Geld verdienen met crowdsourcing

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Geld verdienen met crowdsourcing

Thuis online geld verdienen met Crowdsourcing is een slimme verdienmethode. Steeds meer oganisaties gebruiken de hulp van online werkers om problemen op te lossen. Denk hierbij aan freelancers die helpen bij de marketing van een bedrijf, meedenken bij productverbeteringen, ontwerpen van bedrijfslogo’s, vormgeven van websites en nog veel meer. Crowdsourcing is een erg breed begrip, omdat mensen zich aanbieden voor veel verschillende specialiteiten.

Let op: geld verdienen met crowdsourcing is doorgaans alleen mogelijk voor HBO studenten, creatieve (young) professionals en startups. Ook moet je soms moet jonger zijn dan 30 jaar zijn om mee te mogen doen. Bovendien kan het handig zijn om innovatief en creatief te zijn. Het is dan makkelijker om ideeën voor bedrijven te bedenken.

Bekijk de onderstaande video als je nog niet weet wat crowdsouring precies is. Door de video te bekijken krijg je meer kennis over crouwdsoursing en kan ik je beter uitleggen hoe je geld kunt verdienen met crowdsouring.

Hoe kun je geld verdienen met crowdsourcing?

Je kunt geld verdienen met crowdsourcing door jezelf aan te melden bij crowdsourcing platforms. Deze platforms bieden bedrijven de mogelijkheid om processen binnen een bedrijf op te laten lossen door freelancers binnen het crowdsourcing platform. Voorheen werden taken nog verdeeld binnen het bedrijf, of werden zelfs nieuwe personeelsleden in dienst genomen. Dankzij crowdsourcing kunnen bedrijven kosten besparen en taken laten oplossen door online freelancers.

Een bedrijf of overheidsinstelling heeft soms te maken met problemen binnen verschillende processen. Zij publiceren het probleem op een crowdsourcing platform. Hierdoor kunnen mensen eigen ideeën en oplossingen inzenden. Diegenen met de beste oplossingen krijgen een mooie vergoeding uitbetaald. De vergoeding verschilt van honderden tot wel duizenden euro’s. Meestal is er een prijzenpot van bijvoorbeeld 5.000 euro, wat wordt verdeelt over 5 winnaars. Uiteraard verschilt de hoogte van het prijzengeld erg per type probleem, platform en bedrijf. 

Zelf beginnen met crowdsourcing

Een voorbeeld van een geschikt crowdsourcing platform is Batlle of Concepts. Battle of Concepts is een groot platform met vele toonaangevende bedrijven welke opzoek zijn naar oplossingen en/of ideeën. Via Battle of Concepts hebben veel mensen al meer dan 10,000 euro verdient door slimme ideeën te delen.

Als eerste meld je jezelf geheel gratis aan op Battle of Concepts. Wanneer je ook de sociale media van het bedrijf volgt, ben je automatisch up to date omtrent de nieuwste challenges. Daarna kun je tussen de challenges gaan kijken en jezelf inschrijven waaraan je wilt meedoen. Lees van tevoren goed de challenge door. Zo weet je precies wat de voorwaarden zijn en wat een bedrijf verwacht. 

Vervolgens ga je nadenken over de juiste oplossing en deze opschrijven. Mocht je dat lastig vinden, lees dan hier 10 belangrijke tips voor het schrijven van een winnend concept. Wanneer je de geniale oplossing hebt bedacht, kan je het concept uploaden. Wanneer je samen met andere hebt gewerkt, geef dat dan aan.

Als laatste zal de jury (interne/externe experts vanuit de organisatie) beoordelen welke concepten het beste zijn en waar de organisatie het meeste aan heeft. Wanneer je wint, krijg je bijvoorbeeld prijzengeld of een vervolgopdracht. In het vervolgopdracht kan je wellicht het idee verder uitwerken. 

Hieronder zie je voorbeelden van bedrijven welke zoeken of hebben gezocht naar oplossingen bij freelancers. Bron: www.battleofconcepts.nl

geld dankzij crowdsourcing

Belasting betalen bij gewonnen geld

Mocht je prijzengeld winnen dankzij een goed idee, dien je de inkomsten op te geven bij de Belastingdienst. Er gaat dus nog belasting geld van af. Je kunt het beste even kijken op de website van de Belastingdienst om te zien hoeveel je moet afdragen.

Geld verdienen met crowdsourcing? Dit werkt veel beter!

Geld verdienen met crouwdsourcing is dus een manier om thuis geld te verdienen. Het is belangrijk om een creatief brein te hebben. Het kan leuk zijn om aan crouwdsourcing te doen, maar veel geld verdienen is vrij lastig.

Daarom raad ik je aan om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Dit is de ultieme methode van Thuis-Inkomsten.nl en werkt super simpel.

In de gratis video over affiliate marketing ga je precies leren hoe je zelf een aanzienlijk inkomen kunt creëren op het internet. Je kunt dankzij affiliate marketing veel meer geld verdienen dan met crowdsourcing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *