Rijk worden door zuinig te leven

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
rijk worden door zuinig te leven

Rijk worden door zuinig te leven. Is dat eigenlijk wel mogelijk? Kun je door alleen bezuinigen zoveel geld overhouden dat jij jezelf rijk mag noemen, of is dit een utopie en is rijk worden door zuinig te leven simpelweg onmogelijk?

Op deze pagina vertel ik je alles wat je moet eten om rijk te worden door zuinig te leven. Ook vertel ik je over een bijzonder verdien methode waarmee ik zelf mijn geheel maandelijkse inkomen verdien.

Rijk worden? Een kwestie van zuinig leven én geld verdienen

Een ding is zeker, niet iedereen die een onderneming start is succesvol en wordt miljonair en niet iedereen wint de Staatsloterij. Dit laatste heb je ook niet in eigen hand en is veelal een kwestie van geluk.

Wat je wél in eigen hand hebt is rijker worden door zuinig te leven.

Kwestie van de onkosten beperken én vooral zorgen dat je altijd meer geld binnenhaalt dan dat er uit gaat. Dan kun je dus prima rijk worden door zuinig te leven.

Ik zal je eerst vertellen hoe je rijk worden door zuinig te leven in de praktijk kunt brengen, en zal je daarna uitvoerig vertellen over hoe ook jij via internet (veel) geld kunt verdienen.

Beslissingen uit het verleden ten grondslag van de huidige financiele problemen

Rijk worden door zuinig te leven? Rijk worden?

De meeste mensen, ik ook, hebben er ooit misschien eens van gedroomd maar zijn ondertussen ingehaald door de realiteit.

Die realiteit is soms kiezelhard, want de voedselbanken in Nederland hebben het drukker als ooit tevoren. Ik weet dat veel mensen leven van het minimum, ze kunnen het net rooien allemaal. Met vaak wat hulp.

Vaak liggen beslissingen uit het verleden ten grondslag aan de financiële problemen en is rijk worden door zuinig te leven nog de enige optie.

Mensen zijn een lening aangegaan of hebben een dure hypotheek afgesloten en raken ineens hun baan kwijt, iets waarover ik kan meepraten. Of mensen worden arbeidsongeschikt en kunnen hun verplichtingen niet langer nakomen, iets dat helaas aan de orde van de dag is.

Wat rest is dan proberen om rijk worden door zuinig te leven in de praktijk te brengen.

Rijk worden door zuinig te leven

Zuinig leven is een middel om meer geld over te houden en rijk te worden, of beter: je rijker te voelen.

Wie zuiniger wil leven en rijk wil worden door zuinig te leven die begint met het kopen van een huishoudboekje, vertel ik je uit ervaring.

Daarin schrijf je alles op wat er aan geld binnenkomt en wat er door boodschappen en andere aankopen misgaat. Je zult versteld staan van het bedrag onder de streep.

Het invoeren van een huishoudboekje zorgt voor een stuk bewustwording. Je ziet wat je uitgeeft en vraagt je af waaraan je het precies uit hebt gegeven. Rijk worden door zuinig te leven begint, geloof mij maar, met de aankoop van een huishoudboekje.

rijk worden door zuinig te leven boekje
Rijk worden door zuinig te leven: huishoudboekje

Check zowel je abonnementen en je lopende verzekeringen

Rijk worden door zuinig te leven betekent bezuinigen. Om te bezuinigen en dus zuiniger te leven is het goed je abonnementen eens tegen het licht te houden.

Elke ochtend de krant op de mat is fijn, maar ook erg duur. En dat terwijl je het nieuws ook uit andere, gratis bronnen binnen kunt krijgen.

Rijk worden door zuinig te leven kan dus het opzeggen van abonnementen betekenen. Check ook je verzekeringen, ook zo’n post waar je vaak op kunt bezuinigen.

Wat je vaak ziet is dat mensen een tamelijk jonge auto aankopen en die auto op dat moment allrisk verzekeren. Ik deed dat ook, want ik wilde geen risico lopen.

Die verzekering houden ze vervolgens echter tot in lengte van jaren aan, terwijl de auto al zo in waarde gedaald is, dat een allriskverzekering eigenlijk veel te duur is voor de leeftijd van de auto.

Kies voor WA en je bezuinigt heel behoorlijk. Hierdoor komt rijk worden door zuinig te leven echt in beeld.

abonnementen opzeggen
Abonnementen opzeggen en zuinig leven

Vergelijk de prijs van energie en maak de overstap

Vaak kun je ook rijk worden door zuinig leven door voor een andere energieleverancier te kiezen.

Ik doe elk jaar de energie vergelijker en stap over in mijn missie om rijk worden door zuinig te leven in de praktijk te brengen.

Kind kan de was doen, alles wordt vaak voor je geregeld en je betaalt een jaar lang fors minder voor je energie dan het jaar ervoor. Aan het einde van het jaar doe je weer de vergelijker en stap je – indien noodzakelijk- gewoon weer over.

Heel veel mensen kunnen ook prima op de boodschappen bezuinigen als rijk worden door zuinig leven het doel is, ook dat weet ik uit eigen ervaring. Dit kan door ten eerste een bedrag vast te stellen waarmee je het een week moet doen.

Je doet dus ook een keer per week boodschappen en loopt niet elke dag even naar de dure buurtsuper. De dagelijkse bezoekjes zijn duur, omdat je vaak veel te veel meeneemt en dan met name de producten die je niet beslist nodig hebt. Lekkere dingen vooral, chips en worst.

En weet je, het is best leuk om een bedrag te bepalen en daar alles van te doen die week. Het wordt een soort van sport om het elke keer weer te redden. Rijk worden door zuinig te leven is afscheid nemen van het dagelijkse loopje naar de buurtsuper, zoveel is zeker.

rijk worden door zuinig te leven supermarkt
Bezuinigen op boodschappen

Wie alleen met de pin betaalt dient behoorlijk wat discipline te hebben

Rijk worden door zuinig te leven kan ook door de pinbetalingen sterk te beperken. Wat beter is, is om eens per maand een afgesproken bedrag te pinnen waar je alles mee doet behalve de boodschappen.

Pinbetalingen vergen discipline. Pinnen is heel gemakkelijk en aan het einde van de week is je saldo altijd lager dan je gedacht had. Heb je geld in je portemonnee, dan zie je dat. Geld is zichtbaar en je weet wat je nog hebt en gaat daar ook naar leven.

Zeker voor mensen zonder al te veel discipline is pinnen allesbehalve goed als je maandelijks toch wat geld over wilt houden. Rijk worden door zuinig te leven is dus ook sparen, ook al verdien je dan niet heel erg veel.

pinnen met bankpas
Pinbetalingen beperken

Zorg dat je een buffer krijgt voor noodgevallen en je cv-ketel het begeeft

Wil je rijk worden door zuinig te leven, dan ga je uiteraard ook sparen en sparen betekent meteen ook dat je nog zuiniger gaat leven.

Normaliter nam je het spaargeld immers gewoon mee en was het op aan het einde van de maand. Probeer voortaan tien procent van je loon of uitkering opzij te zetten, te sparen dus. Dat geld is je buffer voor onvoorziene uitgaven.

Tien procent is overigens best veel, stel je er op in dat je het met voortaan negentig procent van je inkomen moet doen.

Heb je van de tien procent die je spaart een leuke bedrag bijeen, maak dan potjes voor je spaargeld.

Ook kun je net als andere kiezen voor een potje voor vakantie, dingen die je wilt kopen, een potje speelgeld dat elke maand leeg moet zijn, een potje liefdadigheid, om andere mensen te helpen dus.

Denk eens aan een potje als passief inkomen, bijvoorbeeld inkomen dat je verdient via internet. Zorg bovendien dat je een potje hebt voor noodgevallen, voor als je wasmachine of je cv-ketel het begeeft.

Rijk worden door zuiniger leven is meer reëel dan het winnen van de Staatsloterij

Het is dus de kunst om het steeds met minder geld te doen, iets dat vaak best lukt maar wel de nodige discipline vergt.

De kans dat je door zuiniger te leven rijk wordt is in elk geval groter dan wanneer je wacht tot je de Staatsloterij wint, zoveel is wel zeker en ook dat zeg ik uit ervaring.

Rijk worden door zuinig te leven is geen utopie, al betekent rijk dan vooral rijker.

Zoek naar een passieve bron van inkomen

Ik heb me aan de bovenstaande punten proberen te houden om rijk te worden door zuinig te leven. Ik moet zeggen; het geeft je inderdaad meer financiële lucht. Dat zeker. Maar snel rijk worden? Nou, nee.

Omdat rijk worden door zuinig te leven me niet rijk maakte ben ik op zoek gegaan naar een passieve bron van inkomsten en die heb ik gevonden. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Je krijgt zo snel meer financiële ruimte en bent weer baas over je eigen leven. Je bepaalt zelf weer de regie.

Het is dus prima mogelijk rijk worden dor zuinig te leven waarheid te laten worden, mits je er passieve inkomsten bij zoekt.

Je krijgt geld als een door jou gepromoot product daadwerkelijk verkocht wordt

Wat ik naast rijk worden door zuinig te leven doe is affiliate marketing. En ik kan je vertellen dat dit echt heel veel geld oplevert, althans in mijn geval. 

Ik ben echter gewoon doorsnee en dus durf ik best te zeggen dat iedereen snel en veel geld kan verdienen door ook aan affiliate marketing te gaan doen.

Wat affiliatie marketing is?

Affiliate marketing is dat je betaald krijgt voor de promotie van andere producten. Concreet krijg je een bedrag als iemand via jouw unieke affiliate link het product dat jij promoot ook daadwerkelijk aanschaft.

Nee, je hoeft zelf dus geen producten te verkopen. Nee, je hoeft geen producten te verzenden en je hoeft ook de rol als klantenservice niet op je te nemen. Technische kennis is ook al niet nodig.

Toen ik begon noemde men deze wijze van affiliate marketing een revolutie en nu ik dit zelf doe, kan ik zeggen dat dit ook gewoon zo is. Door aan deze manier van affiliate marketing te doen, heb je geen zorgen meer over geld.

Alleen rijk worden door zuinig te leven is lastig, zoek er dus iets bij om de inkomstenkant te verbeteren.

Pak je het slim aan dan houd je bovendien vrije tijd en meer vrijheid over

Pak je zowel rijk worden door zuinig te leven als affiliate marketing slim aan, dan houd je veel meer vrije tijd en vrijheid over. Bovendien kun je je werk overal ter wereld doen. Dus ook aan het strand of aan het zwembad.

Met deze revolutionaire affiliate marketing methode word je weer baas over eigen leven. Je voert eindelijk weer de regie over je eigen leven. In mijn optiek kun je rijk worden door zuinig te leven, mits je ook affiliate marketing gaat doen.

En weet je, moeilijk is het allemaal niet. Helemaal niet als je de professionele training gevolgd heb, zoals ik ook gedaan heb. Pas dan leer je echt het klappen van de zweep.

Vervolgens verdien je geld door het promoten van andere producten. Je stuurt als het ware mensen door en krijgt geld als iemand daadwerkelijk tot koop overgaat.

Meer is het dus niet, er zitten geen addertjes onder het gras. Ik zeg wel eens dat rijk worden door zuinig te leven misschien wel moeilijker is dan het volgen van de training.

Je kunt de training gerust ´life changing´ noemen

De training die ik gevolgd heb schaar ik onder de categorie life changing. Ik bracht het geleerde in de praktijk en al binnen veertien dagen had ik mijn eerste geld verdiend. En ondertussen loopt het echt heel mooi door.

Sterker, ik had laatst enkele honderden euro’s te pakken, en dat in slechts een dag. Ik heb de smaak helemaal te pakken en beleef ontzettend veel plezier aan deze manier van geld verdienen.

Dit en rijk worden door zuinig te leven hebben mijn positie echt helemaal veranderd. Ik voel me beter en rijker bovendien. En alleen rijker worden door zuinig te leven is ook niet alles, de combinatie met affiliate marketing is wel een leuke.

Probeer steeds het juiste product aan de juiste mensen te verkopen

Om ook aan affiliate marketing te doen, heb je geen startkapitaal nodig en ook geen technische kennis of Hbo-studie. Tijdens de training leer je alles in de praktijk.

Wat de truc is? Haha, dan moeten mensen zelf uiteraard de training maar gaan volgen. Wel kan ik zeggen dat het de kunst is om het juiste product aan de juiste persoon te verkopen.

Als je er in slaagt de juiste doelgroep te benaderen die bereid is om te kopen, dan ben je in elk geval op de goede weg. Richt je dus op die groep mensen die echt willen kopen, aan mensen die twijfelen verkoop je vaak niets.

En juist die aankopen zorgen ervoor dat rijk worden door zuinig te leven ondersteunt wordt met een extra bron van inkomsten.

Rijk worden door zuinig te leven: vrijheid

Voordeel van affiliate marketing is dat jij je niet elke ochtend om 07.30 uur ergens hoeft te melden. Jij bepaalt namelijk zelf wanneer jij werkt. Dit om het simpele feit dat internet altijd open is.

Geld verdienen middels affiliate marketing is puur passief; het maakt niet uit waar je bent en het zal vaak gebeuren dat als je opstaat je ziet dat je tijdens je slaap geld verdiend hebt. Dat is pas lekker wakker worden.

Affiliate marketing: zo verdien je snel (veel) geld

En verder moeten jullie zelf maar ervaren wat de training precies inhoudt.

Voor mij is het volgen van de training de start van een nieuw leven geweest. Ik heb veel meer financiële ruimte en bepaal zelf hoe en waar ik mijn werk in de vorm van affiliate marketing doe.

Ik wist het wel als ik jullie was.

Rijk worden door zuinig te leven is een manier, aan affiliate marketing doen is ook een manier, een manier waarmee je heel snel veel geld kunt verdienen.

Klik op de onderstaande button om direct aan de slag te gaan!

PS: Stel hieronder je vragen over affiliate marketing of de manieren om rijk te worden door zuinig te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *