Geld verdienen met verhuur

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met verhuur

Geld verdienen met verhuur is een goede optie om passieve inkomsten te verdienen. Waarschijnlijk heb je thuis allerlei spullen liggen die je eigenlijk nooit gebruikt. Je kunt dan overwegen om deze spullen te huur aan te bieden. Je kunt dit gaan doen als particulier, maar ook voor ondernemers is verhuren een populaire en lucratieve manier om veel geld te verdienen. Op deze pagina bespreken we de verschillende manieren om geld te verdienen met verhuur van spullen en vastgoed.

Geld verdienen met verhuur van spullen

De meeste beginnende verhuurders denken bij verhuur direct aan dure investeringen of tegenwoordig zelfs aan vastgoed. Echter is geld verdienen met verhuur op tal van andere manieren mogelijk.

Je hebt waarschijnlijk thuis nog van alles liggen wat je kunt gaan verhuren voor geld. Denk aan spullen, zoals: werktuigen, dure toestellen, wintersportartikelen, partytenten en feestartikelen.­

Een goede website om je spullen te huur aan te bieden is Peerby.com. Voor de verhuurder is het een kleine moeite iets te plaatsen op de website, en het levert een leuk zakcentje op.

Iemand die een dienst afneemt tegen huurkosten is goedkoper uit dan wanneer hij of zij bij commerciële bedrijven het product zou kopen of huren.

Aan de hand van onderstaande voorbeeld tarieven, kunnen we concluderen dat geld verdienen met verhuren (ook voor particulieren) vrij lucratief kan zijn.

Product (1 dag)Huurprijs in euro’s
Scooter€ 50
Caravan€ 70
Partytent€ 25
Vierpersoonstent€ 20
Roeiboot€ 15
Grasmaaier€ 10
Pak€ 50
Quad 50cc€ 25
Zaagmachine€ 15
Ski’s€ 15
“Geld verdienen met verhuur – overzichtstabel”

Auto of camper verhuren voor geld

Je auto of camper verhuren voor geld is een goede optie als je deze niet het hele jaar door gebruikt. Je kunt namelijk onnodige kosten aan je auto of camper hebben, omdat je er geen gebruik van maakt.

Er zijn verschillende platformen zoals SnappCar en PaulCamper. Hier kun je jouw auto of camper te huur aanbieden aan andere particulieren.

Als verhuurder heb je enkele taken waar je rekening mee moet houden, namelijk:

  • Vragen beantwoorden
  • Huurders ontvangen
  • Sleutel overhandigen

Toch is het een goede manier om de jaarlijkse autokosten (of meer geld) te verdienen.

Kosten om spullen te verhuren op dergelijke sites

Websites die de mogelijkheid bieden om artikelen te huur aan te bieden, brengen kosten in rekening voor het verhuren. Dit bedraagt meestal zo’n 5-15% van de verhuurprijs.

De kosten om te adverteren (en dus klanten te krijgen) bedraagt 5-10% van het verdiende bedrag.

Het mooie van dergelijke verhuur sites is dat zij spullen kunnen verzekeren tegen schade en/of diefstal. Voor de verzekering betaalt de verhuurder een klein geldbedrag.

Geld verdienen met huizen verhuren

Geld verdienen met huizen of kamers verhuren kan een hoog rendement opleveren. Dit is doorgaans een stuk rendabeler dan bijvoorbeeld het rendement over spaargeld. 

Wel is het belangrijk dat het verhuren volgens plan verloopt. Kies daarom een betrouwbare huurder en/of zoek naar een geschikt huis of appartement om te verhuren. 

Door vastgoed te verhuren kan je maandelijks veel passief geld verdienen. Tevens kan de verkoop van een woning nog eens een mooi geldbedrag opleveren. Lees hier hoe je succesvol je huis kunt verkopen.

Bergruimtes, garages en kamers die je niet gebruikt, kun je goed gaan verhuren op de tijden die je zelf geschikt lijken. Bijvoorbeeld studenten en toeristen hebben veel interesse in kamers. 

Airbnb is een goede manier om een kamer te verhuren. Er wordt al van alles verhuurd via Airbnb, van gehele appartementen en woningen tot privékamers, boomhutten en kastelen. Airbnb brengt meestal 3% per reservering in rekening bij verhuurders, wat een van de laagste percentages in de branche is.

“Geld verdienen met huizen verhuren rendabel? Video”

Investeren in spullen en vastgoed om te verhuren

Ik raad iedereen aan geld te investeren om vervolgens meer geld te gaan verdienen. Heb je momenteel al veel geld in je bezit? Dan kun je overwegen vastgoed te gaan kopen op geliefde locaties.

Door het vastgoed te gaan verhuren, krijg je een nieuwe passieve inkomstenbron. Elke maand haal je namelijk inkomen (huuropbrengst) uit je investering.

Een andere optie is om een vakantiehuis te kopen. Je kunt hier dan zelf verblijven en op de tijden dat je niet op vakantie bent, verhuur je het huis. Mooie vakantiehuizen op populaire locaties leveren veel passief geld op.

Natuurlijk ben je in dergelijke gevallen ook eigenaar/huisbaas. Dit levert verschillende nadelen op. Het is daarom verstandig om alvorens je vastgoed koopt en verhuurt, jezelf goed in te lezen.

Vastgoed verhuren is een zakelijke afweging

Vastgoed verhuren is in de meeste gevallen een zakelijke afweging. Tenzij de woning aan familie wordt verhuurt, is het rendement een belangrijke factor bij de afweging om een pand te verhuren.

De zakelijke afweging betekent een nabootsing van de verwachtte kosten en inkomsten van verhuur.

Het verhuren van vastgoed kan veel geld opleveren. Denk aan een rendement van 3% tot 10%. Factoren zoals hoe je jouw huis verhuurt en rekenmethode dragen bij aan de hoogte van de verdiensten.

Geld verdienen met verhuur? Ontdek de ‘online vastgoed methode’

In dit artikel heb ik besproken hoe je geld kunt gaan verdienen met verhuur. Je hebt nu in ieder geval enige basiskennis en handige tips gekregen omtrent verhuren van spullen en vastgoed.

Waar ik het nog even met je over wil hebben is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

De Affiliate Marketing Revolutie is een online videotraining waarin je van A tot Z wordt uitgelegd hoe je veel geld kunt gaan verdienen op het internet, en hoe je – zoals de naam al zegt – het gaat lukken om geld te verdienen met affiliate marketing.

Websites hoef je eenmalig op te zetten waarna deze 24/7 online blijven op internet. De bezoekers komen gratis via Google op je website terecht. De rest van je leven kan je dus inkomsten halen uit je website. Dit noem ik ook daarom ook wel de ‘online vastgoed methode’.

Een enorme aanrader voor iedereen die veel geld wilt verdienen zonder voor een werkgever hoeven te werken! Klik hieronder om direct te beginnen!

PS: Laat hieronder gerust een reactie achter als je nog vragen hebt over geld verdienen met verhuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *