Geld verdienen met Pokémon kaarten

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
geld verdienen met Pokémon kaarten

Geld verdienen met Pokémon kaartenBenieuwd naar de waarde van Pokémon kaarten? In dit artikel ga ik toelichten hoe jij succesvol kunt worden met de handel in Pokémon kaarten!

Ik zal alles prijsgeven over succesvol handelen in Pokémon kaarten en vertellen over de waarde van de kaarten. Tot slot geef ik een korte samenvatting en kun je aan de slag gaan met een bonus. Dankzij deze bonus kun jij veel geld gaan verdienen op het internet. Veel plezier met het lezen van dit artikel!

Ik ga het volgende met je bespreken:

 • De vraag naar Pokémon kaarten
 • Waar je de Pokémon kaarten kunt inkopen
 • De waarde van Pokémon kaarten
 • Waar je de Pokémon kaarten kunt verkopen

Geld verdienen met Pokémon kaarten

Veel geld verdienen met Pokémon kaarten is heel goed mogelijk. Ik zal je het e.e.a. vertellen over de kaarten. Vervolgens kun jij zelf beginnen met de handel in Pokemon kaarten.

Het product dat ik zal gaan bespreken in dit artikel: de Pokémon kaart. De grote vraag naar Pokémon kaarten maakt het mogelijk mooie winsten te realiseren. In de jaren 90 zijn de kaarten op de markt gebracht. Vanaf toen zijn er bijna elk jaar nieuwe series Pokémon kaarten uitgebracht. Inmiddels zijn er dan ook ontzettend veel verschillende Pokémon kaarten en sets. Vele mensen over heel de wereld sparen de kaarten en willen elke set compleet hebben.

‘Pokémon heeft zijn bekendheid gekregen door televisieprogramma’s en games. Het begon als een game dat zich heeft ontwikkeld tot een wereldwijd begrip.’

Wat zijn Pokémon?

Pokémon zijn wezens die leven in een fantasiewereld. De Pokémon zijn verdeeld naar types, soorten, maten en zeldzaamheid. Voorbeelden van de types Pokémon zijn Fire en Grass. In totaal zijn er circa 800 verschillende Pokémon. De Pokémon worden geoefend door trainers. De trainers vechten tijdens avonturen met Pokémon tegen andere Pokémon. Naarmate zij ervaring op doen worden zij sterker en kunnen zij evolueren. Wanneer zij evolueren, transformeren zij naar een andere en sterkere Pokémon. Elke Pokémon heeft zijn goede en zwakke punten en is beter bestemd tegen bepaalde aanvallen, dan een andere Pokémon.

De vraag naar Pokémon kaarten

Bij toeval kwam ik erachter dat er veel vraag is naar de Pokémon kaarten. Ik heb namelijk ook zelf de kaarten enkele jaren gespaard. Toen ik ging opruimen besloot ik de kaarten op Marktplaats aan te bieden. Al snel kreeg ik vele reacties op mijn grote verzameling kaarten. Dit had ik zelf nooit verwacht. Uiteraard was ik alleen maar blij met zulke mooie biedingen en besloot ik op onderzoek uit te gaan naar de kaarten. Zo kwam ik erachter dat verschillende kaarten een waarde kunnen hebben van ver in de honderden duizenden euro’s.

‘De prijzen van de kaarten variëren van enkele euro’s tot honderden duizenden euro’s.’

Met de komst van verschillende Pokémon gerelateerde apps als Pokémon Go is er nog meer vraag gekomen naar de Pokémon kaarten. De Pokémon apps worden gespeeld door jong en oud. Het was zo’n hype geworden dat er zelfs over werd geschreven in grote landelijke kranten. Naast het spelen van de apps of games is het sparen van de Pokémon kaarten hierdoor nog populairder geworden.

‘Al snel merkte ik dat er goede handel zit in Pokémon kaarten. Door de ontzettend grote Pokémon Go hype zijn er nog meer mensen in de ban van Pokémon geraakt.’

De vraag naar Pokémon kaarten is erg groot. Vele mensen willen dan ook graag de sets compleet maken. Zelf heb ik een tijd lang kaarten ingekocht, verzameld en weer verkocht. Bij het verkopen merkte ik dat er zelfs meer vraag was naar de kaarten afkomstig van volwassenen dan van jonge kinderen. Naarmate ik meer in het Pokémon ‘wereldje’ zat, kon ik concluderen dat er een aantal type Pokémon kaart kopers zijn, namelijk:

 • Ouders van jonge kinderen (Ik merkte dat niet de kinderen, maar de ouders zochten naar de kaarten op Marktplaats. Waarschijnlijk wilden zij liever zelf de betaling regelen dan dit door het kind te laten doen. Vaak hadden de ouders interesse in een kleine hoeveelheid kaarten, bijvoorbeeld 50 of 100 stuks.)
 • Jonge kinderen (Ook veel jonge kinderen wilden zelf kaarten kopen via Marktplaats. Zij hadden vaak interesse in een betrekkelijk grote kaarten verzameling van ongeveer 1000 stuks. Waarschijnlijk spaarden en ruilden deze jonge kinderen de kaarten op school en/of met vrienden.)
 • Personen die in 1 keer een grote verzameling kochten (Vaak waren dit volwassenen, maar ook jongeren die in één keer een grote verzameling wilden aanschaffen. Zij hadden vaak veel geld te besteden. Soms was het een cadeau voor een kind of kleinkind. Andere keren waren het grote verzamelaars die hoopten met zulke grote verzamelingen sets compleet te kunnen maken.)
 • De ‘echte’ verzamelaars (De echte verzamelaars willen elke set compleet. Zelf had ik een speciale map met de duurste kaarten. De duurste kaarten verkocht ik dan ook los. De echte verzamelaars willen geen dubbele kaarten dus zijn vaak op zoek naar specifieke kaarten die een set compleet maken. Vaak waren zij bereid veel geld te betalen voor losse kaarten mits de staat van de kaart in orde was.)

De kaarten verzond ik of werden opgehaald door de kopers. Soms ging het om 500 tot 2000+ euro in 1 verkoop. Meerdere malen zijn er personen uit België naar Nederland gekomen om Pokémon kaarten bij mij op te halen. Ook merkte ik dat mensen zelfs voor honderden euro’s aan Pokémon kaarten wilden laten opsturen door mij.

Pokémon kaarten waarde

Allereerst is het goed om te weten dat de staat van een Pokémon kaart voor een groot deel de waarde van de kaart bepaalt. De meeste verzamelaars willen dan ook liever een nette onbeschadigde kaart om een serie compleet te maken. In het Pokémon wereldje wordt onderscheid gemaakt in de staat van de kaarten tussen o.a.:

 • Heavy played – Zwaar beschadigd
 • Played– Krassen en kapotte hoekjes en zijkanten
 • Excellent – Enkele beschadiging (lichtjes in de hoekjes of zijkanten van de kaart beschadigd)
 • Near Mint – Zeer lichte beschadiging(en)
 • Mint – Niet beschadigd of zeer licht

Om geld te verdienen met Pokémon kaarten is het uiteraard van belang om enige kennis van de kaarten te hebben. Naast het letten op de staat van een kaart zal je ook naar de specifieke kaart zelf moeten kijken. De kaarten kunnen namelijk erg in waarde verschillen door, de serie, het jaartal, type en zeldzaamheid. Ik zal hieronder beschrijven en/of laten zien op welke soort kaarten je vooral moet gaan letten. Je kunt ook op verschillende websites de prijs van een kaart opzoeken, bijvoorbeeld via Cardmarket.com of Trollandtoad.com.

‘Tik simpelweg in je zoekmachine browser in: Pokémon kaart prijzen of ‘naam Pokémon’ waarde.’

Shadowless

Shadowless zijn de eerste Pokémon kaarten die op de markt zijn gebracht. Shadowless Pokémon kaarten zijn te herkennen aan het extra jaartal 99 onderaan de kaart. Shadowless kaarten kunnen zelfs tienduizenden euro’s waard zijn

First edition

First edition Pokémon kaarten zijn te herkennen aan het first edition teken links op de kaart. First edition kaarten worden als eerste uitgebracht, daarna komen de reguliere versies. Daarom zijn first edition kaarten een stuk meer waard.

Pokémon kaarten waarde
Geschatte waarde € 4,-

Holo

Holo Pokémon kaarten zijn glimmend. Meestal heb je van een Pokémon kaart een Holo en Non-Holo versie. Wanneer hij echter glimmend is kan dit zomaar tientallen euro’s schelen in waarde.

Waarde van Pokémon kaart Charizard
Geschatte waarde € 50,-

Drukfout

Pokémon kaarten met drukfouten komen niet vaak voor. Zodra de aanwezigheid van drukfouten bekend was bij de makers, werden de Pokémon kaarten direct uit de markt gehaald. Vandaar dat er niet veel op de markt zijn geweest en de kaarten dus erg zeldzaam zijn. Voor zo’n kaart met drukfout kun je erg veel geld krijgen.

Pokémon kaart met drukfout

Lvl. X

Lvl. X Pokémon kaarten zijn te herkennen aan de Lvl. X achter de naam van de Pokémon. De waarde van Lvl. X kaarten variëren van enkele tot tientallen euro’s.

Lvl.x Pokémon kaarten zijn geld waard
Geschatte waarde Charizard € 15,- p/st.
waarde Pokémon kaart Uxie
Uxie € 40,- p/st.

Ex

Ex Pokémon kaarten zijn te herkennen aan de Ex achter de naam van de Pokémon. De waarde van Ex kaarten variëren van enkele tot honderden euro’s.

Geschatte waarde Flygon € 15,- p/st. Rayquaza € 15,- p/st en Sceptile € 12,- p/st.

Goldstar

Goldstar Pokémon kaarten zijn te herkennen aan de gouden ster achter de naam van de Pokémon. Goldstar kaarten zijn erg zeldzaam. De kaarten zijn vaak enkele honderden euro’s waard.

Waardevolle Goldstar Pokémon kaarten
Geschatte waarde Flareon € 60,- p/st en Charizard € 150,- p/st

Shining

Shining Pokémon kaarten zijn te herkennen aan het woord Shining voor de naam van de Pokémon. Shining Pokémon kaarten zijn vaak ook enkele honderden euro’s waard.

Shining Pokémon kaarten waarde
Geschatte waarde € 20,- Ook al is deze kaart heavy played (zwaar beschadigd), is hij alsnog erg zeldzaam door het woordje shining. Deze kaart wordt in goede staat voor enkele honderden euro’s verkocht.

Goedkoop Pokémon kaarten kopen

Bij de vorige paragraaf heb ik besproken op welke soorten kaarten ik mij specifiek richtte. Echter wilde ik liever geen losse kaarten opkopen, maar zo veel mogelijk kaarten per keer voor weinig geld. Ik richtte mij dan ook op alle soorten Pokémon advertenties. Simpelweg omdat er overal winst op viel te maken. Koop zo veel mogelijk grote partijen en grote verzamelingen op. Maar reageer ook op advertenties met losse kaarten. Ook hierop valt winst te maken. Zoek simpelweg de prijs van de kaart op en bedenk of er een mooie winst op valt te maken. Koop daarnaast ook de producten rondom Pokémon kaarten zoals mappen en blikken. Ook daar valt winst op te maken.

‘Het mooie van het verhandelen van Pokémon kaarten is de onwetendheid van mensen. Mensen die Pokémon kaarten hebben gespaard denken vaak dat ze vrijwel niets meer waard zijn en gooien de kaarten soms zelfs weg. Profiteer hier daarom van en probeer die grote verzamelingen op te kopen.’

Voorbeelden van advertenties waarop ik heb geboden en de kaarten heb gekocht:

Veel Pokémon kaarten

Maar liefst 14.000 kaarten voor maar 200,- euro. Wanneer je setjes van 100 kaarten zult verkopen voor 10 euro per set heb je al een leuke winst. Dit waren helaas geen bijzondere kaarten, dan had de winst nog vele malen groter geweest.

Pokémon kaarten mappen
De Pokémon is veel geld waard
Pokémon verzameling

Advertenties met mappen vond ik ook interessant. De verzamelaars sparen dan ook vaak de mooiste kaarten op in mappen. Kaarten in mappen verzameld zijn vaak in betere staat.

Mega veel geld met Pokémon kaarten

Zulke grote advertenties zijn uiteraard niet verkeerd. Je vindt er vaak erg zeldzame kaarten tussen. Met 1 zo’n kaartje haalde ik dan ook vaak de investering van de hele partij eruit.

waardes van Pokémon blikken

Ook verzamelblikken en mappen kun je opkopen. Naar de blikken is vooral vraag van ouders van kinderen. De mappen worden meer gekocht door verzamelaars.

Waar Pokémon kaarten inkopen?

Het is van belang om continu op zoek te zijn naar Pokémon kaarten. Elke dag verschijnen er nieuwe advertenties met kaarten die kunnen worden doorverkocht met geweldige winsten. Reageer daarom op veel advertenties en stuur direct een bericht naar een recent geüploade advertentie.

‘Er zijn uiteraard ook concurrenten die willen bieden op advertenties. Reageer daarom altijd snel.’

Pokémon kaarten kun je vinden op verschillende advertentiesites, zoals Marktplaats, maar ook op Facebook, sociale media, kringloopwinkels, rommelmarkten, vlooienmarkten etc.

Kijk uit voor neppe Pokémon kaarten

Helaas zijn er ook veel neppe Pokémon kaarten op de markt. Zulke kaarten worden bijvoorbeeld op Aliexpress ingekocht. Vanuit China worden partijen opgekocht voor enkele euro’s. De kaarten zijn niks waard, dus let goed op dat je geen neppe kaarten koopt! In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de neppe kunt herkennen.

Geld verdienen met Pokémon kaarten is dus niet helemaal zonder risico. Naast het risico om neppe Pokémon kaarten in te kopen, zijn er ook veel oplichters actief (vooral op Marktplaats). Je herkent de oplichters vaak, omdat hun account pas enkele dagen actief zijn op Marktplaats.

Extra tip! Wanneer je een advertentie niet vertrouwt, dan kun je het volgende doen. Je zegt tegen de verkoper het geld over te maken, maar doet dit nog niet. Daarna stuur je de verkoper een bericht vanaf een ander Marktplaats account. Als het een eerlijke verkoper is, zal hij aangeven dat de advertentie reeds verkocht is. Wilt de verkoper alsnog de advertentie (voor de 2e keer) verkopen? Dan weet je dus dat het een oplichter is ;-).

Pokémon kaarten met winst verkopen

Je kunt de Pokémon kaarten verkopen op verschillende advertentiesites als Marktplaats. Op Marktplaats was ik zelf het meest actief. Hier bood ik vooral setjes en grote verzamelingen Pokémon kaarten aan.

Daarnaast was ik actief in verschillende Pokémon Facebookgroepen. In deze groepen zitten dan ook vaak de echte Pokémon verzamelaars. Hier werden vaak de losse kaarten verkocht. Tik simpelweg op Facebook in de zoekbalk in: Pokémon kaarten. Direct zullen er groepen en pagina’s naar voren komen met duizenden mensen die interesse hebben in Pokémon kaarten. Je kunt in die groepen en pagina’s vrij advertenties plaatsen, maar lees wel even de regels van de groepen door. Ook kun je de Marketplace optie van Facebook gebruiken om de kaarten aan te bieden. Die optie is te vergelijken met Markplaats.

EBay is een groot internationaal platform dat je ook goed kunt gebruiken voor het aanbieden van de kaarten. EBay geeft de mogelijkheid om je niet alleen op de Nederlandse markt te richten. Er zijn namelijk over heel de wereld personen actief op EBay.

Ook kun je eventueel een eigen webshop beginnen in Pokémon kaarten. Door de grote vraag naar de kaarten zijn er hoogstwaarschijnlijk genoeg kopers. Voor bijvoorbeeld personen die liever geen producten kopen van Marktplaats of andere advertentiesites zou dat wellicht een oplossing bieden.

‘Je kunt de Pokémon kaarten verkopen op verschillende advertentiesites, zoals het welbekende Marktplaats.’

Samenvatting & Bonus

Pokémon heeft zijn bekendheid gekregen door televisieprogramma’s en games. Het begon als een game dat zich heeft ontwikkeld naar een welkbekend begrip, namelijk Pokémon.

De prijzen van de kaarten verschillen van enkele euro’s tot honderden duizenden euro’s.

Al snel merkte ik dat er goede handel zit in Pokémon kaarten. Door de ontzettende Pokémon Go hype zijn er nog meer mensen in de ban van Pokémon geraakt.

Tik simpelweg in je zoekmachine browser in: Pokémon kaart prijzen of ‘naam van Pokémon’ waarde.

Het mooie van het verhandelen van Pokémon kaarten is de onwetendheid van mensen. Mensen die Pokémon kaarten hebben gespaard denken vaak dat ze vrijwel niets meer waard zijn en gooien de kaarten soms zelfs weg. Profiteer hier daarom van en probeer die grote verzamelingen op te kopen.

Er zijn uiteraard ook concurrenten die willen bieden op advertenties. Reageer daarom altijd snel.

Je kunt de Pokémon kaarten verkopen op verschillende advertentiesites, zoals het welbekende Marktplaats.

Bonus (7500,- euro per maand METHODE)

Hartelijk bedankt voor het lezen van dit artikel over ‘geld verdienen met Pokémon kaarten’ en ‘de waarde van Pokémon kaarten’.

Ik heb mijn verhaal gedaan en hoop dat jij succesvol zult zijn in de handel van Pokémon kaarten.

Tevens hoop ik dat dit artikel je wellicht op het idee brengt in andere producten te gaan handelen.

Als bonus raad ik je aan om de ultieme methode van mijn website te bekijken. Je leert van A tot Z hoe je duizenden euro’s dankzij het internet kunt verdienen. Ik verdien al enkele jaren mijn geheel maandelijkse inkomen dankzij deze methode :-).

Kik op de onderstaande knop om direct meer te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *