Geld verdienen met MLM

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Geld verdienen met MLM

Geld verdienen met MLM? Wil je beginnen met het uitvoeren van netwerkmarketing? En wil je weten of dit verdienmodel je veel geld kan opleveren? Dan ben je op de juiste website belandt!

Jaren geleden heb ik namelijk ook geld verdiend met MLM. Ik zal je dan ook alle nodige informatie geven om succesvol online geld te verdienen met MLM. Aan het einde vertel ik je ook nog even over een veel betere methode waarmee ik tot op heden mijn volledige maandelijkse inkomsten verdien.

Wat is Multi-level marketing (MLM)?

Laat ik je eerst even vertellen wat MLM nou eigenlijk is voordat ik je vertel hoe je er geld mee kunt verdienen. Kort gezegd houdt het verdienmodel MLM in dat je producten verkoopt en nieuwe verkopers aanbrengt voor een bedrijf. Met Multi-level marketing (MLM) en netwerkmarketing wordt eigenlijk hetzelfde bedoelt.

Een MLM verkoper koopt producten in bij het MLM bedrijf tegen een lage prijs om deze met winst door te verkopen. De producten mogen worden doorverkocht aan particulieren en zakelijke klanten. Door nieuwe leden te werven kun je nog meer geld verdienen. Je ontvangt namelijk een percentage van de winst van verkopers die je aanbrengt.

Bij MLM heb je dus de keuze producten te verkopen of andere verkopers aan te brengen. Je bent niet afhankelijk van verkopers die je hebt aangebracht of jou hebben aangebracht. Simpelweg krijg je geld betaald voor de directe verkoop van producten en verdien je extra geld door de verdiensten van je aangebrachte verkopers.

Hoe meld ik mezelf aan om mee te doen aan netwerkmarketing?

Je kunt jezelf aanmelden bij verschillende MLM netwerken. Voorbeelden van goede MLM netwerken zijn Tupperware, Hearbalife en Amway. Helaas is het niet gratis om jezelf aan te melden bij zo’n netwerk.

Om je aan te melden voor Multi-level marketing dien je eerst een bepaald product te kopen. Soms een aantal fysieke producten, maar het kan ook een digitaal product of staterspakket van honderden euro’s zijn. Het verdiende geld bij een MLM netwerk wordt pas uitbetaald zodra je een minimale inkoop bij het bedrijf hebt gedaan. 

Hoe kun je geld verdienen met MLM?

Zodra je bent aangemeld bij een MLM partij ben je geen werknemer, maar een zelfstandig ondernemer. Je hebt dus geen verplichtingen qua werktijden.

Maar hoe kun je dan geld verdienen met MLM?

Als eerste kun je geld verdienen door producten te verkopen aan klanten. Om je eerste inkomsten te verdienen kun je een oproep doen aan je persoonlijke relatienetwerk. Denk aan familieleden, vrienden en kennissen. Ook kun je een bericht plaatsen op je sociale media pagina’s.

Daarnaast kun je bonussen ontvangen door nieuwe verkopers aan te brengen. Andere woorden voor aangebrachte verkopers zijn ‘business owners’, ‘wederverkopers’ en ‘distributeurs’.

Waarom wordt geld verdienen met MLM gezien als een piramidespel?

Als verkoper krijg je geld betaald wanneer je nieuwe verkopers werft. Je krijgt tevens geld betaald wanneer een aangebrachte verkoper nieuwe leden werft. Het is dus van belang dat de nieuwe verkopers veel verkopen realiseren. Jij kan bijvoorbeeld een deel van je bonus of korting geven op de inkoop van het product om het aantrekkelijker te maken voor instappers.

Het is toegestaan om meerdere verkopers onder je te hebben. Hierdoor ontstaat er een soort structuur van een piramide met de verkoper aan de top. Wanneer er personen boven je staan heet dat ‘upline’ en wanneer er personen onder je staan, waar je dus commissie aan verdient, wordt dit ‘downline’ genoemd.

Echter vallen goede MLM partijen niet onder een piramidesysteem en is het legaal in Nederland, België en de Verenigde Staten om er geld mee te verdienen. De echte piramidespellen zijn dan ook illegaal in Nederland.

Wat verdient een MLM verkoper?

Hoeveel geld je zult gaan verdienen met MLM is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Iemand die al langer bezig is kan bijvoorbeeld een stuk meer leden hebben geworven dan iemand die net een paar weken bezig is. Toch valt er zeker wat geld te verdienen met MLM als je het slim aanpakt en er vol voor gaat.

Zo’n 95% van de beginners gaat echter enkele euro’s of niets verdienen met MLM. Veel mensen geven gewoonweg te snel op en weten niet hoe ze netwerkmarketing moeten toepassen. Het kost immers ontzettend veel tijd om het vak te leren. Ook kunnen de aangebrachte verkopers stoppen waardoor je geen inkomsten meer krijgt. Het inkomen van een MLM verkoper is dan ook niet echt met zekerheid te vertellen.

Waarom moet je niet beginnen met deze vorm van netwerkmarketing?

Naar mijn mening is het niet verstandig om te beginnen met MLM. Er zijn genoeg betere manieren om geld te verdienen, maar hierover vertel ik je zo meer.

Ik kan genoeg nadelen bedenken aan MLM en netwerkmarketing. Denk bijvoorbeeld aan de informatie avonden met je geworven mensen. Die kunnen erg lang duren waarna er vervolgens maar enkele mensen starten. Het is wel belangrijk om een informatie avond te houden, zodat je nieuwe verkopers kunt begeleiden.

Een ander belangrijk nadeel is dat de producten die je kunt verkopen als MLM verkoper vaak onbekend zijn. En misschien wil je graag een product verkopen, maar wordt het niet aangeboden door een MLM partij. Hierdoor wordt het lastig om veel geld te verdienen met MLM.

MLM VS affiliate marketing

Geld verdienen met MLM kan leuk zijn. Toch is het naar mijn mening vele malen beter en lucratiever om te beginnen met affiliate marketing. Kort gezegd is affiliate marketing dat je producten en/of diensten promoot in ruil voor commissie. Je hoeft dus zelf geen producten in te kopen of aan klantenservice te doen.

Bij MLM ben je je netwerk continu ‘aan het lastig vallen’ met zogenaamde geweldige producten, terwijl je als affiliate een website op kunt zetten waar het publiek uit zichzelf op afkomt. De website bezoekers zijn gericht aan het zoeken in Google naar een product of onderwerp. Daarom is de kans veel groter dat er een verkoop plaatsvindt en ze er blij mee zijn.

Je kunt zelf geld gaan verdienen met affiliate marketing door met de stap-voor-stap videotraining van Jacko Meijaard aan de slag te gaan. In zijn ‘Affiliate Marketing Revolutie‘ training wordt tot in de details uitgelegd hoe je zelf een winstgevende affiliate website opzet.

Wanneer je via de onderstaande knop even de video bekijkt op de website weet je dat Jacko Meijaard betrouwbaar is en er ontzettend veel kansen zijn om hoge passieve inkomsten te creëren als affiliate. Als je denkt toch veel geld te verdienen met MLM en netwerkmarketing, dan kan je natuurlijk gewoon mijn website vertalen en beginnen met MLM.

Geld verdienen met MLM: recap

Het is erg lastig om veel geld te verdienen met MLM en netwerkmarketing. De opstartkosten zijn hoog waardoor veel mensen niet eens kunnen beginnen. Ook zal je netwerk het niet gaan waarderen als je constant producten probeert te verkopen die eigenlijk niemand wilt. Je kunt hooguit wat geld verdienen met MLM door producten te verkopen aan familieleden en vrienden die je willen steunen.

Ps. Je kunt hieronder gerust een reactie achterlaten als je nog vragen/tips hebt over geld verdienen met MLM en netwerkmarketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *