Geld verdienen met Instagram

Wordt een Instagram Master!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram? Hoe verdien je geld met Instagram? Dergelijke vragen zie ik regelmatig in mijn berichtenbox verschijnen. We scrollen allemaal elke dag op Instagram. Hoe gaaf zal het zijn om hier geld mee te verdienen? In dit artikel ga ik toelichten hoe je met Instagram veel geld kan verdienen. Lees dus snel verder!

Geld verdienen met social media zoals Instagram lijkt misschien vrij simpel. Het beeld dat de meeste mensen hebben bij Instagrammers is: enkele foto’s plaatsen op zonnige locaties en wachten tot het geld binnenstroomt.

Het leven van een Instagrammer kan er echt zo uitzien. Echter is de vrijheid en het succes niet vanzelf gekomen. Bij alle online verdienmethodes dien je te moeten werken om succes te behalen. Om het ideale Instagram leventje te leiden zal je een groot Instagram account moeten opbouwen.

Ik heb al eens blogartikelen geschreven over hoeveel Gio latooy en Monica Geuze verdienen met hun Instagram account.

Succesverhalen en de enorme jaarlijkse groei van het aantal Instagram gebruikers bewijzen dat er genoeg kansen zijn om ontzettend rijk te worden dankzij Instagram. Jij kunt dus ook veel geld gaan verdienen met Instagram. Ik vertel je er alles over op deze pagina!

Waarom geld verdienen met Instagram?

Ik raad je aan om geld te verdienen met Instagram als je het leuk vindt om coole foto’s te maken en deze online wilt delen. Het is belangrijk dat je fotografie leuk vindt, want om succes te behalen op Instagram zal je er elke dag mee bezig moeten zijn.

Foto’s van jezelf plaatsen op je Instagram feed kan voordelig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar foto’s van je huisdier posten zal de Instagram gebruiker zich niet kunnen identificeren met jou. Door jezelf in de spotlight te zetten, zullen mensen eerder geneigd zijn te binden aan je Instagram account.

Mocht je als hoofddoel hebben om geld te verdienen, bedenk dan dat geld verdienen met Instagram best even kan duren. Je zal namelijk een following moeten gaan vergaren om daadwerkelijk geld te verdienen.

Geld verdienen met Instagram is dus meer geschikt voor mensen die zich bezighouden met fotograferen en online zichtbaarheid.

Introductie: geld verdienen met Instagram

Op Instagram is het mogelijk andere accounts te volgen. Andere accounts kunnen jou ook gaan volgen. Ditzelfde geldt voor likes en reacties plaatsen onder berichten.

Duizenden euro’s per maand gaan verdienen met Instagram kan door zoveel mogelijk volgers, likes en reacties te krijgen, en een goed verdienmodel toe te passen.

Het is een misvatting dat alleen bekende personen veel volgers en likes kunen krijgen op Instagram. Door dit artikel te lezen zal je de kennis en verdienmodellen leren voor het opzetten van een winstgevende Instagram pagina op organische wijze.

hoe kun je geld verdienen met Instagram
Hoe kun je geld verdienen met Instagram?

Het krijgen van engagement op instagram

Om veel geld te verdienen met Instagram dienen we dus veel engagement (volgers, likes en reacties)  te krijgen. Er zijn momenteel al veel coole accounts actief. Jij moet daar tussenuit gaan springen door een opvallende Instagram pagina op te zetten die engagement uitlokt.

Wat is jouw Instagram niche?

Stel: je sport graag en maakt regelmatig mooie foto’s tijdens het sporten. Probeer hier dan unieke afbeeldingen van te maken om een opvallend Instagram profiel te creëren. Word bijvoorbeeld bekend om het feit dat je sportscholen in heel Nederland bezoekt. 

Plaats enkel sportfoto’s, video’s van oefeningen of foto’s van gezonde voeding zodat je maximaal 1 bepaald onderwerp aanhoudt. Gebruik een bepaalde (kleuren)filter voor al je Instagram foto’s om een opvallende feed te creëren.

Zo zijn er erg veel mogelijkheden.

Kies in ieder geval een specifiek thema binnen je onderwerp en hanteer een unieke stijl. Door gebruik te maken van dezelfde filter voor elke foto zal je een mooie feed krijgen. Mensen zullen hierdoor eerder geneigd zijn om je te volgen. Instagram heeft eigen filters die je in je foto’s kunt bewerken.

Populaire Instagram accounts gaan vooral over mode, sporten, gezond eten en levensstijl.

Wie ben jij op Instagram?

Denk na over wie jij bent op Instagram en plaats alleen berichten die ‘on brand‘ zijn. Volgers weten hierdoor wat ze van je pagina kunnen verwachtten.

Het is belangrijk om een onderwerp/thema/product te kiezen dat je zelf leuk vindt. Het is moeilijk om actief te blijven op Instagram wanneer je bezig bent met dingen die je niet leuk vindt.

In onderzoek is aangetoond dat een Instagram met een uniek thema sneller volgers en likes krijgt. Vind je het lastig om een Instagram niche te kiezen? Of zie je potentie in meerdere onderwerpen? Dan kun je overwegen meerdere Instagram accounts aan te maken. Ga voor een persoonlijke pagina, een verkooppagina en een pagina met sportieve foto’s. 

Video over Instagram thema’s

In de onderstaande video worden een aantal handige tips gedeeld. Je leert over het perfecte Instagram ’thema’, het maken van een mooi profiel, goede filters die je kunt gebruiken voor je foto’s, handige fotobewerking apps, hoe je berichten kunt inplannen, en ideeën voor leuke foto’s.

Een prachtig Instagram profiel maken: video met tips

Consistentie is belangrijk

Ik gaf het al eerder aan: consistentie is de key op Instagram.

Vooral als je net begint met het creëren van een following, is het belangrijk dat je consistent bent. Ik raad je aan 2 a 3 keer per dag een coole afbeelding of video in je feed te posten, en daarnaast nog eens actief te zijn in je story.

Consistentie is een stuk makkelijker vol te houden als je berichten gaat inplannen. Zo kan je bijvoorbeeld beslissen om 1 dag in de week te besteden aan het maken, bewerken en inplannen van je berichten voor de hele week.

Dit geeft rust in je hoofd en gaat je helpen een populair en actief Instagram account op te bouwen.

Een handige tool die je voor het inplannen van je foto’s en video’s op Instagram kunt gebruiken is Hootsuite. Hootsuite kan je ook gebruiken voor andere sociale media kanalen.

Wanneer je vanachter je computer wilt werken voor je Instagram account, en dus berichten wilt inplannen, dan kun je Grum.co gebruiken.

Het algoritme van Instagram

Het algoritme van Instagram is zo opgebouwd, dat posts in willekeurige volgorde verschijnen op de tijdlijnen van Instagram gebruikers. Het is dus goed mogelijk dat volgers niet al je posts zullen zien.

De berichten van accounts waar gebruikers veel interactie mee hebben gehad laat Instagram eerder verschijnen op de tijdlijnen.

Voorheen was het hebben van veel volgers een belangrijke factor om geld te verdienen. Nu zien we dat het hebben van veel reacties en likes op berichten een stuk belangrijker is.

Je kan bijvoorbeeld een account met 10.000 volgers hebben, maar als je slechts 20 likes krijgt op een foto, ziet dat er niet goed uit.

Mijn tip is dan ook om geen neppe volgers te kopen. Besteed tijd aan het creëren van een band met je volgers voor veel engagement.

Socializen op Instagram

Instagram is een social network. Rede genoeg om te gaan socializen. 

Je kan bijvoorbeeld vergelijkbare accounts gaan volgen, potentiële kopers van je product gaan volgen en reacties gaan plaatsen. Hierdoor zal je bereik vergroten en vanzelf nieuwe volgverzoeken binnenkrijgen. Potentiële koper krijgen namelijk een melding op hun telefoon, omdat jij hen wilt volgen.

Ga niet super veel random reacties plaatsen. Anders is de kans groot dat je als irritant wordt gezien en volgers misloopt.

Ook is het goed om te reageren op reacties onder je eigen foto’s. Je volgers zullen dat erg waarderen.

Door je bericht op de juiste manier op te maken, kan je interactie uitlokken. Stel bijvoorbeeld een vraag of lok een reactie uit in de omschrijving van je bericht.

Door veel interactie (likes en comments) zal je namelijk sneller worden gezien op de tijdlijnen van je volgers.

Gebruik tags en hashtags op Instagram

Tags en hastags op Instagram zijn zeer geschikt voor het aantrekken van nieuwe volgers. 

Je kan bijvoorbeeld vergelijkbare accounts in je afbeelding taggen, of het bedrijf taggen van de merkkleding die je draagt op de foto. De geotag kan nieuwe volgers aantrekken op basis van locaties.

Overdrijf niet met de hashtags. Instagram ziet het en zal het niet waarderen. Desondanks kan je erg veel nieuwe mensen bereiken door het gebruik van hashtags. Gebruik alleen hashtags die aansluiten bij je afbeelding. Handige apps om populaire hashtags te vinden zijn TagsForLikes en Gashtagify. 

Het is slim om naar de hashtags van je concurrente te krijgen. Door deze hashtags te gebruiken zal je zichtbaarheid ook stijgen.

Goede hashtags gebruiken in je berichten, story’s en bio voor meer volgers

Publiceer mooie foto’s

Om geld te verdienen met Instagram is het belangrijk om mooie en/of coole foto’s te plaatsen. Het kunnen ook foto’s en video’s met waarde voor je volger zijn. Zorg ervoor dat de content aansluit op het thema dat je toepast op je pagina.

Aangezien je mooie foto’s wilt bewerken en publiceren raad ik je aan om Adobe Photoshop te gebruiken. Dit  is een professionele en eenvoudige tool om je Instagram foto’s next level te maken.

Voor IOS en Android gebruikers is er een handige app genaamd Squarefit. Je kan hiermee afbeeldingen omzetten naar het perfecte Instagram formaat. Ook kun je simpele aanpassingen doen aan je afbeeldingen zoals het toevoegen van tekst. Canva.com is een andere gratis programma voor het bewerken van je afbeeldingen voor alle sociale media kanalen.

Samenvatting: winstgevende Instagram pagina maken

Hierboven heb ik je kort verteld over het maken van een winstgevende Instagram pagina.

Eigenlijk komt het op het volgende neer:

  1. Kies je Instagram niche
  2. Kies een geschikt thema voor je pagina
  3. Post elke dag 2 a 3 keer
  4. Zorg dat de posts ‘on brand’ zijn
  5. Laat ook je eigen gezicht zien
  6. Zorg voor foto’s van goede kwaliteit
  7. Gebruik tags en hashtag in je berichten
  8. Socialize

Met hoeveel volgers op Instagram verdien je geld?

Ik zie deze vraag regelmatig voorbij komen: met hoeveel volgers op Instagram verdien je geld?

Het mooie is dat je al geld kunt verdienen op Instagram vanaf 1 volger. Ik kan natuurlijk niets beloven, maar het kan wel. Ik ga je zo meer vertellen over de ultieme methode waarmee je geld kunt verdienen vanaf 1 volger.

Je hebt dus echt geen tienduizenden volgers nodig om geld te verdienen met Instagram!

Geld verdienen met Instagram op 4 manieren

Ik heb je een aantal tips gegeven om een winstgevende Instagram pagina op te zetten. Nu ga ik je vertellen over 4 verschillende manieren om geld te verdienen met je Instagram pagina.

Eigenlijk is het enige wat je nodig hebt om geld te verdienen met Instagram: een mobiele telefoon en een Instagram account. Alleen met deze benodigdheden kan je al beginnen met geld verdienen.

In de onderstaande video vertelt de succesvolle internetondernemer Jia Ruan alvast over enkele manieren hoe je geld kunt verdienen met Instagram. 

Hoe kun je geld verdienen met Instagram: video

#1: Promoties verkopen op jouw Instagram pagina

Wanneer jij een account met duizenden volgers hebt, kan het voor anderen interessant zijn om een promotie op jouw Instagram pagina te kopen.

Bedrijven zullen zeker interesse hebben om een product of dienst op je pagina te promoten. Voorheen moesten zij nog dure advertentieruimte kopen op televisies, terwijl nu iedereen op Instagram actief is.

(Nieuwe) bedrijven zonder naamsbekendheid betalen vaak 200,- euro waarna zij voor duizenden mensen te zien zijn op Instagram.

Het is belangrijk dat je volgers een gezamenlijke interesse hebben. Zo kan je sneller geld verdienen met Instagram door promoties te verkopen.

#2: Instagram accounts flippen

De tweede manier om geld te verdienen met Instagram is door accounts te laten groeien en weer te verkopen. Dit is een goed verdienmodel wanneer je de hashtags, de verkenpagina, en het algoritme van Instagram goed weet te gebruiken. Snel veel volgers krijgen en het account verkopen is de bedoeling.

Het kan dus interessant zijn om een groot account te verkopen. Daarnaast zullen mensen bereid zijn veel geld te betalen voor een unieke Instagram gebruikersnaam. Veel mensen zoekenop Instagram bijvoorbeeld naar ‘money’, of ‘miljonair’. Hoe cool zal het zijn als je pagina precies dezelfde naam heeft? En allemaal mensen met een specifieke interesse op je pagina krijgt?

Je gaat accounts opbouwen en vervolgens verkopen aan particulieren of bedrijven. Het kan interessant zijn voor bedrijven om een groot account met veel volgers te kopen. Zij hoeven dan namelijk zelf geen account meer op te bouwen.

Er zijn genoeg online marktplaatsen waar je accounts kunt inkopen en verkopen. Met een goede Instagram naam, zal je vanzelf berichten ontvangen van mensen die hem willen overnemen.

Lees ook eens mijn artikel: geld verdienen met Instagram likes.

#3: Reclame campagnes op Instagram

De derde manier om geld te verdienen met Instagram is door reclame campagnes aan te gaan. Instagrammers verdienen soms wel honderdduizenden euro’s voor dit soort sponsored content.

Mocht je al een aardig publiek hebben op je Instagram account, kan je behoorlijk gaan leven van je Instagram pagina door reclame campagnes van grote bedrijven aan te nemen.

Er is een toenemende vraag naar influencers vanuit bedrijven. Het aantal influencers in Nederland is echter nog erg laag. Kleine accounts met 2000 volgers kunnen daarom al geld verdienen met sponsored content.

#4: Verkoop een product of dienst aan je volgers

De laatste manier om geld te verdienen met Instagram is door een product of dienst te gaan verkopen aan je Instagram volgers. Het mooie is dat je niet eens zelf producten hoeft te hebben. Je kan namelijk andermans producten of diensten gaan promoten in ruil voor commissies.

Goede voorbeelden zijn bodybuilders en fitgirls die fitness producten promoten zoals, proteïne shakes en superfoods.

Zij gebruiken hiervoor (de ultieme methode) affiliate marketing of ontvangen een unieke kortingscode van het bedrijf. De pagina beheerder geeft dan de kortingscode door aan zijn of haar volgers. Hierdoor weet het bedrijf dat een verkoop via een samenwerking tot stand is gekomen.

Voorbeeld: geld verdienen met een Instagram pagina

Je hebt momenteel 3000 volgers. Hoe kun je dan geld verdienen met Instagram?

Je kan bijvoorbeeld iets in je story gaan plaatsen. Je plaatst bijvoorbeeld: “wie wilt er net als ik 10 kilo afvallen, laat het me dan even weten!”

Natuurlijk zal niet iedereen geïnteresseerd zijn. Van de 3000 volgers kijken misschien 200 mensen je story. Van de 200 kijkers zal 25% het interessant vinden en je een bericht sturen. Aan 50 geïnteresseerde mensen kun je dus het product promoten. Het maakt niet uit of dit je eigen product of andermans product is.

Promoot bijvoorbeeld een e-book, cursus of app van 20,- euro via affiliate marketing. Zeg tegen je volgers dat jij resultaten dankzij het e-book hebt behaald, en het product dus zeker aanraadt. Vervolgens stuur je het (affiliate) linkje waar de volger het product kan kopen.

Waarschijnlijk zal 10% van de 50 geïnteresseerde daadwerkelijk je product gaan kopen. Je hebt dan dus 100 euro verdiend in korte tijd.

Tip: wanneer mensen goede resultaten behalen dankzij het product dat je promoot, kan je de resultaten delen in je story en opnieuw vragen of mensen interesse hebben.

Dankzij affiliate marketing kan je zelf een product of dienst voor je volgers uitkiezen. Je kan dus een heel gericht productaanbod doen aan je volgers. Hierdoor is het mogelijk om met 1 (gerichte) volger geld te verdienen met Instagram. Lees hier meer over: de ultieme methode.

Geld verdienen met IGTV

Onlangs is een mogelijkheid op Instagram gekomen waarmee het mogelijk is meer geld te verdienen op Instagram. IGTV is een functie binnen Instagram en ook een op zichzelf staande app. IGTV maakt het mogelijk lange video’s te plaatsen op Instagram.

Je kan dus begrijpen dat je hierdoor meer geld kunt gaan verdienen. In de video’s kan je meer vertellen over de affiliate producten. Er is een stuk meer ruimte om uitgebreid over je product of dienst te vertellen dan in een normaal bericht.

Ik raad je aan om niet op teveel paarden tegelijk te wedden. Er zit zeker veel geld in social media en het is heel groot. Maar het kost best wat tijd om een Instagram, YouTube, Facebook etc. pagina bij te houden.

Het is een stuk beter om verschillende content op ieder medium te plaatsen. Kies daarom een paar specifieke socials of onderwerpen waar je mee aan de slag wilt en ga er 100%  voor!

De ultieme methode om geld te verdienen met Instagram

Na het lezen van dit artikel over geld verdienen met Instagram weet je een stuk meer over het opbouwen van een winstgevende Instagram pagina.

Om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk geld te verdienen raad ik je aan om affiliate marketing in te gaan zetten op je Instagram pagina.

Bekijk daarom eens “de ultieme methode” om alles te ontdekken over dit bijzondere verdienmodel!

affiliate marketing revolutie cursus

Bezoek eens de pagina van de Affiliate Marketing Revolutie. Hierop wordt verteld hoe je op het internet minimaal zo’n 250,- euro per dag kunt verdienen!

Ja, ik wil ook veel geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *