Best betaalde banen zonder diploma

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
best betaalde banen zonder diploma

De best betaalde banen zonder diploma vind je in dit blogbericht. Veel mensen denken dat zij zonder diploma geen goed betaalde banen kunnen krijgen.

Echter zijn er genoeg ongeschoolde banen waar je een heel mooi inkomen uit kunt halen. Je kunt zelfs tienduizenden euro’s per maand gaan verdienen met een aantal methodes op deze pagina. Het mooie is dat je hier geen speciale opleiding voor hoeft te volgen. Wil je weten wat de best betaalde banen zonder diploma zijn? Lees dan snel verder.

Wat zijn de best betaalde banen zonder een diploma of opleiding?

Alvorens ik je vertel wat de 11 best betaalde banen zonder diploma zijn, zal ik je iets meer vertellen over waarom jij ook veel geld kunt verdienen zonder een diploma te hebben.

Met een diploma of opleiding heb je uiteraard meer kans op een baan, omdat je zwart op wit laat zien dat je kennis hebt opgedaan en jaren naar school bent gegaan. Echter kun je ook met veel baantjes beginnen zonder een diploma, terwijl anderen wel het vak hebben geleerd.

Een diploma is tegenwoordig dus niet per se nodig om een goed betaalde baan te kunnen krijgen. De kansen om een inkomen te verdienen zijn dan ook enorm. Veel mensen beginnen bijvoorbeeld als stagiair bij een bedrijf, voordat zij als werknemer worden aangenomen. Ook kun je beginnen met een ongeschoolde baan of zelf online geld gaan verdienen.

De meest rijke personen op de wereld hebben geen diploma, zij haten het schoolsysteem zelfs. Reden genoeg om een keuze te maken uit de onderstaande best betaalde banen zonder diploma. Lees tot het einde van het artikel om te ontdekken hoe ik zelf zo’n 200,- euro per dag verdien zonder diploma!

banen zonder opleiding

#1: Werken als luchtverkeersleider

De eerste best betaalde baan zonder diploma is luchtverkeersleider. Misschien vind je het raar dat je voor zo’n mooie functie geen diploma nodig hebt. De werkgevers zullen echter alleen vragen naar je competenties. Je dient bijvoorbeeld stressbestendig, besluitvaardig en gedisciplineerd te zijn. Ben je dit en kun je snel schakelen? Bekijk dan of er vacatures vrij zijn om luchtverkeersleider te worden.

#2: Programmeur zonder diploma

Het maakt de grootste bedrijven, zoals Facebook, niet meer uit of je wel of geen diploma hebt. Zij vinden het namelijk belangrijker dat je goed kunt programmeren en hier ervaring mee hebt. Als je jezelf hebt leren programmeren, kun je dit gaan doen bij een werkgever en erg veel geld verdienen. Denk aan een salaris van ruim 2500,- euro per maand met deze baan.

#3: Post of andere dingen bezorgen

Eén van de andere best betaalde banen zonder diploma is (post)bezorger. Het is een leuke baan, omdat je veel in contact komt met andere mensen. Daarnaast is er altijd werk te vinden. Er worden namelijk ontzettend veel pakketen en maaltijden bezorgd. Als bezorger zonder diploma kun je redelijk wat geld verdienen, vooral als je aan de slag gaat als ZZP’er voor een bedrijf.

#4: Influencen via sociale media

Je ziet vaak dat personen al op jonge leeftijd influencer worden. Simpelweg is een influencer iemand die actief is op sociale media en hier een groot bereik mee heeft opgebouwd. De meeste influencers stoppen vroegtijdig met hun opleiding, omdat zij te veel herkend worden op school en al genoeg geld verdienen met hun sociale media om van rond te komen. Voor het posten van een afbeelding of video voor een bedrijf verdienen influencers tussen de 100,- en 40.000,- euro, afhankelijk van de grootte van hun bereik.

#5: Loodgieter zonder diploma

Een andere best betaalde baan zonder diploma is loodgieter. Je kunt gewoon beginnen met werken als loodgieter, zolang je weet wat je moet doen. Het vak is simpel om te leren door mee te kijken bij ervaren loodgieters. Meestal begin je zonder diploma al met een salaris van 2000,- euro per maand.

#6: Schoonmaken

Schoonmaker worden is een goede manier om aardig wat geld te verdienen. Je kunt namelijk zo’n 15,- euro per uur verdienen als schoonmaker. Het is mogelijk om schoon te maken bij adresjes en zo wat geld bij te verdienen. Echter kun je bijvoorbeeld ook werkzaam worden bij een winkelcentrum. Voor studenten, personen met veel vrije tijd en gepensioneerden is het een simpele, flexibele baan waarvoor je geen opleiding hoeft te volgen om te beginnen.

#7: Chatten/webcammen

Een best betaalde baan zonder diploma is het chatten en webcammen voor geld. Simpelweg meld je je aan bij een chat programma waarna je een eigen profiel krijgt. Vervolgens krijg je geld betaald voor elke keer dat je een berichtje ontvangt van een bezoeker. Als je nog meer geld wilt verdienen op deze manier zonder diploma, kun je bijvoorbeeld de webcam aanzetten en een maskertje opzetten (om anoniem te blijven).

#8: Horeca banen

Er zijn genoeg banen in de horeca waar een diploma geen vereiste is. Denk aan een baan als serveerster, barmedewerker of in het casino. Ondanks dat je geen diploma nodig hebt, zal de werkgever wel kijken of je sociaal, gastvrij en enthousiast overkomt. Zij vinden het namelijk belangrijk dat je goed met de klanten om kunt gaan. Besef wel dat het vaak erg hard werken is in de horeca. Het is dus handig als je stressbestendig bent. Met een baan in de horeca zal je salaris rond de 2000,- euro worden.

#9: Aandelen verhandelen

De baan “aandelen verhandelen” kan erg goed betalen. Houd er wel rekening mee dat je een budget nodig hebt om te kunnen beginnen en risico loopt het ingezette geld te verliezen. Als je echter onderzoekt doet naar geld verdienen met aandelen en het principe begrijpt, kun je duizenden of zelfs tienduizenden euro’s per maand verdienen. Begin jij met deze beste ongeschoolde baan?

#10: Producten verkopen op internet

Zoals ik je eerder vertelde heb je geen opleiding nodig om geld te verdienen op het internet. Je kunt bijvoorbeeld een eigen webshop beginnen en hier zelfgemaakte producten of producten uit China op verkopen. Als je geen eigen webshop wilt opzetten, kun je gebruik maken van het bestaande platform: Bol.com. Dit platform heeft namelijk al miljoenen Nederlandse bezoekers per maand. Niet gek dat veel internetondernemers duizenden euro’s verdienen met hun Bol.com webwinkel

#11: Glazenwasser

De laatste ongeschoolde baan is glazenwasser. Aangezien er steeds meer gebouwen worden gemaakt waar veel glas in wordt verwerkt, en deze ramen moeten worden schoongemaakt, zijn er voldoende banen te vinden als glazenwasser. Het gemiddelde salaris van deze baan zonder diploma is 2100,- euro.

De allerbeste betaalde baan zonder diploma

Je weet nu wat een aantal van de best betaalde banen zonder diploma zijn. Er zijn natuurlijk nog veel meer banen met een redelijk goed salaris, denk bijvoorbeeld aan: klusjesman, portier of baantjes in de zorg.

Je kunt echter beslissen om met een andere methode aan de slag te gaan, die ik zelf ook gebruik om geld te verdienen zonder opleiding. Ik heb zelf overigens nooit een hogere diploma dan HAVO gehaald.

Met de internet job “affiliate marketing” kun je razendsnel geld verdienen. Simpelweg promoot je als affiliate andermans producten in ruil voor een deel van de gemaakte winst. Het is dus de bedoeling om mensen een product te laten kopen via jou, en als ze dat doen, dan verdien je geld.

Het mooie is dat je voor affiliate marketing geen diploma of technische kennis nodig hebt, geen producten hoeft in te kopen of te maken en ook geen klantensupport hoeft te regelen.

Met één affiliate website en één sociale media kanaal kun je binnen een maand al 500,- euro, of zelfs nog veel meer geld verdienen. Daarna gaat het harder en kun je opschalen met meerdere websites en kanalen. Je moet alleen eerst even begrijpen hoe het verdienmodel werkt.

Waarom is affiliate marketing de best betaalde baan zonder diploma?

Ik zal je even een voorbeeld geven hoe affiliate marketing werkt, zodat je weet waarom dit één van de best betaalde banen is zonder diploma. 

Stel dat je een website opzet over afvallen en gezondheid. Je promoot in de artikelen op je website een product over afvallen, bijvoorbeeld de “Afslank Recepten Bijbel”. 

Mensen zoeken in Google naar termen als: “hoe kan ik snel afvallen” of “afvallen zonder veel tijd” en komen vervolgens op je website terecht.

In het artikel geef je tips hoe personen kunnen afvallen zonder veel moeite te hoeven doen. Daarna promoot je onderaan het artikel het affiliate product. Als de bezoekers op je affiliate link klikken en binnen 3 maanden het product kopen, verdien je commissie.

Makkelijk zat, en je kunt dit gewoon doen zonder diploma!

Een bijkomend voordeel aan deze best betaalde baan is dat je eenmalig de website hoeft op te zetten. Vervolgens staan je website en artikelen voor altijd online in Google. Je kunt dus dag en nacht geld verdienen.

De best betaalde banen zonder opleiding: conclusie en beginnen

Na het lezen van mijn artikel over de best betaalde banen zonder diploma, wil je waarschijnlijk aan de slag met de methode die ik ook gebruik en jou ook aanraad. 

Het verschil tussen mijn methode en de andere besproken banen is dat je een stuk meer vrijheid krijgt door met affiliate marketing te beginnen. Je zit dan namelijk niet vast aan een bepaald salaris, hebt geen baas om je heen en hoeft geen tijd in te ruilen voor geld.

Je hoeft geen school af te maken en geen speciale opleiding te volgen als affiliate. Het enige wat je moet doen is beginnen. Dat kan al met een laptop/telefoon en internetverbinding.

Klik op de onderstaande knop om meer te lezen en zelf te beginnen met de best betaalde baan zonder diploma:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *