Geld verdienen met investeren

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Geld verdienen met investeren

Geld verdienen met investeren en daar jaar op jaar rendement uit halen. Een beperkt deel van de beroepsbevolking investeert en een nog kleiner deel doet dit verstandig. De succesverhalen die je op het internet tegenkomt zijn veelal afkomstig van een zeer klein deel succesvolle investeerders. Hoe goed ze ook proberen uit te leggen wat jij moet doen om soortgelijke resultaten te behalen: het lukt ons niet om in de buurt te komen.

Behalve dat we logischerwijs met een aanzienlijk lager kapitaal beginnen te investeren dan deze experts maken we ook meer fouten. Als je meeneemt dat een rendement van vijf procent al als een succes wordt gezien begrijp je ook hoe klein de marge is. Geld verdienen met investeren is complex en er is geen ruimte voor fouten. Met een paar kleine fouten kan je binnen korte tijd van een positief rendement naar een negatief rendement gaan.

Op deze pagina bespreken we de fouten die veel beginnende investeerders maken. Door deze fouten niet te maken, voorkom jij dat je op voorhand al geen kans maakt om geld te verdienen met investeren.

Geld verdienen met investeren begint met budgetteren

Geld dat je investeert mag nooit ergens anders gemist worden. Niets is namelijk zo belangrijk als het verwijderen van het emotionele aspect als je investeert. Zoals je verderop dit artikel zult merken is het maken van emotionele keuzes vrijwel altijd onverstandig. Dergelijke keuzes worden echter een stuk sneller gemaakt wanneer je budget niet op orde is.

Dat is onder andere het geval als je de bodem van je budget tijdens een investering overschrijdt. Stel je voor dat je geld wilt verdienen met investeren door € 1.000 aan Apple aandelen te kopen. Als jij € 10.000 op je spaarrekening hebt staan voor het vrije besteedbare vermogen is dat geen probleem. Maar als jij slechts € 1.000 op je spaarrekening over hebt, is de kans groot dat je die € 1.000 aan Apple aandelen binnen afzienbare tijd nodig hebt. Een defecte wasmachine of autoreparatie kan je dan al snel forceren om de Apple aandelen te verkopen. Dat wil je natuurlijk niet als de aandelen net op een verlies staan.

Door uitsluitend met vermogen te investeren dat je kunt missen, voorkom je dergelijke situaties. De meeste investeerders kiezen om hun geld te verdienen uit investeringen met maximaal 30 procent van het liquide vermogen. Heb je dus € 100.000 aan liquide middelen staan? Dan kan je daar maximaal € 30.000 van gebruiken voor investeren.

Investeren op basis van kennis

Investeren is op sommige onderdelen goed te vergelijken met poker. Om succesvol te kunnen pokeren dien je uitermate vaardig te zijn in het berekenen van je kansen. Een ervaren pokerspeler heeft er geen problemen mee om geld in te leggen wanneer 54 procent van de tijd de uitkomst positief is. Over een lange periode is dat voordeel van 4 procent het extra risico altijd waard. Puur omdat de schade aan het budget niet dusdanig hoog is dat er geen rondes meer gespeeld kunnen worden.

Het is geen verrassing dat veel pokerspelers investeerders zijn en vice versa. Het rationeel kunnen berekenen van een kans en het inschatten van een potentieel verlies moet worden beheerst door een investeerder. Als dat niet het geval is, ontstaan er veel valkuilen waar je het slachtoffer van kunt worden.

Een typische investeerder kiest er daarom voor om alle keuzes puur op basis van de beschikbare data te maken. Is een specifiek bedrijf nadrukkelijk in de media aanwezig en wordt het door velen gezien als veelbelovend? Dan lijkt dat bedrijf in eerste instantie aantrekkelijk om in te investeren. Als echter blijkt dat de jaarcijfers een heel ander verhaal laten zien, is het verstandiger om ‘short’ te gaan of het aandeel compleet over te slaan.

Hoe beter het jou lukt om emoties bij jouw handelingen achterwege te laten, hoe beter de resultaten zullen worden.

Geld verdienen uit verschillende markten

De meeste beginnende investeerders denken bij investeren direct aan aandelen of tegenwoordig zelfs aan cryptocurrency. Alhoewel het grootste deel van de investeringen die in de wereld worden gedaan met financiële producten te maken hebben – van hypotheken tot derivaten – is geld verdienen met investeren op tal van andere manieren mogelijk.

Ten eerste is het investeren in steen, bijvoorbeeld door de aanschaf van een extra woning of het investeren in een bouwfonds, een populaire optie. Over het algemeen is geld verdienen met investeringen in woningen een van de veiligste opties. Het is echter ook een optie waar doorgaans veel kapitaal voor benodigd is. Als jij dat kapitaal niet hebt, gaat een dergelijke optie al snel aan je voorbij.

Voor velen is het interessanter om binnen de mogelijkheden een strategische verdeling van de investeringen te zoeken. Financiële experts zien de volgende indeling het liefst terug;

  • 50 procent in veilige investeringen (3-5%)
  • 40 procent in zeer veilige investeringen (1-3%)
  • 10 procent in risicovolle investeringen (10%+)

Met een dergelijke basis is het mogelijk om door veel economische golven rendabel te blijven. Natuurlijk is een economische neergang voor een groot deel van de portfolio’s negatief. Het is echter verstandig om een dergelijk portfolio zo in te delen dat ook markten waar misschien wat meer risico aanwezig is toch inbegrepen staan. Dit kan je in staat stellen om bij een daling in de ene ‘pot’ toch met investeren geld te kunnen verdienen uit de andere potten.

Hoe makkelijk is het om met investeren geld te verdienen?

Het bovenstaande klinkt tot nu toe mogelijk wat eenvoudig en dat is het ook. Deze drie basisregels helpen je met het structureren van een sterke basis om veel voorkomende fouten te, je raadt het al, voorkomen.

Bij het samenstellen van een investeringsstrategie kan je dit soort regels als basis stellen. Dit geeft jou de kans om rationeel op nieuwe kansen in te spelen en stelselmatig geld te verdienen met investeren.

Geld verdienen met investeren: winstgevend alternatief

Geld verdienen met investeren kan uiteraard aan de hand van de bovenstaande tips en adviezen. Een andere manier om geld te verdienen, is met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

In de Affiliate Marketing Revolutie legt Jacko je stap voor stap uit (aan de hand van video’s, informatie en strategieën) hoe je enorm veel geld kunt verdienen op het internet– en dat zonder dat je er super veel voor hoeft te doen.

De Affiliate Marketing Revolutie is inmiddels meer dan 10.000 keer verkocht en wordt mega goed ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *