Geld verdienen met emails

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
geld verdienen met emails

Geld verdienen met e-mails kan op meerdere manieren. Als je gaat zoeken in Google naar ‘geld verdienen met emails’ zullen de meeste websites je aanraden om je aan te melden bij een spaarprogramma of vergelijkbaar programma. Je krijgt dan namelijk geld betaald voor het openen en lezen van mails. Aangezien je op deze manier vaak niet eens 1 cent krijgt voor het openen van een mail, vind ik dit geen interessante manier.

Ik wil je dan ook vertellen over een andere manier om geld te verdienen met e-mails, namelijk: e-mail marketing. Kort gezegd ga je zelf (automatisch) e-mails verzenden naar je mailinglijst om geld te verdienen.

Waarom geld verdienen met e-mails?

Misschien verdien je momenteel nog geen geld op het internet of heb je al een kanaal en twijfel je om geld te verdienen met e-mails. Ik raad je in beide gevallen aan om geld te gaan verdienen met e-mailmarketing om de volgende redenen:

 • Door een emaillijst op te bouwen kun je er op lange termijn en 24/7 geld uithalen.
 • Door e-mails te versturen kun je waarde delen in plaats van direct te verkopen.
 • Tegenwoordig heeft bijna iedereen een e-mail adres.
 • E-mailmarketing software blijft continu in ontwikkeling.
 • Het kost je vrijwel niks om e-mailmarketing in te zetten.
 • Dankzij e-mails kun je meer websiteverkeer krijgen.

De meeste mensen zullen bij het horen van e-mailmarketing denken aan spamachtige e-mails en dat het moeilijk is om hiermee geld te verdienen. Als je echter e-mails naar de juiste doelgroep gaat versturen en hier een verdienmodel aankoppelt kun je ontzettend veel geld verdienen. De beste marketeers zeggen dan ook: ‘The money is in the list‘.

Hoe kun je geld verdienen met e-mails?

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen door e-mails te versturen naar de personen op je mailinglijst. Het fijne is dat je eenmalig e-mails hoeft te schrijven waarna deze automatisch worden verstuurd naar de (nieuwe) personen op je lijst.

De bedoeling is dat je e-mails gaat versturen met daarin tekst en natuurlijk een verdienmodel om geld te verdienen. Dit zijn voorbeelden om geld te verdienen met je lijst:

 • Het promoten van andermans producten of diensten
 • Een link in je e-mail plaatsen en betaald krijgen per klik
 • Het verkopen van je eigen producten of diensten
 • Sponsordeals sluiten
 • Het promoten van je webinar

De beste manier om geld te verdienen met emaillen is naar mijn mening het promoten van producten van anderen, oftewel affiliate marketing. Je kunt dit namelijk goed opschalen en dus zo veel mogelijk geld verdienen. Daarnaast kun je zelfs vandaag nog geld verdienen dankzij mijn strategie.

Eerst leg ik uit hoe je geld kunt verdienen met e-mailmarketing en affiliate marketing. Daarna vertel ik wat voor e-mails je kunt verzenden en krijg je goede tips om winstgevende e-mails te schrijven.

Zo begin je met e-mailmarketing 

Jezelf aanmelden bij een e-mailmarketing software kost je vaak niks. Als je wel geld moet betalen zijn dat vaak kleine bedragen. Ik maak zelf gebruik van Mailchimp waar je tot 2000 mensen gratis op je mailinglijst kunt krijgen.

Om te beginnen met mijn manier om geld te verdienen met e-mails kies je een affiliate product uit om te promoten. Meld je aan bij een affiliate netwerk, zoals PayPro of Bol.com. Kies een van de miljoenen producten, het liefste iets waarmee jezelf affiniteit hebt. Onder elk product staat jouw unieke affiliate linkje weergegeven. Dit linkje plaats je straks in je e-mail, zodat je geld betaald krijgt zodra je succesvol een product hebt gepromoot.

Nadat je een product hebt uitgekozen en je affiliate linkje hebt gepakt, is het tijd om je mailinglijst uit te gaan breiden. Je kunt op verschillende manieren potentiële kopers op je lijst krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een website. Echter raad ik je aan tegen betaling te gaan adverteren op sociale media, en dan met name op Facebook en Instagram.

Het interessante aan Facebook en Instagram advertenties is dat je een zeer nauwkeurige doelgroep kunt instellen. Je kunt dus mensen gaan bereiken waarvan je van tevoren al weet dat ze interesse zullen hebben in je affiliate product. Het is dan ook mogelijk je doelgroep te targeten op basis van interesses, leeftijd, locatie etc.

In de Facebook advertentie gaan we een linkje plaatsen naar je lead magnet funnel. Waarschijnlijk denk je nu “wat is een lead magnet funnel?” Een funnel is de plek waar mensen zich kunnen inschrijven op je mailinglijst. Een lead magnet is bijvoorbeeld een gratis e-book of whitepaper dat in lijn staat met het product dat je promoot. Dankzij een weggever maak je het voor mensen aantrekkelijker zich in te schrijven op je lijst.

Een lead magnet funnel combineren met e-mails

Om geld te verdienen met e-mails dien je dus eerst een Facebook advertentie aan te maken en een lead magnet funnel te bouwen. Maar hoe maak je een lead magnet funnel? Volg de volgende stappen:

 1. Maak een Facebook/Instagram advertentie over je lead magnet en plaats een link naar je opt-in pagina.
 2. Maak een opt-in pagina waar personen hun naam en e-mailadres kunnen achterlaten om de lead magnet te ontvangen.
 3. Maak een thank-you page waar bezoekers de lead magnet kunnen downloaden of zien. Ook kun je op deze pagina beginnen met het promoten van je affiliate product.
 4. Door automatisch e-mails te verzenden naar je mailinglijst kun je de mensen verleiden om het affiliate product te kopen.
 5. De e-maillijst blijft van jou. Mocht je een nieuw product hebben om te promoten kun je dus opnieuw gaan mailen naar je lijst.

Met Mailchimp kun je eenvoudig de opt-in pagina en thank-you pagina maken. Ook kun je met Mailchimp de e-mails gaan schrijven en automatisch laten verzenden naar (nieuwe) personen op je maillijst, zodat je daadwerkelijk geld verdient met e-mails.

Voorbeelden van e-mails om te versturen

Wanneer iemand op je mailinglijst terecht komt, ga je automatisch enkele e-mails laten verzenden naar de potentiële klant. Dat kun je bijvoorbeeld op de volgende manier toepassen:

 • Op het moment dat iemand zich heeft ingeschreven op je lijst om de lead magnet te downloaden wordt er automatisch een e-mail verzonden met een welkomstbericht en een link naar de thank-you page, waar mensen de lead magnet kunnen downloaden.
 • 24 uur na inschrijving verzend je een automatische e-mail met nog meer waarde. Schrijf bijvoorbeeld dat je hoopt dat ze wat aan de lead magnet hebben gehad. Schrijf ook dat mensen (tegen betaling) een geweldig (affiliate) product kunnen kopen.
 • 3 dagen na inschrijving verzend je opnieuw een waarde e-mail met daarin een linkje naar je nieuwste blogpost, Facebook post, Instagram post of Youtube video.
 • 5 dagen na inschrijving verzend je een e-mail met daarin een affiliate linkje. Schrijf bijvoorbeeld hoe het voor de potentiële koper zou zijn als hij of zij ‘owner’ wordt van het product dat je promoot.

Je kunt je e-mailmarketing nog veel meer uitbreiden. Neem mij dus niet te letterlijk. Je kunt bijvoorbeeld nog meer e-mails toevoegen en de e-mails verzenden op andere tijdstippen. Ga echter niet overdrijven in de aantallen e-mails die je dagelijks verstuurt.

Bovendien kun je natuurlijk altijd een mailtje sturen naar je mailinglijst als je een nieuw waardevol blogartikel hebt geschreven of nieuwe video hebt opgenomen. Probeer in ieder geval veel waarde te geven aan de mensen op je lijst, omdat de kans dan groter wordt dat ze zullen investeren in het affiliate product dat je promoot.

Tips om veel geld te verdienen met e-mails

Hieronder geef ik je een aantal tips om goede e-mails te schrijven en meer geld te verdienen:

 • Schrijf persoonlijke e-mails. Dankzij e-mailmarketing software worden personen automatisch bij hun naam aangesproken.
 • Maak gebruik van een exclusieve kortingsactie voor personen op je e-maillijst.
 • Gebruik geen uitgebreide designs voor je e-mails. Schrijf hem gewoon zoals je hem naar een vriend of vriendin zou versturen.
 • Promoot slechts 1 affiliate product per e-mail.
 • Deel kennis en inzichten aan de mensen op je maillijst.
 • Verhalen doen het vaak goed.
 • Heb als doel om mensen te helpen bij het realiseren van hun dromen, in plaats van puur op geld verdienen te focussen.
 • Stuur e-mails die goed leesbaar zijn, zorg dus voor genoeg witruimte.
 • Blijf oefenen, blijf kennis opdoen en optimaliseer je mails/advertenties/funnels.

Vandaag nog geld verdienen met emails

Je weet nu dus dat het mogelijk is veel geld te verdienen met e-mails. Ik kan echter goed begrijpen dat sommige stappen uit het proces nog wat onduidelijk voor je zijn.

Ik raad je dan ook aan om eens “de Affiliatate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard te bekijken. Hierin wordt stap-voor-stap toegelicht hoe je zelf een winstgevende affiliate business opbouwt. Het maken van funnels en Facebook advertenties wordt dus uitgebreid besproken.

Het mooie is dat je vandaag nog geld kunt verdienen met e-mails, omdat je alleen maar een campagne hoeft op te zetten, een funnel hoeft te bouwen en enkele e-mails hoeft te typen. Hierna ben je in de game, bereik je gerichte mensen en is het een kwestie van verbeteren en opschalen van je e-mailmarketing.

Via de onderstaande knop ga je naar de video’s van Jacko en leer je hoe je zelf geld verdient met e-mails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *