Geld verdienen met oude kleding

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
geld verdienen aan oude kleding

Geld verdienen met oude kleding? Aangezien er steeds weer nieuwe kledingcollecties worden gelanceerd, is de kans groot dat je thuis nog een hoop oude kleding hebt liggen. Daarnaast kun je misschien wel wat geld gebruiken om nieuwe kleding te kopen. Daarom raad ik je aan je kledingkast te gaan sorteren op oude kleding. Vervolgens kun je geld verdienen door je oude kleding te verkopen.

Op deze pagina geef ik dan ook de beste tips om je kleding voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

Waarom geld verdienen aan oude kleding?

Veel mensen gooien hun oude kleding in de prullenbank en dat is erg zonde! Je kunt je kledingstukken namelijk een tweede leven geven en er een leuk extraatje mee verdienen. Ook is het verkopen van je oude kleding beter voor het milieu. 

Andere mensen besluiten hun oude kleding te deponeren in een textielcontainer of langs de weg te zetten in een rode textielzak. Echter verdien je in beide gevallen geen geld.

Hedendaags is het niet meer raar om met tweedehands kleding rond te lopen. Door deze trend is er dan ook een veel grotere markt voor tweedehands kleding ontstaan. Misschien heb je nog kleding uit oude collecties. Deze zijn uniek geworden waardoor veel mensen het leuk vinden om je kleding te kopen.

Als je geld wilt verdienen met oude kleding is het wel belangrijk dat je kledingstukken aan een aantal voorwaarden voldoen. Logischerwijs zal je minder geld krijgen voor vieze of kapotte kleding. Controleer je kleding dus op zweetplekken, vlekken, scheuren en slijtage.

Manieren om geld te verdienen met oude kleding

Na het uitzoeken van je kledingkast heb je waarschijnlijk een grote zak met oude kleding die je niet meer draagt. Je kunt een aantal platformen inzetten om geld te verdienen aan je oude kleding, namelijk:

 • United Wardrobe en Vinted: Deze sites zijn speciaal gericht op het online verkopen van kleding. Je kunt gratis een account aanmaken waarna je een advertentie per kledingartikel kunt maken. Maak simpelweg wat foto’s, geef productinformatie en kies een geschikte verkoopprijs. Houd er wel rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor de verzendkosten en 10% van de verkoopprijs moet afgeven aan United Wardrobe of Vinted. Echter kun je dit slim oplossen door de extra kosten in de prijs van je kledingstuk te verwerken.
 • IJ-Hallen: Heb je een enorme hoeveelheid oude kleding? Dan kun je overwegen om een kraampje te huren in de IJ-hallen in Amsterdam. In die hallen wordt namelijk de grootste vlooienmarkt van Europa georganiseerd. Uiteraard komen daar ontzettend veel mensen die mogelijk interesse hebben in jouw oude kleding. Houd rekening met 31,- euro voor de kosten van het kraampje. Echter kun je wel in 1 dag al je kleding kwijtraken op de markt, en dus snel geld verdienen. De meeste mensen vragen enkele euro’s per kledingstuk. De prijs is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van je kledingmerken. Als je slim bent, vraag je aan een vriend of vriendin of jullie samen een kraampje zullen huren. Dit schilt namelijk in de kosten. Ook kun je besluiten meer oude spullen te verkopen dan enkel oude kleding.
 • Tweedehands kledingwinkels: Is jouw oude kleding nog in goede staat? Dan heeft een tweedehands kledingwinkel vast interesse in jouw kledingstukken. Het makkelijke van deze manier is dat je het eenmalig weg hoeft te brengen en dus niet veel tijd kwijt bent. Uiteraard verdien je wel iets minder geld dan wanneer je de kleding zelf probeert te verkopen. Verkoopt je kleding niet in de winkel? Dan kun je de kledingstukken weer ophalen of laten doneren aan een goed doel. Er zijn genoeg tweedehands kledingwinkels in Nederland en Belgi├ź.
 • Inleverpunten van grotere winkelketens: Tegenwoordig bieden ook grotere, duurzame winkelketens zoals H&M en Jack & Jones de mogelijkheid om je oude kleding in te leveren. Je krijgt geen geld voor je kleding, maar wel een cadeaubon. Helaas is het niet altijd mogelijk kleding in te leveren bij dergelijke winkelketens. Zoek dus simpelweg in Google naar acties die momenteel beschikbaar zijn.
 • Het ruilen van je oude kleding: Een andere manier om geld te verdienen met je oude kleding is door je kledingstukken te ruilen. Met een platform zoals Nudge kun je eenvoudig kledingstukken ruilen. Je krijgt dan dus geen geld, maar bespaart wel wat geld omdat je geen nieuw kledingstuk hoeft te kopen.
 • Facebook Marktplaats: Misschien gebruik je Facebook momenteel alleen om met je vrienden en familie te connecten. Echter kun je de Facebook Marktplaats goed gebruiken om geld te verdienen met je oude kleding. Met de Marktplaats kun je namelijk snel potentiele klanten vinden in jouw omgeving. Kijk ook eens naar Facebook groepen. Sommige groepen hebben tienduizenden leden waar je gratis reclame mag maken voor je producten.
 • Inleverpunten voor oude kleding: Je kunt eens zoeken op internet naar inleverpunten voor oude kleding. Je verdient vaak een vast bedrag per aantal kilo kleding. Deze manier is dus niet erg lucratief, maar wel makkelijk. Daarnaast maakt het ook niet uit of je kapotte kleding inlevert.
 • Marktplaats: Het laatste platform om geld te verdienen aan oude kleding is Marktplaats.nl. Dit is de grootste website om tweedehands producten te verkopen in Nederland. Je zult hier dus vast en zeker ge├»nteresseerden vinden voor je kleding, of deze kleren nou een merknaam bevatten of merkloos zijn.

Handige tips om meer kleding te verkopen

Als je zoveel mogelijk geld wilt verdienen met je oude kleding kun je de onderstaande tips gebruiken:

 • Verkoop zomerkleding in de zomer en winterkleding in de winter. Simpelweg zijn mensen vaker op zoek naar kledingstukken die zij direct kunnen dragen.
 • Wil je je oude kleding naar een tweedehands kledingwinkel brengen? Zorg dan dat je op een rustig moment komt, zodat de verkoper jouw kleding aandachtig kan bekijken.
 • Maak een aantrekkelijke advertentie voor je oude kleding. Zorg dus voor een rustige achtergrond, goede belichting en duidelijke omschrijving. Het beste is om een witte achtergrond te gebruiken.
 • Maak foto’s bij daglicht. Je advertentie ziet er dan een stuk netter uit. Daarnaast kan je kleding er anders uit zien als het donker is of een kledingstuk onder een lamp houdt.
 • Maak genoeg foto’s van je kleding. Laat dus zowel de voorkant als achterkant zien per artikel.
 • Vul je advertentie zo gedetailleerd mogelijk in. Geef dus zoveel mogelijk informatie rondom de staat, kleur, maat en prijs van het product.

Met deze methode kun je geld blijven verdienen met kleding

Je weet nu dus dat geld verdienen aan je oude kleding op verschillende manieren mogelijk is.

Als je na een tijdje al je oude kleding hebt verkocht, kun je echter geen geld meer verdienen. Ik wil je dan ook nog even kort vertellen over een verdienmodel waarmee je ook op lange termijn geld kunt verdienen. Deze methode heet affiliate marketing.

Kort gezegd ga je als affiliate andermans producten promoten in ruil voor een deel van de winst. In jouw geval kun je besluiten om kleding te gaan promoten van allerlei populaire merken. Je zou kunnen overwegen een Instagram account of website op te zetten waarop je de kleding gaat promoten. Vervolgens krijg je geld betaald wanneer iemand via jou een kledingstuk aanschaft.

Om affiliate marketing succesvol te leren toepassen raad ik je aan “de Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaad te bekijken. In deze videotraining wordt van A tot Z uitgelegd hoe je zelf een winstgevende affiliate business kunt opbouwen.

Via de onderstaande knop kun je de video’s van Jacko direct bekijken.

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen/tips hebt over geld verdienen met oude kleding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *