Ik wil een eigen bedrijf beginnen maar weet niet wat

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
ik wil eigen bedrijf beginnen maar weet niet wat

Ik wil een eigen bedrijf beginnen maar weet niet wat“: dit hoor ik mensen vaak zeggen. Veel mensen willen wel een bedrijf beginnen, maar weten niet in welke branche zij zullen starten.

Op deze pagina ga ik je daarom tips geven om een geschikte branche uit te kiezen. Ook ga ik 3 toegankelijke ideeën toelichten om een winstgevend bedrijf op te zetten. De businessmodellen zijn geschikt voor iedereen. Je hebt namelijk geen (groot) budget, opleiding of speciale kennis nodig om te beginnen. Lees snel verder!

Een eigen bedrijf beginnen maar niet weten wat

Wanneer je een eigen bedrijf wilt beginnen maar niet weet wat het bedrijf gaat inhouden, zal je vooronderzoek moeten doen.

Misschien heb je zelfs al ideeën voor je bedrijf, maar roepen deze ideeën ook weer nieuwe vragen op.

Een eigen bedrijf starten is voor iedereen mogelijk. Echter heb je wel een idee en/of geschikt businessmodel nodig om een winstgevend bedrijf op te zetten.

Veel mensen hebben twijfels bij het beginnen van een bedrijf. De volgende vragen zijn wellicht herkenbaar voor je:

 • Wat voor bedrijf ga ik opzetten?
 • Wie heeft interesse in mijn bedrijf?
 • Gaat mijn bedrijf voldoende klanten krijgen?
 • Ga ik dit ‘werk’ nog jarenlang leuk vinden?
 • Beschik ik over de vaardigheden, het startkapitaal en opslagruimte om te beginnen?
 • Ben ik bereid om mij 100% in te zetten voor mijn bedrijf?
 • Ben ik bereid risico’s te nemen?
 • Hoe stamp ik mijn bedrijf uit de grond?

Wanneer jij ook zulke vragen hebt, is het maar goed dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Ik ga je namelijk ideeën geven en inspiratie op laten doen. Met de 3 onderstaande manieren kan iedereen een eigen business uit de grond te stampen. Ik zal elke manier met je bespreken, zodat jij zelf kunt beslissen wat het beste bij jou past!

eigen bedrijf starten maar wat
Eigen bedrijf starten maar niet weten wat: inspiratie opdoen

Een passende branche/niche kiezen

Wanneer jij nog niet weet wat voor bedrijf je wilt beginnen, kun je de volgende 4 stappen aanhouden voor het vinden van een geschikte branche/nice:

 1. Kies iets wat met jouw passie te maken heeft en waar jij veel tijd aan uitbesteed. Bedenk dus waar jij naar kijkt als je op YouTube rondhangt, of een onderwerp waar jij urenlang over kunt praten Als jij iets kiest wat je interessant vindt, zal je een hoge energie hebben en geobsedeerd zijn over het behalen van resultaten.
 2. Kies een branche met hoge winstmarges. Om veel en slim geld te verdienen is het verstandig om een branche te kiezen met hoge winstmarges. 
 3. Kies iets wat mogelijk is en werkt. Dit hangt bijvoorbeeld af van jouw skills op het gebied van sales, marketing en discipline. Heeft jouw markt een probleem en heb jij daar een oplossing voor, dan is het mogelijk geld te verdienen met je bedrijf.
 4. Bedenk of mensen bereid zijn geld te betalen voor het oplossen van hun probleem.

Een eigen bedrijf beginnen door andere te kopiëren 

Veel mensen denken dat zij alleen een winstgevend bedrijf kunnen opstarten met een nieuw, niet bestaand idee. Echter kun je ook bestaande businessmodellen en ideeën van andere overnemen om een succesvol bedrijf op te zetten.

Een bekende quote van Tony Robbins luidt als volgt: “find someone who archieves succes, copy what they do en you will archieve the same results”.

De onderstaande businessmodellen kun jij kopiëren om zelf succes te gaan behalen.

Iedereen kan geld verdienen met deze businessmodellen. Je hebt geen technische kennis of diploma nodig om zelf geld te verdienen. Bovendien kan je hierdoor iets gaat doen wat goed bij je past.

Ik wil een eigen bedrijf beginnen maar weet niet wat: optie 1

De eerste manier is een goede optie om een eigen bedrijf te starten zonder geld. De verdienmethode is affiliate marketing.

Bij affiliate marketing ben je een tussenpersoon die producten promoot en daar commissie voor ontvangt. Hieronder leg ik aan de hand van een aantal stappen de werking van afiliate marketing uit:

 1. Je gaat producten of diensten van andere webshops promoten.
 2. Je ontvangt een unieke affiliate link voor het promoten.
 3. De link kun je plaatsen op allerlei kanalen op het internet.
 4. Wanneer iemand klinkt op de link en iets aanschaft, ontvang je daar 10-80% commissie over.
 5. Voor een tot stand gebrachte verkoop hoef jij verder niks te doen. Verzending, voorraad, klantenservice en dat soort zaken regelt de webshop achter het product.

Met affiliate marketing kun je beginnen vanaf 16 jaar. Naarmate de resultaten toenemen kun je jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Affiliate marketing: alle soorten categorieën

Het mooie van affiliate marketing is dat je alle soorten producten en diensten kunt gaan promoten. Je kunt dus zelf bedenken in welke branche je een bedrijf wilt gaan opstarten.

Affiliate campagnes vind je door in Google te zoeken naar: ”(gewenste branche) affiliate marketing”, of ”(naam product, dienst of merk) affiliate marketing programma”. Vervolgens zullen alle bekende websites en webshops met affiliate campagnes zichtbaar worden in de zoekresultaten.

Een andere optie voor het vinden van affiliate producten is om jezelf aan te melden bij een affiliate netwerk, zoals Paypro. Daar zie je direct alle beschikbare affiliate producten die je kunt gaan promoten.

Bovendien kun je jezelf aanmelden bij het affiliate programma van Bol.com. Je vindt hier alleen al 17 miljoen verschillende producten die je kunt gaan promoten.

Ik wil een eigen bedrijf beginnen maar weet niet wat: optie 2

Wanneer je een eigen bedrijf wilt beginnen maar nog niet precies weet wat, dan is een goede optie om actief te zijn op social media. Je kunt een normaal account aanmaken of een bedrijfsprofiel.

Wie gebruikt tegenwoordig geen social media? Bekende social media kanalen met miljoenen gebruikers in Nederland zijn bijvoorbeeld: Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube.

Gezien de enorme hoeveelheid mensen die je kunt bereiken op deze platformen, kun je ook enorm veel geld verdienen aan social media.

Het mooie is dat je gratis een social media kanaal kunt aanmaken en hier gerichte volgers op kunt krijgen. Het aantal volgers op je account zal zeker groeien naarmate je goede, waardevolle content blijft plaatsen. Door een businessmodel te koppelen aan je kanaal zal je geld kunnen verdienen.

Je kunt zelf bepalen wat het thema van jouw account wordt. Het thema kan van alles inhouden zoals sport, liefde of geld verdienen. Nog beter is om een specifiek thema te kiezen.

Door een specifiek thema te geven aan je kanaal, zullen alleen de mensen je gaan volgen die interesse hebben in het thema. De bezoekers zijn dus gericht, waardoor je ook een gericht productaanbod kunt doen welke goed aansluit bij je volgers en je profiel. De kans is hierdoor erg groot dat volgers een aankoop zullen doen. Door gericht te ondernemen kan je dus ook veel geld verdienen met weinig volgers.

Social media tips om veel geld te verdienen!

De onderstaande tips kun je gebruiken om geld te verdienen met je (bedrijf) social media account.

 • Een account aanmaken over een specifiek onderwerp/niche.
 • Geef veel gratis waarde (informatie) en probeer daarna pas iets te verkopen.
 • Op internet staat veel informatie over het verkrijgen van een groot bereik.
 • Om snel volgers te krijgen, kun je zelf mensen gaan volgen. Aangezien zij een melding ontvangen, is de kans groot dat zij je terug zullen volgen.
 • Het is makkelijker om geld te verdienen met gerichte volgers.
 • Plaats elke dag minimaal 1 bericht/afbeelding/video. Houd dit enkele maanden vol en je zult zien dat je resultaten gaat krijgen.
eigen bedrijf starten in social media
Eigen bedrijf starten maar niet weten wat: social media kanalen inzetten

Ik wil een eigen bedrijf beginnen maar weet niet wat: optie 3

De laatste manier om een bedrijf te starten is door te gaan verkopen op Bol.com. Dit is een simpele vorm van E-Commerce. Wat je gaat doen is goedkope spullen inkopen om vervolgens te verkopen op het bestaande verkoopplatform Bol.com.

Met maandelijks miljoenen bezoekers uit Nederland en België op hun website, is Bol.com een zeer geschikt platform om producten op te verkopen. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar klanten voor je producten, maar de klanten zitten klaar om te kopen bij Bol.com.

Goedkope producten kun je inkopen vanuit China op AliBaba. Deze producten laat je rechtstreeks versturen naar een warenhuis van Bol.com. Bol.com regelt dan tijdens het verkoopproces logistieke zaken, zoals de klantenservice, verzending en opslag van je producten.

Goedlopende producten kun je vinden door de vraag en aanbod op Bol.com te onderzoeken. Stel jezelf bijvoorbeeld vragen als: is er voldoende vraag? Zijn er veel concurrenten actief? Kan ik mij onderscheiden van concurrenten?

Video: je eigen business starten maar geen idee wat?

Deze video kwam ik tegen op YouTube. De video bevat veel handige informatie die je goed kunt gebruiken als je geen idee hebt wat je business gaat inhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *