Zelfstandig geld verdienen

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Zelfstandig geld verdienen

Zelfstandig geld verdienen? Ik kan begrijpen dat je zelfstandig geld wilt verdienen, en het zat bent afhankelijk te zijn van anderen. Een passend verdienmodel hiervoor is affiliate marketing. Je kunt hier eenvoudig mee beginnen, hoeft er niet veel voor te doen en hebt ook geen grote investering nodig.

De laatste tijd beginnen steeds meer mensen in te zien wat affiliate marketing kan opleveren. Naast dat het bijna geen geld kost om er mee te beginnen, kun je ook nog eens eenvoudig opschalen naar het gewenste inkomen. In tegenstelling tot bij ecommerce en dropshipping hoef je bij affiliate marketing niks in te kopen, niet te wachten op leveringen en dus geen moeite te doen om op te schalen.

Als je zelfstandig geld wilt verdienen raad ik je aan om ook te beginnen met affiliate marketing. Ik onthul op deze pagina dan ook een aantal goede manieren om zelf te beginnen!

Affiliate marketing houdt in dat je andermans producten en diensten promoot in ruil voor commissie. Ideaal om zelfstandig geld te verdienen!

Zelfstandig geld verdienen, hoe doe je dat?

Door met affiliate marketing aan de slag te gaan, kun je eenvoudig zelfstandig geld verdienen. 

Op deze pagina ga ik 5 verschillende manieren onthullen zodat je zelf affiliate marketing kunt gaan toepassen en hoge inkomsten kunt creƫren.

De volgende manieren raad ik aan, en worden nader toegelicht in dit artikel:

  1. Een authority affiliate website opzetten
  2. Een specifieke niche affiliate website opzetten
  3. Een review affiliate website opzetten
  4. Adveteren op Facebook en Instagram
  5. Een eigen YouYube kanaal opzetten

#1: Een authority affiliate website opzetten

De methode die ik zelf voornamelijk gebruik om zelfstandig geld te verdienen is het opzetten van een authority affiliate website. Vooral op de lange termijn kan je hier super veel geld mee verdienen.

Simpelweg is een authority affiliate website een brede site over een breed onderwerp. Mijn site gaat bijvoorbeeld over ‘geld verdienen’, maar je zou ook een website kunnen maken in een andere grote markt zoals ‘afvallen’. Zet je een website op over ‘geld verdienen vanuit huis’? Dan wordt het al meer een niche website.

De domeinnaam van je site dient authoriteit te geven. Kies daarom een domeinnaam die kort is en exact weergeeft waar je website over gaat. ‘Geldplek.nl’ of iets in die richting zou bijvoorbeeld een goede domeinnaam kunnen zijn voor een authoriteit website over geld verdienen.

Om daadwerkelijk zelfstandig geld te verdienen met je authority website, dien je bezoekers (kopers) te krijgen. Dit kun je realiseren door te bloggen over relevante zoektermen. Hierna link je door naar relevante affiliate producten die mensen kunnen kopen.

Het is een vrij korte uitleg, maar wel een goed voorbeeld hoe affiliate marketing werkt in de praktijk. Het is totaal niet moeilijk om hier zelfstandig geld mee te verdienen. Je dient echter wel wat geduld te hebben, omdat je een grote website maakt en Google je blogs moet gaan opnemen in de zoekresultaten.

Om je affiliate website nog meer authoriteit mee te geven kun je gaan uitbreiden door meer zichtbaar te worden op het internet. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een forum, YouTube kanaal, Facebook pagina en Instagram pagina.

#2: Een specifieke affiliate niche website opzetten

De tweede manier om zelfstandig geld te verdienen is door een niche website op te zetten. Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als een grote authority website, maar nu ga je focussen op een specifiek onderwerp binnen een hoofdonderwerp. Het verschil is dus dat je niet meer richt op vele grote onderwerpen, maar specifieke onderwerpen.

Je kan bijvoorbeeld een niche website opzetten over het trainen van armspieren. Je gaat dan zoveel mogelijk content maken over het kweken van grote armen. Hierdoor word je doelgroep een stuk kleiner, dan wanneer je zou richten op de gehele fitness markt. Het voordeel hiervan is dat je meer gerichte kopers krijgt.

Een ander voordeel is dat je nog sneller zelfstandig geld kunt verdienen. Met een niche website kunnen je blogartikelen namelijk sneller gaan scoren in Google. Het is bovendien makkelijker om de beste en waardevolste website in je markt te worden, omdat je specifiek bent. 

Bedenk wel of er genoeg te bloggen valt over het onderwerp van je niche. Na een X-aantal blogs is het mogelijk dat je geen extra bezoekers meer kunt krijgen, omdat er een beperkt aantal zoekwoorden zijn.

#3: Een review affiliate website opzetten

Een manier om makkelijk zelfstandig geld te verdienen als affiliate is door te beginnen met het opzetten van een review affiliate website.

Met een review site ga je namelijk bezoeker aantrekken die grote interesse hebben in het product dat je promoot. De kans wordt dus groter dat er meer koper op je website terecht komen.

Een goed idee zal zijn om een review website op te zetten in een specifieke markt. Denk bijvoorbeeld aan een site over fitnessapparatuur waarmee je vanuit huis fit kunt worden. Op je site ga je dan allemaal reviews schrijven over fitness producten. Door consistent te reviewen over fitness producten zal je website steeds hoger in Google ranken, en zal je tevens steeds meer bezoekers op je website krijgen.

De bezoekers die op je website belanden voor een bepaald product, kennen het product waarschijnlijk al. Jij hoeft ze alleen maar over te halen om op je affiliate link te drukken en het product te kopen. Als je zo snel mogelijk zelfstandig geld wilt verdienen, is het raadzaam een review site te maken. 

#4: Adverteren op Facebook en Instagram

Een andere manier waarmee je zelfs vandaag nog geld kunt verdienen is het inzetten van Facebook en Instagram advertenties. Het is makkelijk hier zelf mee te beginnen en je bent niet afhankelijk van Google.

Volg het onderstaande stappenplan om zelfstandig geld te verdienen met advertenties:

  1. Het kiezen van je affiliate product.
  2. Het aanmaken van je Facebook pagina.
  3. Het aanmaken van je advertentie en je doelgroep inrichten op basis van interesses (zo krijgen alleen relevante mensen je advertentie te zien).
  4. Facebook en Instagram gebruikers krijgen je advertentie te zien, worden doorgestuurd naar een opt-in pagina en vullen hun e-mailadres in. 
  5. Uiteindelijk kunnen mensen het affiliate product kopen, waardoor je geld verdient. Tevens kun je gaan opvolgen met je affiliate product via de e-mails die je hebt verkregen bij het adverteren.

Je kunt beginnen met een klein budget te adverteren, namelijk al vanaf enkele euro’s. Aan het begin raad ik je aan een laag budget in te stellen en te beginnen testen. Kijk bijvoorbeeld welke advertenties/doelgroepen het meeste geld opleveren en ga daarna pas opchalen.

Als een advertentie winstgevend is, kun je makkelijk opschalen door je dagelijkse budget te verhogen. Zo kun je zelfstandig geld verdienen met advertenties.

#5: Een eigen YouTube kanaal opzetten

Google is de grootste zoekmachine ter wereld. Echter, YouTube staat op de tweede plaats. Er zijn dus super veel mensen om te bereiken op YouTube, en er valt dus ook veel geld te verdienen. 

YouTube is dan ook een goede manier om zelfstandig geld te verdienen en affiliate marketing toe te passen. Eigenlijk kun je methode #1 tot #3 overnemen, alleen dan met video’s gaan werken in plaats van blogs en internetpagina’s.

De bedoeling is dat je relevante video’s gaat maken over het thema van je YouTube kanaal. Vervolgens plaats je in de omschrijving van elke video je affiliate link, zodat je geld verdient.

Probeer zo veel mogelijk waarde te geven en wees niet bang om informatie gratis weg te geven. Mensen zullen eerder geneigd zijn een product te kopen na het kijken van een waardevolle video.

Op YouTube is de mate van concurrentie minder hoog dan in Google. Het is dus nog makkelijker om bovenaan een pagina te komen in de YouTube zoekmachine. Zorg bovendien dat je veel likes gaat krijgen om vertrouwen op te wekken bij potentiƫle kopers!

Zelfstandig geld verdienen: begin en geef niet op!

Je weet nu hoe je zelfstandig geld kunt verdienen.

Om succes te behalen is het van belang dat je een van de bovenstaande manieren uitkiest, hier mee begint en ook bezig blijft.

Ik vind het zelf fijn om elke dag iets te doen in mijn business. Zo groeit mijn project elke dag en blijf ik scherp.

Wil je nu zelfstandig geld verdienen? Ga dan eens een jaar aan de slag met een manier en maak elke dag nieuwe, relevante content. Je zult wat geduld moeten hebben om zelfstandig geld te verdienen als affiliate, maar als het eenmaal draait, blijven de passieve inkomsten binnenstromen.

Door op de onderstaande knop te drukken ga je naar de gratis Affiliate Training van Sebastien Debaenst. Een echte aanrader voor wie zelfstandig geld wilt verdienen!

Hoe ga jij zelfstandig geld verdienen?

Ik ben benieuw op welke manier jij zelfstandig geld gaat verdienen. Laat je in de reacties weten of je begint met een authority website, niche website, review website, advertenties of een YouTube kanaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *