Geld verdienen 16 jaar

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
geld verdienen 16 jaar

Geld verdienen 16 jaar? Als 16-jarige was ik al veel bezig met geld. Ik was voornamelijk bezig met bijbaantjes, Instagram accounts, producten promoten en het verhandelen van producten op Marktplaats. Tot op heden verdien ik geld op het internet.

Geld is belangrijk als je leuke dingen wilt doen. Er zijn genoeg mogelijkheden om geld te verdienen. Het goede nieuws is dat je vanaf 16 jaar kunt beginnen met online geld verdienen. Voor de meeste websites en platformen waar je geld mee kunt verdienen, moet je namelijk 16 jaar zijn.

Door geld te verdienen op jonge leeftijd kun je later direct een auto kopen en leer je al vroeg met geld om te gaan. Op deze pagina ga ik dan ook de manieren onthullen om geld te verdienen vanaf 16 jaar.

Hoe kun je geld verdienen als je 16 jaar bent?

Als je gaat zoeken naar manieren om online geld te verdienen kom je duizenden advertenties tegen. Er zullen echter maar weinig interessante manieren tussen zitten voor 16- jarigen. De kans is namelijk groot dat je nog niet veel geld hebt om te investeren.

Toch zijn er ook een aantal goede manieren om geld te verdienen als je 16 jaar bent. Hieronder zal ik je over 7 manieren vertellen. De laatste methode gebruik ik zelf om geld te verdienen.

1. Enquêtes invullen voor geld

Een van de eerste methodes waarmee ik geld ging verdienen toen ik 16 jaar was, was het invullen van enquêtes. Simpelweg krijg je dan vragenlijsten te zien die je moet invullen om geld te verdienen. Op de pagina “online geld verdienen betrouwbaar” deel ik mijn eerste uitbetaling.

De meeste enquête panels hanteren een minimum leeftijd van 16 jaar. Verwacht ook niet dat je hier rijk van zult worden. Per enquête verdien je vaak 1 euro. Toch kun je op deze manier 3,- euro per uur verdienen. Ik raad je aan om jezelf bij meerdere panels aan te melden, zodat je meer enquêtes kunt invullen.

2. Games spelen

Aangezien je 16 jaar bent, is er een grote kans dat je ervan houdt om te gamen. Er zijn verschillende opties om geld te verdienen met games. Je hoeft niet eens een Xbox of Playstation te hebben. Op bepaalde sites kun je namelijk gratis online geld verdienen met spelletjes, zoals Bubbeshooter.

Het verdiende geld op een website kun je laten uitbetalen naar je PayPal-rekening. Ook kun je kiezen om te laten uitbetalen in een cadeaubon. Als je echt veel geld wilt verdienen met games, zal je een professionele gamer moeten worden en competities moeten winnen.

3. Video’s uploaden op je YouTube kanaal

Er zijn genoeg 16-jarigen met een eigen YouTube kanaal die duizenden euro’s per maand verdienen dankzij hun video’s. Als YouTuber kun je 1,- tot 10,- euro per duizend weergaven verdienen. Daarnaast kun je geld verdienen met betaalde promoties, gesponsorde content, eigen producten en meer. Je begrijpt dus wel dat je een behoorlijk inkomen kunt vergaren door met YouTube aan de slag te gaan.

Ik raad je aan al op jonge leeftijd een YouTube kanaal te starten. Hierdoor kun je ervaring opdoen en erachter komen welke soort content bij je past.

4. Kijk welke spullen je niet meer gebruikt

Misschien heb je thuis nog oude fietsen, kleren, boeken, games, speelgoed, sieraden of telefoons die je niet meer gebruikt. Deze kun je verkopen op een handelssite zoals Marktplaats. Het is een makkelijke manier om snel wat geld te verdienen als 16-jarige.

Toen ik 16 jaar was ging ik ook mijn kamer doorzoeken op oude spullen. Ik vond een oude stapel Pokémon kaarten. Ik heb deze te koop aangeboden op Marktplaats, waarna ik erachter kwam dat er ontzettend veel vraag is naar de kaarten. Daarom ben ik de kaarten gaan inkopen en verkopen met winst. Oude spullen vinden en deze verkopen is dus ook een manier om een lucratief handeltje te vinden.

5. Oppassen op kinderen

Een andere manier om geld te verdienen als minderjarige is door te gaan oppassen bij familie, vrienden of mensen die je kent. Hierdoor kun je alvast wat ervaring gaan opdoen. Vervolgens kun je jezelf ook nog aanmelden bij websites voor oppaswerk, zodat je nog meer geld gaat verdienen.

Het voordeel van oppaswerk is dat je tijdens het oppassen gewoon bezig kunt zijn met je studie. Als je hier echt veel geld mee wilt verdienen, kun je een eigen bedrijf gaan opzetten.

6. Zoek een bijbaan

Een gebruikelijke manier om geld te verdienen als 16-jarige is door simpelweg een bijbaantje te zoeken. Misschien vind je het niet leuk om voor een werkgever te werken, dat kan ik zeker begrijpen! Het kan echter wel een manier zijn om op jonge leeftijd wat geld te verdienen en met leeftijdsgenoten in contact te komen.

Er zijn verschillende bijbaantjes waar je aan de slag kunt gaan als je 16 jaar bent. Denk bijvoorbeeld aan werken in een restaurant, kranten bezorgen, eten bezorgen of vakkenvullen in een supermarkt. Ga dus eens langs bij bedrijven in de buurt of zoek online naar vacatures.

7. Affiliate marketing producten promoten

Zoals ik je al vertelde verdiende ik vanaf mijn 16e geld met Instagram. Simpelweg maakte ik social media pagina’s en websites om een bereik te krijgen. Hier verdiende ik geld mee door producten van anderen te promoten in ruil voor een deel van de winst. Dit verdienmodel wordt affiliate marketing genoemd.

Als affiliate ga je producten promoten in ruil voor loon. Je hoeft dus geen eigen producten te maken of te kopen. Ook hoef je niks aan klantensupport te doen. Het mooie is dat je je bij sommige affiliate websites kunt aanmelden als je 16 bent. Ik begon bijvoorbeeld met PayPro. Dit is nog steeds mijn favoriete afffiliate netwerk waarmee ik tot op heden geld verdien.

Geld verdienen als 16-jarige affiliate

Als eerste dien je jezelf aan te melden bij een affiliate netwerk. Bij PayPro kun je je aanmelden vanaf 16 jaar. Hierop staan honderden producten om te promoten in allerlei soorten markten. Je kunt bijvoorbeeld een product promoten dat te maken heeft met geld verdienen, liefde, hobby’s, geluk of gezondheid. Het zijn veelal e-books en online cursussen die je kunt promoten. Als je bijvoorbeeld een e-book van 47,- euro succesvol promoot, verdien je 27,- euro per verkoop. 

Je pakt jouw unieke affiliate linkje en plaatst deze op social media accounts. Ik raad je ook aan een website op te zetten. Dankzij een website krijg je namelijk op gratis wijze gerichte bezoekers op je website via Google. Daarnaast blijft je website voor altijd online staan. Als je ouder wordt, kun je dus nog steeds geld verdienen met artikelen die je op je 16e hebt geschreven. Als je 18 jaar wordt, kun je je ook aanmelden voor het Bol.com affiliate programma waarop miljoenen producten staan. Je begrijpt dus wel dat vandaag de dag de kansen om geld te verdienen extreem zijn.

Beginnen met geld verdienen als 16-jarige

Je hebt nu kennis gemaakt met enkele manieren om geld te verdienen als je 16 jaar bent. Natuurlijk kun je geld verdienen met een aantal van de besproken methodes, maar de meeste leveren niet veel geld op.

De beste manier om geld te verdienen is affiliate marketing.

Toen ik 16 jaar was heb ik dit verdienmodel leren toepassen dankzij Jacko Meijaard. Hij heeft namelijk een videocursus gemaakt hoe je geld kunt verdienen met een eigen website en social media accounts.

Via de onderstaande knop kun je de video van Jacko bekijken, waarin hij meer vertelt over zijn verhaal en hoe jij hetzelfde als hem kunt realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *