Geld verdienen met Google

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Geld verdienen met Google

Geld verdienen met Google kan door verschillende methodes toe te passen. Als je doorzettingsvermogen hebt en leergierig bent, kunnen enkele methodes veel geld opleveren. In principe kun je geld verdienen met Google door gratis of betaalde bezoekers op je website te krijgen.

In deze blog ga ik dan ook vertellen hoe je zelf geld verdient met Google en wat de beste methode is. Lees dus gauw verder als je ook geld wilt verdienen met de grootste zoekmachine van de wereld.

Hoe kun je geld verdienen met Google?

Een van de manieren om geld te verdienen met Google is door een website op te zetten en hiermee gratis plekken te veroveren in de zoekresultaten van Google.

Wanneer jij namelijk binnen de eerste pagina’s van Google staat, krijg je gratis bezoekers op je website.

Vanzelfsprekend ga je meer geld verdienen naarmate je meer websitebezoekers krijgt. Het is daarom belangrijk om je website hoog te laten scoren in Google, en dus veel bezoekers te krijgen.

Mocht je momenteel al budget hebben, kun je ook geld betalen aan Google en op deze manier makkelijk bovenaan in Google komen.

Echter kun je ook zonder geld eenvoudig hoog scoren in Google en dus veel bezoekers op je website krijgen.

Om daadwerkelijk veel geld te verdienen met Google, dien je natuurlijk wel te weten hoe je websites en artikelen hoog kunt laten scoren.

Ga simpelweg informatie vergaren via artikelen, filmpjes, cursussen en boeken over Google en SEO. Er zijn ook genoeg filmpjes te vinden op YouTube. Zo kun je in enkele minuten leren hoe je een website pagina optimaliseert voor Google.

Gratis website bezoekers via Google krijgen

Google heeft honderden richtlijnen opgesteld die bepalen of jouw website hoog of laag hoort te scoren in Google. 

De belangrijkste factor om hoog te scoren in Google is het delen van waarde.

Simpelweg dien jij meer waarde te leveren aan een bezoeker dan een concurrerende website dat doet.

Dit zijn enkele dingen die bepalen hoeveel waarde je levert:

  • Betrouwbaarheid: hoe lang staat je website online in Google, is er veel interactie met bezoekers, aantal links van andere sites naar jouw site.
  • Content: wissel je af tussen afbeeldingen, video’s, teksten, whitepapers, podcasts etc., hoeveel informatie geef jij over een onderwerp.
  • Autoriteit: hoe lang staat je website online, hoeveel content is er gepubliceerd, wordt er dagelijks nieuwe content gepubliceerd.

Je kunt niet zomaar even alle richtlijnen leren. Om veel geld te verdienen met Google dien je dus te blijven leren en actie te ondernemen. Zo kun je inspelen op het algoritme van Google.

Google Adwords inzetten

Het is niet per se nodig om je website te optimaliseren om geld te verdienen met Google. Dankzij Google Adwords kun je namelijk tegen betaling direct bezoekers ontvangen.

Je betaalt dan een kleine vergoeding per klik om helemaal bovenaan in Google te komen. Betaalde advertenties staan zelfs boven de organische zoekresultaten.

Het is voor iedereen mogelijk Google advertenties te plaatsen, en zichtbaar te worden in Google. Uiteraard dien je wel meer geld te betalen voor populaire zoektermen.

geld met Google Adwords

Geld verdienen met Google zonder een eigen website

Het is mogelijk geld te verdienen met Google zonder een eigen website.

Sinds 2016 is YouTube namelijk onderdeel geworden van Google.

Je kunt dus besluiten een YouTube kanaal te starten en veel weergaven te krijgen. Vervolgens krijg je geld uitbetaald door de advertenties van Google Adsense.

Hiervoor heb je geen website nodig.

YouTube inzetten

Logischerwijs kun je meer geld verdienen met YouTube als je meer weergaven op je video’s krijgt.

Het is dan ook de kunst manieren te vinden om zoveel mogelijk views en abonnees te krijgen.

Als je eenmaal wat weergaven hebt, kun je verschillende verdien methodes gebruiken om geld te verdienen met je bereik.

Zo kun je Google Adsense, maar ook affiliate marketing gaan inzetten.

YouTube in combinatie met Google Adsense

Google Adsense is iets anders dan Google Adwords. 

Met Google Adwords kun je betalen om bovenaan in Google te komen en met Google Adsense kun je reclame tonen in een YouTube video of op je website.

Simpelweg: Voor Adwords betaal je geld aan Google en met Adsense ontvang je geld van Google.

Je kunt Google Adsense makkelijk aanzetten in je YouTube account instellingen. Vervolgens worden er reclame spotjes rondom de video getoond en verdien je geld.

Je krijgt dan geld betaald per klik of per 1000 weergaven. Het is dan ook altijd beter om meer kijkers te krijgen op je video.

Geld verdienen met Google Adsense op een website of blog

Het lijkt vast heel aanlokkelijk:

  1. Een website opzetten
  2. Google Adsense instellen
  3. Advertenties weergeven op je website of blog
  4. “Op de automatische piloot” geld verdienen

Uiteraard is het in de werkelijkheid iets lastiger om geld te verdienen met een website.

Zo is het niet altijd even makkelijk om veel bezoekers op je website te krijgen.

Bij een nieuwe website kun je wel snel wat bezoekers krijgen door content te delen op social media en andere platformen.

Echter zal je daarna weer nieuwe bezoekers moeten krijgen om geld te blijven verdienen met Google.

Het ultieme doel is dus een vaste stroom bezoekers op je website krijgen waarbij de kans groot is dat ze op je advertenties klikken.

Als dat je lukt, kun je dag en nacht geld verdienen met Google Adsense reclame op je website of blog.

De gemiddelde Google Adsense inkomsten per klik

Via de instellingen van Google Adsense kun je zelf advertenties kiezen die worden weergegeven aan je bereik. Je kunt dan ook heel gerichte advertenties instellen voor je website bezoekers.

Als je een website over auto’s hebt, ga je geen make-up advertenties tonen (om maar wat te noemen). Een gerichte advertentie die aansluit op je doelgroep zal veel meer kliks opleveren.

Het tonen van Google Adsense advertenties kan verschillende bedragen opleveren. In een grote, winstgevende markt kun je meer geld verdienen dan in een kleine niche markt.

De gemiddelde Adsense inkomsten per klik zijn 25 cent. Echter kunnen de werkelijke inkomsten per klik verschillen van een paar cent tot enkele euro’s.

Hoeveel geld kan je verdienen met Google Adsense?

In principe kun je oneindig geld blijven verdienen met Google Adsense.

Zolang jij nieuwe bezoekers op je website krijgt en nieuwe websites blijft aanmaken, zul je namelijk geld blijven verdienen aan de advertenties op je website(s).

Als je met Google Adsense aan de slag gaat, dien je dus in ieder geval zoveel mogelijk bezoekers te krijgen om zoveel mogelijk inkomsten te vergaren.

Voorbeeld Adsense inkomsten

Veel mensen vragen zich af of het daadwerkelijk loont een website te maken en daarop Google Adsense in te stellen. Je kunt daarom alvast de onderstaande berekening bekijken.

Uiteraard zijn het aannames en zal je naarmate je meer ervaring op doet beter kunnen inschatten of een markt/advertentie winstgevend is.

Neem deze berekening eens als voorbeeld:

  • Je hebt een website en krijgt 100 bezoekers per dag
  • Hiervan klikt zo’n 5% op je Google advertenties
  • Per klik ontvang je 0,20 cent

Van alle bezoekers op je website klikken dus 5 mensen per dag daadwerkelijk op een reclamebanner. 

Dat betekent 5*0,20 = 1,- euro per dag en 30,- euro per maand aan Google verdiensten.

Voor sommigen zal dit een mooi bedrag zijn en voor anderen niet interessant genoeg.

Je kunt namelijk een website hebben met weinig bezoekers, maar ook 10.000 bezoekers per dag op je website krijgen. Hoeveel je exact gaat verdienen met Google ligt dus vooral aan jouw eigen inzet en bereik.

Beste manier om geld te verdienen met Google

Je weet nu een beetje hoe je geld kunt verdienen met Google.

Als je een website of YouTube kanaal hebt en hiermee geld wilt verdienen raad ik je echter aan om te beginnen met een alternatief verdienmodel.

Je kunt namelijk beginnen met affiliate marketing en de Affiliate Marketing Revolutie.

Simpelweg promoot je dan andermans producten/diensten in ruil voor en deel van de winst. De opbrengsten zijn vele malen hoger dan bij Adsense. Ook kun je al met weinig (gerichte) bezoekers veel geld verdienen.

Ik heb zelf meerdere affiliate websites en de resultaten zijn verrassend, vooral als je affiliate marketing vergelijkt met geld verdienen met Google Adsense.

Ps. Heb je nog vragen over geld verdienen met Google? Laat dan hieronder gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *