Bijverdienen naast pensioen

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
geld bijverdienen naast pensioen

Bijverdienen naast je pensioen kan erg interessant zijn, vooral als je nu elke maand met een klein bedrag moet rondkomen. Misschien krijg je zelfs alleen AOW, wat erg weinig is. Ik kan dan ook goed begrijpen dat je graag wat meer geld zou willen bijverdienen. Maar mag je bijverdienen naast je pensioen? En hoe kun je dat doen op een niet al te vermoeiende manier?

In dit artikel ga ik toelichten hoe je geld kunt bijverdienen naast je pensioen. Aan het einde vertel ik je ook over een manier waarmee je makkelijk 2000,- euro per maand kunt bijverdienen via internet.

Is bijverdienen naast je pensioen toegestaan?

Voordat ik je ga vertellen hoe je kunt bijverdienen naast je pensioen lijkt het me slim eerst even wat regels door te nemen rondom een extra inkomen naast je pensioen.

Het is in ieder geval toegestaan geld te verdienen naast je pensioen. Er zijn echter wel een aantal regels opgesteld waarvan je op de hoogte moet zijn om geen gezeur te krijgen met de Belastingdienst.

Als zelfstandige mag je bijvoorbeeld niet meer dan circa 16.000,- euro per jaar bijverdienen (met kinderlast) en zonder kinderlast circa 14.000,- euro. Mocht je meer gaan verdienen dan de vastgestelde bedragen, zal je minder pensioen uitgekeerd krijgen. 

Je begrijpt dus wel dat je je voorlopig nog niet druk hoeft te maken over de grens voor bijverdienen naast je pensioen. Wel raad ik je aan om even contact op te nemen met een boekhouder, zodat je exact weet hoeveel je mag bijverdienen naast je pensioen. De toegestane inkomsten naast je pensioen verschillen namelijk per persoonlijke situatie. 

Aan het einde van dit artikel vertel ik je over een methode waarmee je aanzienlijke bedragen kunt verdienen. Als je hiermee succesvol wordt, heb je niet eens een pensioen meer nodig. Echter kan ik begrijpen dat het makkelijk voor je is om pensioen te hebben, omdat je er niets voor hoeft te doen en het een stukje zekerheid op inkomen oplevert.

Hoe kun je bijverdienen naast je pensioen?

Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen naast je pensioen. Hieronder ga ik een aantal manieren met je bespreken. Het betreffen voornamelijk makkelijke klusjes en bekende manieren voor mensen die willen bijverdienen naast hun pensioen.

#1: Bijverdienen naast pensioen door oude spullen te verkopen

De eerste manier om snel je eerste inkomsten naast je pensioen te realiseren is door oude spullen te gaan verkopen. Je hebt vast en zeker nog een hoop oude spullen liggen die je toch niet meer gebruikt in je kelder, op zolder of in kasten. Met handelsplatformen zoals Facebook Marketplace en Marktplaats kun je eenvoudig artikelen te koop aanbieden. Voeg simpelweg een foto en beschrijving toe van het product en bepaal de huidige staat en prijs. 

#2: Help andere ouderen

Er zijn genoeg websites met advertenties waarin werk wordt aangeboden voor gepensioneerden. Je kunt namelijk senioren gaan helpen die moeite hebben met het regelen van het huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om boodschappen te doen. Mocht je ervaring hebben met cijfers en boekhouding, kun je ook ouderen helpen hun rekeningen te betalen.

#3: Het verhuren van je auto

Mocht je je auto niet zo vaak gebruiken, kun je overwegen deze te gaan verhuren. Na jezelf aan te melden kun je je auto beschikbaar stellen voor huurders. Je kunt zelf de beschikbaarheid en de vergoeding die je wilt ontvangen aangeven. Het fijne is dat je auto wordt verzekerd en gecontroleerd door het bedrijf achter zo’n autoverhuurbedrijf.

Lees hier meer over geld verdienen met verhuur.

#4: Oude foto’s verkopen op foto stock sites

Aangezien je met pensioen bent, heb je vast super veel foto’s gemaakt. Je kunt dan ook geld bijverdienen naast je pensioen door oude foto’s te verkopen op een foto stock site. Wanneer iemand dan je afbeelding koopt, ontvang je een vergoeding.

#5: Het verzorgen van huisdieren

Een andere manier om geld te verdienen naast je pensioen is door huisdieren te verzorgen. Je kunt jezelf gratis aanmelden bij een dierenoppasdienst. Vervolgens kun je geld betaald krijgen voor bijvoorbeeld het uitlaten van honden.

Bijverdienen naast pensioen met huisdieren
Bijverdienen naast pensioen met huisdieren verzorgen

#6: Producten kopen, repareren en met winst verkopen

Op Marktplaats.nl staan genoeg spullen die kapot zijn. Denk bijvoorbeeld aan kapotte gadgets, meubels en andere apparaten. Deze producten worden erg goedkoop of zelfs gratis aangeboden. Als je een beetje handig bent, kun je hier op inspelen door spullen te repareren en met een flinke winst te verkopen.

#7: Websites helpen

Heb je in het verleden gewerkt met computers? Dan kun je je diensten aanbieden aan bedrijven die hun activiteiten online uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van webpagina’s of het schrijven van webteksten voor bedrijven.

#8: Help sportclubs uit je omgeving

Een andere manier om wat geld te bijverdienen is door te vragen naar werk bij lokale sportclubs. Je kunt bijvoorbeeld een scheidsrechter, spelomroeper of kaartjesverkoper worden.

#9: Zet meubels in elkaar

Er zijn bedrijven die je pakketten willen opsturen met losse onderdelen. Jij dient de onderdelen in elkaar te zetten om het meubilair te maken. Vervolgens krijg je geld betaald voor het verrichte werk.

#10: Word een vrijwilliger

Het worden van een vrijwilliger zal geen extra inkomsten opleveren. Echter kun je wel iemand ontmoeten tijdens het werk die wellicht een goed betaalde baan voor je heeft.

#11: Word een oppasser

Heb je ervaring met het oppassen op kinderen? Dan kun je geld verdienen met oppassen en andere ouders helpen die overdag geen tijd hebben om voor hun kinderen te zorgen. Je kunt natuurlijk ook in de middag of avond gaan oppassen om meer geld te verdienen.

Bijverdienen naast pensioen met oppassen
Bijverdienen naast pensioen met oppassen

#12: Word een bezorger

Er zijn verschillende bezorgservices die op zoek zijn naar nieuwe bezorgers. Je kunt met je eigen auto pakketten gaan rondbrengen in je omgeving.

#13: Ga producten verkopen op de markt

Als je op een leuke manier geld wilt bijverdienen naast je pensioen kun je producten gaan kweken in je tuin. Denk aan zelfgemaakte kazen, dranken, jam, siropen of gewoon losse stukken groenten en fruit. Je kunt de producten verkopen op een lokale markt of een tafeltje neerzetten voor je huis.

#14: Ga tuinieren voor geld

Houd je ervan om te tuinieren en ben je nog fit? Je kunt dan laten weten in je omgeving dat je bereid bent hun tuinen te verzorgen. Denk aan geld verdienen door gazons te maaien, bloembedden te planten en heggen te snoeien.

#15: Word een klusjesman

Als gepensioneerde freelancer kun je geld bijverdienen door een klusjesman te worden. Geef simpelweg aan wat jouw diensten zijn, hoeveel uur je wilt werken en wat je tarieven zijn. Vervolgens zullen mensen je vanzelf contacteren voor bepaalde klusjes voor geld.

#16: Werk in een appartementsgemeenschap

Appartementsgemeenschappen zijn vaak op zoek naar gepensioneerde parttimers die willen helpen bij allerlei klusjes. Denk aan het uitvoeren van reparaties of het bijhouden van boekhoudingen.

#17: Dingen ontwerpen

Misschien houd je ervan om grafische ontwerpen te maken met een programma als Photoshop. Je kunt gewoon vanuit huis werken door je aan te melden bij een website voor freelancers.

#18: Ga bijles geven aan studenten

Aangezien je met pensioen bent is de kans groot dat je veel kennis en ervaring hebt opgedaan. Dit kun je gebruiken om jongeren te helpen bij hun studie. Het is mogelijk persoonlijk of online bijles te geven voor allerlei vakken. Dankzij deze manier kan je 10,- euro per uur bijverdienen naast je pensioen.

#19: Geef rondleidingen

Woon je al een tijdje in dezelfde regio of stad? Dan kun je een lokale gids worden. Het leuke van dit werk is dat je nieuwe mensen leert kennen uit andere gebieden en hiervoor geld betaald krijgt.

#20: Mystery shopping

Door een mystery shopper te worden krijg je geld betaald voor het controleren van winkels. Je dient bijvoorbeeld je mening te geven na een supermarktbezoek over de klantvriendelijkheid en de gevulde schappen.

Geld bijverdienen naast je pensioen met mijn methode

De hiervoor besproken methodes zijn zeker goede voorbeelden voor mensen die geld willen bijverdienen naast hun pensioen. Echter zal je in de meeste gevallen slechts een paar honderd euro extra verdienen.

Ik verdien zelf minimaal 7500,- euro per maand via het internet.

Dit inkomen heb ik gerealiseerd door affiliate markting toe te passen. Kort gezegd is affiliate marketing dat je producten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst. Het fijne is dat je geen technische kennis, opleiding of ervaring nodig hebt; in mijn beleving kan iedereen dit.

Ik zal je even uitleggen hoe dit werkt:

Stel dat je een website opstart over de Apple iPhone. Op die website ga je een (automatisch genereerde tabel) plaatsen waardoor mensen kunnen zien waar zij het voordeligst een iPhone kunnen aanschaffen. Ook ga je allerlei artikelen plaatsen die te maken hebben met de iPhone.

Je krijgt dan op gratis wijze websitebezoekers dankzij Google. Vervolgens gaan je bezoekers via jouw website naar de website van bijvoorbeeld Vodafone.nl. Als een bezoeker na de eerste klik binnen 100 dagen besluit een toestel bij Vodafone te kopen, krijg je daar zo’n 50,- euro commissie over.

Het is al snel mogelijk om met één affiliate website 10 verkopen per dag te realiseren. Dat komt neer op 500,- euro per dag. Dat lijkt me best een aardig bedrag voor naast je pensioen. Bovendien kan je je inkomen oneindig opschalen door je website uit te breiden en nieuwe websites te maken.

Dit is echt de beste methode voor gepensioneerden

Ik raad dit ‘werk’ zeker aan voor mensen die geld willen bijverdienen naast hun pensioen. Je kunt dit namelijk gewoon vanuit huis gaan doen en hoeft er de deur niet voor uit.

Ik ben zelf pas 21 jaar. Toch zie ik in de grootste Nederlandse affiliate community voornamelijk mensen die met pensioen zijn en zijn begonnen met affiliate marketing op late leeftijd. Deze gepensioneerden verdienen nu elke dag passief geld op het internet en zijn super blij dat ze zijn gestart.

Het mooie van dit verdienmodel is dat je zelf je wektijden mag bepalen. Je website en het internet is namelijk 24/7 online. Je kunt dit dus gewoon in je eigen tempo opzetten.

Misschien heb je je hele leven al voor een baas gewerkt. Vind je het dan nu niet tijd worden om zelf je werktijden te mogen bepalen en nog eens veel geld te verdienen?

Als je geld wilt bijverdienen naast je pensioen met affiliate marketing heb je alleen een computer of laptop en een internet verbinding nodig.

Bijverdienen naast pensioen: hoe kun je starten?

Na het lezen van mijn artikel en het ontdekken van mijn methode wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk beginnen met geld bijverdienen naast je pensioen.

Zoals je hebt kunnen lezen is het absoluut mogelijk, en hoef je er helemaal niet gek veel voor te doen.

Er zijn al zoveel affiliates die geld bijverdienen naast hun pensioen, waarom zou jij er niet mee beginnen?

Via de onderstaande knop kun je meer lezen over affiliate marketing en kun je direct zelf aan de slag.

Ps. Laat het in de reacties weten als je nog tips of vragen hebt over bijverdienen naast je pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *