Centje bijverdienen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
centje bijverdienen

Centje bijverdienen? Er zijn veel mogelijkheden om een centje bij te verdienen. In deze blog ga ik dan ook enkele opties bespreken waarmee je snel een centje kunt bijverdienen. De opties zijn zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld het huishouden doen en daarnaast extra inkomsten willen creëren.

Je kunt met mijn aanbevolen methode ook nog eens een zeer riant inkomen bijverdienen en zelfs meer geld bijverdienen dan met een normale baan.

Waarom een extra centje bijverdienen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een extra centje wilt bijverdienen.

Misschien ben je druk met het huishouden en wil je daarom niet beginnen aan een baan met inflexibele werktijden. Ook kun je nieuwsgierig zijn welke verdien methodes speciaal gericht zijn op bijverdienen. Bovendien kan het zijn dat je simpelweg meer geld nodig hebt om leuke dingen te doen of rekeningen te betalen.

Natuurlijk kun je zelf alle verdien mogelijkheden afgaan, en zo bekijken wat past bij jouw wensen.

Het is echter een stuk makkelijker om in deze blog direct een geheel overzicht te bekijken van manieren die speciaal gericht zijn op bijverdienen.

Bekijk dus snel de onderstaande tips als je snel veel centjes wilt bijverdienen. Wil je meer informatie over een methode? Navigeer dan via de tekstlinks om zelf te starten met bijverdienen.

#1: Centje bijverdienen met spaarprogramma’s 


Een centje bijverdienen kan makkelijk door acties uit te voeren op spaarprogramma’s. Je krijgt dan geld betaald voor bepaalde acties, denk bijvoorbeeld aan:

 • Klikken op emails
 • Klikken op banners
 • Korting bij bekende webwinkels en op abonnementen
 • Vrienden uitnodigen
 • Voetbal uitslagen voorspellen

Het zijn allemaal voorbeelden van simpele dingen die je kunt doen op een spaarprogramma om wat extra geld te verdienen iedere maand.

Voor het klikken op een linkje in een email ontvang je meestal letterlijk 1 cent. Voor het aanbrengen van andere leden ontvang je ongeveer 2 euro.

Een centje bijverdienen kan dus goed met spaarprogramma’s. Ik raad je echter aan hier niet aan te beginnen als je in gedachte had enkele honderden euro’s per maand bij te verdienen.

#2: Bijverdienen met enquêtes


Een andere makkelijke methode die een leuk zakcentje kan opleveren is het beantwoorden van vragenlijsten op zogeheten enquête panels.

Na jezelf gratis aan te melden op een panel kun je enquêtes invullen om te gaan bijverdienen. Tijdens de enquêtes kun je allerlei vragen krijgen over verschillende producten. Denk aan vragen als:

 • Wat vond je van de nieuwe tv reclame van product X?
 • Vond je product X makkelijk in gebruik?
 • Zou je product X aanraden bij vrienden en familie?
 • Hoe heb je product X leren kennen (reclame, advertentie, social media)?

Bij sommige enquêtepanels krijg je zelfs producten thuis toegestuurd, zodat jij jouw eerlijke mening kan geven.

Het is van belang de enquêtes serieus in te vullen, en dus niet zomaar op de bolletjes te klikken. Als je een enquête helemaal afrondt, verdien je doorgaans 1 tot 3 euro.

centje bijverdienen met enquêtes

#3: Chatten en/of webcammen


Zowel mannen als vrouwen hebben hier zelfs hun beroep van gemaakt: chatten en/of cammen. Zij starten met bijverdienen bij een chatoperator, waarna ze erachter komen makkelijk duizenden euro’s per maand te kunnen verdienen.

Bij deze methode ga je chatten met anderen op een speciaal chat platform. Vervolgens krijg je zo’n 25 cent uitbetaald per ontvangen bericht. 

Naast het chatten kun je tevens besluiten de webcam aan te zetten. Zo kun je nog meer bijverdienen. Om toch veel te verdienen en undercover te blijven, kun je een maskertje op doen. 

Houd rekening dat er veel mannen aanwezig zijn in de chatsites die op zoek zijn naar erotische gesprekken. Deze bijverdienste zijn dus niet geschikt voor iedereen. Echter ben je vrij om te bepalen of je wilt chatten met zulke personen, of liever alleen normale gesprekken voert om een extra centje te verdienen.

#4: Rondrijden met reclame op je auto


Voor personen die niet veel moeite willen doen om een centje te bijverdienen is reclame rijden een goede mogelijkheid.

Je hoeft namelijk alleen een afspraak te maken en een datum af te spreken met een auto reclamebureau om de stickers op je auto te laten plaatsen. De reclamestickers gaan er makkelijk af en beschadigen je auto niet.

Voor een auto in redelijk goede staat kun je rekenen op ongeveer 30,- euro per maand. Lijkt mij een erg makkelijke manier om een centje te bijverdienen.

#5: Freelance klusjes uitvoeren


Er zullen vast en zeker dingen zijn waar jij goed in bent. Deze diensten kun je gaan aanbieden op freelance websites om geld bij te verdienen.

Er vallen allerlei diensten te bedenken om aan te gaan bieden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Logo’s maken voor bedrijven of sociale media pagina’s
 • Teksten schrijven voor bedrijven of websites (verdiensten 3 tot 10 cent per woord)
 • Reclamebanners creëren of producten ontwerpen

Het voordeel is dat je bezig gaat met dingen die je zelf leuk vindt. Ook zullen bedrijven jou gaan benaderen via freelance websites. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar klanten.

#6: Oude spullen verkopen en beginnen handelen


Door oude spullen te verkopen kun je zeker meer dan een centje bijverdienen. Er staat waarschijnlijk nog van alles op je zolder en in de kelder waar jij niks meer mee doet. Echter willen anderen deze spullen graag kopen.

Ga thuis eens rondkijken en zoek de spullen uit die je niet meer nodig hebt. Je hoeft daarna alleen even een gratis Marktplaats account aan te maken om te beginnen met bijverdienen.

Wellicht vind je een winstgevende markt. Dan kun je besluiten om de producten te gaan inkopen en doorverkopen. Je vindt laaggeprijsde producten bijvoorbeeld hier: Marktplaats, rommelmarkten, kringloopwinkels, veilingen, leveranciers en webshops uit China.

Zet de producten te koop met een aantrekkelijke titel, duidelijke omschrijving en nette foto’s. Zo kom je betrouwbaarder over waardoor mensen sneller geneigd zijn om jouw handel te kopen.

#7: Dropshipping


Dropshipping is een online verdien methode die de laatste jaren steeds meer bekendheid heeft gekregen. Simpelweg ga je producten verkopen in je eigen webshop zonder de producten op voorraad te houden.

Producten kun je via afspraken met AliExpress leveranciers rechtstreeks laten verzenden naar de eindklant. Het nadeel is dat je klant enkele weken op zijn pakketje moet wachten, omdat het product uit China komt. Je kunt daarom ook een Nederlandse leverancier benaderen en vragen naar de dropship mogelijkheden.

Eigenlijk kun je alle soorten producten gaan dropshippen. Voorbeelden van producten zijn: smartphones, horloges, parfums, televisies, koelkasten, fietsen etc.

#8: Thuis een centje bijverdienen met social media


Veel mensen zijn dagelijks actief op social media. Het zou dan ook een goede en fijne manier zijn om een zakcentje te bijverdienen.

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met social media, als Facebook, Instagram, YouTube, Twitter en LinkedIn. Het komt erop neer dat jij een pagina moet aanmaken met een specifiek onderwerp, zodat je gerichte volgers krijgt.

Vervolgens kun je geld bijverdienen door (andermans) producten aan te bieden aan de volgers en bezoekers van je social media account.

#9: Affiliate marketing


Affiliate marketing is de methode die ik zelf aanraad aan mensen die een centje willen bijverdienen. Kort gezegd ga je producten en/of diensten van anderen promoten in ruil voor een deel van de winst.

De producten promoot je door middel van een uniek affiliate linkje. Vervolgens krijg je geld betaald voor elke keer dat iemand op je link klikt, en het product aankoopt.

Het promoten kun je op allerlei manieren gaan doen. Denk aan kanalen om producten te promoten zoals: social media, blogs, websites, forums, groepen, emails, funnels, advertenties en webinars.

Een centje bijverdienen: recap en direct starten

Je hebt nu gelezen over 9 verschillende manieren om een centje bij te verdienen.

Ik raad je echter aan om te beginnen met affiliate marketing, omdat dit de meest makkelijke en meest lucratieve manier is om een centje te bijverdienen.

In de Affiliate Marketing Revolutie leert Jacko Meijaard exact hoe jij een winstgevende affiliate business kunt opbouwen en kunt opschalen naar 10K per maand.

Klik op de onderstaande knop en ga direct zelf een centje bijverdienen:

Video: centje bijverdienen met weekendwerk of een vakantiejob

Wil je starten met bijverdienen door een weekendjob of de perfecte vakantie job te vinden? Job en Benjamin verdienen een extra centje met verschillende jobs.

Lees ook eens: 1 dag per week bijverdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *