Geld verdienen met Facebook

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
Geld verdienen met Facebook

Geld verdienen met Facebook? Aangezien meer dan 10 miljoen Nederlanders een account hebben op Facebook zijn er kansen ontstaan om geld te verdienen. Je kunt namelijk grote aantallen mensen bereiken in een bizar korte tijd. Hedendaags behoort Facebook dan ook tot één van de grootste marketingkanalen voor bedrijven.

In dit blogbericht ga ik de verschillende manieren (8) om geld te verdienen met Facebook met je bespreken. Ook ga je leren hoe je zonder een grote Facebook pagina, toch erg veel geld kunt verdienen.

Waar begin je geld te verdienen met Facebook?

Je kunt op heel veel manieren geld verdienen met Facebook, maar laat ik je eerst iets meer vertellen over de mogelijkheden en voordelen van Facebook.

Voordat Facebook bestond, was een eigen website de manier om op het web met een commerciële activiteit aanwezig te zijn. Dat betekende een domeinnaam registeren, een website ontwerpen en programmeren, en de website online zetten.

Had je geen eigen webserver, dan kon je een host-dienstverlener gebruiker. Je vertrouwde dan op de zoekmachines, zoals Google, om je website voor het grote publiek als het ware zichtbaar te maken. Dat betekent te indexeren, opdat die in de zoekresultaten verschijnt. Die situatie is niet veranderd.

Met Facebook als platform wordt het een stuk makkelijker om een aanwezigheid op het web te verkrijgen. Je registreert je en begint een commerciële pagina op het platform. Behalve dat zoekmachines je Facebook-pagina kunnen indexeren, heeft Facebook een eigen zoekmechanisme.

Als je meerdere ideeën hebt, die niet onder dezelfde paraplu passen, creëer dan rustig meerdere pagina’s. Kies namen voor de pagina’s, die aansluiten bij de activiteiten. Dit helpt anderen je pagina’s te vinden. Daarnaast biedt Facebook de mogelijkheid om een activiteit te classificeren.

Dit is het in een paar woorden waar je begint met geld verdienen met Facebook.

Facebook versus eigen website

De vrijheidsgraden met een website zijn veel groter dan met Facebook. Je kunt een website helemaal naar eigen ideeën opzetten. De beperking is wat de programmeertechnieken je mogelijk maken, zonder allerlei regels waar je je aan moet houden. Er komen steeds meer raamwerken beschikbaar, die de ontwikkeling van een zeer goed ogende website mogelijk maken. Of je kunt een leverancier van een online ontwikkelomgeving gebruiken, zoals WordPress.

Facebook kent nogal wat regels en voor de vormgeving van je pagina zit je aan de standaardindeling vast. Zo kun je zelf niet echt bepalen hoe groot foto’s worden weergegeven en worden ze samen met de teksten in een kolom in chronologische volgorde weergegeven. Er is de mogelijkheid om iets bovenaan te pinnen, maar die is nogal beperkt. Een echte webwinkel met een bestelformulier kan je met Facebook niet maken.

Je moet daarom goed nadenken over hoe geld verdienen met Facebook mogelijk is. En dat kan zeker. Een minpunt is dat mensen die geen deel uitmaken van de zeer grote groep van Facebook-gebruikers, je pagina niet kunnen inzien. In die zin is Facebook een gesloten systeem. Je hoeft Facebook niet te gebruiken voor je persoonlijke verhaal en ook niet die van anderen in te zien.

Het alleen gebruiken van Facebook voor geld verdienen is heel goed mogelijk. Je hebt echter geen invloed op de koers die Mark Zuckerberg met Facebook vaart. Met die koers is niet iedereen het altijd eens en dat levert opzeggingen op. Maar het aantal mensen dat gebruiker is, blijft immens groot en dus is er een groot potentieel voor geld verdienen met Facebook.

Waarom geld verdienen met Facebook zo aantrekkelijk is

Naast een aantal nadelen van geld verdienen met Facebook, zijn er natuurlijk ook genoeg voordelen. De registratie bij Facebook kost je niets en er zijn geen abonnementskosten voor de basisfunctionaliteit.

Het aantal Facebook-gebruikers is zeer groot. Volgens een artikel van J. Clement van 10 Augustus j.l. op de website statista.com zou Facebook 2.7 miljard maandelijks actieve gebruikers hebben. Dus je hebt met je pagina vrijwel direct een groot bereik. Echter kun je ook geld verdienen met Facebook met een klein bereik, door gerichte mensen te bereiken (hier vertel ik je zo meer over)

Facebook maakt in feite al vele keuzes voor je, zoals de pagina-indeling. Kan je daarmee uit de voeten, dan kan Facebook een prima oplossing voor je zijn. De lage kosten en het onmiddellijke grote bereik van je pagina maken het gebruik aantrekkelijk voor geld verdienen met Facebook

Op welke manier geld verdienen met Facebook?

Het commercieel gebruik van Facebook spreekt je aan, je hebt je geregistreerd en je hebt een pagina aangemaakt. Hoe kan je nu met je Facebook pagina geld gaan verdienen? Daar gaat deze paragraaf nu op in.

#1: Je hebt ook een website

Als je ook een website hebt, kan je geld verdienen met Facebook op de volgende manier.

Namelijk als bezoekers via je pagina doorklikken naar je website, waar je wel een professionele webwinkel hebt met catalogus, bestelformulier, betalingsfaciliteit, enzovoort, en dan van je kopen. Met andere woorden, je gebruikt Facebook dan louter voor promotiedoeleinden.

Je kunt bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of andere nieuwtjes als lokkers op je Facebook-pagina plaatsen. Door dat regelmatig te doen, kan je geïnteresseerden aan je pagina binden. Ze worden volgers van je pagina en krijgen je lokkers op hun eigen pagina te zien. Dat is een zeer aantrekkelijke functie van Facebook.

#2: Je hebt geen website

Als je geen eigen website hebt, dan zullen geïnteresseerden in je producten en/of diensten je een bericht moeten sturen of bellen. In het profiel van je pagina kan je de daarvoor benodigde gegevens kwijt.

Ook de betaling van je producten/diensten gaat buiten Facebook om. Je kan dus ook op die manier geld verdienen met Facebook, mits je het vertrouwen van de klant weet te winnen. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor een professionele webwinkel, maar het gemak waarmee je een Facebook pagina opzet en weer kan laten verdwijnen, is een drempel.

Je kunt als bestolen koper de Facebook-pagina als fraude aanmelden, opdat Facebook die pagina sluit en de eigenaar op een zwarte lijst zet, maar dat is voor jou achteraf. De in deze paragraaf besproken opzet zie je veel voor een pagina voor een beperkt (lokaal) bereik.

#3: Geld verdienen met Facebook-groepen van anderen

Afhankelijk van het feit of de beheerders van Facebook-groepen het toelaten, is het mogelijk om je aanbieding in Facebook groepen te delen. Dat gebeurt dan met een link naar je eigen pagina. Dat is ook een interessante functie, maar er zijn veel groepen die dat niet toelaten, in het bijzonder de link naar je eigen pagina.

Om lid van een groep te worden, moet je allereerst vaak een verzoek daarvoor indienen bij de beheerder. Als je wordt toegelaten, dan wordt je geacht je aan het geformuleerde beleid te houden. Doe je dat niet, dan kan de beheerder je berichten verwijderen en als je het beleid blijft schenden, kan je uit de groep worden gezet.

Ter ondersteuning van je Facebook-pagina is een lidmaatschap van Facebook-groepen een goed idee. Door je inbreng in groepen kan je mensen nieuwsgierig naar je maken en naar wat je doet. En misschien kan je in een groep toch wat kwijt dat je helpt met geld verdienen met Facebook.

#4: Geld verdienen met een eigen Facebook-groep

Facebook-groepen kunnen een bereik hebben, die je met een pagina moeilijk kunt realiseren. Volgens berichten op het internet zouden groepen voorrang krijgen over pagina’s, door veranderingen in de huidige algoritmes van Facebook.

Indien dat inderdaad zo is, zou het creëren van een eigen groep interessant kunnen zijn om geld te verdienen met Facebook. Maar altijd geldt dat het aantrekkelijk moet zijn voor je doelgroep, om daarvan de aandacht te krijgen en vast te houden.

Zoals met een pagina, zal de groep een naam moeten hebben die voldoende duidelijk aangeeft waarover die gaat. Dit helpt je doelgroep je Facebook-groep te vinden, maar ook dat de berichten aansluiten bij het doel van de groep. Je zult duidelijk moeten maken aan de leden welke onderwerpen van berichten worden geaccepteerd en andere dus niet. Daar zal je goed op moeten letten en berichten verwijderen die buiten het doel van de groep vallen.

Als de groep over auto’s gaat, is een bericht over schoenen niet acceptabel. Verlies je de controle, dan resulteert een groep met een chaos aan berichten, waar totaal geen lijn meer in zit. Die verliest dan zijn aantrekkelijkheid voor de leden, en bij een open groep ook de bezoekers. Dan kan je de groep net zo goed opheffen en dat is jammer voor de gedane moeite.

Een Facebook-groep en pagina blijven het goed doen en bieden de mogelijkheid voor het geld verdienen met Facebook, zolang meerwaarde wordt geboden aan de doelgroep.

Geld verdienen met Facebook groep
Geld verdienen met Facebook-groep

Naamgeving

Al eerder is aangegeven dat een goede naam voor een pagina/groep heel belangrijk is. Denk er goed over na. Waar gaat die over, voor wie is die bedoeld, wat wil je bereiken en eventueel het geografisch bereik.

Je biedt de naam ter registratie bij Facebook aan en die kan worden geweigerd. Welke paginanamen zijn toegestaan? Op een webpagina van Facebook staat het volgende (niet letterlijk geciteerd):

Paginanamen moeten een duidelijke relatie hebben met de inhoud van de pagina. Als je niet geautoriseerd bent, mag je je niet voordoen als een vertegenwoordiger van een merk, plaats, organisatie of publieke figuur.

Paginanamen mogen niet:

  • Beledigend zijn of iemand tekort doen;
  • Het woord officieel bevatten, tenzij het gaat om een pagina die wordt beheerd door of namens een merk, plaats, organisatie of publiek figuur;
  • Hoofdletters onjuist gebruiken en ook niet op een creatieve wijze. Behalve als het om acroniemen gaat, mag een paginanaam niet uit alleen hoofdletters bestaan. Het hoofdlettergebruik dient grammaticaal correct te zijn;
  • Symbolen (voorbeeld: π) bevatten noch onnodige leestekens;
  • Meningen bevatten, zoals de lekkerste of de mooiste. Je kunt meningen zetten in het profiel van de pagina;
  • Op wat voor manier dan ook de naam Facebook gebruiken.

Paginanamen mogen niet slechts bestaan ​​uit:

  • Een universeel woord. Bijvoorbeeld winkel.
  • Pagina’s moeten worden beheerd door officiële vertegenwoordigers van de onderwerpen waar ze over gaan;
  • Algemene geografische namen, zoals bijvoorbeeld de naam van een stad, provincie of straat. Bijvoorbeeld Kalverstraat. Is echter de pagina van een instantie, die verbonden is met een geografische locatie dan kan dat in de paginanaam. Voorbeeld Openbare bibliotheek Oss.

#5: Adverteerders en sponsors

Als je Facebook-pagina heel(!) populair wordt, in blogs wordt wel genoemd een ondergrens van 10.000 likes, dan kan je daarmee geld verdienen met Facebook. Als je dat wilt bereiken, dan zal je van je pagina iets bijzonders moeten maken. Een pagina die opvalt.

De populariteit van je pagina is onder meer af te leiden van het aantal volgers en ontvangen likes. Als je een grote populariteit weet te bereiken, dan kan je ruimte op je pagina tegen betaling beschikbaar gaan stellen aan anderen. Op het web kan je informatie vinden over wat gebruikelijke tarieven zijn.

Afhankelijk van waar je pagina zich op richt, kan je bedrijven daarin interesseren die met hun activiteit daarbij aansluiten. Gaat je pagina over nieuws over nieuwe automodellen, dan kan je wellicht betaalde advertenties plaatsen van autodealers, autowerkplaatsen en verkooppunten van auto-onderdelen en accessoires. Daarover zal je vooraf tenminste goed moeten nadenken en een haalbaarheidsonderzoek zou zinvol zijn. Anders worden het schoten in het donker en hopen dat je iets raakt.

De simpelste manier is advertenties tegen vaste kosten plaatsen. Als je bij de advertentie een link plaatst naar de website/Facebook-pagina van de adverteerder, dan zou je (additioneel) de adverteerder voor elke klik op die link kunnen laten betalen.

In dit laatste geval zal je het gereedschap moeten hebben, om te monitoren wat er gebeurt. Voor dat doel biedt Facebook de gratis Business Suite. Met dezelfde applicatie kan je zien welke van je berichten het vaakst worden bekeken en/of waarop het meest wordt geklikt.

Blijf analyseren en kijk of je daar conclusies aan kan verbinden en daar vervolgens op in kunt spelen, om zo de populariteit van je pagina te vergroten en daarmee meer geld te verdienen. Kijk natuurlijk ook naar de commentaren in reacties op je berichten.

#6: Affiliate netwerk

Je zou kunnen overwegen om je aan te sluiten bij een affiliatie-netwerk. Dan kan je geld verdienen met Facebook, door de producten van andere bedrijven op je Facebook-pagina te promoten in ruil voor commissies.

Kort gezegd zoek je een product dat je bevalt, promoot het product op je pagina en je ontvangt geld voor elke verkoop die plaatsvindt. Het is dus zaak te weten wie je bezoekers zijn. Het ligt voor de hand dat je producten kiest, die aansluiten bij de rest van de informatie op je pagina en die je bezoekers kunnen interesseren.

Als je pagina over gereedschap gaat, is een link naar een schoonheidsproduct wat vreemd. Het is belangrijk dat het gezicht van je pagina duidelijk is en blijft.

Je ontvangt van het affiliatie-netwerk een link en probeert er dan zo veel mogelijk klikken op te krijgen. Voor elke verkoop die daardoor plaatsvindt, krijg je een commissie via het affiliatie-netwerk. Voorbeelden van Nederlandse affiliatie-netwerken zijn: PayPro.nl, Daisycon.com, Bol.com affiliate programma, TradeTracker, Tradedoubler, Coolblue en Awin.

Vergelijk ze en stel vast welke het beste bij je past. Je vindt er allerlei producten en bedrijven. Je kunt direct aan het werk ermee. Ben je niet tevreden over het affiliatie-netwerk, dan stap je simpelweg over op een andere. Er zijn namelijk duizenden affiliate programma’s en honderden miljarden affiliate producten.

#7: Advertenties plaatsen op Facebook

Ook kun je geld verdienen op Facebook door een advertentie te plaatsen van je bericht met affiliatie-link. Geïnteresseerden komen via de advertentie op jouw pagina terecht en klikken dan op de link en komen zo bij website van jouw adverteerder.

Je betaalt Facebook voor je advertenties. Dat bedrijf wil immers ook geld verdienen. Elke klik op je advertentie kost je geld, maar zonder een garantie dat er een verkoop uit voortkomt. Denk daar dus goed over na. Je wilt geld verdienen met Facebook en niet verliezen. Het voorgaande geldt uiteraard niet alleen voor affiliaties, maar ook de voor de eigen producten en/of diensten.

Om geld te verdienen met Facebook advertenties is het van belang dat je advertenties goed instelt, juiste doelgroepen instelt en een werkende strategie hanteert.

In de onderstaande video vertelt Jacko Meijaard hoe je geld kunt verdienen met Facebook door middel van affiliate marketing, een advertentie, een opt-in pagina en een bedankt pagina.

#8: Geld verdienen met Facebook pixels en optimaliseren

Tenslotte is een goede manier om nog meer geld te verdienen met Facebook, het instellen van een Facebook pixel op een pagina. Dat werkt eigenlijk best makkelijk.

Na het kopen van een product, zie je bijna altijd een bedankt pagina. Op jouw bedankt-pagina, die je hebt gemaakt voor de advertentie, kun je een Facebook conversiepixel plaatsen. Vervolgens gaat Facebook de personen opslaan die deze specifieke pagina hebben bezocht.

Als je de volgende keer een Facebook advertentie aanmaakt, kun je een ‘soortgelijke doelgroep’ aanmaken. Facebook laat dan de advertentie zien aan soortgelijke mensen. Door deze gerichte advertenties, begrijp je dat de kans groter wordt om meer sales te realiseren.

Het is een kwestie van een berekening maken om te kijken of je advertentie winstgevend is. Betaal je elke keer 4 euro om 10 euro te verdienen? Dan heb je een winst van 6 euro. 

Na het opzetten van je eerste lucratieve Facebook advertentie, hoef je alleen maar op te schalen. Ook is het van belang dat je blijft optimaliseren om meer geld te verdienen. Optimaliseren betekent dat je gaat kijken wat er beter kan: hoe adverteren goedkoper wordt, hoe je meer kliks kunt krijgen, hoe je meer verkopen kunt krijgen, etc.

Is het makkelijk om geld te verdienen met Facebook?

Het is inderdaad makkelijk om geld te verdienen met Facebook. In principe hoef je niets moeilijks te doen en is alle informatie die je nodig hebt online beschikbaar.

Toch lukt het veel mensen niet om een volledig maandsalaris te verdienen met Facebook. Deze mensen raad ik aan om zich te verdiepen in online marketing.

Je begrijpt dat niets vanzelf gaat. Echter kun je met Facebook een hele mooie inkomstenbron opzetten die jouw elke maand geld kan opleveren. 

Dit gaat jou helpen veel geld te verdienen!

Na het lezen van mijn artikel over geld verdienen met Facebook kun je natuurlijk allerlei smoesjes bedenken om er niet mee aan de slag te gaan.

Echter is het belangrijkst dat je nu zo snel mogelijk actie onderneemt.

Je hoeft alleen een Facebook pagina op te zetten. Daarna meld je je aan als affiliate om geld te verdienen met een eigen pagina, berichten te delen in groepen of advertenties te maken. Moeilijker dan dit is het niet!

Als je graag meer informatie wil over het adverteren op Facebook en affiliate marketing, raad ik je “de Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard van harte aan.

Via de onderstaande knop ga je naar de website van Jacko en leer je exact geld te verdienen met Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *