Geld verdienen 14 jaar

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld verdienen 14 jaar

Geld verdienen 14 jaar? Het is al op jonge leeftijd mogelijk een leuk inkomen te verdienen. Zelfs 14-jarigen hebben verschillende mogelijkheden om geld te verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld online geld verdienen of een gewone baan zoeken. De kans is echter groot dat je net als mij bent en niet voor een akelige baas wilt werken. Ik wil je dan ook meer vertellen over de mogelijkheden om online inkomsten te verdienen.

Toen ik dezelfde leeftijd als jou had, wilde ik ook veel geld verdienen en het liefst zo snel mogelijk. Ik ga je daarom alles vertellen over geld verdienen op een leeftijd van 14 jaar.

Is het wel mogelijk geld te verdienen als 14-jarige?

Waarschijnlijk begin je als 14-jarige te merken dat het belangrijk is om voldoende geld te hebben. Wanneer je geen geld hebt, kun je veel minder leuke dingen doen.

Ook al heb je nu een leeftijd van 14 jaar: het kan alsnog verstandig zijn om te beginnen met geld verdienen. Naast het geld dat je verdient, zal je hierdoor ook beter met geld om leren gaan.

Geld komt niet vanzelf. Veel jonge kinderen vinden het dan ook tegenvallen als ze er eenmaal hard voor moeten werken. Natuurlijk heb je enkele opties om een baan te vinden als 14-jarige. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een bijbaan bij een pretpark, dierenpark, manege, camping of speeltuin
  • Folders en kranten bezorgen
  • Fruit plukken
  • Babysitten
  • Vakkenvullen in een supermarkt

Vakkenvullen is helaas geen zakkenvullen. De bovenstaande manieren zullen dan ook weinig geld opleveren. Denk aan ongeveer 3,- euro per uur, terwijl je erg hard moet werken.

Gelukkig zijn er ook betere manieren om online geld te verdienen als 14-jarige. Hiermee kun je een leuk inkomen opbouwen en hoef je niet voor een baas te werken. Hieronder zal ik de manieren met je bespreken.

Klusjes uitvoeren voor geld

Een bekende manier om geld te verdienen op jonge leeftijd is het uitvoeren van klusjes. Het voordeel van klusjes doen is dat je zelf mag bepalen hoeveel geld je wilt.

Er kunnen allerlei eenvoudige klusjes zijn die je kunt doen voor familie en vrienden. Denk bijvoorbeeld aan het gras maaien, de auto wassen, tuinieren, oppassen of bijles geven.

Ga eens langs de deuren en bel aan om te vragen of er een klusje kan worden gedaan voor geld. Ook kun je eens langsgaan bij je familieleden om te vragen naar mogelijkheden.

In het artikel ‘klusjes voor geld‘ geef ik 25 goede voorbeelden van klusjes waarmee je geld kunt verdienen als 14-jarige.

Inkopen en verkopen van artikelen

Een andere makkelijke manier om snel geld te verdienen als 14-jarige is door te zoeken naar oude spullen die je kunt verkopen. Ga eens je kamer opruimen en zoek naar spullen die je niet meer gebruikt. Er zullen vast nog waardevolle spullen tussen liggen die je kunt verkopen.

Om meer spullen te verkopen kun je ook eens met je ouders de zolder of kelder nalopen. Nadat je alle spullen hebt gevonden en foto’s hebt gemaakt, kun je de spullen te koop aanbieden op Marktplaats.

Op deze manier kun je makkelijk een paar tientjes verdienen in één week. Als je merkte dat er erg veel vraag was naar bepaalde artikelen kun je zelfs besluiten om de spullen te gaan inkopen en verkopen om winst te maken met Marktplaats.

Inkopen en verkopen was voor mij een lucratieve inkomstenbron op jonge leeftijd!

Geld verdienen 14 jaar met affiliate marketing

De beste manier om geld te verdienen op een leeftijd van 14 jaar is affiliate marketing. Simpelweg is affiliate marketing dat je producten van anderen promoot in ruil voor een deel van de winst.

Je hoeft dus zelf geen producten te hebben of te maken, geen producten te verzenden en ook geen klantensupport te doen. Echt ideaal voor 14-jarigen.

De bedoeling is dat je zoveel mogelijk kliks gaat krijgen op je affiliate links. Als mensen na het klikken op je link, een product kopen, ontvang je geld.

Het promoten van de affiliate producten/affiliate links kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan social media platformen. Er zijn genoeg 14-jarigen gasten die er tonnen mee verdienen. Tegenwoordig zitten bijna alle jongeren op social media, dus waarschijnlijk weet je wel wel het één en ander van de platformen af. Hieronder bespreek ik goede manieren om veel affiliate verkopen en commissies te genereren. 

Laat een Instagram pagina groeien

Je kunt een persoonlijk account aanmaken en mensen een kijkje geven in je leven. Ik raad je echter aan om een niche-account aan te maken. Je kunt je bijvoorbeeld richten op onderwerpen waarop je virale marketing kunt toepassen. Ook kun je gewoon een affiliate product uitkiezen waarmee je zelf affiniteit hebt en hierover een pagina opzetten.

Simpelweg plaats je enkele afbeeldingen op de Instagram pagina die te maken hebben met het affiliate product. Ook plaats je natuurlijk jouw unieke affiliate linkje in je Instagram bio.

Met een Instagram pagina waarop je affiliate marketing toepast, kun je al vanaf enkele volgers geld verdienen. Je hoeft dus echt geen 300K volgers te hebben zoals Chahid Charrak. Je dient echter gerichte volgers te krijgen om veel geld te kunnen verdienen. Ga bijvoorbeeld relevante accounts hun volgers en likers volgen, zodat je enkel mensen bereikt die interesse zullen hebben in het product dat je promoot.

Een Instagram pagina kan erg hard groeien als je hashtags toepast, meer volgers begint te krijgen, viraal gaat en andere ‘Instagram hacks’ toepast. Tip: gebruik Canva.com om afbeeldingen te maken met het juiste formaat voor Instagram.

14-jarige met Instagram geld

Laat een website groeien

Het opzetten van een website is vaak makkelijker en goedkoper dan dat veel mensen denken. Website systemen zijn tegenwoordig zo laagdrempelig gemaakt dat 14-jarigen ook kunnen beginnen met het bouwen en uitbreiden van hun eigen website voor slechts enkele tientjes per jaar.

Op de website kun je artikelen gaan plaatsen over het affiliate product en alles wat er mee te maken heeft. Je artikelen zullen worden opgenomen in de zoekresultaten van Google waarna deze 24/7 bezocht kunnen worden op het internet. 

Vervolgens zoeken mensen naar relevante termen in Google en komen zo op je website terecht. Op je website heb je de affiliate linkjes geplaatst, zodat je commissie verdient per verkoop. Je gaat op deze manier dus echt een solide passieve business opbouwen.

Laat een YouTube kanaal groeien

Na Google is YouTube de grootste zoekmachine ter wereld. Het kan dus erg interessant zijn om een YouTube kanaal te beginnen. Je kunt allerlei video’s gaan maken die te maken hebben met het affiliate product dat je promoot.

Denk aan video’s waarin je je reviews deelt over bepaalde producten. Ook kun je informatieve video’s gaan maken of gewoon meer vertellen over het onderwerp van je affiliate product.

Aan het einde van elke video vertel je aan de kijkers dat ze in de omschrijving de link vinden om het product te kopen. Begrijp je nu hoe influencers en YouTubers groot en deels aan hun geld komen?

Geld verdienen 14 jaar: recap en direct beginnen

Je weet nu hoe je geld kunt verdienen op een leeftijd van 14 jaar. Misschien is er wel meer mogelijk dan je had gedacht. Je kan immers zoveel affiliate producten en zoveel social media kanalen aanmaken als dat je zelf wilt.

Als je meer informatie over affiliate marketing wilt, en wilt weten hoe je hier zelf mee aan de slag kunt, raad ik je aan om de ‘ultieme methode‘ pagina te bekijken. 

Vraag wel even aan je ouders om toestemming. Dit is voor elke manier van geld verdienen belangrijk als je nog 14 jaar bent.

Ps. Lees ook over geld verdienen op andere leeftijden dan 14 jaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *