te snel op. Na enkele dagen stoppen zij met een verdien methode, omdat zij nog niks hebben verdient. Echter heeft het even tijd nodig om volgers te krijgen op sociale media en/of bezoekers te krijgen op je website. Nadat je de basis hebt neergezet, gaat het sneller.

Geloof mij: de eerste verkoop duurt het langst. Daarna zal je zien dat de volgende verkopen steeds sneller zullen komen. Deze methodes zijn dan ook zeker geen ”verdien VANDAAG nog duizenden euro’s SCAM”.

Persoonlijk duurde het mij zelfs een maand voordat ik de eerste verkoop (10,- euro) realiseerde met affiliate marketing. Echter heb ik doorgezet en verdien nu een stabiel, geheel maandelijks inkomen dankzij het internet. Dit inkomen wordt alsmaar groter en groter. 

Dankzij de kennis die nu online staat, kan jij veel sneller geld gaan verdienen op het internet. Je leert namelijk direct hoe je een verdienmodel op de juiste manier toepast om zo veel mogelijk verkopen te realiseren. Ik raad je zeker aan op de onderstaande button te klikken en de stap-voor-stap videotraining te gaan bekijken.

Overige manieren om geld te verdienen met sporten

Ik heb een aantal goede manieren om geld te verdienen met sporten met je besproken. Hieronder vind je nog een aantal relevante links en een video om inspiratie mee op te doen:

PS: Heb je nog vragen over geld verdienen met sporten? Of heb je vragen over de toegelichte verdien methodes? Laat dan hieronder een reactie achter. Ook waardeer ik het heel erg als je dit artikel via onderstaande knoppen deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *