Hoeveel verdient een buschauffeur?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
mm
hoeveel verdient een buschauffeur

Hoeveel verdient een buschauffeur? Waarschijnlijk ben je aan het twijfelen een buschauffeur te worden, of ben je gewoon nieuwsgierig naar het salaris van een buschauffeur. In dit artikel ga ik dan ook vertellen hoe je een buschauffeur kunt worden en wat je kunt verwachten van het beroep. Ook beantwoord ik natuurlijk de vraag: hoeveel verdient een buschauffeur? Lees door tot het einde van dit artikel om te ontdekken hoe je een zeer hoog salaris kunt verdienen.

Hoe kun je een buschauffeur worden?

Voordat ik vertel hoeveel een buschauffeur verdient, wil ik je meer vertellen over het beroep zelf. Een buschauffeur is iemand die een bus rijdt en personen vervoert. De meeste chauffeurs starten in het openbaar vervoer en rijden in een stads- of streekbus. Anderen chauffeurs kiezen ervoor om bussen van reisorganisaties te besturen. Denk ook aan het besturen van gehandicaptenbussen, schoolbussen en touringcars.

Als buschauffeur ben je verantwoordelijk reizigers veilig, comfortabel en op tijd te vervoeren. In het geval van een buschauffeur in het openbaar vervoer dien je ook te controleren of mensen een geldig buskaartje bij zich hebben of zijn ingecheckt met hun ov-chipkaart. 

Om geld te verdienen als buschauffeur, dien je aan een aantal eisen te voldoen, namelijk:

  • Je bent minimaal 21 jaar oud
  • Je bent in het bezit van Rijbewijs B (auto) en rijbewijs D (autobus)
  • Je bent in het bezit van buschauffeursdiploma CCV-B personenvervoer
  • Je hebt een geldige medische verklaring
  • Je bent stressbestendig, hebt ruimtelijk inzicht en reactievermogen.

Hoeveel geld verdient een buschauffeur?

Er zijn eigenlijk meerdere antwoorden mogelijk op de vraag “hoeveel verdient een buschauffeur?” Je inkomen is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de uren die je maakt, het type bus dat je bestuurt en het aantal jaren dat je een buschauffeur bent.

Als we uitgaan van toeslagen en een 35-urige werkweek verdient een buschauffeur gemiddeld zo’n 2100,- euro per maand. Als startende buschauffeur begin je meestal met een salaris van 1600,- euro bruto per maand. Na 10 jaar ervaring als buschauffeur op een lijndienst verdien je rond de 3000,- euro bruto per maand, wat neer komt op 2300,- euro netto per maand. In het openbaar vervoer verdient een buschauffeur met 10 jaar ervaring ongeveer 2800,- euro per maand. Je brutoloon wordt verhoogd met een bedrag van 577,- euro aan sociale werkgeverslasten.

Wat moet je doen als buschauffeur?

Als buschauffeur dien je natuurlijk de bus te besturen en schoon te houden. Het is ook belangrijk om met verschillende mensen om te kunnen gaan. Je dient namelijk vervoersbewijzen te controleren of te verkopen, de orde te handhaven, de deuren te openen en te sluiten en reisinformatie te delen.

In het openbaar vervoer kun je te maken krijgen met agressieve passagiers. Je dient dan rustig te blijven in plaats van agressief terug te reageren. Ook dien je op de juiste manier te kunnen reageren als er een ongeval gebeurt tijdens een busrit. Je begrijpt dus wel dat je als buschauffeur meer taken krijgt dan alleen een bus te besturen en het werk best zwaar kan zijn.

Houd er bovendien rekening me dat je als buschauffeur vaak de hele dag dezelfde lijn rijdt. Je bent dus steeds hetzelfde rondje aan het rijden, wat op den duur redelijk saai kan worden.

Zo kun je meer geld verdienen dan een buschauffeur

Je weet nu hoeveel een buschauffeur ongeveer verdient, namelijk 1600,- euro tot 3000,- euro per maand. Als je enthousiast bent over het werk en het salaris kun je overwegen om te gaan solliciteren. De baankans is immers goed.

Je kunt echter veel meer geld gaan verdienen dan een buschauffeur door met affiliate marketing aan de slag te gaan. Kort gezegd promoot je dan producten van anderen waarover je een gedeelte van de winst krijgt uitbetaald.

Je kunt direct beginnen zonder opstartkosten en je hoeft er de deur niet voor uit! 

Via de onderstaande knop ga je leren hoe je minimaal 7500,- euro per maand kunt verdienen met een uurtje ‘werk’ per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *