Extra inkomsten genereren

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
extra inkomsten genereren

Extra inkomsten genereren? Kom jij aan het einde van de maand geld tekort? Dan ben je zeker niet alleen. Een groot deel van de Nederlanders heeft het moeilijk om rond te komen met zijn of haar loon. Het is dan ook niet gek dat velen naast hun job nog een manier zoeken om extra inkomsten te genereren.

Je kan uiteraard een baantje nemen in het café, maar wie heeft daar nog zin in naast een 9 to 5 job?! Een stuk effectiever is om online een extra (passief) inkomen te gaan verdienen. We zetten 8 tips voor je op een rij.

1. Extra inkomsten genereren door foto’s te verkopen

De eerste manier om extra inkomsten te genereren is door foto’s te gaan verkopen. Ben jij een gepassioneerd hobbyfotograaf en maak je mooie, kwaliteitsvolle foto’s? Overweeg dan eens om je foto’s aan online databases te verkopen.

Je kan je zo inschrijven op onder andere Dreamstime of Shutterstock. Nadat je enkele foto’s ter goedkeuring hebt doorgestuurd, kan je de rest van je foto’s uploaden. Lees wel op voorhand goed de voorwaarden, zowel Shutterstock als Dreamstime stellen strikte voorwaarden aan de foto’s die je uploadt.

Daarna kan elke gebruiker van de fotodatabase je foto’s kopen en ontvang jij per verkochte foto een klein bedrag. Wil je dit goed doen lopen, is het belangrijk dat je foto’s verkoopt die het commercieel goed doen.

Denk bijvoorbeeld goed na over welke foto’s bedrijven nodig hebben om hun website op te zetten en focus je daar op. Met je landschapsfoto’s zal je immers een kleiner publiek aantrekken en wordt de kans op veel extra inkomsten al een stuk kleiner.

extra inkomsten genereren met fotografie
Extra inkomsten genereren met fotografie

2. Expertise verkopen

De tweede manier om extra inkomsten te genereren is om je expertise te gaan verkopen. Ben jij een krak in je vak? Dan zijn bedrijven naar jou op zoek als freelancer. Via online platforms zoals Upwork kan jij je vakkennis aan bedrijven aanbieden.

Nadat je jouw account hebt opgemaakt, moet je een goedkeuringsprocedure doorlopen. Indien Upwork denkt dat er te weinig werk zal zijn in jouw niche kunnen ze je account afkeuren. Zodra je bent goedgekeurd, kan je reageren op de opdrachten die geplaatst zijn. Maar opdrachtgevers kunnen ook jouw profiel bezoeken en zelf contact met je opnemen.

De verdiensten verschillen per opdracht en moet je zelf met de opdrachtgever onderhandelen. Zodra je alle details met de opdrachtgever hebt afgesproken, kan je aan de slag gaan. Op deze manier verdien je extra geld aan jouw kennis, wat extra leuk is als je gepassioneerd bent door je vak.

3. Extra inkomsten als schrijver

Als je graag en goed schrijft, zijn de mogelijkheden op het internet gigantisch groot. Uiteraard kan je voor jezelf bijvoorbeeld een blog beginnen, daar wijden we hieronder nog verder over uit.

Maar je kan je schrijfkunsten ook online aanbieden op platforms zoals Textbroker. Eens je hier geslaagd bent voor het ingangsexamen ga je aan de slag met het schrijven van verschillende opdrachten. De opdrachten zijn verdeeld in categorieën en zijn zo verscheiden dat er voor iedereen wel wat wils te vinden is. Je kan er voor kiezen om enkel opdrachten te schrijven in je vakgebied of interesseveld, waardoor je een opdracht makkelijker tot een goed einde brengt.

De inkomsten hangen af van het niveau waarop je schrijft en het aantal woorden dat je schrijft. Als je bereid bent om menig avond op te offeren aan het schrijven van opdrachten, genereer je hieruit een mooi extra inkomen.

4. E-book schrijven

Een andere manier om extra inkomsten te genereren is om een e-book te maken. Als je ergens in gespecialiseerd bent, kan je deze expertise in een e-book gieten en het verkopen. Je kan er voor kiezen om je e-book via je eigen platform te verkopen, denk maar aan je eigen blog of YouTube kanaal, maar nog makkelijker is het om het te koop aan te bieden op een bestaand platform zoals Bol.com. Bol heeft al miljoenen klanten wat het zo aantrekkelijke maakt.

Je opent een online winkel en zet jouw e-book te koop. En dan is het enkel nog wachten op kopers. Vraag hen na het lezen van je e-book zeker om een review achter te laten, deze zorgen er op hun beurt weer voor dat je boek beter scoort in Google en zodoende makkelijker gevonden wordt door nieuwe potentiële kopers.

inkomsten met ebooks maken
Extra inkomen genereren door een e-book te schrijven

5. Youtuber of vlogger worden

Content creëren is een belangrijke bron van extra inkomsten. Een manier van content creation is YouTube-video’s maken. Als je een goed lopend YouTube-kanaal weet op te richten, liggen de adverteerders bij wijze van spreken aan jouw voeten.

Maar voor het zover is, moet je natuurlijk een publiek weten op te bouwen met relevante, interessante, kwaliteitsvolle content. Zodra je genoeg volgers en kijkers weet te lokken, kan je partner worden bij YouTube en kunnen er advertenties bij je video’s worden getoond. Per 1000 weergaven krijg jij dan een commissie.

Een andere mogelijkheid is om aan productplaatsing te doen. Hiervoor sluit je zelf een advertentiecontract af met de adverteerder. Ook donaties en verkoop van je eigen merchandise behoren tot de mogelijkheden om extra inkomsten te integreren.

6. Extra inkomsten genereren door influencer te worden

De zesde manier om extra inkomsten te genereren is om freelancer te worden. We kunnen niet ontkennen dat Instagram hot is. Het internetplatform groeit na bijna 10 jaar nog altijd gestaag en voor mensen die online geld willen verdienen is het een goudmijn.

Als je er in slaagt om je account uit te bouwen tot een personal brand, is de kans groot dat bedrijven je vragen om sponsored posts. Afhankelijk van je aantal volgers kunnen deze posts tot honderden euro’s opleveren. 

Helemaal slim is het om een Instagramaccount te combineren met je YouTube-account en/of je blog. Op die manier zal je volgersaantal groeien waardoor de extra inkomsten ook zullen groeien.

7. Blogger worden

Op een blog zijn er veel mogelijkheden om extra inkomsten te behalen. Zo kan je al vanaf de start van je blog Google Adsense integereren in je blog. Google Adsense is een systeem van Google waarbij er advertentiebanners op je blog worden geplaatst. Voor elke klik op een advertentie verdien jij een klein bedrag. Dit gaat meestal over een paar centen, maar zoals altijd maken vele kleintjes een grote.

Daarnaast kan je ook zelf advertentieruimte op je blog aanbieden, dat kan zowel in de vorm van banners als in de vorm van gesponsorde content. Voor een gesponsorde content spreek je met een adverteerder een onderwerp af en lever je voor een bepaald bedrag een volledig blogbericht af over de producten van de adverteerder.

Een andere manier om geld te genereren via je blog is gebruik maken van affiliate marketing. Met affiliate marketing kan je geld verdienen door online producten te promoten. Via een link die je krijgt van de verkoper van de producten kunnen bezoekers van je website de producten aankopen. Jij ontvangt per verkoop een commissie.

Belangrijk hierbij is dat je altijd authentiek blijft naar je publiek toe. Als je producten gaat promoten die niet bij jouw levensstijl of persoonlijkheid passen, zullen je bezoekers dit snel begrijpen en zullen ze afknappen.

Extra inkomsten genereren met blog
Extra inkomsten genereren met blog

8. Affiliate marketing websites opstarten

Het kan natuurlijk zijn dat jij helemaal niet geïnteresseerd bent om authentiek en eerlijk over te komen bij een publiek en dat je enkel maar op zoek bent naar een manier om snel en eenvoudig extra inkomsten te genereren. Ook in dat geval kan je gebruik maken van affiliate marketing.

Niets houdt je immers tegen om websites op te bouwen die volledig rond affiliate marketing draaien. Denk maar aan websites die de aanbieders van verschillende producten met elkaar vergelijken. Ook hier wordt een extra centje aan verdiend als iemand beslist een product via de website te kopen.

Het voordeel van zulke websites is dat je niet continu op zoek moet naar nieuwe content. Met een beetje IT-kennis kan je er voor zorgen dat de website zichzelf continu ververst en ga je pas echt slapend extra inkomsten genereren.

Extra inkomsten genereren: de oplossing

In dit artikel heb ik je 8 tips gegeven over hoe je extra inkomsten kunt genereren. Waar ik het nog even met je over wil hebben is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

De Affiliate Marketing Revolutie is een online videotraining waarin je van A tot Z wordt uitgelegd hoe je veel geld kunt gaan verdienen op het internet, en hoe je – zoals de naam al zegt – het gaat lukken om geld te verdienen met affiliate marketing.

Klik op de onderstaande button om meer te lezen. Een enorme aanrader voor iedereen die extra inkomsten wil genereren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *