Geld verdienen met advertenties

Gebruik deze 6 strategieën!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Geld verdienen met advertenties

Geld verdienen met advertenties kan op 2 manieren. Enerzijds kun je makkelijk geld verdienen door op advertenties te klikken. Anderzijds kun je geld verdienen door te adverteren voor een product of dienst.

De methodes zijn toegelicht in dit artikel zodat jij direct geld kunt gaan verdienen met advertenties.

Makkelijk geld verdienen met advertenties

Laat ik beginnen met de makkelijkste manier om geld te verdienen met advertenties. Je kunt namelijk een extra inkomen gaan verdienen door simpelweg op advertenties te klikken.

Vaak sta je aangemeld bij een spaarprogramma als Euroclix. Deze website biedt de mogelijkheid op advertenties te klikken in ruil voor loon. 

In verkregen e-mails en op de website van Euroclix worden de betaalde banners weergegeven. Om geld te verdienen dien je dus te klikken op de reclame banners.

Na registratie ontvang je regelmatig nieuwe e-mails met banners. Ook worden de advertenties op de website van Euroclix dagelijks ververst. Je kunt dus elke dag geld verdienen door op advertenties te klikken.

Het spaarprogramma betaalt geld uit per klik op een banner. De vergoeding bedraagt ongeveer enkele centen per klik.

Ik heb Euroclix zelf uitgeprobeerd, en het werkt echt! Wel duurt het vrij lang voordat je daadwerkelijk een mooi geldbedrag verdient. Je verdient immers voor elke klik maar een paar cent. Snel rijk worden gaat dus niet lukken op deze manier.

Betere manieren om geld te verdienen met advertenties

Een betere manier om geld te verdienen met advertenties is door een website of webshop op te starten. 

Gelukkig heb je geen website met duizenden bezoekers nodig om veel geld te verdienen. Je kunt namelijk geld verdienen door gerichte advertenties te plaatsen, maar hierover vertel ik zo meer.

De verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met advertenties ga ik hieronder met je bespreken.

Dit zijn de mogelijkheden:

  1. Google Adsense inzetten
  2. Advertentie ruimte uitbesteden
  3. Zelf advertentie ruimte verkopen
  4. Affiliate marketing (aanbevolen)
  5. Advertenties inzetten voor je bedrijf

1. Google Adsense inzetten

Google staat bekend om zijn vele advertentiemogelijkheden. Google biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om bedrijven te laten adverteren in de zoekresultaten van Google.

Via Google Adsense kunnen geregistreerde Publishers, advertenties plaatsen op hun website. Je krijgt dan geld betaald als een bezoeker op je website op een advertentie klikt.

De vergoeding bedraagt ongeveer 50 cent per klik. Ook kun je kiezen om betaald te krijgen per 1000 weergaven van een advertentie.

Op basis van retargeting en de inhoud van je website zal Google bepalen wat relevante advertenties voor je website zijn.

Het fijne van Google Adsense is dat zij automatisch (gerichte) advertenties weergeven die relevant zijn aan de bezoeker. De kans is dus groot dat iemand op een advertentie klikt.

2. Advertentieruimte uitbesteden

Een mediabureau inschakelen kan interessant zijn voor grotere websites. Je hoeft dan zelf niks te regelen met Google Adsense of andere advertentie partijen. Het mediabureau gaat namelijk de advertenties en banners op je website instellen en beheren.

Voor kleinere websites met nog geen 100 bezoekers per dag is deze methode niet aan te raden. Een mediabureau inschakelen kost namelijk behoorlijk wat geld. Echter is het een goede optie voor een winstgevende website met hoge bezoekersaantallen.

3. Zelf advertentieruimte verkopen

Een andere goede manier om geld te verdienen met advertenties is om zelf advertentieruimte aan te bieden.

Advertentiemogelijkheden aanbieden op je website kan veel geld opleveren. Bedrijven en websites zijn bereid geld te betalen voor het grote aantal bezoekers dat je website trekt en/of willen een backlink naar hun eigen site.

Ik krijg zelf dan ook regelmatig e-mails van websites die mij geld willen betalen voor het plaatsen van een linkje of het publiceren van een blogartikel op Thuis-Inkomsten.nl.

Houd er wel rekening mee dat er misschien soms geen adverteerder aanwezig is, en jij dan dus geen inkomsten verdient. Mocht je advertentieruimte willen verkopen dan hoef je de inkomsten met geen enkele tussenpersoon te delen.

4. Geld verdienen dankzij affiliate marketing (aanbevolen)

Een simpele en door mij aanbevolen methode om geld te verdienen met advertenties is het toepassen van affiliate marketing. Je kunt als affiliate professionele advertenties op je website gaan plaatsen.

Door je gratis aan te melden bij een affiliate netwerk krijg je toegang tot vele campagnes. Tussen de campagnes zitten ook bekende bedrijven. In totaal zijn er honderden miljoenen producten en diensten waarvoor je kunt adverteren. Er zullen dus zeker geschikte en relevante advertenties zijn om op je website te plaatsen.

Voor elke verkoop van een product of dienst die via jouw website tot stand komt, ontvang je een vergoeding. De vergoeding bedraagt 10-70% van de verkoopprijs.

Door middel van unieke affiliate links en cookies houden de affiliate netwerken bij welke ‘promoter’ een verkoop tot stand brengt. Jij krijgt dus geld betaald wanneer je succesvol een bezoeker doorverwijst en diegene het product aanschaft.

Ik verdien mijn maandelijkse inkomen dankzij affiliate marketing. In de videotraining ‘de Affiliate Marketing Revolutie‘ leer je van A tot Z hoe je zelf een succesvolle affiliate site opzet en duizenden euro’s per maand kunt gaan verdienen.  

5. Advertenties inzetten voor je bedrijf

De laatste methode om geld te verdienen met advertenties is om tegen betaling te adverteren voor je bedrijf. De 23-jarige Jia Ruan heeft advertenties succesvol in zijn bedrijf geïmplementeerd. 

Bijna iedereen in Nederland kent Jia Ruan en zijn Bol Masterclass dankzij advertenties op Facebook, Instagram en YouTube. Hij adverteert zelfs op apps als Tinder.

Jia Ruan heeft zijn bekendheid groot en deels te danken aan betaalde advertenties. Het is bekend dat de Bol Masterclass in 16 maanden tijd €3 miljoen euro heeft omgezet.

Advertenties inzetten voor je bedrijf is dus een goede manier om naamsbekendheid te krijgen en veel geld te verdienen.

Dankzij het enorme bereik van advertentiemogelijkheden kan je dus eigenlijk vanaf 0, in zeer korte tijd een bekende persoon/influencer worden.

Afsluiting: geld verdienen met advertenties

Geld verdienen met advertenties kan dus op verschillende manieren. Zelf raad ik aan om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Hiermee kan je een gericht productaanbod doen aan je bezoeker.

De markt voor advertenties wordt steeds groter. Zo komen er steeds meer advertentiemogelijkheden en wordt adverteren steeds duurder. Affiliate marketing is echter gratis toe te passen.

Houd rekening met ad blockers. Ad blockers zorgen ervoor dat bezoekers op het internet surfen zonder dat er advertenties worden getoond. Standaard banners worden het snelst herkent door de ad blockers en worden dus niet weergegeven.

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat je een website maakt om de bezoekers waarde te bieden. Als jij grote en vele advertenties op je website plaatst, kan dat hinderlijk zijn voor de bezoeker.

Beter is om advertenties zo subtiel mogelijk te plaatsen. Plaats dus geen grote banners en verwerk geen 20 affiliate linkjes in je artikel. Dan gaat het je zeker lukken om geld te verdienen met advertenties!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *