Geld verdienen met medisch onderzoek

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Geld verdienen met medisch onderzoek

Geld verdienen met medisch onderzoek is een snelle methode om veel geld te verdienen. Bij medisch onderzoek zijn proefpersonen erg belangrijk voor ontwikkeling en verbetering van geneesmiddelen.

Voor de lancering van een nieuw medicijn, zal er namelijk eerst getest moeten worden. Je kunt daarbij een handje helpen door jezelf aan te bieden als proefpersoon. Jaarlijks doen er tussen de 350,000 en 800,000 personen mee aan medisch onderzoek.

Medisch onderzoek is vrij veilig en er zijn veel onderzoeken waar je aan kunt meedoen. Er zijn zowel grote en kleine onderzoeken. Je kan dus zelf kiezen wat bij je past.

Hoe kan ik geld verdienen met medisch onderzoek?

Allereerst meld je jezelf aan als proefpersoon voor medisch onderzoek. Dit kan bijvoorbeeld op de website: proefpersoon.nl. Na het aanmelden wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Tijdens het gesprek wordt een afspraak gemaakt om langs te komen voor een medische keuring. Je dient dus te worden goedgekeurd om mee te mogen doen. Bij de goedkeuring wordt gekeken of je aan de voorwaarden voldoet en gezond bent. Echter wordt er juist ook gezocht naar personen met een ziekte of aandoening.

Na goedkeuring kun je meedoen aan de beschikbare medische onderzoeken op dat moment. Wanneer het onderzoek is voldaan, ontvang je maximaal binnen 4 weken een vergoeding. Een medisch onderzoek kan enkele dagen tot een maand duren. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type onderzoek. Je dient dus maximaal een maand te verblijven op de locatie van het medisch onderzoek.

Vervolgens dien je een medicijn of placebo (nep medicijn) in te nemen bij de kliniek. Hierna zal het personeel je lichaam voortdurend in de gate houden. Zij bekijken bijvoorbeeld je hartslag, bloed en urine. Wanneer artsen niet bezig zijn met het medisch onderzoek, mag je zelf bepalen wat je gaat doen.

Voor welke medische onderzoeken krijg je betaald?

Je kunt veel geld verdienen door mee te doen aan verschillende medische onderzoeken. Er worden namelijk allerlei soorten medicijnen getest. Denk aan middeltjes tegen depressie, overgewicht en diabetes. Heftige middelen (zoals tegen kanker) worden enkel getest op zieke patiënten.

Veel mensen zijn bang voor gezondheidsrisico’s tijdens de onderzoeken. Echter is dat veelal niet nodig. Er zijn namelijk verschillende eisen opgesteld waaraan klinieken moeten voldoen om medisch onderzoek te laten plaatsvinden. In Nederland moet medisch onderzoek van tevoren worden goedgekeurd door een onafhankelijke commissie (Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek) of door een door haar erkende medisch-ethische toetsingscommissies. De commissies mogen medisch onderzoek uitsluitend goedkeuren wanneer de gezondheid van proefpersonen niet in het geding komt.

Hoeveel geld kan ik verdienen met medisch onderzoek?

Hoeveel geld je gaat verdienen met medisch onderzoek ligt aan het type onderzoek. Veel mensen denken dat het risico van het onderzoek, de vergoeding bepaalt. Dat is echter niet waar, de vergoeding heeft niet te maken met risico. Het geneesmiddelenonderzoek is namelijk verbonden aan zeer strenge eisen en moet zo veilig mogelijk worden uitgevoerd. Hier wordt streng op gecontroleerd door instanties. De vergoeding voor medisch onderzoek hangt af van de verblijfsduur en de intensiteit.

Voor sommige medische onderzoeken ontvang je enkele honderden euro’s en voor andere een aantal duizenden euro’s. Je krijgt een in ieder geval een dagvergoeding en een reiskostenvergoeding. Per dag krijg je ongeveer 150 euro. De reiskostenvergoeding is vaak 0,19 cent per kilometer. Natuurlijk zal je op een drukke dag met veel testjes meer verdienen dan op een rustige dag.

Geld afdragen aan de Belastingdienst

Het verdiende geld uit medisch onderzoek zal je moeten opgeven bij de Belastingdienst. De inkomsten uit medisch onderzoeken worden bruto uitgekeerd. Het is per persoon verschillend hoeveel belasting je moet afdragen. Geef de inkomsten op als ‘inkomsten uit overig werk’. De kliniek geeft door aan de Belastingdienst hoeveel zij jou hebben uitbetaald. De kliniek stuurt je een factuur met het verdiende bedrag. Dit document dien je goed te bewaren, omdat je hem nodig hebt voor de belastingaangifte aan het einde van het jaar.

Stappenplan aanmelden voor medisch onderzoek

Zie hieronder een duidelijk stappenplan om geld te verdienen met medisch onderzoek:

StappenActies
1: AanmeldenAanmelden als proefpersoon via een website
2: Medische keuringMedische keuring via telefoon
3: Deelname onderzoekNa goedkeuring kan je meedoen aan medisch onderzoek
4: Ontvang vergoedingOntvang een vergoeding binnen uiterlijk 4 weken

Waar kan ik mij aanmelden voor medisch onderzoek?

Er zijn verschillende bureaus welke opzoek zijn naar proefpersonen. Voorbeelden hiervan zijn:

Bij Medians staat veiligheid voorop. Medians garandeert veilige onderzoeken en hebben een groot aanbod aan kleine en grote onderzoeken. Zo kan je altijd kiezen wat bij je past.

Rechten bij medisch onderzoek

Als proefpersoon heb je een aantal rechten. Zo is in de wet vastgelegd dat je altijd mag stoppen met medisch onderzoek, zonder bepaalde redenen te hoeven geven. De vergoeding wordt dan ingekort naar het bedrag dat hoort bij de tijd dat jij in de kliniek bent geweest. Ook staat in de wet aangegeven dat je maximaal eens in de drie maanden medisch onderzoek mag verrichten. Dit wordt bijgehouden dankzij een landelijke database voor alle klinieken.

Video over medisch onderzoek

In de onderstaande video vertellen Bob (23) en Patrick (24) meer over geld verdienen met medisch onderzoek. Zij testten medicijnen een beetje voor de wetenschap, en een beetje voor het geld. Bob deed mee aan tien onderzoeken en Patrick liet zich zelfs voor 8500 euro besmetten met polio.

Geld verdienen met medisch onderzoek? Dit levert veel meer geld op!

Medisch onderzoek is zeker een manier om snel veel geld te verdienen. Echter zal ik zelf nooit meedoen aan medisch onderzoek. Naar mijn idee loop je namelijk toch een klein risico op gezondheidsproblemen, wat ik niet wil.

Daarom raad ik je aan om op een andere manier geld te gaan verdienen. Een methode waar ik zelf al enkele jaren een aanzienlijk inkomen uit haal is affiliate marketing

Affiliate marketing is een stuk lucratiever dan medisch onderzoek. Bekijk daarom eens dit bijzondere verdienmodel en leer hoe je zelf een inkomen vergaart dankzij het internet. Je kan hiermee gewoon thuis geld verdienen, zonder technische kennis of hoge investeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *