Geld verdienen met Amazon

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Geld verdienen met Amazon

Geld verdienen met Amazon? Amazon is ’s werelds grootste winkel. Er zijn 2.5+ miljoen verkopers die hun producten aanbieden op de website. Het gaat om maar liefst 120 miljoen verschillende producten op de Amazon Marktplaats. Dit betekent dat er meer dan voldoende geld in omloop is bij het bedrijf.

Een heleboel mensen worden rijk door Amazon en het lijkt er niet op dat dit in de toekomst gaat veranderen. Wil je ook geld verdienen met Amazon? Lees dan de mogelijkheden die in dit artikel besproken worden.

Hoe kun je geld verdienen met Amazon?

Er zijn verschillende methodes die je kunt gaan toepassen om geld te verdienen met Amazon.

Voor sommige methodieken zal je bijvoorbeeld een KvK nummer, startkapitaal of platform nodig moeten hebben om geld te verdienen. Er zijn echter ook een aantal verdienmodellen waarmee je direct, zonder bijzonderheden kunt beginnen.

Hieronder heb ik alle 15 verdienmodellen op Amazon opgesomd. Je krijgt uitleg en een aantal handige tips. Ook hoop ik dat je er inspiratie mee opdoet om zelf aan de slag te gaan en geld te verdienen.

#1: Verkoop je producten met Amazon FBA

Je kunt als volgt geld verdienen met Amazon FBA (fulfillment by Amazon):

  1. Word een verkoper op Amazon.
  2. Koop in op de groothandel markt, (van Alibaba of een vergelijkbaar platform).
  3. Verscheep je inventarisatie naar een logistiek centrum van Amazon.
  4. Amazon regelt de klantenservice voor de verkochte producten.

Wanneer je met je producten in het logistieke netwerk van Amazon zit, zal Amazon voor je producten bij de klant bezorgen. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf je product te verzenden om extra kosten van Amazon te vermijden. Echter is de logistiek van Amazon zo op orde dat het altijd een goede keus is om voor Amazon FBA te kiezen.

Je verdient geld als je je producten kan verkopen voor een hogere prijs dan je ze gekocht hebt.

#2: Retail Arbitrage

Retail Arbitrage is een fenomeen overgewaaid uit Amerika waar dit verdienmodel de laatste jaren alleen maar populariteit wint.

Wil je op deze manier geld verdienen met Amazon? Zorg dan dat je goedkope producten uit een aanbieding in de winkel, inkoopt en deze producten voor een veel hogere prijs weer verkoopt. Je maakt gebruik van een prijsverschil dat maar op één bepaald moment plaats vindt.

Het kost ondernemers vaak veel geld om producten uit het buitenland te laten verschepen. Om hoge kosten hiervoor te omzeilen wordt ervoor gekozen om producten uit eigen land bij winkels in te kopen.

Online producten inkopen en verkopen op Amazon

Je kunt er ook voor kiezen om online producten in te kopen. Koop dan direct van de webwinkel en profiteer van kosteloos verzenden. Ebay is een goede website om goedkope producten te vinden. Echter zijn de beste aanbiedingen meestal gewoon in de winkel te vinden.

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken zijn er apps ontwikkelt waarmee je producten in de winkel al kunt scannen. Je kunt zo zien of het product al op Amazon wordt verkocht, voor welke prijs en hoe vaak het product wordt gekocht. Voorbeelden van deze apps zijn Profit bandit en Amazon seller.

Enkele tips bij deze manier van geld verdienen zijn:

  • Houd lokale aanbiedingen scherp in de gaten en wees er als eerste bij.
  • Focus op seizoensgebonden producten en koop de restanten aan het eind van het seizoen in. Verkoop ze wanneer het betreffende seizoen weer aanbreekt.
  • Houd faillisementsverkopen in de gaten.

#3: Publiceer en verkoop je eigen boeken

Een andere manier van geld verdienen met Amazon is met de Amazon Kindle Direct Publishing optie.

Hiermee kun je je eigen digitale boek in nog geen 5 minuten uploaden. Je boek zal binnen 24-48 uur beschikbaar zijn in Kindle Stores over de hele wereld. Je bereik is hiermee gigantisch. Je kan je eigen prijs bepalen bij deze Amazon functie en zo kunnen je royalty’s oplopen tot wel 70% bij elke Kindle verkoop.

Ook is het mogelijk om ten alle tijden je content aan te passen. Wil je je boek fysiek kunnen verkopen? Maak dan gebruik van CreateSpace.

Naast het verkopen van producten op Amazon kun je dus ook geld verdienen door boeken te verkopen. Ik raad je aan vooronderzoek te doen en een strategie te bepalen. De onderstaande video kan helpen voor het succesvol verkopen van boeken op Amazon.

#4: Verkoop Wholesale (groothandel) producten

Je kunt ook geld verdienen met Amazon door producten in partijen aan te bieden in plaats van aan kleine klanten te verkopen. Dit kan via de Amazon Business, een B2B (business to business) marktplaats.

Als verkoper op de marktplaats van Amazon Business heb je de mogelijkheid je als ondernemer te onderscheiden van andere B2B verkopers door de kwaliteit en diversiteit die aangeboden wordt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om certificaten te uploaden en je daarmee te onderscheiden.

De 50 van de 100 grootste bedrijven in de Verenigde Staten verdienen geld met Amazon Business. 40% van de Amerikaanse ziekenhuizen kopen hun voorraad uit de Amazon B2B.

#5: Geld verdienen met affiliate marketing via Amazon Associates

Ook is het mogelijk geld te verdienen met Amazon door gebruik te maken van affiliate marketing, een vorm van internetmarketing. Dit is een enorm winstgevende manier van geld verdienen zonder dat je hiervoor producten hoeft in te kopen.

Het idee is dat je door middel van links en het door het plaatsen van advertenties op jouw websites en blogs, je een percentage over de prijs van het verkochte product ontvangt. Het Amazon Associates program is het juiste programma hiervoor.

Met het affiliate programma van Amazon is het mogelijk om 10% van de productprijs te verdienen per succesvolle promotie. Het is makkelijk om je bij dit programma aan te sluiten en hiervoor te worden goedgekeurd. Amazon biedt verschillende linking-tools aan om te gebruiken op je website.

Omdat je als consument bijna niet meer onder Amazon uit kan, is het al snel heel goed mogelijk dat je verschillende commissies ontvangt uit allerlei soorten producten die mensen aanschaffen door op jouw link te klikken.

Als het je lukt een website te creëren met hoge traffic, zal je merken dat er snel op je links geklikt wordt en je hiermee veel geld kan verdienen met Amazon.

affiliate marketing met Amazon

#6: Je professionele diensten aanbieden

Wellicht realiseren een hoop mensen het zich nog niet zo, Amazon is niet alleen geschikt voor het kopen van producten, ook kunnen hier diensten afgenomen worden. Je kan je diensten aanbieden door gebruik te maken van Amazon Services.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het aanmelden voor deze service. Je draagt alleen een percentage af van je afgeronde verdiensten. Je betaalt dus pas aan Amazon als je er zelf aan verdiend hebt. Zowel freelancers als geregistreerde bedrijven kunnen zich hierbij aansluiten. Ga dus online en sluit je aan bij het Amazon Services netwerk. Ook op deze manier kun je dus geld verdienen met Amazon.

#7: Verkoop je product als exclusief product van Amazon

Het Amazon Accelerator program is een uitkomst voor creatieve en innovatieve ondernemers die geld willen verdienen met Amazon. Het is de bedoeling dat je als ondernemer exclusief je producten op Amazon aanbiedt zodat Amazon de privé verstrekker is van jouw unieke product.

Als je je aansluit bij dit programma word je door Amazon begeleid bij het neerzetten van jouw unieke merk. Daarbij zal je profijt hebben van een groot aanbod aan marketingsupport. Mocht je onzeker zijn over je product, biedt Amazon je aan het product te laten testen en het ontvangen van feedback van de consument.

Voor degenen die een product of idee zelf kunnen laten ontwikkelen of maken, is het Amazon Accelerator Program een uitkomst. Zo kun je namelijk flink geld verdienen aan Amazon door een goede marge te ontvangen op je product.

#8: Geld verdienen met Amazon door je handgemaakte goederen te verkopen

Er is een grote vraag en dus markt voor handgemaakte producten. Ben je creatief, handig en heb je een passie voor het zelf maken van je producten? Sluit je dan aan bij Amazon Handmade.

Creatieve ondernemers uit meer dan 80 landen verkopen hun handgemaakte goederen middels Amazon. Mocht je deel uit willen gaan maken van de Amazon Handmade houdt er dan rekening mee dat er een audit plaatsvindt voor onder andere authenticiteit. Er zijn geen bijkomende kosten bij het verkopen van je zelfgemaakte producten op Amazon dan de 15% vergoeding die Amazon vraagt over elk verkocht product.

#9: Werk vanuit huis als Amazon Representative

Het is mogelijk om thuis geld te verdienen met Amazon als één van hun werknemers. Het team van de klantenservice van Amazon is aanspreekbaar in 16 talen en werkt wereldwijd vanuit 130 locaties. Veel van deze werknemers werken van een afstand, dus bijvoorbeeld vanaf hun eigen keukentafel.

Meld je aan als virtuele medewerker van de klantenservice op de website van de Amazon voor Customer Service Associate Jobs.

#10: Ontwerp Custom Merchandise met het Merch by Amazon

Heb je een goed idee voor een t-shirt of een sterke koffiemok maar heb je niet de beschikking over de juiste middelen om honderden of duizenden van deze producten te laten produceren? Overweeg dan om geld te verdienen met Amazon Merch.

Merch by Amazon kan jouw unieke idee werkelijkheid laten worden. Het enige wat hiervoor nodig is, is het uploaden van je design. Kies daarna simpelweg je producttype en de juiste kleuren.

Amazon maakt niet alleen een productpagina voor je aan, Amazon is hierna ook verantwoordelijk voor de productie, verscheping en de klantenservice van jouw idee. Je ontvangt hierover een royalty. Het kost je niks om je aan te melden bij Merch by Amazon maar je zult wel een aanvraagformulier moeten indienen, wil je deel uit mogen maken van het programma. Niet elk idee zal door deze aanvraagprocedure komen.

#11: Bezorg met Amazon Flex

Je hebt je nu vast inmiddels gerealiseerd dat Amazon zijn eigen bezorgservice onderhoudt. Als je op zoek bent naar een parttime baan kun je solliciteren naar een baan als chauffeur bij Amazon Flex. Het is hierbij mogelijk om flexibel te kunnen werken. Via een app kun je kiezen voor je eigen werkuren en je inkomsten worden hierbij in bijgehouden.

#12: Handel in tweedehands producten

Technisch gezien zal je met handel in tweedehands producten geen geld verdienen met Amazon. Je ontvangt wel voor elk ingezonden product een giftcard wat natuurlijk ook zeker voldoet!

Er zijn duizenden verschillende producten die in aanmerking komen voor het Amazon trade-in Programm. Denk hierbij aan oude gebruikte telefoons, computerspellen of boeken. Dus heb je nog spullen liggen waar je liever vanaf wil, maak dan zeker gebruik van dit programma.

#13: Meld je aan bij Mechanical Turk

Een andere manier van geld verdienen met Amazon is mogelijk door je aan te melden bij Mechanical Turk (MTurk). Dit is het Crowdsourcing platform van Amazon.

Crowdsourcing houdt in dat je online gebruik maakt van de kennis, kunde of creativiteit van een grote groep mensen. Het platform maakt mogelijk dat bedrijven en particulieren teken en processen kunnen uitbesteden aan een virtuele werknemer.

Als je de tijd, mogelijkheid en middelen hebt om hier microtaken mee te kunnen uitvoeren, meld je dan aan bij MTurk. Veel uitbestede taken leveren tussen de 0,10 en 1 euro op. Stel jezelf dus als doel om zoveel mogelijk microtaken uit te voeren om op deze manier geld te verdienen met Amazon.

#14: Schrijf reviews voor Amazon Vine

Dit is een andere manier waarbij je niet direct geld ontvangt bij Amazon maar waarbij je beloond wordt voor je inzet met gratis producten. Heb je al veel reviews geschreven voor producten van Amazon? Dan kun je je aanmelden voor het Amazon Vine programma.

Het doel van Amazon Vine is om eerlijke, onafhankelijke en behulpzame feedback te ontvangen. Je ontvangt gratis producten in ruil voor goede feedback. Het is niet toegestaan om een positieve review te schrijven omdat je het product nou eenmaal gratis hebt ontvangen. Dit zou het programma niet meer betrouwbaar maken.

De beste manier om uitgenodigd te worden voor Amazon Vine is door beoordelingen achter te laten van producten die je al bij Amazon hebt gekocht.

Geld verdienen met Amazon reviews

Het schrijven van reviews is een geweldige manier om geld te verdienen. Mensen die al op zoek zijn naar reviews en ervaringen rondom een product zijn namelijk sneller geneigd te kopen. Je hoeft ze alleen maar warm te maken voor het product.

Een goede mogelijkheid om geld te verdienen is dus een review website opstarten en hier producten van Amazon op reviewen en de producten promoten via affiliate marketing. De gerichte bezoekers komen gratis via Google. Vervolgens klikken deze personen op het affiliate linkje naar het product, waarna jij commissie ontvangt voor elke verkoop.

#15: Word een influencer

Amazon Influencers is ook een affiliate Programm, maar het is anders dan het Amazon Associates Programm dat we eerder al besproken. Dit influencer programma is namelijk ontworpen om promoties op Instagram, Facebook, YouTube en Twitter te ondersteunen.

Social media in combinatie met affiliate marketing is een fantastische manier om met een klein aantal volgers geld te kunnen verdienen met Amazon. Je kunt namelijk een heel gericht productaanbod doen wat past bij het thema en volgers van je pagina.

Als je door Amazon als influencer goedgekeurd wordt dan krijg je een unieke URL die leidt naar je persoonlijke Amazon pagina. Deze pagina laat alleen de producten zien die jij wilt aanraden aan jouw volgers. Je ontvangt een commissie over de aankopen die door jouw inzet gedaan worden. Ook op deze manier kun je dus geld verdienen met Amazon.

Geld verdienen met Amazon: zelf starten!

Je begrijpt nu dat je een hoog inkomen kunt creëren met Amazon. Affiliate marketing is by far de makkelijkste manier om geld te verdienen met Amazon.

In de videotraining van Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing Revolutie, laat Jacko je stap voor stap zien hoe je een passief inkomen met affiliate marketing kunt opbouwen.

Je hoeft de stappen uit de video’s alleen maar over te nemen om zelf geld te gaan verdienen als affiliate via Amazon of andere programma’s.

Klik op de knop hieronder om naar de video’s van Jacko te gaan.

Ps. Laat hieronder gerust een reactie achter als je nog vragen hebt over het blogbericht ‘geld verdienen met Amazon‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *