Geld verdienen 15 jaar

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
geld verdienen 15 jaar

Geld verdienen 15 jaar? Ik wil je hier graag bij helpen! Toen ik 15 jaar of iets jonger was, ben ik ook begonnen met geld verdienen.  Na verschillende baantjes te hebben gehad, heb ik ingezien dat er meer mogelijk is dan hard werken voor weinig bij een baantje die je eigenlijk niet leuk vindt.

Ik ben dan ook zelf voor mijn inkomsten gaan zorgen. Zo begon ik met het opbouwen van grote social media pagina’s op Instagram en Facebook. Ook begon ik met het verhandelen van verzamelartikelen op handelssites zoals Marktplaats. Later heb ik mijn eerste websites opgezet. Op deze pagina vertel ik je alles wat je moeten als je geld wilt verdienen op 15-jarige leeftijd.

Geld verdienen op een leeftijd van 15 jaar

Het is goed dat je bent gaan zoeken naar manieren om geld te verdienen als je 15 jaar bent. Het kan verschillende voordelen hebben als je jong bent en geld leert verdienen. Je kunt namelijk vaardigheden ontwikkelen waar je nog lange tijd profijt van kunt hebben.

De kennis die je opdoet op als 15-jarige kun je dus ook gebruiken in de toekomst. Denk hierbij aan kennis over de omgang met geld, het creëren van inkomstenstromen en online marketing skills.

Ik zal eerlijk met je zijn: als je 15 jaar bent, heb je helaas nog niet de mogelijkheid om te beginnen met alle verdienmodellen. Voor sommige verdienmodellen zal je namelijk een paar jaartjes ouder moeten zijn. Toch heb je verschillende mogelijkheden om veel geld te verdienen. Als je een bedrijf wilt opzetten als 15-jarige, dien je wel toestemming van je ouders te krijgen.

Maar laten we eerst kijken naar de andere mogelijkheden waarmee je sowieso kunt beginnen, ook als je geen bedrijf hebt. Aan het einde vertel ik je ook over het verdienmodel waarmee ik zelf geld ben gaan verdienen zonder bedrijf toen ik 15 jaar was.

Hoe kun je geld verdienen op 15-jarige leeftijd?

Veel jongeren van 15 jaar besluiten een bijbaan te zoeken. 15 jaar is dan ook de leeftijd waarop de meeste jongeren inkomsten willen gaan creëren of zelfs verplicht moeten gaan werken van hun ouders.

De meeste ouders raden hun kinderen aan om een bijbaantje te zoeken. Ze zijn namelijk niet anders gewend dan hun hele leven te werken voor een baas en willen niet inzien dat het ook anders kan. Misschien hoor jij je ouders ook weleens zeggen “ik ben blij dat de maandag er weer op zit” of “nog 1 dagje en het is weer weekend”. Hieruit blijkt dat dat de meeste mensen hun baan niet eens leuk vinden en naar het weekend toeleven.

Dat is erg zonde. Je leeft namelijk maar 1 keer en je bent eigenlijk je tijd aan het weggooien als je het niet naar je zin hebt op werk. Ook is het jammer dat ouders hun kinderen hetzelfde cirkeltje willen aanleren, want ze weten dat je er eigenlijk niet echt gelukkig van wordt.

Ik raad je dan ook niet aan om te gaan werken voor een baas als je 15 jaar bent. Er is natuurlijk genoeg werk te vinden op jouw leeftijd, bijvoorbeeld in de supermarkt, omdat je erg goedkoop bent voor een werkgever.  Hij hoeft je namelijk slechts 3,- euro per uur te betalen. Dit is natuurlijk een erg laag bedrag waar jij eigenlijk veel te hard voor moet werken.

Ook is het niet interessant om een baan te zoeken, omdat er genoeg andere manieren zijn om meer (passieve) inkomsten te verdienen dankzij internet. Je kunt dus gewoon thuis geld verdienen zolang jij een laptop of telefoon hebt en verbonden bent met het internet.

De methode die ik gebruik sinds ik 15 jaar ben, zorgt ervoor dat je elke maand meer geld gaat verdienen, terwijl je er vrij weinig voor hoeft te doen. Hierdoor kan jij tijd overhouden voor andere leuke dingen. Ik wil dat je geniet van je jeugd in plaats van wordt gecommandeerd door een baas die je toch amper geld betaald.

Voorbeelden van manieren om geld te verdienen

Besef goed dat het bovenstaande niet voor iedereen bedoelt is. Sommigen willen graag een baan en worden wel gelukkig van bepaalde werkzaamheden.  Maar aangezien ik je net heb verteld dat er meer mogelijk is dan een normale ‘9 tot 5 baan’, kan ik goed begrijpen dat je nieuwsgierig bent geworden naar de betere mogelijkheden.

Als 15-jarige is het nog niet mogelijk om te starten met een aantal volledig passieve inkomstenbronnen. Er wordt vaak een minimale leeftijd gehanteerd en er zijn soms grote opstartkosten benodigd om te beginnen. Op een latere leeftijd kun je bijvoorbeeld beginnen met beleggen.

Toch zijn er ook genoeg andere online verdienmodellen waarmee je wel kunt beginnen als je 15 jaar bent. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van enquêtesspelen van spelletjes, sparen op spaarprogramma’s, kijken van video’s en klikken op reclamebanners. Hier kun je allemaal gratis mee beginnen. Ook kun je producten gaan verhandelen. Om direct al wat geld te verdienen als 15-jarige kun je eens zoeken naar producten die je niet meer gebruikt en deze online verkopen.

Dit zijn nog betere en lucratievere manieren om geld te verdienen als je 15 jaar bent, namelijk:

  • Bloggen
  • Social media
  • Websites bouwen
  • Affiliate marketing

Ik begon zelf op 15-jarige leeftijd met het opzetten van Instagram accounts. Hiermee ging ik leden werven voor spaarprogramma’s. Per aangebracht lid kreeg ik 2,- euro. In de eerste dag had ik al een paar tientjes verdient! Denk je dat ik hierna nog op zaterdag om 05:00 wilde opstaan om de vakken te vullen bij Albert Heijn? Ik heb mijn baan per direct opgezegd en ben vol gaan focussen op online geld verdienen. Zo ontdekte ik al vrij snel ook een beter verdienmodel.

Deze verdienmethode wordt affiliate marketing genoemd. Dit verdienmodel kun je gaan toepassen op social media en websites. Social media is kosteloos en een website kost je 2 tientjes per jaar.

Succesvol worden met affiliate marketing

Zoals ik je net vertelde begon ik op 15-jarige leeftijd met het online werven van leden. Affiliate marketing lijkt hier een beetje op. Als affiliate promoot je namelijk producten en/of diensten van anderen in ruil voor een deel van de winst. Het mooie is dat je dus zelf geen producten hoeft te hebben, geen producten naar het postkantoor hoeft te brengen en ook geen klantensupport hoeft te doen.

Ik raad je aan om affiliate marketing te gaan toepassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, TikTok en Snapchat. Maak simpelweg een nieuwe social media pagina aan over het onderwerp van het product dat je promoot.

Ook kun je een affiliate website gaan opstarten. Hierop ga je allemaal relevante blogartikelen plaatsen, zodat je gratis bezoekers via Google gaat krijgen. Je krijgt dus gerichte bezoekers op je site, omdat mensen naar iets zoeken in Google wat te maken heeft met het product dat je promoot en vervolgens op je website belanden. Vervolgens is de kans groot dat iemand iets koopt en je dus commissie verdient.

De bovenstaande manieren zijn voorbeelden van methodes om op gratis wijze een groot bereik te krijgen. Als 15-jarige heb je namelijk nog niet veel budget.

Doorzetten en niet opgeven

Veel jongeren van 15 jaar kijken naar de YouTube video’s van bijvoorbeeld Chahid Charrak. Ook zijn er veel jonge gasten met een YouTube kanaal die hier duizenden of tienduizenden euro’s per maand mee verdienen. YouTubers maken veelal ook gebruik van affiliate marketing. Dit doen zij door een product of dienst in hun video te promoten en vervolgens in de omschrijving te verwijzen naar een webshop waar het product kan worden aangeschaft.

Je moet echter beseffen dat bijna niks vanzelf gaat in het leven. Als je echt succesvol wilt worden met geld verdienen op internet zal je een doorzetter moeten zijn. Ik zie veel personen al stoppen na enkele dagen of weken. Deze verliezers weten niet dat bijvoorbeeld hun website nog moet worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Met 1 artikel op je website kom je er niet.

Het succes wat je zult bereiken op internet heb jij in eigen handen. Misschien is het lastig om actief bezig te gaan als je 15 jaar bent, maar consistentie is écht een vereiste. 

Als je website eenmaal staat, is het mooie dat deze voor altijd online staat en toegankelijk is in Google. Je kunt dus dag en nacht geld verdienen.

Snel veel geld verdienen 15 jaar

Wil je snel en veel geld verdienen als 15-jarige? Dat is heel goed mogelijk met affiliate marketing. Voor mij blijft het bizar om te zien hoe hard het allemaal kan gaan. Toen ik enkelen jaren geleden begon droomde ik van 10.000,- euro per maand. “Dat zou echt het limiet zijn”, dacht ik.

Het mooie van geld verdienen met internet is: er is geen limiet. Niemand die bepaald hoeveel je verdiend, niemand die zegt wat je wel of niet kan en jij bepaald als het ware hoeveel je verdiend, als je maar actie onderneemt. Blijf dus bouwen, elke dag opnieuw en kijk wat er op lange termijn mogelijk is.

Je mag dus zelf bepalen hoeveel affiliate producten je promoot en hoeveel websites en social media accounts je opzet. Ook kun je de bestaande kanalen blijven uitbreiden. Het is dus allemaal oneindig! Het Bol.com partnerprogramma heeft bijvoorbeeld alleen al 15.000.000 producten om te promoten.

Nadat je veel geld begint te verdienen als je 15 jaar bent, kun je nog meer geld gaan verdienen door te beginnen met uitbesteden, andere (betaalde) marketing methodes en andere passieve verdienmodellen. 

Geld verdienen 15 jaar: direct een goede start

Na het lezen van mijn blogartikel ‘geld verdienen 15 jaar’ weet je dat ik geen voorstander ben van een normale baan. Ik raad je wel aan om geld te verdienen op internet en te werken aan een mooie toekomst.

Dit artikel is iets langer geworden dan ik in gedachte had. Echter ben ik zelf ook 15 jaar geweest en miste ik de informatie om te starten. Ik heb dus in dezelfde situatie als jou gezeten en wil je daarom oprecht helpen.

In “de Affiliate Marketing Revolutie” ga je stap-voor-stap leren hoe je zelf een winstgevende affiliate business opzet en opschaalt. Je hebt geen technische kennis of diploma nodig.

Via de onderstaande button kun je alvast de eerste video’s bekijken en geld verdienen als 15-jarige:

Relevante artikelen ‘geld verdienen 15 jaar’:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *