Opinieland.nl review

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm
Opinieland.nl review

Opinieland.nl review? Ik heb de proef op de som genomen en ben een tijdje enquêtes gaan invullen voor Opinieland om te kijken of ze daadwerkelijk het verdiende geld uitbetalen.

Op deze pagina vertel ik je meer over de website Opinieland.nl en deel ik mijn eigen ervaringen met het invullen van de enquêtes.

Je komt er dus achter wat ik goed en slecht vind, en of ik veel geld heb verdiend. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken om jezelf wel of niet aan te melden als deelnemer van dit bekende enquête panel.

De website Opinieland.nl

Voordat ik je mijn onafhankelijk review en ervaringen ga geven over Opinieland.nl en de uitbetaling laat zien, zal ik je kort iets meer vertellen over het bedrijf zelf. 

Opinieland.nl is onderdeel van Research Now SSI. Dit bedrijf bestaat al sinds 1977 en focust zich volledig op marktonderzoek door middel van online vragenlijsten. Met een enorm aantal verbonden partners zijn ze zelfs wereldwijf actief. Met de antwoorden uit vragenlijsten kan er dus een groot verschil worden gemaakt in de wereld, mits er iets mee wordt gedaan.

Opinieland.nl biedt je de mogelijkheid enquêtes in te vullen in ruil voor geld. Producteigenaren zijn bereid veel geld te betalen voor meningen over hun producten, diensten en/of reclame-uitingen. Zij kunnen namelijk met de verkregen ervaringen hun bedrijf verbeteren en dus nog meer geld verdienen.

Verwacht niet dat je direct honderden euro’s gestort krijgt op je bankrekening na het aanmelden bij Opinieland.nl. Je zult namelijk ongeveer 1,- euro verdienen voor het invullen van 1 enquête. Toch kan geld verdienen met enquêtes een interessante manier zijn om een tweede inkomen te krijgen, vooral met de tips die ik je straks ga geven.

Mij lijkt dat je op zoek bent naar een review over Opinieland, omdat je meer geld wilt verdienen. Echter is een leuk extraatje, dat Opinieland elke maand $ 10.000 aan het Amerikaanse Rode Kruis doneert, als dank voor het invullen van de enquêtes. Deze storting van Opinieland naar het goede doel staat natuurlijk los van jouw verdiende geld.

Kun je betrouwbaar geld verdienen met Opinieland.nl?

De meeste mensen die zoeken naar een review over Opinieland willen weten of je daadwerkelijk geld kunt verdienen met Opinieland.nl en de enquêtes. Ik kan je alvast verklappen dat het inderdaad mogelijk is. 

Als eerste dien je je gegevens in te vullen op de aanmeldpagina van Opinieland.nl. Vul het formulier serieus in, en alleen personen die in Nederland wonen zullen worden geaccepteerd. Na het invoeren van de gegevens krijg je een e-mail en kun je je account bevestigen. Nu ben je gratis geregistreerd, en kun je je account op ieder moment weer opzeggen.

Ik kreeg direct een welkomstemail van Opinieland.nl en dezelfde dag nog emails met uitnodigen voor enquêtes. In de emails wordt precies uitgelegd hoe je mee doet met een vragenlijst, hoelang het duurt en hoeveel punten je verdient. Opinieland.nl werkt namelijk met een punten systeem. 1000 punten staat voor 10 euro. Met het invullen van een enquête ben je 5 tot 20 minuten bezig.

Je kunt allerlei soorten enquêtes en marktonderzoek verwachten. Zo moest ik bijvoorbeeld mijn review geven over bekende merken, reclamespotjes op tv, reclame op bushokjes en bepaalde voeding dat ik eet. Het mooie is dat je de enquêtes kunt invullen op alle apparaten met internet. Zo kon ik ook geld verdienen als ik bijvoorbeeld even ergens moest wachten.

Hoeveel geld kun je verdienen met Opinieland.nl?

Ik raad je aan om alle profielgegevens in te vullen. Je krijgt dan namelijk direct al 1,- euro en Opinieland.nl weet dan welke enquêtes passen bij jouw profiel. 

Je kunt een leuk maandelijks zakcentje bijverdienen door enquêtes in te vullen. Denk aan enkele tientjes per maand. Als je echter bedenkt dat er nog veel meer enquête panels bestaan, kun je misschien zelfs 500,- euro per maand verdienen. Uiteraard zal je dan wel mee moeten doen aan veel onderzoeken.

Als je 1000 punten (10,- euro) op Opinieland.nl hebt gespaard, kun je laten uitbetalen naar je PayPal account. Via PayPal kun je het storten op je privé rekening. Echter heb je ook de keuze om de verdiende punten in te wisselen voor een cadeaubon van bijvoorbeeld Bol.com.

Bovendien maak je elk kwartaal kans op 200000 punten (2000,- euro). Je kunt checken of je hebt gewonnen door op de website te kijken of je krijgt vanzelf een bericht van Opinieland.nl 

Tips om meer geld te verdienen

Na het lezen van een andere Opinieland.nl review en naar mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat je een aantal dingen kunt doen om meer geld te verdienen, zoals:

 • Houd je profiel up to date;
 • Vul je eigen gegevens en de enquêtes naar waarheid in. Het systeem van Opinieland merkt het wanneer een enquête ongeloofwaardig snel wordt ingevuld;
 • Houd je mailbox in de gaten voor specifieke acties van Opinieland;
 • Probeer elke enquête in te vullen. Soms zal je profiel niet voldoen aan de eisen voor de enquête, echter onthoud Opinieland dat je het hebt geprobeerd en actief bent.

Door het bovenstaande toe te passen op Opinieland.nl en andere enquête panels, krijg je meer enquêtes aangeboden, kun je meer geld verdienen en heb je meer kans om lange termijn lid te blijven.

Opinieland.nl review en ervaringen

Naast Opinieland.nl heb ik een aantal andere enquête panels uitgeprobeerd. Het voordeel van Opinieland.nl vind ik echter dat het een grote, bekende organisatie is. Je leest vaker negatieve reviews over nieuwe panels, zoals dat er veel reclame emails worden verzonden. Ook krijg je bij Opinieland.nl het geld uitbetaald gewoon door Opinieland zelf. Je hebt dus niks te maken met de bedrijven achter de enquêtes.

Nu je weet dat het inderdaad mogelijk is geld te verdienen met de enquêtes van Opineland.nl, wil je misschien een bewijs zien van een uitbetaling. In deze review laat ik je dan ook enkele printscreens zien van mijn eigen ervaringen en uitbetaling. 

Bekijk hieronder de data van deelname aan enquêtes op Opinieland.nl en de beloningen. Houd er wel rekening mee dat ik dit enkel deed om te controleren of Opinieland.nl betrouwbaar is. Ik was dus niet continu bezig met het invullen van enquêtes.

Opinieland uitbetaling

Hieronder zie je dat het geld via Opinieland.nl naar mijn gekoppelde PayPal rekening is verstuurd. Ik heb het verdiende bedrag vrijwel direct op mijn rekening gestort gekregen.

Opinieland punten review

Als laatste heb ik het verdiende geld van mijn PayPal rekening verzonden naar mijn privé bankrekening. Dat is niet per se nodig, maar dat vind ik zelf wel fijn. Je ziet dus dat het daadwerkelijk mogelijk is geld te verdienen met Opinieland.nl, zonder gedoe, scams of andere problemen.

Bankrekening uitbetaling van Opinieland.nl

Wat is goed en slecht aan deze enquête panel?

Ik zal mijn Opinieland.nl review aanvullen met goede en slechte punten, zodat je precies weet of deze manier van geld verdienen aantrekkelijk genoeg is om zelf mee te beginnen. Dit zijn een aantal positieve ervaringen:

 • Je kunt dagelijks nieuwe enquêtes invullen;
 • Je hebt de keuze uit korte en lange enquêtes;
 • Duidelijke Nederlandse enquêtes die je makkelijk kunt invullen;
 • Na het invullen van een enquête krijg je direct punten op je account;
 • De klantenservice is vlot en te bereiken op meerdere manieren;
 • Je krijgt het verdiende geld direct op je PayPal rekening;
 • Opinieland is altijd gratis;
 • Je hebt de keuze uit echt geld en cadeaubonnen.

Zie hieronder enkele slechte punten: 

 • De vergoeding per enquête is lager dan bij andere panels;
 • Je wordt niet goedgekeurd voor elke enquête, omdat je bijvoorbeeld te oud bent;
 • Je moet 16 jaar of ouder zijn om te mogen beginnen bij Opinieland.nl

Opinieland review: conclusie + aanmeldpagina

Mijn Opinieland.nl review is dus groot en deels positief. Opinieland is een betrouwbare partij en enquêtes invullen is een makkelijke manier om geld te verdienen. Zolang je niet verwacht dat je enorm veel geld gaat verdienen, raad ik je zeker aan om jezelf aan te melden bij Opinieland.nl

Persoonlijk vind ik Opinieland.nl niet interessant genoeg. Ik verdien namelijk al veel geld op het internet met een andere, betere manier. Met minder moeite, kun je een stuk meer geld verdienen op deze manier.

Als je meer informatie wilt over deze methode van geld verdienen, en zelf ook 250,- euro per dag wilt gaan verdienen online, raad ik je aan mijn review over de Dropship Academy van Joshua Kaats te bekijken.

Heb je jezelf al aangemeld bij Opinieland? Laat dan hieronder je eigen Opinieland.nl review achter, zodat anderen hem ook kunnen lezen.

Één reactie op “Opinieland.nl review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *