Geld verdienen met het coronavirus

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Geld verdienen met coronavirus

Geld verdienen met het coronavirus? Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19) zijn er verschillende kansen ontstaan om geld te verdienen op het internet.

Alhoewel bedrijven vooral veel last ondervinden van het coronavirus, kan jij zelf actie ondernemen en je kans pakken om geld te verdienen. Lees daarom snel verder hoe jij geld kunt gaan verdienen met het coronavirus!

Economische gevolgen coronavirus in Nederland

Geld verdienen met het coronavirus is niet voor iedereen mogelijk. Het coronavirus heeft namelijk (negatieve) economische gevolgen voor Nederland en de rest van de wereld. Veel bedrijven en sectoren ondervinden nu al last van het virus.

Bijvoorbeeld bedrijven die export voeren (voornamelijk voedingsmiddelen) naar China. Ook bedrijven die hun producten importeren vanuit China hebben een probleem door het coronavirus. Op het moment van schrijven zijn er al 30 Nederlandse bedrijven gesloten, omdat zij enkel producten, grondstoffen en halffabricaten inkopen vanuit China. 

Dit zijn nog een aantal zaken rondom de economische gevolgen van het coronavirus:

  • Volgens de ondernemersorganisatie FME zal het coronavirus grote economische gevolgen hebben voor de technologische industrie.
  • Er staan nog veel grote containers in China met bestelde producten voor Nederland.
  • Door vertraging van levering en een dalende vraag naar producten uit China zullen er meer (tijdelijke) economische gevolgen ontstaan.
De economische gevolgen van corona

1. Geld verdienen met coronavirus door te beleggen

De eerste optie om geld te verdienen met het coronavirus is door slim te gaan beleggen. Door de paniekerige sfeer in de wereld ontstaan steeds grote koersveranderingen op de beurs. Hierdoor valt in korte tijd erg veel geld te verdienen met beleggen.

Constant worden nieuwe nieuwsberichten over het coronavirus gepubliceerd. Automatisch kunnen door het coronavirus en nieuws, koersschommelingen ontstaan. Reisbeperkingen, voorzorgsmaatregelen en quarantaines hebben bijvoorbeeld invloed op de handel en vraag naar producten.

Je kunt profiteren als het goed gaat met een bedrijf en de koers van het aandeel stijgt. Ook krijg je vaak dividend uitgekeerd, een stukje van de winst. Geld verdienen met aandelen kan dus door koersontwikkelingen te voorspellen rondom ‘coronavirus gerelateerde bedrijven’.

Beleggen in aandelen tijdens het coronavirus

Momenteel valt er genoeg geld te verdienen met aandelen dankzij het coronavirus en nieuwsartikelen. Zo verscheen onlangs het Japanse bedrijf Kawamoto wereldwijd op het nieuws. Het bedrijf maakt medische apparatuur, en is dus belangrijker geworden sinds het coronavirus.

Waar de koers eerst nog stilstond, is het aandeel Kawamoto in twee weken enorm omhoog geschoten. De koers steeg van 300 yen naar 3800 yen. Sinds 16 januari staan de kranten vol met informatie over het coronavirus. Naarmate de aandacht voor het nieuwe virus steeg, steeg tevens de waarde van Kawamoto.

Beleggen in Kawamoto aandelen is dus erg lucratief. De enorme stijging kwam vooral door de schaarste aan mondkapjes. Daarom kun je ook gaan bedenken of het geld oplevert om in andere Aziatische makers van mondmasker te gaan beleggen.

Makers van vaccins tegen het virus

Andere partijen om in te beleggen zijn makers van vaccins tegen het coronavirus. Amerikaanse farmareus Gilead Scienes won bijvoorbeeld 4,47 procent aan waarde op een beursdag. Veel mensen beleggen in het bedrijf, omdat de Wereldgezondheidsorganisatie aangaf dat Gilead Scienses weleens het middel kon hebben om het virus te verhelpen. Momenteel wordt het middel getest op 761 patiënten in Wuhan. De uitslagen zullen in April naar buiten worden gebracht. Sinds 16 januari is de waarde van het bedrijf al met 12 miljard dollar gestegen.

Andere makers van vaccins tegen het coronavirus zijn GSK en Sanofi. Het Japanse Fujifilm heeft een middel ontworpen genaamd Avigan. Het middel wordt door de Japanse overheid aangemerkt als mogelijke kanshebber voor de oplossing van het coronavirus, tegelijkertijd schoten de aandelen omhoog met 8,8 procent.

Het Indiase IOL Chemicals and Pharmaceuticals doet het ook goed tijdens het coronavirus. IOL produceert in grote mate ibuprofen, een pijnstiller die zonder voorschrift verkocht wordt. De koersen van zowel ibuprofen en IOL stegen afgelopen werken flink. Deze maand steeg de koers van 170 naar 268 roepies.

Bedrijven die voordeel halen uit coronavirus

In verschillende landen adviseert de overheid haar burgers om zo veel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken. Dit komt de makers van software voor videoconferences ten goede. Zo is de koers van V-Cuba in tien dagen bijna verdubbeld. Ook andere makers van vergelijkbare technologie profiteerden.

Bedrijven die inspelen op thuis-activiteiten zullen veel geld verdienen tijdens het coronavirus. Denk aan maaltijdbezorgers, makers van videospellen, video-streamers of e-commercebedrijven. Kijk maar eens naar de koersstijging van 24 procent van het Koreaanse Nexon. Zij maken spelletjes voor mobiele telefoons. Volgens analisten zouden dergelijke bedrijven ook tijdens de sarcrisis ontzettend veel geld hebben verdiend.

2. Geld verdienen met coronavirus dankzij affiliate marketing

De tweede manier om geld te verdienen met het coronavirus is door met affiliate marketing aan de slag te gaan. Snel geld verdienen met affiliate marketing is goed mogelijk door het coronavirus. Ik merk zelf namelijk dat meer mensen mijn websites bezoeken als het slecht weer is. Wanneer mensen thuis moeten blijven wegens het coronavirus, zullen er dus nog meer mensen online zijn op websites en social media kanalen waardoor er op deze plekken nog meer geld te verdienen valt.

Affiliate marketing houdt in dat je andermans producten of diensten promoot in ruil voor een percentage van de verkoopprijs. Tijdens het coronavirus kan je dus allerlei soorten producten gaan promoten, bijvoorbeeld mondkapjes en antibacteriële middelen via het affiliate programma van Bol.com. Aangezien de prijs van handzeep 20 keer duurder is geworden, kun jij hier goed geld aan verdienen.

Een affiliate business kun je gewoon vanuit huis opstarten. Je hebt alleen maar een laptop of mobiele telefoon nodig waarmee je jezelf gratis aanmeldt als affiliate en de producten kan gaan promoten. Als affiliate kun je erg veel geld verdienen tijdens het coronavirus.

3. Geld verdienen met dropshipping en Bol.com tijdens coronavirus

Volgens onderzoekers kan het coronavirus zich niet verspreiden via pakketjes. Mocht je dus geld verdienen met dropshipping of bol.com en inkopen doen vanuit China (AliExpress) kan je gewoon verder gaan waar je mee bezig was.

Neem eens contact op met je leverancier(s) om te vragen hoe het daar gaat. Wellicht wonen zij in gebieden waar het coronavirus heerst. Door compassie te tonen zal je een betere band opbouwen met leveranciers in het buitenland.

In de onderstaande video vertelt Johnny Ma over de gevolgen van het coronavirus op jouw business als verkoper op Bol.com of Amazon. Er worden geen roddels of nep nieuws verspreidt, maar hij geeft je 3 praktische tips om toe te passen tijdens deze uitdagende periode.

Geld verdienen met coronavirus? Dit werkt!

Je weet nu hoe je geld kunt verdienen met het coronavirus. Het beste is om met affiliate marketing aan de slag te gaan en zo geld te verdienen vanuit huis.

Na het lezen van deze tekst over ‘geld verdienen met coronavirus‘ kan ik begrijpen dat je zelf aan de slag wilt met affiliate marketing om deze periode veel geld te verdienen.

Je kunt vandaag nog beginnen als affiliate.

Er staat namelijk een stap voor stap online videotraining voor je klaar. Hierin laat Jacko Meijaard je precies zien hoe je vanaf 0 een winstgevende affiliate website opbouwt.

Je ziet zijn beeldscherm, en kunt zo alle stappen 1-op-1 overnemen.

Makkelijker kan eigenlijk niet..

Klik hieronder om de gratis video te bekijken zodat jij zelf geld kunt verdienen met het coronavirus:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *