Geld verdienen met wat je leuk vindt

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Geld verdienen met wat je leuk vindt

Geld verdienen met wat je leuk vindt? Aangezien je op mijn blog terecht bent gekomen, is de kans groot dat je op zoek bent naar een manier om geld te verdienen met wat je leuk vindt. Maar kun je wel geld verdienen met wat je leuk vindt? Ik kan alvast verklappen dat het daadwerkelijk mogelijk is! Met mijn methode kun je gewoon geld verdienen met elke hobby, passie of onderwerp en alles wat jij maar leuk vindt. Daarnaast kan je hier ook nog eens een zeer hoog passief inkomen mee opbouwen. Je leest er alles over in deze blog.

Je kunt natuurlijk simpelweg een baantje zoeken in de branche die jij leuk vindt. Het is tegenwoordig echter niet meer nodig om ergens aan de slag te gaan als werknemer. Je kunt namelijk zelf het internet inzetten om geld te verdienen met de dingen wat je leuk vindt.

Het verdienmodel om geld te verdienen met wat je leuk vindt

Ik zal je vertellen hoe je zelf geld kunt verdienen met wat je leuk vindt.

Het verdienmodel “affiliate marketing” maakt het mogelijk op een laagdrempelige manier in alle branches geld te verdienen.

Bij afiliate marketing ga je namelijk andermans producten en/of diensten promoten in ruil een deel van de winst. Voor elke verkoop die jij realiseert, ontvang je dus commissie.

Een goede manier om geld te verdienen met affiliate marketing is een website opzetten over jouw favoriete onderwerp. Door content te maken en te plaatsen op je site, krijg je gratis bezoekers via Google. Een gedeelte hiervan klikt op je affiliate link en koopt het product waardoor je geld verdient.

Het fijne is dat je dus zelf geen producten hoeft te hebben of te maken om te beginnen. Ook hoef je niets aan klantenservice te doen en kun je geld verdienen met wat je leuk vindt.

Geld verdienen met producten die je leuk vindt

Dankzij affiliate marketing is het mogelijk geld te verdienen met wat je leuk vindt. Er zijn namelijk voor alle categorieën die je kunt bedenken producten en diensten om te promoten.

Kijk eens rond op Daisycon en PayPro. Hier vind je al duizenden soorten producten en diensten om te promoten. Ook hebben bijna alle bedrijven een eigen affiliate programma. Denk aan Bol.com waar miljoenen producten te vinden zijn.

Je kunt dus letterlijk met alles wat je leuk vindt geld verdienen. Ik zal je wat voorbeelden geven:

  • Je vindt katten leuk: zet een website op over een specifieke ras of leer hoe katteneigenaren hun kat trucjes kunnen aanleren.
  • Je bent graag bezig met gezond eten: zet een website op over hoe mensen kunnen afvallen, of zich beter kunnen voelen door gezonde voeding.
  • Je vindt het leuk om te sporten: zet een website op over de sport die je beoefent.
  • Je vindt het leuk om te daten: zet een website op over hoe singles, vrouwen of mannen kunnen verleiden.
  • Je doet werk wat je leuk vindt. producten of diensten die je op werk verkoopt, kun je ook zelf gaan verkopen als affiliate.

Aangezien je op deze pagina terecht bent gekomen, weet je waarschijnlijk al wat je leuk vindt. Zoek op de affiliate netwerken en programma’s naar producten die bij jouw onderwerp passen. Ook kun je op Google zoeken: “affiliate + de naam van een product of dienst”.  Zo vind je zeker campagnes die je leuk vindt.

Een site opzetten naar eigen wens

Als je een product hebt uitgekozen om te promoten, ga je een website opzetten over het product. Dit kan bijvoorbeeld met een eenvoudig en goedkoop systeem als Jouwweb of WordPress.

Je dient een passende domeinnaam (.nl) te registreren voor je website en product. Kijk maar wat je een leuke domeinnaam vindt. Onthoud wel dat het moet weergeven waar je website over gaat.

Na het opzetten van je website ga je regelmatig nieuwe content toevoegen over het onderwerp van je website en het product dat je promoot. Content kan bijvoorbeeld een blogartikel, video of afbeelding zijn.

Op ten duur ga je een constante stroom aan bezoekers ontvangen via Google. Alle content blijft namelijk voor altijd op Google toegankelijk en jij blijft dus ook bezoekers ontvangen die op je affiliate links klikken.

Social media en andere mogelijkheden

Naast het opzetten van een website kun je nog meer manieren toepassen om bezoekers te krijgen voor je affiliate producten. Je begrijpt dat je met meer bezoekers nog meer geld kunt verdienen met wat je leuk vindt.

Maak bijvoorbeeld een Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok, Twitter, YouTube en LinkedIn pagina aan voor je bedrijf. De bezoekers op deze kanalen kun je weer doorsturen naar je website.

Er zijn nog tal van andere manieren om geld te verdienen met wat je leuk vindt als affiliate. Een andere mogelijkheid is betaald adverteren om veel relevante bezoekers te krijgen in korte tijd. De doelgroep kan je namelijk afbakenen op interesses die met je product te maken hebben.

Bedenk zelf of je social media leuk vindt om mee bezig te gaan als affiliate.

Doe alleen wat je leuk vindt om te doen

Wanneer je eenmaal een winstgevende affiliate website hebt opgezet, kun je hier gemakkelijk een geheel maandelijks inkomen mee verdienen.

Hoe meer jij bezig gaat met je website, hoe sneller en hoe meer bezoekers je krijgt. Dat zorgt er dus ook voor dat je daadwerkelijk veel geld kunt verdienen met wat je leuk vindt.

Op een gegeven moment verdien je genoeg om zaken te kunnen uitbesteden. Je kunt vanaf dan besluiten om enkel nog de dingen te doen wat je leuk vindt.

Houd je niet van administratie, teksten schrijven, social media of techniek achter een website? Dan kun je dat uitbesteden. Het kost overigens slechts 15,- euro om een goede tekst van 1000 worden te laten schrijven.

Eindelijk geld verdienen met wat je leuk vindt!

Het mooie van affiliate marketing is dat je echt geld kunt verdienen met wat je leuk vindt.

Het enige wat je nodig hebt zijn een laptop, internetverbinding en enkele tientjes per jaar om je website op te zetten. Meer niet!

Zo hoef je s’ochtends niet meer in de vervelende file te staan, of een wekker te zetten om naar werk te gaan wat je niet leuk vindt. Je kunt eindelijk geld verdienen met wat je echt leuk vindt. 

Op “deze pagina” vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met affiliate marketing en mijn methode!

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *