#4 [CASESTUDIE] Geld verdienen met een affiliate website – Content schrijven

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

In deel 4 van deze affiliate marketing website casestudie leg ik uit hoe je content schrijft en een passend affiliate aanbod doet.

In het vorige deel hebben we een aantal zoekwoorden opgezocht die mensen gebruiken wanneer zij iets in Google opzoeken. We weten dus al waar we artikelen en blogs over kunnen schrijven.

Door content te schrijven over de zoekwoorden kunnen we op gratis wijze bezoekers op de website gaan krijgen.

Het is van belang de content te gaan optimaliseren voor Google, zodat de artikelen gaan opvallen in de zoekresultaten. Men noemt dit ook wel SEO (Search Engine Optimization). Er zijn vele factoren die hier een rol inspelen. Toch blijft het belangrijkste dat de content waardevol is voor de bezoeker. Schrijf dus niet voor Google, maar voor je bezoeker.

In de artikelen en blogs gaan we één of meerdere affiliate links opnemen, zodat we daadwerkelijk geld gaan verdienen.

In dit onderdeel ga ik je dan ook vertellen hoe je content optimaliseert voor Google en de bezoekers verleidt om te klikken op je affiliate links.

Het optimaliseren van een (blog)artikel voor Google

Over SEO wordt vaak heel moeilijk gedaan. Het is echter niet zo moeilijk. Eigenlijk houdt SEO in dat je een zo waardevol mogelijk antwoord geeft op de vraag van je potentiele bezoeker, zodat zij hun probleem kunnen oplossen.

De volgende tips kunnen je helpen om een webtekst te schrijven en eenvoudig te optimaliseren voor Google:

Titel

 • Maak deze zo’n 50 tot 60 karakters.
 • Zet het zoekwoord zover mogelijk vooraan.
 • Gebruik copywriting om meer kliks te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van cijfers en pijnpunten en het opwekken van nieuwsgierigheid.

Inleiding

 • Maak gebruik van de AIDA formule (Attention, Interest, Desire, Action).
 • Zet het zoekwoord zover mogelijk vooraan en maak deze vetgedrukt.
 • Geef een reden aan de bezoeker om verder te lezen. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van het probleem.
 • Schrijf de inleiding ongeveer 100 woorden lang.

Bodytekst

 • Analyseer het aantal gebruikte woorden van de concurrenten in Google. Schrijf een tekst met het gemiddelde aantal woorden of iets meer.
 • Verwerk het zoekwoord enkele keren in de bodytekst. Gebruik eventueel variaties en synoniemen van het zoekwoord.
 • Verwerk afbeeldingen, video’s, podcasts, grafieken, statistieken, giphy’s in de tekst om de tekst sterker te maken. Verwerk het zoekwoord in de bestandsnamen en alt-teksten.
 • Plaats interne links naar andere relevante artikelen op je site. Plaats ook soms een link naar een website in je niche met hoge autoriteit.
 • Gebruik witregels en de tussenkoppen H2 en H3 om de rust te bewaren voor de lezer. Verwerk het zoekwoord in deze koppen.
 • Maak belangrijke woorden en zinnen vetgedrukt of cursief.
 • Maak gebruik van lijsten en stap-voor-stap constructies. Immers, veel bezoekers zullen scannend je artikelen lezen.
 • Voed downloads toe naar PDF bestanden om nog meer waarde te bieden.

Conclusie

 • Schrijf nog eens kort over de belangrijkste punten uit het artikel.
 • Gebruik nog eens je zoekwoord.
 • Doe in je conclusie ook een aanbod naar je affiliate product.

Affiliate producten promoten in de artikelen

Eventueel mag je de conclusie overslaan en direct overgaan naar de promotie van je affiliate product. Meestal gebruik ikzelf zo’n 100 woorden voor de conclusie en het affiliate aanbod. Promoot slechts één affiliate product om keuzestress van de bezoeker te voorkomen.

In het geval van een artikel over bijvoorbeeld ‘de beste yoga mat’, kun je echter affiliate links verwerken naar meerdere producten. Maak bijvoorbeeld buttons voor 10 verschillende yoga matten met de tekst ‘bekijk en bestel direct op Bol.com’.

Bovendien merk ik dat visuele cta’s en buttons beter werken dan normale tekslinks. Hier zal ik dan ook gebruik van maken op de website uit deze casestudie.

Pro tips voor het schrijven van content

Het is dus van belang de meest waardevolle content te publiceren in jouw niche. Een aantal tips om zo waardevol als mogelijk te worden, en weinig affiliates gebruik van maken zijn:

 • Download alle gratis e-books over het onderwerp die je kunt vinden.
 • Koop boeken en cursussen over het onderwerp.
 • Raadpleeg (buitenlandse) internetbronnen ter inspiratie om over te schrijven.

Zoals je weet gaat de site uit deze casestudie over een niche binnen de gezondheidsmarkt, waarin verschillende subniches zullen worden behandeld. Van sommigen niches weet ik nog weinig af. Daarom ga ik mij eerst inlezen.

Door alleen al alle gratis e-books die je kunt vinden op Nederlandse en buitenlandse websites te downloaden, ben je jouw bezoekers al meerdere stappen voor.

Wat nu?

De website wordt nu opgevuld met content door te bloggen en waardevolle artikelen te publiceren.

Ik probeer elke dag een artikel toe te voegen, zodat er regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd en de website langzamerhand gaat ranken in Google.

Wanneer de website goed met content is opgevuld, gaan we verder met de casestudie.

Tot dan!

affiliate marketing revolutie cursus

Wil jij geld verdienen op internet dankzij de Affiliate Marketing Revolutie?

Affiliate marketing is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op het internet en daarom heeft Jacko een gratis te volgen training opgezet waar je hier mee kunt beginnen!

Ja! Ik wil geld verdienen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.