Geld verdienen als coach

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Geld verdienen als coach

Geld verdienen als coach? Als je wilt starten met coaching ben je hier op het juiste adres Ik ga namelijk toelichten hoe je veel geld kunt verdienen als online coach. Het afgelopen jaar zagen we een flinke stijging van het aantal online coaches. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat er geld te verdienen valt als coach. Door de grote concurrentie in deze markt is de vraag of het nog lucratief is om zelf te starten als online coach. 

In deze blog ga ik je vertellen hoe je kunt beginnen met online coaching, en dus niet offline coaching. Op Thuis-Inkomsten.nl bespreek ik namelijk enkel manieren om thuis geld te verdienen met internet.

Kun je vandaag de dag nog wel geld verdienen als online coach?

Het is momenteel 2020 en jij wilt beginnen geld te verdienen als online coach. Veel mensen twijfelen of het nog mogelijk is een eigen coaching business op te starten. De markt is namelijk aardig verzadigd door alle nieuwe zogenaamde online coaches.

Echter is het tot op heden nog steeds mogelijk geld te verdienen als coach. Het voordeel van online coaching ten opzichte van andere online diensten, is dan ook dat er nieuwe vraag kan worden ontwikkelt in de markt.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Wanneer je trek hebt, dan koop je eten en gaat dit eten totdat de trek weg is. De behoefte om te eten komt dus altijd terug. Bij coaching zit dat anders, omdat de behoefte er niet altijd standaard hoeft te zijn. Niemand zal wakker worden en gelijk denken dat hij of zij een online life coach nodig heeft.

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat er niemand interesse heeft in jouw online coaching. Echter weer slechts een klein deel van de bevolking dat er online coaches zijn, die kunnen helpen bij problemen.

Terugkomend op de vraag: “Kun je vandaag de dag nog geld verdienen als online coach?“ Zeker. Het is alleen van belang dat je mensen gaat bereiken en die mensen bewust laat worden dat je ze kan helpen. Als je het op deze manier bekijkt, is de markt ontzettend groot en kun jij de concurrentie zelfs overstijgen.

Zelf beginnen met geld verdienen als coach

Geld verdienen als online coach betekent dat je anderen gaat helpen. Je kunt de beste support geven wanneer het duidelijk voor is wat de problemen exact zijn.

Het kan dus goed zijn om jezelf aan te bieden als coach wanneer je dezelfde dingen ook hebt meegemaakt. Misschien was je vroeger altijd negatief en heb je de manier ontdekt om dit af te leren en dus weer meer te genieten van het leven. Met eigen ervaringen en kennis is het simpelweg makkelijker om anderen te helpen.

Dit is een voorbeeld:

Zolang jij 1 stapje voorloopt op anderen kun je al gaan coachen om hun ook 1 stap vooruit te laten zetten. In principe kun je dus coaching aanbieden op alle vlakken in het leven. De meeste coaches zijn echter gaan coachen uit levenservaring. Zo zie je vaak dat iemand met een burn-out wordt geholpen door iemand die zelf ook in een burn-out zat. Of iemand die voorlichting geeft over roken en drugs, die zelf ook 20 jaar verslaafd was aan dergelijke middelen.

Tevens is het mooie van jouw eigen ervaringen dat je je als coach beter kunt verkopen. Je hebt namelijk laten zien dat je ergens vanaf bent gekomen of vooruitgang op bepaalde vlakken in het leven hebt geboekt. 

Een niche kiezen om anderen in te gaan coachen

Je kunt beter geen standaard life coach of business coach worden. Je wilt namelijk liever focussen op één specifiek gebied, dan op de hele markt met veel concurrentie te richtten.

Klanten zullen meer vertrouwen in je coachingstraject krijgen als je bent gespecialiseerd op 1 vakgebied. Weliswaar wordt de doelgroep kleiner, maar je kunt zo juist meer gerichte klanten krijgen.

Om geld te verdienen als online coach kies je dus als eerste een niche uit. Vervolgens kun je beginnen jezelf te gaan promoten om klanten te krijgen. Als je nog niet weet in welke niche jij je business wilt opzetten, heb je wellicht iets aan deze voorbeelden:

 • Geldzaken
 • Mindset
 • Productiviteit
 • Marketing
 • Sales
 • Over het leven
 • Carrière switch
 • Stress verminderen
 • Beter slapen
 • Angst verminderen
 • Meer energie
 • Kilo’s kwijtraken
 • Fit en sterker worden
 • Gezonder leven
 • Spiritualiteit
 • Relaties
 • Daten
 • Ouderschap
 • Echtscheiding
 • Pensioen

Klanten krijgen voor je online coaching business

Na het uitkiezen van je niche, en nadat je weet hoe je mensen online gaat coachen (bijvoorbeeld via webinars, telefoongesprekken, chats, e-mails, Skype etc.) dien je klanten te krijgen om daadwerkelijk geld te  gaan verdienen.

Om te beginnen kun je je dienst onder de aandacht brengen bij vrienden, familie en op je persoonlijke sociale media kanalen. Op deze manier vind je misschien al je eerste betalende klant.

Je begrijpt wel dat je hiermee niet de oorlog gaat winnen. Het is daarom van belang om een goede strategie te bedenken om klanten te krijgen. Dat heeft alles te maken met online zichtbaarheid.

Online klanten trekken door zichtbaar te worden

Als eerste ga je een website maken (makkelijk met een dienst als Jouwweb.nl). Hierop ga je informatie geven, zodat bezoekers zien waar jouw coaching over gaat. Ook geef je aan hoe bezoekers contact kunnen opnemen met jou. Op de homepagina van je website kun je bijvoorbeeld eerst schrijven over het probleem van de klant en vervolgens over het ultieme scenario van de klant.

De website kun je op verschillende manieren promoten. Denk aan content marketing en sociale media kanalen dat je gratis kunt inzetten.

Het belangrijkste is je website, dit is namelijk waar de klant meer behoefte krijgt om jouw dienst af te nemen. Via de website nemen de bezoekers immers contact met je op.

Dankzij het kanaal Pluform kun je als online coach worden verbonden aan klanten. Echter zullen op dergelijke kanalen niet super veel mensen actief zijn waardoor je er niet voldoende inkomsten uit kunt halen.

Nog meer manieren om geld te verdienen als coach

Het belangrijkste om klanten te krijgen als coach is dus het maken van een aantrekkelijke website. Een site kan je al voor 50,- euro per jaar online zetten. Daarnaast zijn er nog super veel andere manieren om klanten te krijgen. 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Email marketing
 • Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest
 • SEO en SEA (scoren in de zoekresultaten van Google)
 • Online forums en groepen
 • Flyers en visitekaartjes
 • Platformen die coaches en klanten verbinden

Probeer bij al je marketingactiviteiten te focussen op je niche. Ook kan het goed zijn om anders te zijn dan de rest. Wees dus creatief en innoverend in je marketingcommunicatie-uitingen.

Wat verdient een coach?

Helaas verdienen de meeste online coaches niet zo veel geld. Je kunt immers maar één klant per keer helpen, wat het niet schaalbaar maakt. Door het grote aanbod digitale producten zijn mensen niet bereid veel geld te betalen, tenzij je business coaching aanbiedt en mensen bijvoorbeeld helpt meer online omzet te genereren.

Je kunt echter inspelen op de markt door zelf een online product te maken voor jouw niche. Zo kun je een product online verkopen, en daarnaast 1 op 1 coaching aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je meerdere inkomstenbronnen opzet. 

Recap en starten met geld verdienen als coach

Geld verdienen als coach kan leuk zijn, omdat je andere mensen verder helpt in het leven.

Het kan best lastig zijn zelf succesvol te worden als coach, omdat je vandaag de dag moet weten hoe je jezelf in de markt zet. Als jij echter 100% vertrouwen hebt, en er voor gaat, kan het jou zeker lukken veel geld te verdienen als coach.

De bedoeling is dat je online zichtbaar wordt door bijvoorbeeld een website op te zetten en een Instagram account aan te maken en hierop je coaching diensten aanbiedt.

Zelf verdien ik duizenden euro’s per maand met affiliate marketing. Omdat je het artikel ‘geld verdienen als coach’ hebt gelezen, en graag anderen helpt, denk ik dat mijn verdienmodel zeer geschikt voor je is. Op deze pagina lees je er GRATIS meer over!

Video: waarom het makkelijk is geld te verdienen als coach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *