Passief inkomen

Gemiddelde leestijd: 37 minuten
passief inkomen

Passief inkomen verdienen is geweldig als je van vrijheid houdt. Sinds enkele jaren verdien ik zelf ook passieve inkomsten dankzij het internet.

Elke dag van 9 tot 5 werken is voor veel mensen geen probleem. Echter zal je bij een normale baan moeten werken om geld te kunnen verdienen. Je verdient dan namelijk een uurloon en ruilt dus je tijd in voor geld. Als je minder wilt werken en juist meer geld wilt verdienen, dien je een passief inkomen te gaan creëren!

Op deze pagina ga ik vertellen wat het beste verdienmodel voor een passief inkomen is. Eerst vertel ik je over passieve inkomsten, daarna geef ik je tips en als laatste krijg je voorbeelden om passieve inkomsten op te bouwen. Met de informatie op deze pagina ga ik je op twee manieren helpen aan een passief inkomen.

Ik ga strategieën onthullen die ik zelf gebruik voor een hoog passief inkomen op het internet. Iedereen kan een hiermee een passief inkomen verdienen binnen enkele maanden of zelfs dagen.

Wat zijn passieve inkomsten?

Passief inkomen houdt in dat je inkomsten verdient met minimale inspanningen. Je zet dus 1 keer iets op en vervolgens blijf je hier een inkomen uit halen. Anders gezegd blijf je dus geld verdienen voor dingen die je eenmalig hoeft te doen of hoeft op te zetten.

Je kunt de rente op je spaarrekening als voorbeeld nemen voor passieve inkomsten. Je hoeft namelijk eenmalig geld te storten op je spaarrekening. Hierna blijf je rente ontvangen, zolang je het geld op je spaarrekening laat staan. Kortweg hoef je een eenmalige actie uit te voeren (geld storten op je bankrekening) waarna je voor een lange tijd geld blijft verdienen.

Het voordeel van passief inkomen is dat je vaak geen tijd of werk hoeft in te ruilen voor geld. Je hoeft dan ook niet van 9 tot 5 te werken voor een uurloon. Als je niet van werken houdt, of niet in staat bent om te werken, kan passief inkomen dus een oplossing zijn.

De passieve inkomsten uit je spaarrekening zullen je niet rijk gaan maken. Daarom kun je jezelf gaan verdiepen in andere manieren voor een passief inkomen. Hieronder geef ik je eerst enkele tips. Daarna vertel ik je over het beste verdienmodel en de beste strategieën voor het opbouwen van passief inkomen dankzij het internet.

Passief inkomen verdienen
Passief inkomen betekent volledige vrijheid voor mi

Passief inkomen verdienen algemene tips

Ik heb enkele tips voor je opgesomd om een passief inkomen op te bouwen. Je kunt de tips gebruiken zowel met als zonder een investering en bij verschillende verdienmodellen. Lees de tips door en pas deze toe in de praktijk om meer zekerheid te krijgen over je passieve inkomsten.

 1. Investeer met geld dat je kan missen. Je dient rekening te houden dat een belegging of investering minder geld kan opleveren door externe factoren. Het kan ook zijn dat je opeens geld nodig hebt om bijvoorbeeld je auto te laten maken of een nieuwe koelkast te kopen. Kijk dus uit met investeren als je momenteel niet veel geld hebt.
 2. Investeer tijd of geld met een lange termijn instelling. Het kan zomaar zijn dat het slechter gaat met jouw investering dan verwacht. Je hebt dan tijd nodig om het verloren geld terug te halen. Mocht je investeren met een korte termijn oogpunt, is de kans kleiner dat je geld terugkrijgt. Risicovolle aandelen zijn dan ook interessanter om in te beleggen als je een lange termijn doel hebt. 
 3. Wed niet op 1 paard. Ga je beleggen in 1 aandeel, in 1 businessmodel of 1 product? Bedenk dan dat je passieve inkomen afhankelijk is van deze ene investering. Er zijn continu nieuwe ontwikkelingen in de wereld waardoor je opeens een financiële klap kunt krijgen of een product wegvalt. Het is dus beter om verschillende investeringen te doen en niet op 1 paard te wedden. 
 4. Houd je inkomsten bij. Via bijvoorbeeld een Excel bestand kun je makkelijk een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven. Bij elke transactie worden er kosten in rekening gebracht. Misschien moet je geld opzij zetten voor de Belastingdienst. Let er dus op dat je niet al je geld investeert.
 5. Investeer tijd of geld in dingen die je kent. Logischerwijs heb je meer verstand van dingen waar je bekend mee bent. Het is dan ook verstandiger om te investeren in zaken waar je verstand van hebt. Bedenk goed wat jouw hobby’s zijn en wat jouw kwaliteiten zijn. 
 6. Geduld is een schone zaak. Een passief inkomen opbouwen kan al in 1 dag. Echter zal het niet iedereen lukken zo snel geld te verdienen. Simpelweg hebben zij dan niet de juiste kennis of hebben zij te maken gekregen met externe factoren. Alleen met doorzettingsvermogen gaat het je lukken een riant passief inkomen te genereren. 

Met de bovenstaande tips heb je al meer kans op een (blijvend) passief inkomen.

Wat is een goede vorm van passief inkomen?

Ik vertelde je net al dat ik zelf ook een passief inkomen verdien. Dat doe ik via het internet. Het internet is ideaal voor passieve inkomsten, omdat het internet altijd online is en je dus 24/7 en 365 dagen per jaar inkomsten kunt verdienen zonder dat je zelf veel “werk” hoeft te doen.

Ik ga je dan ook niet laten wachten en direct antwoord geven op de volgende vraag: ‘wat is een goede vorm van passief inkomen?

Je kunt volledig passief, hoge online komsten gaan generen dankzij het verdienmodel: affiliate marketing. Simpelweg promoot je dan producten en/of diensten van anderen in ruil voor een deel van de winst.

Starten met affiliate marketing heeft een aantal voordelen die je kunnen helpen makkelijk passieve inkomsten te verdienen, zoals:

 • Je hoeft geen (marketing) opleiding te volgen;
 • Je hoeft niet technisch te zijn;
 • Je hoeft geen eigen product te maken of te kopen;
 • Je hoeft geen pand of opslagplaats te huren;
 • Je hoeft niets te verzenden naar “klanten”;
 • Je hoeft niets aan klantenservice te regelen;
 • Je hebt geen groot budget nodig;
 • Je hoeft niet commercieel ingesteld te zijn.

Ik hoorde je al denken “maar dan moet ik vrienden op Facebook lastig vallen met producten en reclame”.  Nee, je kunt inderdaad Facebook gebruiken om geld te verdienen, maar je kunt ook volledig anoniem te werk gaan als affiliate marketeer. Hierover vertel ik je zo meer.

In deze video laat Jacko Meijaard zien hoe hij momenteel volledig leeft van het internet. Dankzij zijn passieve inkomsten uit affiliate marketing leeft hij momenteel echt de droom.

Wat is affiliate marketing precies?

Je weet nu dat affiliate marketing het beste verdienmodel is om een passief inkomen te vergaren. Kort gezegd krijg je commissie uitbetaald voor elke verkoop/aanmelding/klik die jij realiseert voor iemand anders.

Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om hoge passieve inkomsten te verdienen. Je verdient als volgt geld als affiliate marketeer:

 1. Meld je gratis aan als affiliate bij een netwerk;
 2. Kies een lucratief affiliate product uit om te promoten;
 3. Kies een affiliate strategie uit om het product te promoten, zoals een Instagram pagina of een blog;
 4. Bereik de juiste doelgroep met het juiste affiliate product;
 5. De doelgroep klikt op jouw affiliate linkje;
 6. De doelgroep wordt doorgestuurd naar de verkooppagina;
 7. De doelgroep koopt het affiliate product bij de product eigenaar;
 8. Je verdient nu passieve inkomsten door het realiseren van elke verkoop/lead.

Om een passief inkomen op te bouwen als affiliate dien je dus wel enige acties uit te voeren. Echter zijn er verschillende affiliate strategieën waarbij je eenmalig een proces op gang hoeft te zetten. Zo kun je effectief een passieve inkomstenstroom opzetten.

Samenvatting: Je meldt je aan bij een affiliate programma/netwerk, kiest een affiliate product uit en promoot je affiliate linkje via een speciale affiliate marketing strategie.

Hieronder ga ik exact vertellen hoe je zelf een passief inkomen kunt opbouwen met affiliate marketing.

Passief inkomen opbouwen: we gaan beginnen!

De eerste stap om een passief inkomen op te bouwen is door jezelf aan te melden bij een affiliate netwerk of programma. Op het netwerk vind je alle affiliate producten en diensten die je kunt promoten. Ook vind je bij elke product jouw originele affiliate linkje, zodat je het product kunt promoten en het programma weet dat jij geld uitbetaald moet krijgen voor elke verkoop.

Je kunt kiezen om je aan te melden bij een Nederlands of internationaal affiliate programma. De voordelen van de Nederlandse en Belgische markt zijn bijvoorbeeld dat de concurrentie laag is, we de taal goed beheersen en dezelfde cultuur hebben. Uiteraard kun je echter meer mensen bereiken op de internationale markt.

Bijna alle grote bedrijven maken tegenwoordig gebruik van affiliate marketing. Er zijn dan ook miljarden soorten producten en diensten om te promoten. Ik maak zelf voornamelijk gebruik van de netwerken: PayPro, Daisycon, Clickbank en het partner programma van Bol.com 

Aanmelden als affiliate bij een programma of netwerk is helemaal gratis. Je kunt dus ook meerdere producten van verschillende netwerken promoten. Mocht er dan een product wegvallen, blijven je passieve inkomsten doorlopen.

Bovendien zijn er “verborgen” affiliate programma’s. Veel mensen weten niet dat bijvoorbeeld Bol.com een affiliate programma heeft. Je kunt echter ook producten promoten van bedrijven zoals, Booking.com, Albert Heijn, Coolblue, Ebay, Amazon en Unibet. Kijk dus zeker even of jouw favoriete merken en websites een affiliate programma hebben. Het is namelijk beter om een passief inkomen op te bouwen in iets wat je leuk vindt. Een verbogen affiliate programma vind je vaak onderaan de website bij het kopje “affiliates”.

Goede, winstgevende producten om te promoten

Om veel passieve inkomsten te verdienen, dien je plezier te gaan hebben in wat je doet. Het is dus belangrijk een product uit te kiezen waar je zelf enigszins bekend mee bent of interesse in hebt.

Letterlijk alle soorten producten en diensten die je kunt bedenken, kun je gaan promoten om een passief inkomen te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld boeken van Bol.com, truien van Tommy Hilfiger, telefoons van Apple, stofzuigers van Samsung, tot aan vakanties naar Amerika van duizenden euro’s promoten.

Je hebt dus de keuze uit fysieke producten, online producten, abonnementen en diensten. Als je een passief inkomen wilt verdienen, raad ik je aan (een combinatie van) de volgende soorten producten te promoten:

 • Een product waar je interesse in hebt;
 • Een product dat al vaak verkocht is door andere affiliates;
 • Een product dat je op social media, blogs en veel andere manieren mag promoten;
 • Een product dat een bepaald probleem oplost;
 • Een product dat iemand plotseling kan kopen;
 • Een product van een befaamd merk;
 • Een product met een onderwerp waar veel naar wordt gezocht in Google;
 • Een product met lage concurrentie;
 • Een product waarbij je ook betaald krijgt voor vervolgaankopen;
 • Een product waar je elke maand commissie voor krijgt (memberships);
 • Een product waar je marketingmaterialen bij krijgt;
 • Een product waarmee je inspeelt op een trend;
 • Een product dat veel geld oplevert per verkoop.

Ga echter geen neppe artikelen promoten. Promoot ook geen wapens als je betaald wilt adverteren op Facebook of in Google, omdat je dan in strijd bent met het advertentiebeleid en geblokkeerd kunt worden.

Gebruik de volgende gratis programma’s om goede affiliate producten en interessante niches te vinden:

onderzoek doen naar passieve inkomsten
Doe onderzoek om je kans op succes te vergroten

Welke producten promoot ik zelf graag?

Bij de affiliate marketing strategieën die ik inzet, promoot ik bijna altijd online cursussen of eboeks. Vaak is het namelijk zo dat de commissies van digitale producten een stuk hoger zijn dan fysieke producten.

Daarnaast vind ik het fijn om een affiliate product te promoten waarbij er marketingmaterialen voor je zijn klaargezet. Op dergelijke “affiliate resources” pagina’s vind je bijvoorbeeld kant-en-klare banners, foto’s, lead magnets, eboeks, teksten, emails, video’s en reviews om te gebruiken bij de promotie.

Het voordeel van kant-en-klare marketingmaterialen is dat je sneller een passief inkomen kunt opbouwen. Je kunt namelijk alle content 1 op 1 overnemen en hoeft dus zelf geen tijd of geld te investeren.

Vaak kun je zelfs de affiliate producten die je wilt promoten gratis uitproberen. Laat simpelweg de product eigenaar weten dat je zijn of haar product wilt promoten en graag toegang wilt. Zo kun je zelf profiteren van het product en heb je nog meer informatie om te vertellen over het product wat helpt bij het promoten.

Passieve inkomstenstromen met affiliate marketing strategieën

Een passief inkomen verdienen, en de hoogte van de inkomsten elke maand laten stijgen kan door verschillende affiliate marketing traffic methodes toe te passen. Je dient namelijk “op de automatische piloot” verkeer te krijgen naar je affiliate product. Ik zal je een aantal voorbeelden geven van manieren om passieve inkomsten te vergaren als affiliate:

 1. Blogartikelen schrijven en publiceren op je website;
 2. Adverteren naar je product via sociale media;
 3. Adverteren naar je website via Google Ads;
 4. Een funnel maken waarbij je gratis iets weggeeft in ruil voor hun emailadres;
 5. Influencers benaderen om je affiliate product te laten promoten;
 6. Facebook pagina aanmaken en berichten delen in relevante groepen;
 7. Instagram pagina aanmaken en automatisch relevante personen volgen;
 8. Twitter profiel aanmaken;
 9. LinkedIn (bedrijfs)pagina aanmaken;
 10. YouTube (review) video’s maken;
 11. Emails schrijven en verzenden naar je maillijst;
 12. Webinars organiseren;
 13. Challenges houden.

Je kunt 1 strategie kiezen, maar ook verschillende strategieën/kanalen inzetten. Met de website die je thans bekijkt “thuis-inkomsten.nl” ben ik bijvoorbeeld aan het bloggen en adverteren. Ik ben ook actief op social media. Toch draait het bij elke strategie om hetzelfde principe: zoveel mogelijk kliks en verkopen realiseren om een zo hoog mogelijk passief inkomen te verdienen.

Bij de bovenstaande voorbeelden van inkomstenstromen hoef je eenmalig iets te maken, te schrijven of op te zetten. Als je dit hebt gedaan, kun je passieve inkomsten blijven verdienen. Ik zal hieronder enkele strategieën verder toelichten.

1. Affiliate marketing website opzetten

Een erg goede manier om een passief inkomen te genereren als affiliate is door een eigen website/blog op te zetten.

Na het kiezen van je affiliate product dien je een passende domeinnaam te registeren voor je website. Neem als voorbeeld het affiliate product op PayPro “de Afslank Receptenbijbel” waarvoor je de domeinnaam slimafslanken.nl (om maar wat te noemen) kunt registreren. Het is in ieder geval belangrijk dat je domeinnaam past bij het onderwerp van je website.

Kijk op Neostrada.nl of je gewenste domeinnaam beschikbaar is. Het registreren van een .nl of .com domeinnaam kost je slechts 1,95,- euro. Ook dien je een hosting te kiezen, dat kost je 20,- euro per jaar. Dit zijn de enige kosten die je nodig hebt om een passief inkomen te verdienen met een site.

Maak je website aan en kies een design 

Na het registeren van je websitenaam en hosting duurt het een uurtje waarna je kunt beginnen met het maken van je website. Je kunt dus nu je website gaan maken, zodat je passieve inkomsten kunt verdienen.

Installeer via je (Cpanel) hosting, WordPress om gratis en makkelijk een website te maken. Je ziet nu het standaard WordPress thema, maar kies via het beheerderspanel voor het “Sparkling” of “Astra” thema. Je gekozen thema bepaald in grote lijnen hoe je website eruit ziet.

Download de Yoast SEO Plugin, zodat je kunt gaan scoren met je website in Google en vergeet de permalink structuur niet aan te passen naar “berichtnaam”. 

Als laatste dien je twee pagina’s aan te maken, namelijk de homepagina en de blogpagina. Op de homepagina geef je algemene informatie over je website en op de blogpagina komen je blogartikelen te staan.

Dit was het lastigste stukje om je website op te zetten ;-).

Publiceer (blog)artikelen op je site

Een passief inkomen is makkelijk te realiseren met een website. Het is namelijk de bedoeling om dag en nacht gratis bezoekers via Google te gaan krijgen. Meld je site aan bij Google Analytics om je bezoekersaantallen bij te houden. Je kunt veel bezoekers krijgen door artikelen op je website te publiceren, artikelen te optimaliseren en dus hoog te scoren in de zoekresultaten van Google.

Door het schrijven van website artikelen word je website opgenomen in Google. Zorg dat jij de meest waardevolle tekst schrijft van Google over het onderwerp van je artikel. Heeft iemand bijvoorbeeld gezocht naar “slim afslanken”, bedank dan of jouw pagina het beste antwoord heeft op het probleem van de zoeker. Zo wordt de kans groter dat je website op de eerste pagina’s van Google komt.

Als je de homepagina hebt opgezet, kun je eigenlijk al een passief inkomen verdienen. Mensen kunnen namelijk al je website bezoeken, op je affiliate link klikken en het affiliate product kopen. Echter dien je te gaan bloggen op je website. Je gaat dan artikelen maken over relevante termen rondom het product wat je promoot. Zo ga je dus op steeds meer zoekwoorden scoren in Google, steeds meer bezoekers krijgen en steeds hogere passieve inkomsten verdienen.

passief inkomen met bloggen
Passief inkomen door te bloggen en te scoren in Google

Tips voor een passief inkomen uit website artikelen

In een vorige alinea heb ik je al veel tools gegeven om zoekwoord en niche onderzoek te doen. Je kunt dan ook het hoofd zoekwoord “afvallen” invullen in een tool als de zoekwoordplanner van Google. Vervolgens komen er duizenden zoekwoorden uitrollen (met de zoekvolumes) waarover je artikelen kunt maken.

Verwerk in je blogartikelen de focus zoekterm zo ver mogelijk vooraan in de titels, kopteksten, tussenkopjes, teksten, afbeeldingen (en alt teksten) en video’s. Schrijf correct Nederlandse artikelen die minimaal 750 woorden lang zijn.

Overigens kun je teksten ook laten schrijven voor ongeveer een tientje per stuk, erg slim dus als je op passieve wijze geld wilt verdienen. Kijk eens op Textbroker, sitedeals of gvlf voor een mooie prijs.

Als je een blogartikel hebt geschreven, is het natuurlijk ook belangrijk om hier een passief inkomen uit te halen. Dit kun je doen door het affiliate product onderaan elke pagina te gaan promoten. Vertel dus in ongeveer 75 woorden waarom je bezoekers op je affiliate link zouden moeten klikken, bijvoorbeeld omdat ze 100 recepten krijgen die helpen om snel af te vallen.

Steeds meer passieve inkomsten verdienen

Je weet nu hoe je een passief inkomen kunt gaan verdienen met een eigen blog/website in combinatie met affiliate marketing producten. Met één website kun je al duizenden euro’s per maand passief verdienen.

Logischerwijs zullen je inkomsten stijgen naarmate je meer websites gaat opzetten in verschillende niches.

Door de bovenstaande stappen continu te herhalen ben je online vastgoed aan het opzetten, dat jouw elke maand weer nieuwe en meer passieve inkomsten gaat opleveren. 

Door te bloggen kun je op gratis wijze hoog komen in Google. Echter kun je ook gaan adverteren via Google Ads, zodat je betaald bovenaan komt in Google. Wellicht interessant als je over een tijdje geld verdient en nog meer passieve inkomsten wilt verdienen.

2. Facebook en Instagram (advertertenties en funnels)

Je kunt een Facebook en/of Instagram pagina gaan opzetten om passieve inkomsten te gaan verdienen. Naast het adverteren en het maken van een funnel kun je ook alleen met een pagina geld verdienen.

Handige manieren om bezoekers op je social media pagina’s te krijgen is bijvoorbeeld met een systeem automatisch relevante personen te volgen. Personen krijgen dan namelijk een melding binnen van een volgverzoek of like, waarna de kans groot is dat ze je profiel checken en op je affiliate linkje klikken.

Dit zijn enkele tips om een succesvolle social media pagina op te zetten:

 • Bepaal op welke niche je wilt focussen;
 • Bepaal een algemeen thema voor je pagina;
 • Post meerdere keren per dag;
 • Post alleen posts die ‘on brand’ zijn;
 • Wees niet bang om jezelf te laten zien;
 • Upload foto’s van goede kwaliteit;
 • Tag personen en gebruik hashtags;
 • Socialize en zorg voor ‘goodwill’ bij je volgers.

Passief inkomen met Facebook advertenties

Tegenwoordig kun je via bijna alle sociale media netwerken, grote bedrijven en kranten adverteren. Het is echter beter om te adverteren op Facebook dan bijvoorbeeld in een krant. Met Facebook kun je namelijk een gerichte doelgroep instellen, zodat alleen gerichte personen je advertentie te zien krijgen.

In de onderstaande video laat Jacko Meijaard zien hoe je via een simpele manier passieve inkomsten kunt verdienen door te adverteren op Facebook en verkeer naar je affiliate product te sturen. Dit is volledig passief, omdat je eenmalig een advertentie hoeft aan te maken.

Met de Facebook doelgroepen tool kun je een relevante doelgroep voor je affiliate product uitkiezen. Je kunt bijvoorbeeld bekijken hoeveel mensen in je doelgroep vallen. Je hebt 3 doelgroepen op Facebook, namelijk:

 1. Opgeslagen doelgroepen: Dit is een goede doelgroep om mee te beginnen. Je kunt namelijk een afzonderlijke doelgroep aanmaken gebaseerd op interesses, hobby’s, leeftijden, pagina’s, locaties etc.
 2. Aangepaste doelgroepen: Als je een website pagina aanmaakt, kun je hier een Facebook pixel op plaatsen. Facebook onthoudt dan wie er op een bepaalde pagina is geweest en wie een bepaalde actie heeft uitgevoerd. Zo kun je potentiële klanten opnieuw opvolgen.
 3. Look alike doelgroepen: Heb je een succesvolle advertentie/campagne opgezet? Dan kun je via een look alike doelgroep vergelijkbare mensen (als de kopers van je product) benaderen.

Ik merk zelf dat zwart wit foto’s het erg goed kunnen doen in Facebook en Instagram advertenties. Ook dien je nooit meer dan 10,- euro uit te geven per 10.000 mensen in je doelgroep. Gooi dus geen geld weg!

Lead Magnet funnel aanmaken

Voor het opbouwen van een passief inkomen via Instagram, Facebook en advertenties raad ik je aan gebruik te maken van een lead magnet funnel. Je kunt dan namelijk zelfs vandaag nog je eerste passieve inkomsten verdienen en het geld laten uitbetalen naar je bankrekening.

Laat ik je eerst even vertellen wat een lead magnet is. Een lead magnet kunnen mensen gratis downloaden door hun emailadres achter te laten. Je lead magnet is iets van waarde wat te maken heeft met je affiliate product. Dit zijn voorbeelden van lead magnets om weg te geven:

 • Gratis eboek met 10 tips om af te slanken;
 • Gratis video met sportoefeningen of een recept;
 • ‘voor en na’ pdf met resultaten van de Afslank Recepten Bijbel;
 • Een blogartikel met veel waarde;
 • Een gratis te volgen webinar waarin veel waarde wordt gedeeld.

Ook voor deze passieve inkomsten strategie kan het het verstandig zijn om een affiliate product te kiezen met marketingmaterialen. Je bent dan namelijk geen tijd kwijt om een lead magnet te maken. Maar wees slim! Je kunt bijvoorbeeld een bestaand waardevol blogartikel van jezelf omzetten in PDF vorm en deze als lead magnet gebruiken.

Je kunt een lead magnet funnel als volgt opzetten om zelf een passief inkomen te vergaren:

 1. In je Facebook/Instagram advertentie je lead magnet promoten;
 2. Op de opt-in pagina vullen personen hun emailadres in, zodat ze de lead magnet kunnen downloaden;
 3. Op de bedankt pagina kunnen personen de lead magnet downloaden/bekijken. Je kunt nu ook al beginnen met het promoten van je affiliate product;
 4. De laatste stap is het promoten van je affiliate product via email marketing.

3. Emaillijst als passieve pinautomaat

Als je een passief inkomen wilt verdienen met affiliate marketing is het opzetten van een emaillijst een hele goede mogelijkheid. Je kunt namelijk met een autoresponder automatisch mailtjes gaan verzenden naar de personen op je mailinglijst. Je bent dan ook geen extra tijd kwijt, terwijl je wel passief inkomen verdient.

Voor veel marketeers is hun emaillijst eigenlijk een pinautomaat. Je kunt namelijk een email opstellen, hier een linkje in plaatsen naar je affiliate product en deze direct verzenden naar je grote mailinglijst. Op deze manier kun je binnen enkele minuten op passieve wijze sales genereren. 

Dit zijn enkele tips voor je om een passief inkomen op te bouwen met een emaillijst:

 • Gebruik geen standaard templates van email software: De standaard templates kunnen er erg mooi en kleurrijk uit zien. Echter kun je volgens de beste marketeers meer geld verdienen met normale emails, zoals je hem ook naar een vriend zou sturen.
 • Verstuur ook waarde emails: Ga niet alleen maar emails verzenden om steeds je affiliate product te promoten. Als jij meet gratis waarde biedt, zorg je namelijk voor “goodwill” bij je ‘klanten’, waardoor de kans juist groter wordt dat ze je product zullen aanschaffen.
 • Maak het persoonlijk. Gebruik de naam van de persoon naar wie je de email verstuurt. Dit is al een stuk persoonlijker waardoor de kans op een passieve verkoop groter wordt.
 • Gebruik een Signature Experience. Onderaan de email kun je de lezer verschillende opties aanbieden, zoals: bezoek mijn website, download mijn gratis e-boek, lees meer informatie over hoe ik je persoonlijk kan gaan helpen.
pinautomaat door emaillijst
Maak een eigen passieve pinautomaat door een malinglijst op te bouwen

4. Passieve inkomsten met eenmalige YouTube (review) video’s

Een andere interessante manier om een passief inkomen op te bouwen is door een eigen YouTube kanaal op te zetten. Je gaat dan video’s maken waarin je informatie geeft over een bepaald onderwerp. De video’s ga je publiceren op je YouTube kanaal. In de video’s zeg je dat kijkers het product ook kunnen kopen via de link in de video omschrijving.

Je kunt ook review video’s gaan publiceren op YouTube. Simpelweg geef je de video dan als naam “productnaam + review“. Zo kun je alle producten op affiliate netwerken afgaan en reviews gaan maken.

Het mooie van personen die naar reviews zoeken is dat zij al bekend zijn met het product en twijfelen om het product te kopen. Jij hoeft alleen maar te vertellen hoe het product jouw leven heeft verbetert of verslechterd, zodat de luisteraar het product ook gaat kopen via jouw affiliate linkje.

De reviews die je uploadt op je YouTube kanaal kun je ook gaan publiceren op je website. Op deze manier ga je ook via Google worden gevonden op relevante review zoektermen. Dat is een slimme zet om meer passieve inkomsten te verdienen met slechts 1 video.

5. Passief inkomen via Twitter en LinkedIn

Twitter, LinkedIn en andere vergelijkbare persoonlijke en bedrijfspagina’s kun je goed inzetten om meer passieve inkomsten te gaan verdienen. Je kunt bijvoorbeeld al je content van je website op andere kanalen gaan delen. Met het gebruik van hashtags die te maken hebben met je product kun je gratis meer kliks krijgen naar je affiliate product.

Via LinkedIn kun je connecties (laten) maken met personen die relevant zijn voor je product. Houd er wel rekening mee dat LinkedIn een zakelijk platform is, en het dus niet geschikt is voor elke niche. Toch is het een goed platform voor velen.

Een andere makkelijke manier om kliks naar je affiliate product te krijgen, is door gebruik te maken van de zoekbalk op Twitter. Je tikt bijvoorbeeld in: “ik wil afvallen” of “hoe kan ik snel afvallen”. Vervolgens komen er allemaal tweets naar voren van mensen die hoogstwaarschijnlijk interesse zullen hebben in  je affiliate product over afvallen (in dit geval). Ga dus relevante tweets liken, reageren of zelfs direct een privé bericht sturen.

Overige manieren om passief inkomen te verdienen

Je hebt al verschillende strategieën gekregen om hoge passieve inkomsten te verdienen als affiliate. Er zijn echter nog tal van andere manieren om veel verkopen te realiseren als affiliate.

Je kunt bijvoorbeeld eenmalig een webinar opzetten en hier passief inkomen mee verdienen. Het voordeel van een webinar is dat je de klant het gevoel geeft dat je 1 op 1 met hem of haar bent. Ook kun je hier een relevante challenge aan koppelen, zodat je in een korte tijd veel mensen bereikt.

Denk ook aan flyers, folders, partnerschappen, backlinks, persberichten, promotie-artikelen, apps, online forums en social media kanalen als TikTok, Pinterest, WhatsApp en Snapchat om passieve inkomsten te verdienen met je affiliate product.

Handige tools om te gebruiken bij de strategieën

Gebruik de onderstaande gratis tools om marketingmaterialen en content te maken en je passieve inkomsten nog verder te laten tijgen:

 • Pixabay: kun je gratis afbeeldingen downloaden die je mag gebruiken bij je promotie;
 • Picresize: kun je de afbeeldingen verkleinen;
 • Canva.com: kun je van alles mee, bijvoorbeeld social media afbeeldingen, logo’s, flyers etc. maken;
 • Photopea: kun je online foto’s bewerken;

Hoelang duurt het voordat je een passief inkomen hebt opgebouwd?

Je weet nu hoe je zonder opleiding, zonder commercieel te zijn, zonder technische kennis en zonder een eigen product volledig passief hoge online inkomsten kunt genereren. 

De besproken manieren op deze pagina om passieve inkomsten verdienen met affiliate marketing raad ik zeker aan, omdat het naar mijn mening voor iedereen mogelijk is hier een aanzienlijk stijgend maandelijks inkomen mee te verdienen.

Om te slagen en dus veel passieve inkomsten te verdienen, dien je wel wat kennis te vergaren. Het is echter nog belangrijker om doorzettingsvermogen te hebben. Alleen dan kun je er dagelijks mee bezig blijven en succesvol worden.

De eerste verkoop duurt meestal het langst. Daarna weet je hoe het werkt en zie je dat het verdienmodel werkt! Je zult daarna merken dat je steeds meer en steeds sneller commissies verdient. Het is dan alleen nog een kwestie van opschalen en investeren, zodat je je gewenste passieve salaris gaat verdienen.

Ik zal eerlijk tegen je zijn: vaak zijn mensen een maand bezig om hun eerste commissie te scoren met een website. Met advertenties of social media kun je echter al in 1 uurtje passief geld verdienen. Deze strategieën zijn dan ook geen leugens, en je kunt er echt heel veel passieve inkomsten mee verdienen zonder zelf veel te hoeven werken.

Hoe je nu kunt beginnen met het opbouwen van een passief inkomen

In principe kun je met alle besproken manieren een passief inkomen verdienen. Echter zal je na het aflopen van een betaalde advertentie geen inkomsten meer verdienen. Advertenties zijn dan ook in sommige gevallen een korte termijn inkomen. Ik denk dat je liever ook op lange termijn passieve inkomsten wilt verdienen.

Mijn tip is dan ook om een online business op te starten met lange termijn oogpunt. Je krijgt dan een constante stroom van bezoekers, wat elke maand meer wordt. Zo verdien je dus een stabiel X/K per maand inkomen. Volg deze stappen:

 1. Maak een website en blogpagina aan (op gratis wijze 24/7 bezoekers);
 2. Maak een mailinglijst aan (websitebezoekers opvolgen en “een pinautomaat van je pc” maken);
 3. Maak social media kanalen aan (zo bouw je een groot merk en autoriteit op in je markt);
 4. Plaats affiliate links bij de voorgaande stappen (zo verdien je de passieve inkomsten).

Dankzij het toepassen van de 4 stappen bouw je aan een passief inkomen waardoor je de rest van je leven en elke minuut geld kunt gaan verdienen.

Passief inkomen: begin vandaag!

Na het lezen van mijn blogartikel weet je alles over het opbouwen van een passief inkomen. Jacko Meijaard is al langer dan 10 jaar bezig met affiliate marketing, en kan je dus als geen ander op weg helpen.

In zijn complete videotraining zie je van A tot Z hoe je een winstgevende affiliate business opbouwt. Binnen een jaar kun jij hierdoor 250,- euro passief per dag gaan verdienen.

Je hoeft alleen maar de stappen te kopiëren om zelf passieve inkomsten te gaan verdienen. 

Via de onderstaande knop kun je meer lezen over de Affiliate Marketing Revolutie en kun je zelf beginnen met het verdienen van een passief inkomen:

Ps. Hopelijk ga je actie ondernemen na het lezen van mijn blogartikel over passief inkomen! Heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter over affiliate marketing of passief inkomen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *