Werkloos en nu?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Werkloos en nu

Werkloos en nu? Wanneer bekend wordt dat je binnenkort werkloos wordt, of zelfs nu al je baan kwijt bent, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je leven weer op de rails te zetten. Helaas is het niet altijd even makkelijk om weer op gang te komen. Je mist misschien de motivatie of ziet te veel vacatures voorbijkomen.

Op deze pagina vind je daarom het antwoord op de vraag: werkloos en nu? Ik geef 10 tips voor werklozen en vertel je daarna over een verdienmodel waarmee je ontzettend veel geld kunt verdienen op het internet!

Werkloos en nu? 10 tips!

Je bent werkloos, krijgt geen inkomsten meer, en nu? Voordat ik je ga vertellen hoe je een riant inkomen kan vergaren via internet wil ik 10 tips geven die je kunnen helpen in deze tijd.

Zie hieronder handige tips bij de vraag: werkloos en nu?

1. Relativeer

Het is normaal dat veel gevoelens naar boven komen als je werkloos raakt. Denk daarom even rustig na wat er is gebeurd en praat erover met goede vrienden of familie. Ga even ontspannen en maak jezelf niet te druk. Er is namelijk meer om van te genieten in het leven dan altijd hard werken. Er ontstaan ook altijd weer nieuwe kansen!

2. Onderzoek waar je recht op hebt

Als je niks verkeerd hebt gedaan, heb je meestal recht op een WW-uitkering van UWV. Bekijk dus nu of je recht hebt op een uitkering en vraag deze dan zo snel mogelijk aan.

Het Juridisch Loket verleend bijstand en kan je helpen een uitkering te krijgen.

3. Bekijk je situatie

Aangezien je nu werkloos bent, kun je gaan nadenken wat je met je carrière wilt en juist niet meer wilt. Bedenk welk soort werk je leuk lijkt ooit nog eens te doen en schrijf de sollicitatiebrief.

4. Blijf realistisch

Als je werkloos raakt in een periode waarin het slecht gaat met de economie, kan het best een tijdje duren voordat je weer aan het werk komt. Gemiddeld doen werklozen er zelfs 9 maanden over om weer aan de slag te gaan. Het kan bij jou natuurlijk korter of langer duren, maar houd er rekening mee.

5. Blijf actief

Het is belangrijk een bepaalde structuur aan te houden om productief te blijven. Blijf solliciteren, doe wat klusjes thuis, of bezoek vrienden die je weer vaker kunt zien.

6. Blijf solliciteren

Blijf actief op zoek naar (nieuwe) sollicitatie mogelijkheden. Maak ook een sterke CV, een goede sollicitatiebrief en gebruik je netwerk om weer snel aan de slag te kunnen. Het is een goed idee om een LinkedIn profiel aan te maken. Je vindt hier veel mogelijkheden aan het werk te komen. Er zijn bedrijven op zoek naar nieuwe werkenmers. Mocht je een UWV of WW-uitkering hebben, ben je verplicht actief naar werk te zoeken.

7. Solliciteer coach inschakelen

Het kan verschillende redenen hebben dat je geen werk kunt krijgen. Wellicht wil je een minimaal bedrag per maand verdienen. Een andere oorzaak is dat het solliciteren niet goed gaat. Een coach van het UWV werkbedrijf kan je helpen beter te solliciteren en dus een hogere kans te krijgen om aangenomen te worden.

8. Kijk verder

Een uitgebreid CV geeft je natuurlijk meer kans op een baan. Door een studie of stage te doen kun je je CV sterker maken. Je kunt ook verder gaan kijken dan werkzaam zijn voor een werkgever. Een ondernemer worden of geld verdienen met internet zijn bijvoorbeeld goede mogelijkheden. Veel geld bijverdienen heeft wel invloed op de hoogte van je uitkering.

9. Hulp van instanties

UWV kan je altijd helpen met vragen over uitkeringen en voorzieningen. Naast UWV zijn er ook nog andere instanties, websites en stichtingen die hulp bieden. Zoek simpelweg op het internet naar dergelijke instanties. 

10. Het komt goed

Er zijn altijd wel instanties, vrienden of familieleden die je uit de brand kunnen helpen wanneer dat nodig is. Mocht je depressief worden, omdat je geen werk meer hebt, zijn er altijd hulpverleners om je te helpen. Het is aan jou om actie te ondernemen en weer geld te verdienen. Er is echter altijd hulp beschikbaar!

Werkloos thuis en nu? Aan de slag op internet!

Werkloos thuis en nu? Begin zo snel mogelijk weer geld te verdienen door met een online verdien methode aan de slag te gaan.

Affiliate marketing maakt het mogelijk weer inkomsten te verdienen op korte termijn. Simpelweg ga je producten en/of diensten promoten in ruil voor een deel van de winst.

Je hoeft dus zelf geen producten te hebben of te maken en aan klantensupport te doen. Er is ook geen groot startkapitaal nodig om hier zelf mee te beginnen. De enige kosten zijn 20,- euro per jaar voor een website.

Je kunt als volgt beginnen met affiliate marketing als je werkloos bent en nu geld wilt verdienen:

  1. Kies een markt waarin je wilt beginnen
  2. Maak een website over dit onderwerp
  3. Blijf consistent waardevolle content delen (bijvoorbeeld artikelen en video’s) voor je doelgroep
  4. Plaats affiliate links en call to actions in je content
  5. Herhaal stap 3 en 4 om een mega waardevolle website te creëren over je niche
  6. Je was werkloos maar blijft nu geld verdienen op lange termijn

Moeilijker is geld verdienen met affiliate marketing niet.

Opschalen en nooit meer werkloos worden

Na het opzetten van je website staan je artikelen voor altijd online in Google. Mensen zitten dag en nacht op Google. Je kunt dus zelfs geld verdienen als je ligt te slapen.

Je weet nu waarschijnlijk al wat het antwoord is op de vraag: werkloos en nu? Maak een website aan die 500 euro per maand oplevert en blijf hetzelfde ’trucje herhalen’ op andere websites om je gewenste inkomen te verdienen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om één grote website te maken die duizenden of zelfs tienduizenden euro’s per maand oplevert. Opschalen doe je dus door nieuwe websites aan te maken en nieuwe content te publiceren.

Bovendien kun je besluiten zaken zoals het schrijven van artikelen uit te besteden. Je bezoekersaantallen en commissies blijven dan groeien op de automatische piloot.

Werkloos en nu: conclusie en instructies

Je begrijpt nu wat je het beste kunt doen als je werkloos raakt, namelijk: ontzettend veel geld verdienen met affiliate marketing.

In de videotraining van Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing Revolutie, laat Jacko je stap voor stap zien hoe je een passief inkomen met affiliate marketing kunt opbouwen.

Dit is by far de makkelijkste manier nu weer geld te verdienen als werkloze.

Klik op de onderstaande groene knop om naar de video’s van Jacko te gaan.

Ps. Laat hieronder gerust een reactie achter als je nog vragen hebt over ‘werkloos en nu‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *